Alle leiders van de gevestigde politieke partijen lijken wel hetzelfde carrièrepad te volgen.

Ze komen doorgaans op als de vorige ex-geniale maar nu mislukte leider stilletjes via de achterdeur wordt afgevoerd en zijn op dat moment net HET wondermiddel dat het land nodig heeft in deze moeilijke tijden, dit geniale, nobele en zuivere politieke toptalent is de beste uitvinding sinds de magere yoghurt en zal ons ongetwijfeld naar het aardse paradijs leiden.

Al zijn voorgangers is dat nog niet gelukt, ze hebben er allemaal een nog grotere puinhoop van gemaakt maar deze figuur is anders, zuiverder, beter, slimmer etc en die gaat het echt doen dat is absoluut zeker.

Vervolgens produceert zo’n figuur gedurende enige jaren een hoop decibellen en verplaatst tonnen gebakken lucht van de ene hoek van de Kamer naar de andere totdat ook zijn houdbaarheidsdatum is verstreken en hij de achterban begint te irriteren en net als zijn voorganger bij het grof vuil wordt gezet terwijl zijn opvolger tot het volgende snoepje van de week wordt verklaard en het hele circus overnieuw begint.

Zo’n figuur kan het natuurlijk ook niet maken want hoe zou hij het moeten weten, hij zit er ook alleen maar omdat hij 1200 partijvergaderingen heeft weten te overleven en een zachte opleiding heeft gevolgd waarmee in de echte wereld geen droog brood te verdienen valt zodat hij op overheidsbaantjes is aangewezen om niet te verhongeren.

Ik heb zo Nijpels, Voorhoeve en Van Aartsen voor ogen bij de VVD, Dijkstal was er ook een en Dittrich en Lousewies van de Laan bij D66 waren allemaal in hun tijd bovenmenselijke genieën en waar zijn ze nu ?

Balkende loopt ook op zijn laatste benen en die heeft weer de mislukte Jaap de Hoop-Scheffer opgevolgd die naar de NAVO is afgevoerd. Eurlings, de beoogde opvolger van Balkende lijkt de bui te hebben zien hangen en bedankt voor de eer maar er zullen ongetwijfeld nog heel wat pakken magere yoghurt in de schappen van het CDA te vinden zijn, windbuilen te over in de politiek.

Bij de PvdA is dat zelfs de grote Joop den Uyl overkomen die door Wim Kok is weggedrukt en nu Bos dus weg en Job Cohen als het nieuwe pak magere yoghurt.

In Amerika zien we Obama die het allemaal wel even ging changen maar toch alles doet wat Sjors Bush kwalijk werd genomen maar dan nog een slag erger, die krijgt geen tweede termijn.

Momenteel worden van alle linkse kanten veren ter grootte van een duizendjarige eik in de bips van meneer Cohen geheid maar ik voorspel toch dat hij over 5 jaar, net als al zijn voorgangers, heel stilletje via de achterdeur zal verdwijnen met achterlating van een nog grotere puinhoop.

13 REACTIES

 1. Job Cohen als het nieuwe pak magere yoghurt.

  maar dan wel: links-draaiende yoghurt

 2. “De veren ter grootte van een duizendjarige eik worden momenteel van alle linkse kanten in de bips van meneer Cohen geheid maar ik voorspel toch dat hij over 5 jaar, net als al zijn voorgangers, heel stilletje via de achterdeur zal verdwijnen met achterlating van een nog grotere puinhoop”

  Maar dan heeft hij zijn belangrijkste klus gedaan en dat is als regeringleider zorgen dat de functie van regeringshoofd geruisloos is overgedaan aan de persoon die hij hoog heeft zitten, de onvolprezen prins pils IV. Die is er volgens de laffe en kritiekloze Cohen nu al klaar voor, maar dat weet deze schaatsatleet/sanitair adviseur zelf nog niet. Bea denkt: het is altijd nog gelukt met die rooien, dus dat regelen we nu ook wel weer, bij de gratie gods, als het ware. Lees de margriet er maar op na. Kan niet missen, Cohen is suynoniem voor “jobstijding”.

 3. @Fugy [4]:

  Ik vind dat commentaar op die wachtgeldregeling niet helemaal terecht. Kamerleden worden gekozen voor een termijn van 4 jaar. Zo lang zit een regering in principe ook. Valt een regering en wordt de Kamer ontbonden dan komt dit feitelijk neer op ontslag. Andere ambtenaren en werknemers in de particuliere sector krijgen dan een WW-uitkering als het ontslag niet aan henzelf is te wijten.

  Is de Kamer ontbonden en ga je voor een nieuwe termijn maar je wordt niet herkozen, dan is dat een mislukte sollicitatie en zou je wachtgeld gewoon door moeten lopen. Sta je nieuw op de lijst en wordt je niet gekozen dan krijg je uiteraard geen wachtgeld.

  Er zijn in het verleden wel benoemingen geweest die zeer snel weer ongedaan moesten worden gemaakt vanwege fraude van de betrokkenen (o.a. Swietert en Bijlhout), maar die kregen toen toch een riante wachtgeldregeling. Dat lijkt onterecht, maar is vergelijkbaar met een afkoopsom (oprotpremie) in het bedrijfsleven.

  De enige rechtsongelijkheid die bij politici optreedt is als ze tussentijds en vrijwillig opstappen. Dan hebben ze toch recht op wachtgeld, terwijl andere ambtenaren en private werknemers het dan met de bijstand moeten doen.

  P.S.
  Remkes, Griffith en Van Geel smeren hem ook. Verhagen nog niet, want die aast op de stoel van JPB. 😉

  Als het CDA slim is kiezen ze Gerd Leers. Die kan het makkelijk opnemen tegen Cohen.

  R. Hartman (NI) [9] reageerde op deze reactie.
  Armin [10] reageerde op deze reactie.

 4. “Remkes, Griffith en Van Geel smeren hem ook.”

  En de grap is dat ze bekend maken dat ze zich beschikbaar stellen voor een “andere publieke functie”. Dus zullen wij waarschijnlijk binnenkort weer van hun genialiteit mogen genieten als burgemeester of CvdK of iets dergelijk.

  Peter de Jong [7] reageerde op deze reactie.

 5. @JoostB [6]:

  Ja, de pensioenfondsen en die duizenden gesubsidieerde organisaties uit het maatschappelijk middenveld kunnen het pluche vast afstoffen om deze ‘zeer capabele’ bestuurders te ontvangen! 😉

  Er gaan overigens nog veel meer politici van hun riante wachtgeldregeling gebruik maken. Hier is een eerste lijstje (wordt vast veel groter):
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/260689/Kamerleden-verlaten-massaal-de-politiek.htm

  Dat we die zure Vendrik (GL) niet meer hoeven zien is natuurlijk goed nieuws, maar je weet nooit wat je er voor terug krijgt.

  Het jongste vrouwelijke raadslid van NL is overigens veelbelovend. Ik hoorde haar op tv zeggen dat ze minder regeltjes en minder lastendruk wil. De jeugd heeft de toekomst!
  http://www.vvdtytsjerksteradiel.nl/lidewij_bergsma_13943/

  Oscar [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Peter de Jong [7]:

  Daar zit een beetje zielig verhaal aan vast. Haar ouders hebben haar niet gesteund en ook niet op haar gestemd omdat zij, volgens het jongste vrouwelijke raadslid, links zouden zijn.

  Nóg linkser dan de VVD. Ik weet dat er veel gekte en extremisme in de wereld is, maar ik blijf me er over verbazen dat zoiets kan.

  Maar het is ook een teken van hoop. Het is lange tijd zo geweest dat de ouders vrijwel altijd minder links waren dan de kinderen.

 7. @Peter de Jong [5]: Ik vind die kritiek meer dan terecht. Zeker voor degenen die de stekker uit het kabinet getrokken hebben en dus ‘verwijtbaar werkloos’ zijn. En wil je toch een regeling: wat is er mis met de good-old WW, 3000 euro bruto maximaal gedurende 6 maanden ongeacht hoeveel hoger je werkelijke salaris was?

  Of nog beter, zie ze als ZZP, zoals (of all people) Mijn vriend André Rouvoet geopperd schijnt te hebben bij P&W. Helemaal geen uitkering. Die krijg ik, als ZZP, tenslotte ook niet als mijn contract afloopt. Men kiest zelf voor de politiek, met de bijbehorende risico’s, zoals ik kies voor mijn ZZP zijn, en keuzes hebben nu eenmaal consequenties.

  Waarschijnlijk zullen er wel veel minder mensen voor de politiek kiezen als men zelf de consequenties van hun keuzes moet gaan dragen, dat valt helder af te leiden uit deze exodus, maar dat is alleen maar winst.
  Armin [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Peter de Jong [5]: De enige rechtsongelijkheid die bij politici optreedt is als ze tussentijds en vrijwillig opstappen. Dan hebben ze toch recht op wachtgeld, terwijl andere ambtenaren en private werknemers het dan met de bijstand moeten doen.

  Plus …

  1) de lengte van de wachtgeldregeling
  2) het ontbreken van solicitatieplicht
  3) de hoogte van de wachtgeldregeling

  Het is heel simpel op te lossen: vervang wachtgeld door diezelfde WW regeling die ze zelf aan de rest opdringen.

  Nadeel is wel dat geen enkele wethouder of minister ooit nog vrijwillig opstapt …

 9. @R. Hartman (NI) [9]: Of nog beter, zie ze als ZZP, zoals (of all people) Mijn vriend André Rouvoet geopperd schijnt te hebben bij P&W

  Als ZZP’er betaal je dan ook geen WW premie …

  Het principe zou moeten zijn WW (maar dan dus premie betalen) of geen WW (en dus ook geen premie hoeven te betalen).

  Als gemeenteraadslid is het eigenlijk heel eerlijk en een voorbeeld voro kamerleden. Je wordt aangemerkt als zelfstandige. Je kunt wel fictief in dienst komen bij de gemeente, maar dat is enkel boekhoudkundig zodat zij de belasting reeds afdragen. Je hebt geen recht op enige sociale werknemers zekerheden. Je betaalt daar dan ook niet voor en betaalt bijvoorbeeld dezelfde ZFW tarieven als een ZZP’er. Bij vetrek of ontslag geen recht op WW, WAO/WIA, pensioen, etc etc. Een gemeenteraadslid is dus een ZZP’er.

  Zo zou een kamerlid ook moeten zijn. In feite zou het afschaffen van wachtgeld voor kamerleden de zaak al oplosen.

  Voor ministers en wethouders zou men of gewoond regels en belastingen van de werknemers moeten gelden (dus of WW en premie betalen etc) of diezelfde regeling als gemeenteraadsleden.

Comments are closed.