Het is voor de zoveelste keer maar weer eens aangetoond, dat uitspraken van overheden eigenlijk niet meer dan leugens zijn. Keer op keer, elke dag weer. Zodra een ambtenaar/politicus ademhaalt, liegt hij al. Nu maar weer eens aangetoond door haar eigen CBS.

Weet u nog, al die mooie verkiezingsbeloftes van de vorige keer? “Minder ambtenaren, minder regeltjes, enz, enz, bla, bla, lieg en bedrieg.”
Oh ja, nog zo’n mooie: “De overheid moet een afspiegeling zijn van de bevolking”. Jaja, als het om getinte zieltjes winnen gaat wel.

Maar leg mij nu eens uit, liegende overheid, hoe het met die beloften en “afspiegeling” zit als ik lees dat het bedrijfsleven keihard gepakt wordt door de crisis en er daar veel banen verloren gaan (minus 100.000 banen in de zakelijke dienstverlening) , terwijl er bij de overheid in 2009 47.000 mensen méér aan de slag konden in de zorg, 5.000 in het onderwijs (inclusief de niet-gediplomeerden?) en nog eens 12.000 bij andere onderdelen van het staatsapparaat.

Juist ja, “afspiegeling van de maatschappij” en “mooie beloften”? Mijn neus!

21 REACTIES

 1. En wat mij dan verbaast is, dat iedere 4 jaar of zo er weer nieuwe plannen komen, zelfde inhoud, andere verpakking. En dat iedere keer het DEZE keer wérkelijk gaat gebeuren (CDA!).

  Het ergste is dat even zovele keren de gang naar de “stembus” wordt gemaakt, of er een “kraslot” wordt gekocht.

  De politieke elite met het ambtenarenleger spiegelt alleen zichzelf af en de leugen is tot de waarheid verheven.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [3] reageerde op deze reactie.

 2. @P.E. Middelkamp [1]: Precies!!! Nu inderaad weer het CDA, zo vlak voor de verkiezingen. Niet voor niets de foto van Bakellende bij dit artikel. Hij liegt ons nu weer voor met allerlei mooie beloften. Stel, dat de makke schapen weer op hem gaan stemmen en hij weer in de coalitie zit, dan draaien alle beloften als een blad aan de boom weer om.

  Maar ja, probeer dat het stemvee maar eens in te prenten.

 3. Wat de meeste mensen zich niet eens realiseren is dat in het Nederland, welk inmiddels over de rand is gegleden en momenteel de afgrond in stort, die uiterst laffe, incompetente en volledig onbetrouwbare overheid bezig is om burgers en bedrijven middels allerlei nieuwe regels en wetten NOG meer geld afhandig aan het maken is. Hogere verkeersboetes, intensivering van controles (onder pervers misbruik van het begrip “veiligheid”), EMG cursussen aan verkeersdeelnemers om niks teneinde de miljoenen aan salarissen van de top van het CBR te betalen, €6 administratiekosten bovenop schofterige bekeuringen voor FLUTOVERTREDINGEN om het zakkenvullen en exhorbitante reis- en declareergedrag van de politietop te bekostigen, belastingmaatregelen voor bedrijven enz.enz.
  Ondertussen zijn de kale brandstofprijzen weer aan het stijgen zodat er weer extra BTW binnenkomt maar het is nooit genoeg. De linkse hobby’s doen ons de das om. Misschien eens tijd om de kosten en baten van het asielzoekersbeleid naast elkaar te zetten, de balans op te maken van de afgelopen 20 jaar. Het staat in ieder geval reeds als een paal boven water dat er van enige “verrijking” voor de samenleving nimmer sprake is geweest.

  Dat nu cohen, die ons land helemaal niets te bieden heeft behalve meer ellende, weer op handen wordt gedragen is typerend voor het laffe en domme nederlandse volk; het is daarom ook onvermijdelijk dat nederland volledig naar de kloten gaat maar de bevolking schijnt dat juist te willen!

  Tony [7] reageerde op deze reactie.
  Civil Servant [13] reageerde op deze reactie.

 4. Werk in de zorg is geen overheidszorg. Ziekenhuizen zijn vrijwel altijd particulier. Dat is altijd al zo geweest dus “privatiseren” van de zorg kan niet. De zorg is altijd al “geprivatiseerd” geweest. Wel is de overheidsbemoeienis sinds vooral de jaren 70 zo groot geworden dat mensen zijn gaan denken dat we een staatszorg hebben. Onderwijs: alleen in de openbare scholen ben je ambtenaar, in het bijzonder onderwijs (katholiek, montessori, prot. christelijk etc.) niet. Overigens is het aantal ambtenaren onder Lubbers in de jaren ’80 wel gedaald. Dat gebeurde bij de gemeenten en de provincies wel maar niet bij de rijksambtenaren: daar steeg het aantal zelfs. Het hemd is nader …..

 5. Ik geloof dat het Pronk was die het op tv vertelde:

  Mensen die hun baan verliezen in het bedrijfsleven kunnen zich het beste om laten scholen en in de zorg gaan werken. In de zorg stijgt de vraag, aldus de woordvoerder.

  Dat het gevolg van een krimpend bedrijfsleven dalende belastingkomsten is daar schijnt deze persoon zich niet druk over te maken.

  Mensen helpen is natuurlijk leuk, maar wie gaat dit allemaal betalen?

 6. @Eric [4]:

  Dat nu cohen, die ons land helemaal niets te bieden heeft behalve meer ellende, weer op handen wordt gedragen is typerend voor het laffe en domme nederlandse volk; het is daarom ook onvermijdelijk dat nederland volledig naar de kloten gaat maar de bevolking schijnt dat juist te willen!

  Pas geleden een oude videoclip gedownload van een discussieprogramma (genaamd “De Kloof”) waarin Pim Fortuyn (en 4 anderen) te gast waren. Gespreksleider was Paul Witteman. Programma uit 1991. Met publiek.

  Zag op een gegeven moment een vrouwtje uit het publiek, dat al haar geld moest stoppen in verbouwingen van haar huis vanwege een gehandicapt kind, reppen over “recht op sociale evenementen” of iets dergelijks waarvoor de overheid zou moeten zorgen omdat zij zelf het geld ervoor niet meer had, waarbij Fortuyn de enige was om gewoon eerlijk en hard te vloer aan te vegen met die onzin.
  De reactie van de zeer verontwaardigde vrouw: “Ik weet niet waar U een professor van bent, maar…” bla bla.

  Mijn punt is, mensen zijn gemiddeld genomen te DOM om ooit te begrijpen hoe een economie werkt. Hoe een groter wordende parasitaire klasse zijn “gastheer” kapot zal maken en er uiteindelijk voor hen ook niets meer over zal zijn. Ze denken dat de cadeautjes die ontvreemd worden bij de eigendommen van anderen oneindig zijn. Volwassenen geloven net zo goed in Sinterklaas maar noemen het de staat.

  Dat Sinterklaas niet bestaat is iets wat ze uiteindelijk hardleers zullen ondervinden. Daarvan ben ik inmiddels wel overtuigd.

 7. @Hub Jongen [2]: Het is ook erg triest dat de gemiddelde burger ook niet verder wil kijken dan zijn neus lang is. In mijn ogen is het Nederlandse volk erg naïef, en laat zich liever lijden door liegende politici en corrupte overheid in al zij facetten.
  Terwijl het toch niet al te moeilijk is om door de sluier heen te kijken, en inzien wat er werkelijk aan de hand is.

  Maar hoop oprecht dat ooit de mensen hun werkelijke verstand gaan gebruiken, en gaan inzien dat we in een neerdalende spiraal zijn beland, en dat alleen het volk iets kan betekenen in de omkeer.

  Verder wens ik iedereen een hele fijne dag toe. En laten we allen maar hopen dat er verandering komt, en ieder individu wakker word.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Fugy [8]:

  “…. En laten we allen maar hopen dat er verandering komt, en ieder individu wakker word. ..”

  Ja, laten we hopen dat veel mensen dit gaan hopen / MAAR DAN OOK inzien dat we er met alleen hopen niet komen.

  Als ze wakker worden, kunnen ze ook begrijpen dat ze wat moeten DOEN om die vrijheid te bereiken.

 9. @Hub Jongen [2]: Het is ook erg triest dat de gemiddelde burger ook niet verder wil kijken dan zijn neus lang is. In mijn ogen is het Nederlandse volk erg naïef, en laat zich liever lijden door liegende politici en corrupte overheid in al zij facetten.

  Laat zich liever LEIDEN maar ik geef toe dat LIJDEN wel in de buurt komt! 😉

 10. “Zodra een ambtenaar/politicus ademhaalt, liegt hij al.”

  Laat Harmen-Hans Hoppe het maar niet horen.

  Paul, als je nooit liegt en altijd zegt wat je vindt wordt je binnen 24 uur in een gesticht opgesloten.

  “Weet u nog, al die mooie verkiezingsbeloftes van de vorige keer? “Minder ambtenaren, minder regeltjes, enz, enz, bla, bla, lieg en bedrieg.”

  Ehhhh, was jij niet degene die voorspelde dat in NL de de familiebedrijven uit gaan sterven? Daar zie ik het ook nog niet echt van komen.

  “Maar leg mij nu eens uit, liegende overheid, hoe het met die beloften en “afspiegeling” zit als ik lees dat het bedrijfsleven keihard gepakt wordt door de crisis en er daar veel banen verloren gaan (minus 100.000 banen in de zakelijke dienstverlening) , terwijl er bij de overheid in 2009 47.000 mensen méér aan de slag konden in de zorg, 5.000 in het onderwijs (inclusief de niet-gediplomeerden?) en nog eens 12.000 bij andere onderdelen van het staatsapparaat.”

  Ik leg het je uit. Afspiegeling van de bevolking is iets anders dan afspiegeling van het bedrijfsleven.

 11. @Civil Servant [13]: Burgemeester word je niet wegens capaciteiten, maar vanwege juiste connecties. Daarnaast dien je plechtig te beloven in de toekomst degene die je heeft aangesteld te bevredigen.

  Cohen is nog nooit gekozen, heeft er in Amsterdam op de winkel gepast, staat er goed voor bij de majesteit en moet de abdicatie/troonsbestijging straks net zo netjes doen als het trouwpartijtje in 2002.

  Als je hem hoort spreken, hoor je feitelijk óók POEP, maar dan met hoofdletters, want inmiddels op voor regeringsleider, assistent van het regeringshoofd.

  Civil Servant [15] reageerde op deze reactie.

 12. @LvM [18]:

  “Maar wat P.E. Middelkamp zei is dus wel relevant. ”

  Je bepaalt vooral zelf wat je relevant vindt. Maar als je op a reageert, moet je wel op a ingaan. Ik praatte over Jobs prestaties, PEM ging daaraan voorbij en schreef vooral over hoe je (volgens PEM) burgemeester wordt.

  “Wat heeft “passie” met competentie te maken?”

  Door je werk met passie te doen bereik je meer. Je kan bergen verzetten, mensen bij elkaar brengen, het onmogelijke mogelijk maken, de boel bij elkaar houden.

  LvM [20] reageerde op deze reactie.

 13. @Civil Servant [17]:

  En vanwaar “natuurlijk”? Onderscheiden/voorgetrokken worden vanwege connecties in plaats van competentie is geen buitengewone gang van zaken lijkt mij.

  @Civil Servant [19]:

  U schreef niet over Cohen’s prestaties, maar over zijn onderscheiding van “een na beste burgemeester ter wereld”. Er is wel degelijk een verschil tussen onderscheidingen en daadwerkelijke prestaties.

  Ik bepaal niet wat ik relevant vindt, ik zie in wat relevant is. Dat probeerde ik aan u duidelijk te maken. Uw sarcasme stoort mij dan ook.

  “Meer” is niet per definitie “veel”, waar het om gaat (zou moeten gaan). Sleutelwoord is dan ook “kan”. Iemand kan dan nog zo buitengewoon passievol zijn, als deze niet competent is, bereikt deze alsnog niet.

  Uw enige argument was dat Cohen passie zou hebben(wat ook nog zeer te betwijfelen valt). Zoals boven omschreven staat passie helemaal los van competentie, waardoor uw stelling zinledig wordt.

  Civil Servant [21] reageerde op deze reactie.

 14. @LvM [20]: “En vanwaar “natuurlijk”?(…) mij.” Zucht. Ik had het over Jobs capaciteit en PEM begon ineens over de manier waarop Job in PEMS ogen tot het ambt gekomen was. Als je het onderscheid tussen die twee onderwerpen niet kunt zien…

  “Ik bepaal niet wat ik relevant vindt, ik zie in wat relevant is. Dat probeerde ik aan u duidelijk te maken.” Als jij denkt te zien wat relevant is heb je echt gigantische pretenties. Ben je onbescheiden?

  “Uw sarcasme stoort mij dan ook.”

  Welk sarcasme?

  “Uw enige argument was dat Cohen passie zou hebben(wat ook nog zeer te betwijfelen valt).”

  Hoezo het enige? En ik twijfel over het betwijfelen.

  “Iemand kan dan nog zo buitengewoon passievol zijn, als deze niet competent is, bereikt deze alsnog niet.”

  niets, bedoel je? Maar Job heeft Amsterdam goed gerund, Maxima getrouwd, is op een na beste burgemeester ter wereld geworden en heeft oo nog twee kineren op de wereld gezet.

  ““Meer” is niet per definitie “veel”, waar het om gaat (zou moeten gaan).”

  ???

  “Uw enige argument was dat Cohen passie zou hebben(wat ook nog zeer te betwijfelen valt).” Daar twijfel ik aan.

  “Zoals boven omschreven staat passie helemaal los van competentie, waardoor uw stelling zinledig wordt.” U brult, maar u onderbouwt niet.

Comments are closed.