Amerikaanse actiefilms hebben allemaal ongeveer dezelfde structuur: aan de ene kant heb je de Slechten en andere kant de Goeden en die bestrijden elkaar gedurende het verhaal.

En het gaat nooit om een paar knikkers want als het Kwaad overwint zal de wereld ondergaan in diepe duisternis zodat alle hoop van de mensheid op de Goede partij is gevestigd.

Goed & Kwaad worden ieder verpersoonlijkt in een ultieme held, dat maakt de boel overzichtelijk, omgeven door een groep van op te offeren aangevers die in de loop van het verhaal één voor één voor de goede/slechte zaak sneuvelen totdat alleen de twee hoofdhelden overblijven voor de ultieme strijd tussen Goed & Kwaad.

Uiteraard wint de goede held deze eindstrijd, weliswaar nipt en “onverwacht” omdat de slechterik altijd wel het één of ander overwicht heeft of gewoon een gluiper is en vals speelt maar het Goede zegeviert uiteindelijk toch altijd.

De wereld van linkse geesten heeft hier heel veel van weg, ook hier worden Goed & Kwaad verpersoonlijkt in aanwijsbare individuen en de rol van de huidige ultieme schurk en gluiperd is uiteraard vergeven aan Geert Wilders, de schurk daarvoor was Pim Fortuyn en daarvoor was het Hans Janmaat.

Deze duivel Wilders is persoonlijk de oorzaak van alle Kwaad in de hele wereld, hij verleidt uit pure slechtigheid onschuldige bevolkingsgroepen tot het uithalen van rottigheid en zet die voor zijn kwaadaardig plezier tegen elkaar op. Hij is gewoon slecht en als hij wordt verslagen verdwijnt meteen al het kwaad in de hele wereld en zullen alle misleide Nederlanders hun dwaling meteen inzien en de immigranten hier broederlijk in de armen vallen en samen zullen ze vele kopjes thee drinken in het buurthuis en komt alles helemaal goed.

De rol van de Goede Linkse Held was nog niet helemaal vergeven, er waren wat kandidaten waarvan Wouter Bos de beste kansen leek te hebben maar hij bleek toch maar een figurant en is net als mede sidekick Agnes Kant in de loop van het verhaal opgeofferd voor de ware held op het witte paard in deze film: Job Cohen. De overige twee figuranten op links, Halsema en Pechtold mogen in dienst van de held nog even blijven leven.

Heel links schaart zich nu als één man achter hun kampioen en alles staat gereed voor de spannende slotscène in deze thriller waarin het lot van Nederland wordt bepaald: gaan wij de subsidieloze duisternis in met Wilders of het socialistische immigratieparadijs van Cohen ?

12 REACTIES

 1. Die ‘spontane’ persoonsverheerlijking rond Cohen is heel opmerkelijk. Toen ik laatst in een tijdschriftenrek keek, kreeg ik het gevoel als of de media zijn overgenomen door propagandaboeren uit het voormalige oostblok. De timing en dergelijke zijn ook erg verdacht. Dit is van A tot Z geregisseerd.

  Ik ben ook heel benieuwd wanneer binnenkort een ‘linkse held’ een moordaanslag op Wilders pleegt of het in elk geval probeert. Cohen, de moderne Jezus die alle zielugge mensen redt van de barbaren van Wilders.

  Als een PVDA-er “The Good, The Bad and The Ugly” had geregisseerd had die film vast een ander einde gekregen.
  Bon Vivant [4] reageerde op deze reactie.
  Polity [6] reageerde op deze reactie.
  Timothy [11] reageerde op deze reactie.

 2. ’t wordt tijd voor een lekkere klassieke Griekse tragedie, dan sterft ten minste ook de linkse held aan het eind.

 3. “Goed & Kwaad worden ieder verpersoonlijkt in een ultieme held,…”

  Kenmerk van de archetypische held is een grote mate van zuiverheid en volharding in het rechtvaardige. Vandaar dat de held, ook als hij onhebbelijkheden heeft, alleen het goede kan vertegenwoordigen. Protagonisten die niet zuiver zijn noemt men anti-helden. Er zijn dus, in fictie noch in werkelijkheid, geen slechte helden.

 4. @Bon Vivant [1]:

  Heeft iemand al opgemerkt wat de initialen van deze poldermessias zijn (middennamen weggelaten) en eventuele overeenkomsten:

  J.C.
  Job Cohen
  Jezus C…….

  Daar kan Barack O. niet aan tippen. Als dat geen mirakel is.

 5. Jobstijding van Willink is wel toepasselijk. Met die nietsvermoedende burger en die samenpakkende donkere wolken en zo …
  http://www.schooltv.nl/eigenwijzer/mmbase/images/2417964

  Net als de openingsscene van de oude Will Smith kaskraker Independence Day. Er schuift dan een grote schaduw over de Maan en een trilling van het maanoppervlak beweegt het eeuwige maanstof en wist de voetafdruk van Neil Armstrong uit. De buitenaardse sprinkhanenplaag die de zaak hier komt kaalvreten is gearriveerd ! 😉

  http://www.moonbattery.com/SocialistLocusts.jpg

 6. @Bon Vivant [1]:

  Jep, dit bewijst nog maar eens hoe diep triest ons democratisch systeem is. Het gaat er allang niet meer om (ooit gedaan?) wie de beste standpunten heeft, neen, het is 1 grote populariteitstunt.

  In wat voor een *** wereldje leven wij waar een partij met ideeën binnen enkele dagen immens kan groeien in populariteit door gewoon een nieuw gezicht naar voren te schuiven!

  http://www.nu.nl/binnenland/2204235/cohen-favoriet-boven-balkenende-en-wilders.html

  Is men in dit land nu zo naïef? Durft men werkelijk na het lezen van enkele persberichten al te bepalen wie een betere papa voor hen kan zijn?

  Oscar [8] reageerde op deze reactie.

 7. De wal zal het schip keren met de pvda aan het bewind.Maar dat geldt ook voor de volgende partijen : CDA/SP/D66/GL/PvdD/CU

 8. Die hele Cohen hype is een hoax die voornamelijk in de media woedt. Deze amateur heeft al veel schade aangericht in Amsterdam en nu wil ie Nederland in een zelfde deplorabele toestand storten. Ik mag hopen dat het niet gebeurd.

 9. @Bon Vivant [1]:

  Tja deze linkse zielen winnertjes weten inderdaad hoe ze dit soort partijen uit de wereld helpen.

  Ze geloven nog steevast, dat als je de kop van de (door hun benoemde) serpent afsnijd dat dan het lichaam ook uit elkaar zal vallen. Daarom, zal het mij niet verbazen als wilders niet meer lang te leven heeft. Zelfde is uiteraard ook met fortuyn gedaan.

 10. @Oscar [8]: Hetgeen maar weer bewijst dat stemmen voor het gepeupel zo snel mogelijk afgeschaft dient te worden. De gemiddelde kiezer stemt gebaseerd op het weer van gisteren, in plaats van op het track-record door de tijd. Dit hele media-circus, inclusief de val van het kabinet en de wisseling van de wacht, is zeer zorgvuldig georkestreerd.

  Je kunt van ‘links’ zeggen wat je wilt, maar organiseren kunnen ze wel. Alleen als het eigen belang gediend wordt, uiteraard. Zou men dezelfde inspanningen aanwenden om het morele kompas te repareren, dan zou er zowaar iets moois kunnen ontstaan. Maar dat gaat tegen de eigen belangen in…

  Geef het volk brood en spelen, houd jij ze arm, dan houd ik ze dom. Werken maakt gelukkig, Arbeit Macht Frei. Jawohl…

Comments are closed.