De winter is voorbij, er ligt geen sneeuw meer en de krokussen komen uit, maar het zijn niet alleen de voorjaarsbloemen die hun kop boven de grond vertonen, ook de milieuwaanzinnigen roeren zich weer.

We hebben een redelijk strenge winter gehad met sneeuw en vorst vanaf half december tot een paar weken geleden en toen hoorde je ze niet maar nu de zon weer schijnt en de sneeuw is verdwenen begint dat broeikasgezever weer op volle kracht.

Zo gaan er bij de ware gelovigen op zaterdag 27 maart tussen 20.30 uur en 21.30 in het kader van Earth Hour de lichten uit, toe seef de plennet maar weer eens een keertje.

De hele leidende poltiekcorrecte meute waar iedereen heel toevallig in het bezit is van een baantje bij de staat doet vanzelfsprekend mee en uiteraard struikelen deze jongens & meisjes over elkaar heen om hun ethische voortreffelijkheid aan de hele wereld te etaleren in advertenties die anderen oproepen om mee te doen, voor onze kinderen en zo.

Ik doe niet mee aan die milieureligieuze waanzin en met mijn kinderen komt het echt wel goed zonder deze flauwe kul.

Verder staat er vanmorgen in de Telegraaf een stukje over een eiland voor de kust van Bangladesh dat door de alarmerend stijgende zeespiegel, veroorzaakt door het broeikaseffect uiteraard, volledig gezonken is maar dan vraag ik mij af waarom de zeespiegel hier bij Egmond aan Zee de laatste 55 jaar niet merkbaar is gestegen, die is nog precies even hoog als toen.

Hoe is dit wonder dan geschied vraag ik mij verder af want bij vloeistoffen in communicerende vaten bevindt de vloeistofspiegel zich altijd op dezelfde hoogte, alle oceanen  staan in open verbinding met elkaar en de Noordzee, hoe kan de zeespiegel bij Bangladesh dan permanent enige tientallen meters hoger staat dan hier bij Egmond ? Zijn de wetten van de natuurkunde misschien ook al veranderend door de opwarming van de aarde ?

Dat eilanden verdwijnen heeft een geologische oorzaak en is een heel normaal verschijnsel in de Stille- en Indische oceaan.

14 REACTIES

 1. Vorig jaar werd bij stormvloed het water opgestuwd tot 3 meter 90 boven het gemiddelde peil. Als Nederland volloopt komt dat door een zeer zware stormvloed, een paar centimeters zeespiegelstijging maakt niet veel uit. Het stijgen van de zeespiegel maakt voor Nederland niet veel uit, stormvloed wel.

  Als er een zware stormvloed plaatsheeft hetgeen in de afgelopen eeuwen al heel wat keren gebeurde dan komt dat volgens de klimaatmensen natuurlijk door het veranderende klimaat.

  Op de verschrikkelijke nacht van 14 december 1287 werden tijdens de St. Luciavloed de wadden- en Zuiderzee gevormd – dat gebied was voorheen bewoond land. Kwalijk dat kinderen dat niet op onze staatsscholen leren.

  St. Luciavloed: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Luciavloed

  Nederland daalt en de zeespiegel stijgt al duizenden jaren. Nederland verdwijnt uiteindelijk onder water, als er geen IJstijd komt natuurlijk. Dat heeft niets te maken met het verstoken van fossiele brandstoffen.

  Rob ter Horst [5] reageerde op deze reactie.

 2. ‘Hoe is dit wonder dan geschied vraag ik mij verder af want bij vloeistoffen in communicerende vaten bevindt de vloeistofspiegel zich altijd op dezelfde hoogte, alle oceanen staan in open verbinding met elkaar en de Noordzee, hoe kan de zeespiegel bij Bangladesh dan permanent enige tientallen meters hoger staat dan hier bij Egmond ?’

  Een aantal jaren geleden een wetenschappelijk bericht gelezen, dat de oceanen boven onderzeese bergen inderdaad hoger blijkt te zijn. De oceanen volgen dus de contouren van het onderliggende landschap. Hoe hoog die verschillen waren weet ik niet, misschien centimeters, decimeters of meters…

  Wladimir van Kiel [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico de Geit [2]:
  ‘Op de verschrikkelijke nacht van 14 december 1287 werden tijdens de St. Luciavloed de wadden- en Zuiderzee gevormd – dat gebied was voorheen bewoond land. Kwalijk dat kinderen dat niet op onze staatsscholen leren.’

  Uit dezelfde bron die jij aanhaald. Je had dus ook het hele verhaal kunnen vertellen…

  Geschiedenis

  In het Subatlanticum bestond er hier reeds een merencomplex en het werd rond de jaartelling door Romeinse auteurs Lacus Flevo (Flevomeer) genoemd. Dit merencomplex was toen nog relatief klein en stond in verbinding met de zee door een riviermonding of misschien een nauwe zeearm, waarschijnlijk het Vliestroomkanaal, tussen wat later de eilanden Vlieland en Terschelling zouden worden. Het Marsdiep was toen nog een riviermonding (fluvium Maresdeop). In deze periode stond de Zuiderzee nog bekend als Aelmere. Gedurende de vroege middeleeuwen begon dit te veranderen. Onder invloed van de warme periode van 800-1200 steeg het zeeniveau. In 838 was er een eerste grote overstroming, waarbij volgens twee bronnen een groot aantal plaatsen werd verwoest. Daarna bleef het ruim twee eeuwen rustig.

  De definitieve klap kwam met een serie van stormen in de 12e en vooral 13de eeuw, waarbij grote delen van het het veenland wegsloegen. Het begon met de Julianavloed in 1164. Na de overstromingsrampen van 1212, 1214 en 1219 (eerste Sint Marcellusvloed) en 1248 brak het zeewater in het Almere in, waarbij naar verluidt de duinenrij bij Callantsoog werd weggeslagen. De natuurlijk ontstane barrières waren gebroken. Uit het binnenmeer was een binnenzee ontstaan. Na de stormramp van 1282, waarbij de verbinding tussen Texel en het vasteland wordt doorbroken, en de desastreuse Sint Luciavloed in 1287, waarbij vele tienduizenden doden vielen, was dit proces voltooid en kwam de naam Zuiderzee algemeen in zwang.

  Tegenwoordig hebben scholen toch computers en internet en moeten kinderen via ‘zelfstudie’ hun kennis opdoen, toch?

  In mijn tijd hadden we geen computers op school, moest het dus doen met de officiele leerboeken, maar je kon altijd nog naar de bibliotheek…

 4. @Wladimir van Kiel [4]: Nu, we hebben vloed en springvloed onder invloed van de maan en de zon. We hebben zeestromingen. Dus ik kan me best voorstellen dat aan de ene kust het water hoger staat dan de andere kust. Of dat zo is weet ik niet, zou het eens moeten navragen aan een deskundige. Of de wet van de communicerende vaten opgaat voor zoiets groots als de aarde weet ik dus niet.

  Wladimir van Kiel [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Rob ter Horst [8]: de zeespiegel zal tenminste enige tientallen meters moeten zijn gerezen om dat eiland onder water te laten gaan en het bestaat gewoon niet dat we zo’n stijging daar hier aan de kust niet zouden opmerken, het zou iets moeten stijgen, 1 meter misschien of een halve meter maar dat zien we nergens. Je link heeft het over enige mm per jaar, dus centimeters per eeuw, tot nu toe want we krijgen daarna: “Wetenschappers die zich daar mee bezighouden schatten in dat de zeespiegel tot 1 m gestegen zal zijn in 2100 en daarna in het zelfde tempo zal doorgaan” wat weer zo’n goedkope voorspelling van toekomstige rampen is die nergens op is gebaseerd.

 6. Dat hele klimaat gebeuren is een cyclus, en het is niet alleen maar aards maar is universeel. Ons universum of wel melkwegstelsel is aan het veranderen, door een al eeuwen heen vast gestelde en bekende cyclus. Dit word het gewone volk niet verteld of het word expres verzwegen of genegeerd. Want zodra men gaat inzien en gaat leren hoe het universum werkt, zullen de mensen gaan inzien dat zij dit niet kunnen stoppen. Het is bekend dat niet alleen de aarde aan het veranderen is, andere planeten hebben ook last van veranderingen.
  Zoek er maar eens naar, Maya, Hopi indianen, en andere oude beschaving. Er is de mens een zeer oude kennis ontnomen, en dit is bewust gedaan!
  Leer deze kennis, en uw ogen zullen openen.

  Groetjes Fugy
  Rob ter Horst [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Fugy [10]: Ehh, dat is hier vergeefse moeite. Dat wat de hersenen denken, geloven de ogen niet. Men heeft hier wel in de gaten dat men belazerd en bedonderd wordt, maar men heeft moeite om de ogen geheel open te doen.

 8. Ach en als Nederland onder water begint te lopen gaat toch eerst het gedeelte wat we het best kunnen missen…

  Uil…

 9. @Wladimir
  Door het ronddraaien van de aarde is deze niet kogelrond, maar ziet de aarde er uit als een (bij de polen) afgeplatte bal. Door de centrifugaalkrachten is er in het midden (rond de evenaar) de hoogste zeespiegel. Dit scheelt echter geen tientallen meters, eerder centimeters, misschien decimeters.

  Als een vulkaan ontstaat in de zee, krijg je uiteindelijk een mooi eilandje. Door regen en wind slijt de boel echter snel en uiteindelijk blijft er een atol over. Die zinkt uiteindelijk ook. Lijkt mij dat er zoiets gaande is voor Bangladesh.

  Daarnaast is Bangladesh het afvoerputje van de Himalaya, dus er komt een hoop sediment (losse, door rivieren meegesleurde troep) mee, die voor de kust bezinkt. Zo krijg je een rivierdelta met eilandjes die net zo makkelijk weer weg gespoeld worden.

  Maar ja, mijn oude baas zei altijd: “Er is een verschil tussen gelijk hebben, en gelijk krijgen”. Ik ben bang dat de alarmisten gelijk gaan krijgen 🙁

Comments are closed.