Van de week een reportage gezien op een van die 24-iets staatszenders en het ging over Russische links-extremisten en Russische nazi’s.

De verslaggever vroeg een neonazi waar zij precies voor stonden en dat bleek een sterke staat te zijn die allerlei voorzieningen voor het volk verzorgde. De verslaggever merkte toen op dat dit precies hetzelfde was als wat de linksextremisten willen en daar was de neonazi het helemaal mee eens, er zou zelfs sprake zijn van regelmatige samenwerking tussen deze groepen.

“Wat is dan het verschil tussen jullie” vroeg de reporter en het antwoord van de neonazi was: ” zij zijn links en wij zijn rechts”.

De reporter vroeg ook hoe het mogelijk was dat Russische neonazi’s zich door Hitler lieten inspireren, deze beschouwde de Slavische volkeren immers als ondermensen en wilde ze op zijn slechts uitroeien en op zijn best als lijfeigenen van de Edelgermanen gebruiken.

Het kon wel degelijk, aldus de neonazi want Hitler deed het voor zijn volk en dan mag het.

Ik heb het wel vaker gezegd, links denken veroorzaakt zwaar hersenletsel.

5 REACTIES

 1. Over heel de reportage/interview kan ik me niet uitspreken maar dat stukje heb ik toevallig ook gezien. Zo’n rambo in camouflagepak gaf een analyse van fascisme, nazisme,…
  Sterke staat sterke staat, het kon niet hard genoeg benadrukt worden.

 2. @jan [3]:

  Oorspronkelijk sloeg rechts op conservatisme, als reactie op moderne vrijheden. Instandhouding van onderdrukkende structuren.

  Rechts is nu niet concreet te definiëren. Als iemand het niet eens is met links, wordt deze door links doorgaans als rechts bestempeld. Ik ben extreem-rechts genoemd, omdat ik me voornamelijk uitspreek tegen links en politieke correctheid. Maar dat is omdat zulk een gedachtegang heerst.

  Principieel gezien is er geen verschil tussen links en rechts. Links wilt eigendom van de ene afpakken en aan de andere geven, rechts wilt eigendom van de ene afpakken en aan de andere geven.

  Liberalisme heeft te maken met de boven-onder schaal, niet met de links-rechts schaal.
  Bon Vivant [5] reageerde op deze reactie.

 3. @LvM [4]:

  Daarom is het leuk om jezelf (in een discussie met linksen) links te noemen en de anderen ‘rechts’. De echte ‘progressief’ wil verandering en de ware conservatief wil de status quo behouden, of verandering met 20 jaar vertraging.

  Een van mijn argumenten is: vroeger was ‘rechts’ de belangenclub van monarchie, adel, kerken, grondbezitters, fabrieksdirecteuren en andere rijken. Nu is ‘links’ deze belangenclub. Ik heb er nog nooit een goed tegenargument op gehoord. Links is het nieuwe rechts.

Comments are closed.