Stemmen legitimeert deze fopspeendemocratie, wie stemt geeft aan het met dit systeem eens te zijn.De vertegenwoordigende “democratie” zoals wij hier hebben geeft broodpolitici de macht om gedurende 4 jaar onderling alles te regelen wat ze willen en dat is machtsuitoefening, belastingheffing en het uitgeven van afgeperst belastinggeld aan zaken waar de belastingbetalers het nooit aan zouden hebben uitgegeven terwijl de kiezers totaal machteloos mogen toekijken.

Wij mogen op kandidaten stemmen die via allerlei duistere achterkamertjescircuits door een handvol onduidelijke partijmachthebbers naar voren worden geschoven zodat hun loyaliteit bij die partijbonzen ligt en niet bij de kiezers, immers die partijbonzen bepalen de verdere politieke- en ambtelijke carrière van deze politici, niet de kiezer.

Verder hebben alle gevestigde partijen zich verenigd tot 1 hechte socialistische eenheidspartij die uit marketingoverwegingen verschillende labels, van links-extremistisch (GL) tot rechtsachtig (VVD), naar de kiezers toe vertoont zodat het feitelijk niet uitmaakt waar men op stemt omdat de stem toch wel bij die achterliggende socialistische eenheidspartij terecht komt.

De ene keer krijg je een coalitie van CDA en PvdA, de andere keer PvdA en CDA, lood om oud ijzer dus terwijl de kiezer altijd de pineut is.

We hebben in dit systeem als kiezers helemaal niks in te brengen behalve lege briefjes: we kunnen niet bepalen wie ons gaat vertegenwoordigen, wie minister of premier wordt, of raadslid, wethouder of burgemeester: helemaal niets.

De vorm van democratie die wij kennen is feitelijk een fluwelen dictatuur en enige reden dat er verkiezingen worden gehouden is dat politici zich willen beroepen op legitimiteit voor hun daden, u heeft voor ons gestemd dus bent u het altijd eens met wat wij ook doen.

Die legitimiteit wordt wat moeilijk bij de zeer lage opkomsten van de laatste tijd, die tonen aan dat de kiezer door begint te krijgen dat hij gepiepeld wordt en daarom wordt er doorlopend vanuit de staat en de staatsmedia gepropageerd om vooral te gaan stemmen.

Overigens is die legitimiteit nou ook niet zo belangrijk dat verkiezingen vanwege een te lage opkomst ongeldig zouden worden verklaard, politici zouden hun plaatsen zonder blikken of blozen innemen ook al kwam er maar 1 kiezer opdagen.

Ik heb een paar weken geleden op de grijze afvalbak gestemd al moet ik toegeven dat ik toch wel zou zijn gegaan als de PVV hier in Heiloo had meegedaan.

77 REACTIES

 1. De PVV is intussen ook gedegenereerd tot een van de vele socialistische smaken. Het is net een ijssalon. 30 smaken IJs Van Marx.

  Wilders heeft al laten doorschemeren dat hij bereid is om veel consessies te doen om te kunnen regeren. En vele deed hij er al. Van min of meer liberaal 4 jaar geleden is zijn partij getransformeerd tot socialistisch. Verder is hij loyaal aan de duurst betaalde klaplopersfamilie van NL.
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Je kunt toch het beste maar gaan voor de beste van al die smaken. De PVV moet je ook zien als de stoottroepen die het bruggehoofd formeren waar straks de hele lawine aan woedende burgers doorheen stroomt. Het worden woelige tijden.

 3. @Bon Vivant [1]:

  “De PVV is intussen ook gedegenereerd tot een van de vele socialistische smaken.”

  Ja, Geert heeft ondertussen ook het boek van Julius Caesar gelezen: “Geef het volk brood en spelen” (dan kun je verder alles doen wat je zelf wil!

 4. @Breinbrouwsels
  “Je kunt toch het beste maar gaan voor de beste van al die smaken.”

  Ik sta voor een kar met rot fruit waar ik uit zou moeten kiezen. De ppv is de appel die het minst beschimmelt is.
  Achter deze kar staat een gloednieuwe wagen met verse fruitsoorten die niemand kent.
  Onbekend maakt onbemind,maar alles beter dan mezelf vergiftigen met irrationele hersenspinsels.
  2+2 zal nooit 5 worden in mijn hoofd.
  Ik heb deze wereld niet gecreëerd en ik weiger te participeren met haar irrationele breinbrouwsels.
  Put down the gun! Daarna gaan we praten.

  Breinbrouwsels [7] reageerde op deze reactie.
  Meiosis [26] reageerde op deze reactie.

 5. Leuk stuk, totdat je de laatste alinea leest:
  “… al moet ik toegeven dat ik toch wel zou zijn gegaan als de PVV hier in Heiloo had meegedaan.”

  Dan worden alle argumenten om niet te gaan stemmen toch weer ingeruild voor schijnheilige sympatie voor de zoveelste valse wonderprofeet.

  Niet stemmen is niet stemmen. Wilders is net zo erg als de rest van de politieke kliek, wellicht nog erger. Zo begrijp ik niet wat het woord ‘vrijheid’ in zijn partijnaam doet. Uitgerekend Wilders wil een blik verbodsregels opentrekken die haaks op de vrijheid staan. Net als een groot deel van zijn obscure gedachtengoed overigens.

  Wladimir van Kiel [6] reageerde op deze reactie.
  Tony [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Piet [5]: het is geen sympathie voor de PVV maar Wilders is, zoals hier elders wordt opgemerkt, de stormram die dit systeem zal opbreken.
  Hij wil van een hoop subsidies af en zonder subsidies gaat de linkse kerk heel snel ten onder. En 30% van de ambtenaren wat een mooi begin is, daarna zien we wel hoe we van de overige 70% afkomen.

  Met dieven vang je dieven, af en toe moet men pragmatisch zijn.

 7. @Piet [5]:

  Wilders is net zo erg als de rest van de politieke kliek, wellicht nog erger. Zo begrijp ik niet wat het woord ‘vrijheid’ in zijn partijnaam doet. Uitgerekend Wilders wil een blik verbodsregels opentrekken die haaks op de vrijheid staan. Net als een groot deel van zijn obscure gedachtengoed overigens.

  Dan neem ik aan dat je hem erger vindt omdat hij dat woord “vrijheid” in zijn partijnaam heeft staan.
  Want verder zie ik wat het verbieden van dingen betreft niet zo snel een verschil met andere partijen.

  Wat ik wel zie bij andere partijen is heulen en sympathiseren met verschillende obscure gedachtengoeden (van nu en vroeger) die nog vele malen erger zijn dan die van Wilders en waar Wilders juist tegen strijdt (en daarbij steeds de weg kwijt raakt).

  Zijn oplossingen zijn onzin. Maar hij op zijn minst wel de enige met (vaak) de juiste waarnemingen.

  In dat opzicht blijft hij dus de “minst erge” van het stel, hoeveel waarde je daar wel of niet aan wil geven.

 8. Overigens heeft Liberty natuurlijk helemaal gelijk.

  Waarom zou je het beschimmelde, minst verrotte fruit genaamd Wilders nemen als daarachter vers fruit ligt?

  En dat is precies wat democratie is: een keuze beperkt tot smerig fruit met de illusie dat er niet meer smaken zijn.

  Mensen die daarin geloven zitten nog steeds in “The Matrix”.

  Patrick [63] reageerde op deze reactie.

 9. @Breinbrouwsels
  Beleving van vrijheid is iets anders dan echte vrijheid.
  Als u beleving van vrijheid wilt dan praten we inderdaad op verschillende niveaus.
  U moet natuurlijk doen wat u wilt, maar kom daarna niet uithuilen als het zoveelste “vrijheidsexperiment” met behulp van de kalasnikovs is mislukt.
  De balk is natuurlijk synoniem met het pakken van die wapens.
  Wat is vrijheid is dan een reële vraag als u wat betreft dwang en het initiëren van geweld niet onderdoet voor uw vijand.
  2+2 = 4

 10. @Tony
  Inderdaad.
  Geloven in die illusie = nog steeds in de Matrix hangen.

 11. Wilders is idioot die denkt het systeem van binnenuit te kunnen veranderen (net zoals Pim Fortuyn). Maar ook Wilders zal door de jaren heen onderdeel uitmaken van de kliek en onderdeel van het probleem worden. Echte verandering zal van buitenaf komen. En geloof me die verandering gaat komen (en jammer genoeg met veel bloedvergieten gepaard gaan). De geschiedenis (Amerikaanse/Franse revolutie) laat ons zien dat het volk nooit voor lange tijd onderdrukt kan worden. En dat grote machtconcentraties altijd omver vallen

 12. Dit zijn een hoop misverstanden, Wladimir! 😉

  Het lijkt wel op een communistische eenheidspartij, maar dat komt alleen maar omdat je in NL altijd met brede coalities te maken hebt. Als je wit en zwart mengt krijg je ook grijs.

  En zelfs al heb je een regering met een heldere beleidslijn, dan nog hebben die te maken met een enorm lichaam aan bestaande wet- en regelgeving (nationaal en internationaal).

  Zo ligt bijv. het budget van de gemeenten voor driekwart al vast in rijkswetten. Daar kan geen lokale partij meer iets in veranderen (daarom is het zo belangrijk, dat je bij gemeenteraadsverkiezingen altijd op een landelijke partij stemt!).

  Idem dito voor het landelijke beleid, dat vastligt in EU regelgeving en verdragen met handelspartners. Landelijk is de beleidsruimte nog geringer dan bij de gemeenten, keuze tussen: -4% (VVD) en +4% (PvdA). Daarom moet een land ook altijd een grote vinger in de internationale pap hebben.

  Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat de kiezer dit allemaal niet zou kunnen veranderen. Hitler is ook democratisch aan de macht gekomen en die heeft zijn kont afgeveegd met alle bestaande wetgeving en internationale verdragen. Er is geen enkele reden waarom Wilders niet hetzelfde kan doen zodra zijn PVV vast in het zadel zit.

  Verder is stemmen juist heel libertarisch en heeft niets te maken met het sanctioneren van het systeem. Je hebt het recht je te verdedigen als je wordt aangevallen. Als je niet stemt zal je naar de wapenhandel moeten om de politie van je lijf te houden (Waco scenario). Als je wél stemt gebruik je de politie juist om (via wetgeving) de opdringerige landgenoten van je lijf te houden. Bedrijven doen niet anders.

  Take your pick. 😉

 13. @Peter De Jong
  “Verder is stemmen juist heel libertarisch en heeft niets te maken met het sanctioneren van het systeem. Je hebt het recht je te verdedigen als je wordt aangevallen”
  Maar stel dat het nu zo is dat je zelf de aanvaller bent en je als een ware Donquichot zaken ziet die er realistisch gezien niet zijn.
  Stemmen is als het ware geloven in elfjes die er niet zijn.
  Ja, grote getale mensen die in elfjes geloven kunnen ervoor zorgen dat er irrationele regels worden opgelegd aan een rationele minderheid.
  Maar het meedoen aan de waanzin van het geloven in elfjes kan geestelijk grotere schade toebrengen aan u en uw kinderen dan het leven onder het juk van die onderdrukkers in rationele persoonlijke vrijheid.
  Ik geef nog liever 80% van mijn salaris aan de onderdrukkers dan dat ik mijn persoonlijke geluk overlever aan de waanzin.
  Ik kijk met trots elke dag in die spiegel van persoonlijke vrijheid!!!

  Peter de Jong [19] reageerde op deze reactie.

 14. Bij gemeenteraadsverkiezingen stem ik niet.
  Bij de landelijke verkiezingen denk ik wel. Ik moet het nog even bekijken.
  Legitimiteit hebben die verkiezingen voor de politici altijd ook al komt er maar 10% op. Interesseert ze geen fuck.
  Je kunt ook stemmen op een partij die niet tot het systeem behoort. Daarmee geef je in feite ook aan dat je het niet met het huidige systeem eens bent.
  Als ik landelijk ga stemmen is het voor de PVV omdat het als enige ageert tegen de Islamideologie ofwel de grootste bedreiging van het beetje vrijheid dat we nog hebben.
  Het is hier al eens eerder gezegd; het laatste generaal pardon die tienduizenden bedriegers in één keer het NL-schap opleverde hing op één zetel die net niet bij eennl terecht was gekomen. Het hing naar ik meen op nog geen duizend stemmen.
  Die paar kiezers hadden dus in dit specifieke geval wel degelijk een groot effect gehad.
  Als PVV trouwens zo’n 30 tot 35 zetels haalt is het land in feite onregeerbaar omdat er geen werkzame coalities zijn.
  Of een regering met de PVV of geen werkbare regering als het een beetje mee zit.
  Maar ik maak me geen illusies dat het veel verschil uitmaakt. Zo naief ben ik ook weer niet.

 15. @Liberty 5-3000 [17]:

  Tuurlijk Liberty, als je principieel leeft kan je tenminste iedere dag met een gerust geweten in de spiegel kijken.

  Maar dat betekent niet dat anderen je dan met rust laten. Als het gaat om ‘police brutality’ dan sta je maar beter aan ‘the right end of the stick’.

  In NL gaat men nog niet zover als in de VS, Mexico, Rusland, Zuid-Amerika, Afrika of Azië, maar ook hier is een arrestatie geen pretje.

  Kortgeleden was er weer zo’n overheidspropagandafilmpje op tv waarin de politie aan de deur openstaande boetes kwam innen. De man in kwestie had niet voldoende contant geld in huis en werd toen beleefd gevraagd of hij mee wilde naar het bureau (je wordt dan n.l. ingesloten tot het geld is betaald). Dat deed hij zonder morren.

  Op het bureau moest hij zijn schoenen en ketting afgeven voordat hij de cel in kon. Dat vond hij onredelijk dus hij begon met de agenten te discussiëren (nooit doen, het zijn immers domme ambtenaren). Hij zei: mijn schoenen hebben geen veters, ze sluiten met een klittenbandstripje, en mijn ketting is voor mij te kostbaar om af te geven, dat doe ik dus niet.

  De beleefdheid van de agenten veranderde op slag. Hij kreeg nog 1 waarschuwing (u geeft uw schoenen en ketting af of wij gebruiken geweld) en toen werd hij door twee agenten met kracht tegen de muur gedrukt, terwijl een derde agent zijn ketting en schoenen wegnam. Hij verzette zich flink en daarom stond er ondertussen een vierde agent op hem in te praten om hem ook psychisch te onderwerpen (blijft u toch kalm en doe wat wij zeggen dan is er niets aan de hand, dit zijn nu eenmaal de huisregels).

  ‘Wat is dit voor onzin, ik ben geen crimineel!’ probeerde hij nog tevergeefs. Uiteindelijk ging hij woedend, maar zonder ketting en schoenen, de cel in.

  Deed mij erg denken aan de scène uit Rambo waarin de sheriff en zijn agenten hem in het politiebureau mishandelen omdat Rambo ook zijn spullen niet wil afgeven. Rambo is woest en maakt het bureau met de grond gelijk zodra hij weer vrij is. Had deze man waarschijnlijk ook graag gedaan. 😉

  ===
  Rodney King:
  http://www.youtube.com/watch?v=ROn_9302UHg

  Andre [21] reageerde op deze reactie.

 16. @Liberty 5-3000 [8]:

  Het probleem met obersturmbahnführer Wilders van de Partij voor de Veiligheid (want daar hebben we het over; die partij heeft niks maar dan ook helemaal NIETS NADA ZIPPO ZILCH ZERO met Vrijheid te maken) is dat hij de spreekwoordelijke AK-47 ook op jouw kan richten, als dank voor het feit dat je als een mak schaap mee hebt gedaan aan die belachelijke charade die men “verkiezingen” noemt en hem op basis daarvan, ook als je níet stemt, hebt gelegimiteerd in zijn handelen.

  Ik kijk ook met trots elke dag in de spiegel van persoonlijke Vrijheid.

  Ze kunnen me de rug op, die politieke patjepeeërs.

 17. @Peter de Jong [19]:

  “Maar dat betekent niet dat anderen je dan met rust laten. Als het gaat om ‘police brutality’ dan sta je maar beter aan ‘the right end of the stick’.”

  Ah, risicomijdend gedrag.. verschuilen achter het vermeende collectief en hopen dat alles goed komt.

  Hopium als drug werkt niet. Dream on, zou ik zeggen.

  In alle gevallen zal ik mijzelf moeten verdedigen tegen agressie, ook als de Obersturmbahnführer aan het bewind is, of ik nou wel of niet voor die patjepeeër heb gekozen. Daar komt gewoon niets goeds van; het blijft dweilen met de kraan open.

  Peter de Jong [30] reageerde op deze reactie.

 18. Wladimir, ik waardeer je stukken altijd, de oprechte frustratie jegens overheid druipt ervanaf, wat het voor mij heel herkenbaar maakt.

  Het verbaasd mij dat jij niet gaat stemmen, er is immers altijd een keuze tussen de griep en de pokken, allebij heel onwenselijk, maar je hebt tenminse een keuze.

  Ook kan ik me herrinneren dat jij actief heb meegedaan aan de politiek, geloof ik zelfs een [partij opgericht (excuse me if im wrong). Had je dan ook niet gewild dat mensen op je zouden stemmen? mijn stem zou je sowieso in je pocket kunnen steken.
  Zouden mensen op Ron Paul moeten stemmen?

  Het blijft een lastig issue, in hoeverre je je libertarische principes verraad door mee te doen aan authoritaristische wanvertoningen.

  R. Hartman (NI) [33] reageerde op deze reactie.

 19. Wat een onzin deze hele post inclusief de reacties!
  Nederland is het MEEST democratische land ter wereld en dus gaat stemmen hier op de MEEST democratische manier.

  Nederland staat er bekend om dat er naar alle minderheidsgroepen geluisterd wordt, zoals alleenstaande moeders die lesbisch zijn, bijvoorbeeld.

  In de VS is dat niet het geval en komen die mensen gewoon op straat of in de gevangenis maar onze staat weet ze hier buiten te houden.

  Ongelooflijk dit wantrouwen en de TS mag blij zijn dat in dit zeer democratische land de vrijheid van meningsuiting bestaat.
  Anders leefde diezelfde TS niet meer, als hij dit in een corrupt land als China had gepost.

  Liberty 5-3000 [24] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [27] reageerde op deze reactie.
  Oscar [28] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [29] reageerde op deze reactie.
  Tony [50] reageerde op deze reactie.

 20. @TF weblog [23]:
  U bent degene die dit artikel heeft geschreven?
  http://tfweblog.com/2010/03/02/en-waar-kies-jij-op-morgen/

  Helaas mag ik pas over twee jaar stemmen maar gastschrijver Nando zal morgen al aan de bak moeten, of stemt hij toch niet? En wat stem jij eigenlijk?”

  Het zou u sieren als u zich eerst eens afvroeg waarom mensen principieel niet stemmen.
  Dit kost u dan maar 8 minuten van uw leven.
  http://www.youtube.com/watch?v=Ovl8ip3steM&feature=player_embedded

 21. Ik had graag gestemd, maar heb dit na gelaten omdat je nu eenmaal ook niet kiest voor de methode voor je eigen executie als je van mening bent dat de executie in haar geheel dient te worden afgeblazen.

 22. @TF weblog [23]:

  “…het MEEST democratische land ter wereld…”

  Bedoel je daarmee bijvoorbeeld dat referendum over de Europese grondwet? Waar door de politiek inderdaad heel ‘democratisch’ rekening mee werd gehouden.

  Stemmen is wat mij betreft INstemmen met dit systeem. Persoonlijk sta ik ook het liefst aan ‘the right end of the stick’. Mijn eigen stick wel te verstaan.

 23. @TF weblog [23]:

  Democratie is een in en in slecht en onrechtvaardig systeem. Dus het pleit niet bepaald voor Nederland om Nederland het MEEST democratische land ter wereld te noemen.

 24. @TF weblog [23]: Via je website (en bovenstaande reactie van Liberty) begrijp ik dat e pas 16 bent maar al wel door hebt dat de politiek je van alle kanten naait, en dat daar weinig genoegen aan te beleven is.

  Je stuk is wel enigszins onsamenhangend, maar ik wijt dat aan je leeftijd en het feit dat je nog zoekend bent.

  Je reactie hier heeft toch wel een heel ander lading dan het stuk op je site, en mijn eerste reactie op je post hier was onder welke steen je het afgelopen half jaar hebt gelegen om NL democratisch te noemen. Alleen al de trieste aanblik van politici die nog maar kort geleden over elkaar heen buitelden om het Zwitserse referendum (jawel: echte democratie) te veroordelen, onder de verzuchting dat “het maar goed is we in NL geen referenda hebben” (lees: dat in NL de burger niks in te brengen heeft).

  Maar goed, je zoekt nog en dat betekent dat je bereid bent erover na te denken. Welkom op de Vrijspreker, en lees eens wat meer artikelen hier, over in zichzelf besloten vrijheid, eigendomsrecht, de morele aspecten van vrijwillig samenleven en de (on)haalbaarheid van de pampermaatschappij. De animatie De Filosofie van de Vrijheid rechtsboven aan deze site is een goede start.

  Lees en leer, maar vooral: denk er over na. Weeg de argumenten. Volg, of verwerp, de logica, maar dan wel op basis van andere logica. Ben je het niet eens met de missie van de Vrijspreker, dan kan dat, uiteraard. Het enige dat ‘wij’ van ’tegenstanders’ verwachten is dat zij onderbouwd de discussie aangaan, dus met argumenten komen, rationele argumenten, geen emotionele, waarom echte vrijheid geen goede zaak is.

  Het simpele feit dat je op een leeftijd waarop velen al ten prooi zijn gevallen aan de staatsindoctrinatie nog kritisch bent, nog zoekt en DUS nog nadenkt en de partijen nu niet direct omhelst is wat mij betreft hoopgevend. Ik ben benieuwd.

Comments are closed.