Vanuit België ontvingen we een visie hoe Brussel er in 2050 zal uitzien.

Misschien hetzelfde in Amsterdam en Rotterdam?

9 REACTIES

 1. zou kunnen, maar wat dan nog? als libertarier kun je mensen toch niet verbieden om veel kinderen te krijgen? misschien een beetje sneu dat sommigen nu worden gedwongen om mee betalen aan een verandering van hun leefomgeving die ze misschien niet zo zien zitten. Maar in ieder geval bemoedigend dat de nieuwe landgenoten in deze cartoon prima Vlaams spreken, terwijl ik thans in Brussel me vaak moet behelpen met Frans. Wat ik me altijd afvraag is of mensen uit andere culturen, als ze in de meerderheid zijn, bereid zijn om heel veel belasting te betalen voor de verzorging van de vergrijzende autochtone bevolking die hen indertijd met ‘open armen’ heeft ontvangen. Hoe zit het met misplaatste solidariteitsgevoelens in de huidige cultuur van nieuwkomers en mochten deze ‘ onderontwikkeld’ zijn, zouden deze wellicht nog kunnen worden gestimuleerd door staatsscholing en brainwashing door de linkse media? (als men daar al naar kijkt, gezien de hoeveelheid schotels in sommige buurten). Kan iemand daar iets zinnigs over zeggen?

  Bon Vivant [3] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [4] reageerde op deze reactie.

 2. Zelf denk ik dat het een zooitje word. Als ze nu al die multiculti niet in de hand kunnen houden, ziet ik in 2050 het heel somber in.
  Denk ook dat ik voor die tijd allang niet meer in deze politiestaat woon, en hopelijk een beter onderkomen hebt gevonden.
  Dit land is niet meer te redden, is misschien erg negatief maar zo voelt het voor mij aan.

 3. @The Red Pill [1]:

  Ik doe een poging:
  Kijk eens naar de ‘solidariteit’ in Midden Oosten, Indonesie, Pakistan, Nigeria, Birmingham en je weet genoeg.

  En kijk ook naar verkiezingsuitslagen met kansen-figuren laag op de kieslijst. Men kiest eerst voor eigen familie. Daarna volgen verre familie, stam, nuttige idioten zoals Europese politici als Job Cohen of Gordon Brown.

 4. @The Red Pill [1]:

  “gestimuleerd door staatsscholing en brainwashing door de linkse media (-) als men daar al naar kijkt, gezien de hoeveelheid schotels in sommige buurten”

  Dat is precies de reden, dat schotels in NL al door veel gemeenten zijn verboden (men gebruikt hiervoor overigens de schoonheidscommissie omdat men voor een direct verbod op de ontvangst geen wettelijke mogelijkheden heeft).

  De PVV zal overigens hetzelfde gaan doen t.a.v. de bouw van moskeeën (verbod via bestemmingsplan of milieuverordening e.d.), hoofddoekjes (in strijd met ARBO, gevaarlijk in het verkeer, in strijd met huisregels op scholen, ambtelijke instellingen en bedrijven), etc.

  Die schotels worden echter gebruikt omdat immigranten helemaal geen behoefte hebben aan de Belgische of NL televisie. Daarop zijn immers alleen maar programma’s te zien die met veel seks en materialisme en ideeën over individualisme en de gelijkheid van mannen, vrouwen en homo’s de ‘walgelijke’ Westerse cultuur promoten.

  Integratie is een illusie (en feitelijk onliberaal). Het gaat om een doodgewone machtstrijd tussen culturen. De autochtonen kunnen daarom kiezen tussen 2 opties die elkaar uitsluiten:

  1. verzorgingstaat, gesloten grenzen en strict immigratiebeleid dat alleen productieve immigranten toelaat (vergelijk Australië)
  2. geen verzorgingstaat, open grenzen en vrije instroom van immigranten uit de hele wereld (vergelijk New York City)

  ===
  “Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it’s bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness.”
  – Mark Steyn

 5. Ik kan de immigranten niets kwalijk nemen. Wij zouden precies hetzelfde doen.
  Er zou geen tot weinig immigratie bestaan van “gelukszoekers” als de verzorgingsstaat er niet meer zou zijn.

 6. Moslims mogen geen levende wezens afbeelden en het is dus niet aannemelijk dat er een Manneken Pis, ook geen besneden Manneken, zal worden gehandhaafd.

 7. jammer dat we geen “volkscommissaris voor nationaliteiten ” hebben , zoals Josef Stalin , die wist daar wel raad mee

 8. Het doet me denken aan de grote Keniaanse havenstad Mombasa, de stad die door de Britten verlaten werd in de jaren ’60. De gebouwen staan er nog, maar het onderhoud is nihil. De gebouwen van de Portugezen (ca. 17e – 19e eeuw) staan er ook nog maar zijn vervallen en meestal onbewoond. Dat een gebouw onderhouden moet worden is de huidige bevolking blijkbaar vreemd – ze klagen dat ze geen geld hebben.

  De laatste paar honderd jaar heeft de blanke Europeaan een enorme ontwikkeling doorgemaakt, van lemen hut tot reis naar de Maan. Niets duidt erop dat de nieuwkomers het stokje van ons over gaan nemen. Waarschijnlijk vervalt de boel langzaam. Jammer maar niets aan te doen.

  Import van kansarmen, Nederlandse vrouwen – blanke Europeanen – kiezen een man uit een derde wereldland, of andersom. De kinderen die uit zo’n relatie geboren worden houden ongeveer het midden tussen die twee. Onderwijs kan een verschil maken maar ook daar moet je niet al te hoge verwachtingen van hebben zo leert de praktijk.

  Europa zal worden tot een wildernis, voorwaar, geen grote verandering.

  Wat is het juiste tijdstip om het zinkende/brandende schip te verlaten?
  Géza [9] reageerde op deze reactie.

 9. @Nico de Geit [8]:

  absoluut een feit! U geeft precies aan wat het probleem is. Maar naar mijn mening kan dit een halt toegeroepen en teruggedraaid worden.

  Het probleem in de west europese landen is dat men niet wil optreden tegen de eigen ondergang. Lijdzaam ondergaat men dit hele proces van eliminatie van het eigen volk en cultuur.

  Hoe hard het ook klinkt en zeker niet politiek correct, de europese volkeren hebben maar één optie. Dat is grenzen sluiten en het terugsturen naar land van herkomst van al deze vreemdelingen. Er word door deze lieden over nederlanders gesproken als ‘zij’, dat word vaak vergeten.

  De multiculturele samenleving is een illussie. Het is wij of zij aan het eind van de rit.

  Word het zij, dan is er geen plaats meer voor dit soort websites, maar dat hebben wij dan aan onszelf te danken.

Comments are closed.