Iedere dag worden de belastingen verhoogd, al of niet stiekem en dat zijn soms leges, dan weer accijnzen, vergunningen of verkeersboetes of er wordt weer ergens een aftrekpostje geschrapt, de staat komt nooit verbeeldingskracht te kort als het om het afpersen van andermans centen gaat.Iedere dag gaat er meer geld naar de staat dan de dag ervoor.

En toch heeft de staat nooit genoeg, hoeveel geld daar ook wordt binnengeharkt, ze komen altijd tekort om hun ontelbare bietenbakken te blijven vullen en dat gaat al zo vanaf de jaren 60 toen Nederland een dwangsocialistische schijndemocratie werd en de hoeveelheid ambtenaren en andere uitkeringstrekkers in de echte-, semi- en pseudo-overheid werkelijk is geexplodeerd zodat patiënt Productief Nederland momenteel helemaal uitgezogen en uitgemergeld op sterven ligt.

En zolang u zelfs nog maar met één kwartje aan netto maandsalaris thuiskomt zal de staat blijven wrikken, wroeten en graven totdat u dat kwartje ook kwijt bent en het mooie voor de staat is dat wij straks in juni allemaal weer braaf voor dezelfde VVD, PvdA, CDA en D66 gaan stemmen, precies die partijen die ons de laatste 50 jaar gebroederlijk hebben uitgezogen en het niet onder stoelen of banken steken dat ze vast van plan zijn dat te blijven doen zolang u nog dat ene laatste netto kwartje thuisbrengt

17 REACTIES

 1. En toch moeten we zelf steeds meer doen: helpen als we agressief gedrag zien, je eigen buurt veiliger maken, milieubewuster worden, enz, enz.

  Dus meer betalen voor minder service. Als je dat in een winkel tegenkomt, dan kies je een andere winkel uit, omdat je dat niet pikt. Maar ja, overheid = zelfgecreëerd monopolie met ook nog eens alle wapens in handen en de zelfontworpen wetgeving.

 2. Het klop allemaal.
  Hopelijk (waarschijnlijk)stort binnenkort de gehele wereld economie in.
  Dan kunnen we eindelijk allemaal met een schone lei beginnen.
  Dan zijn we verlost van deze elende.

  Ik ben er klaar voor!

  En jij.

  Theo

  Fluminis [12] reageerde op deze reactie.

 3. De kunst is om op één of andere manier de overheid aan haar eigen succes ten onder te laten gaan. Dat gaat ooit een keer vanzelf, want hoogmoed komt tot den val, maar het zou wel aardig zijn om het een beetje te versnellen. Misschien allemaal tegelijk ophouden met inkomen, dat toch weer afgepakt wordt, te kreeren / verdienen.Iets in de richting van burgerlijke ongehoorzaamheid, opdat de overheid, die toch door ons betaald wordt, haar plaats leert kennen.

  .M [10] reageerde op deze reactie.

 4. @jan [4]:
  Het enge is dat de staat schuld heeft en daardoor moet bezuinigen en daarmee het volk nog verder uitwringt.
  Dat de productiviteit en eigendommen van andere mensen is gebruikt als onderpand om schuld te creeren welke vervolgens door die zelfde burgers met hun eigendommen en productiviteit moeten terugbetalen.
  En dat waarschijnlijk de komende 3 generaties of langer…. want de meute stemt weer op de PVDA nu Cohen de ubersocialist (communist) aan het roer staat.
  Als mensen daarvoor kiezen best…. maar ik ga hier niet vrijwillig mee in zee en dus ben ik omdat mijn eigendom afgenomen wordt door iemand anders en mijn productiviteit ten dienste wordt gelegd aan de grillen van iemand anders onder dwang niets minder dan een slaaf.

 5. @K.Lavrijsen [7]:

  Probleem is dat de overheidsuitgaven meetellen voor de groei van de economie.

  Dus als wij het niet uitgeven doen zij het wel

 6. @Johnny [3]: Dat noemen ze “going Galt” en ik ken mensen die dat al jaren doen.
  Als je het serieus neemt, moet je niet alleen niet werken, maar tevens geen auto rijden (DE melkkoe van de overheid) en liefst ook niet roken of drinken wegens de accijnzen. Onder btw kom je helaas niet snel uit, maar juist op de meeste basisproducten zoals voedsel is die niet zo hoog (zeker vergeleken met btw+accijns op bv. drank of rookwaar of … benzine, om over auto’s met hun bpm maar te zwijgen). Bijkomend voordeel: het OV is gesubsidieerd, dus zo recupereer je een deel van je btw afdrachten.

 7. *En toch heeft de staat nooit genoeg, hoeveel geld daar ook wordt binnengeharkt, zodat patiënt Productief Nederland momenteel helemaal uitgezogen en uitgemergeld op sterven ligt.

  Dit is tot nog toe het allermooiste stukje proza dat mij onder ogen is gekomen in 2010. Tranen van ontroering, werkelijk zo’n absolute waarheid.

  En dan zie ik in gedachten die schijnheilige pokerface van Balkenende en consorten voor me. Je zou ze opjagen tot achter de poorten van de hel.

  Toch ook nog ff iets over de ww:

  Vandaag hoorden we de directeur van het UWV zeggen dat de maximale ww-duur naar 1 jaar kan. Maar dan komt de argumentatie (waar het mij om gaat):

  1. “Omdat 85% van de ww-ers toch al binnen 1 jaar ander werk heeft”.

  Dus denk ik dan, dan is er ook helemaal geen probleem en kan deze oplossing dientengevolge dus helemaal niets oplossen. Zowat iedereen is immers binnen 1 jaar aan het werk. Toch?

  2. “…binnen 1 jaar ander werk heeft”. Wordt dan vervolgt met “…onder normale, gemiddelde economische omstandigheden”

  Waar, wanneer, en bij wie zijn die normale omstandigheden dan te verwachten en/of aanwezig?

  Een TOB-ambtenaar ten voeten uit! Lozen die man en afschieten naar Mars. Nutteloos gezever tegen een toptarief…

  Dat RTLZ dit bericht met nogal wat enthousiastme bracht, geeft me bovendien ook zwaar te denken over de kwaliteit van deze zender.

 8. @Theo Schaper [2]:
  Uw hoop is de mijne. Als de heleboel instort dan kunnen we met een schone lei beginnen.
  Maar ik ben bang dat de overheid met al haar propaganda en machts middelen de massa wellicht weet te bespelen en dat er weer een nieuw gedrocht uit voortkomt.

  Libertarisme is echt nog niet zo wijdverspreid dat dit een stevige poot aan de grond zou krijgen. Ik geloof ook helemaal niet dat Nederlanders rijp zijn voor het pure Liberalisme zoals je dat bij velen op deze site ziet. Sterker nog, het schrikt de massa af. Om het volk warm te maken moet je (hoe krom het ook klinkt) een misbakken Libertarische staat met helaas nog steeds een dwingende overheid voorschotelen. Overheid met minder macht maar een overheid desalniettemin.
  60 jaar propaganda van ‘Vadertje staat zorgt voor u’ kun je niet zomaar ongedaan maken.

 9. Wat betreft verhoging van belastingen wil ik graag het volgende kwijt.
  En nee, het is geen 1 april grap.

  Groningen stad kent een enorm aantal woningzoekende studenten, het aantal wordt steeds groter.

  Nu is er in Groningen een voorstel gedaan om de ozb te verhogen voor huizen waar een slaapkamer leegstaat.
  Het doel hiervan is om op deze manier de eigenaars te dwingen hun lege kamers aan studenten te verhuren.
  Verhuur je niet dan betaal je.

  Een ieder mag er van denken wat hij denke wil, mij doet het denken aan: je geld of je leven.

  Mijn mond viel in elk geval open toen ik het las.

  Tony [14] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [15] reageerde op deze reactie.
  Hoc Volearunt [16] reageerde op deze reactie.

 10. @marianne [13]:

  Een ieder mag er van denken wat hij denke wil, mij doet het denken aan: je geld of je leven.

  Beste Marianne, dat geldt voor ALLE belastingen. Niet alleen in dit specifieke geval.
  Maar misschien wist je dat al.

  Voor het geval je dat nog niet zo zag, hier een voorbeeld:

  Stel, iemand richt een pistool op je, en zegt: “Je geld! En anders gebeurt er iets naars met je.”

  Jij zegt: “Maar dat is diefstal. Dat geld is van mij. Daar heb ik voor gewerkt.”

  De rover: “Dat klopt. Nou weet ik het goed gemaakt. Ik steel van u alles wat u heeft, ik koop voor 50% van de buit een cadeautje en stuur dat naar u toe. Omdat U voor dat geld gewerkt heeft. De overige 50 Euro houd ik. Deze afspraak is ten alle tijden eenzijdig aan mij om te veranderen. En ik kan niet garanderen dat het cadeautje iets is met een kwaliteit waar u van onder de indruk bent. Immers, ik heb het pistool en u kunt daar niets aan doen.
  Maar verder geen discussie. Hier met die 100 Euro.”

  Vraag: Als je sigaar uit eigen doos krijgt van je rover, is het dan niet langer diefstal? En moet u dan dankbaar zijn voor het cadeautje dat de dief u toestuurt?

 11. @marianne [13]: Merkwaardig, maar niet verrassend:
  1) Onderverhuren is in de regel verboden
  2) Staatsbemoeienis met eigendom is fascisme

  Ziehier de kromme, wanhopige kronkels van de staat om maar aan geld te komen.

 12. @marianne [13]:
  Hallo Marianne.
  Heb je hier een krantenkopje van of bron?
  hier wil ik wel eens in duiken.

  En kan je mij een mailtje sturen? dan wil ik je wel wat vragen stellen hier over wat jullie gemeente doet. Mij boeit dit onderwerp eigenlijk wel
  hocvolearunt ((@)) live.nl

 13. In het kader van bezuinigen en overheidsdiscipline heb ik een tweetal oplossingen voor u uitgedacht:

  1. begin een revolutie, eentje van het meest lugubere soort, inclusief touwen en lantarenpalen

  gaat u dit te ver:

  2. Maak bestuurders dan hoofdelijk aansprakelijk; berecht, veroordeel, en voor de straf uit. Uiteraard niet via de nu reguliere kanalen maar met behulp van een burgerinitiatief

  gaat u dit nog steeds te ver:

  realiseert u zich dan wel dat, zelfs indien u 100% van uw inkomen aan de staat afstaat, het tekort nog steeds zal oplopen, u degene bent die opgeknoopt wordt omdat u hoofdelijk aansprakelijk bent!

  Zie in dat u feitelijk helemaal geen keuze meer heeft en dat u NU uw verantwoordelijkheid moet nemen.

Comments are closed.