VVD-kamerlid Fred Teeven wil dat de overheid meer gaat investeren in internettaps en datasurveillance, meldt webwereld.nl.

Deze week werd bekend dat het aantal internettaps explosief is gestegen, al blijft het aantal relatief klein in vergelijking met telefoontaps. Die bekendmaking leidde tot kamervragen van de SP en Groenlinks, die de taps zien als een zeer zware inbreuk op de privacy van de internetgebruiker.

De VVD-politicus maakt zich eerder zorgen dat er niet voldoende wordt geïnvesteerd in dergelijke methoden. “Ik realiseer me dat strafbare feiten andere vormen aan het aannemen zijn in deze tijd. Daar hoort dus bij dat je tot andere vormen van opsporing overgaat. Het wordt niet altijd meer via de telefoon gemeld maar ook bijvoorbeeld via Skype, dus daar moeten de opsporingsmethoden aan worden aangepast”, aldus Teeven. “Dit is een ontwikkeling die je niet kunt stoppen.”

13 REACTIES

 1. “Dit is een ontwikkeling die je niet kunt stoppen.”

  Het is altijd instruerend dat vrijheid en privacy voor sommigen afhankelijk is van de moderne technologie, en dat je fascistoide big brother-praktijken kunt vergoeilijken omdat je bepaalde “ontwikkelingen” nu eenmaal niet kunt stoppen.

  De vraag hier is: WELKE ontwikkelingen, WAAR komen die vandaan? WIE hebben daar van begin af aan ruimte aan geboden, en zijn er alternatieven die dergelijke types (Teeven) minder wenselijk achten dan inbreuk op vrijheid en privacy, alternatieven die veel meer aan de KERN en de oorzaak van het probleem komen?

  Het schijnt dat dit belangrijk is vanwege bijvoorbeeld terroristische complotten.

  Laten we eens nagaan:

  – De politiek heeft van Nederland een multicultureel immigratieland gemaakt nadat het al een verzorgingsstaat was.
  – Dit heeft een aanzuigende werking.
  – Deze aanzuigende werking lokt tevens mensen die misbruik maken van de vrijheid en democratische middelen om de Nederlandse maatschappij (die ze haten) schade toe te brengen.
  – Omdat ze “er nu eenmaal zijn”, en in plaats van ze gewoon te VERWIJDEREN zodra ze een gevaar blijken te zijn (iets met verdragen bla bla bla), is de “enige” oplossing om grove inbreuk te doen op vrijheid en privacy van iedereen (want reken maar dat dit soort wetgeving een doelbewust paard van troje is).
  – En zo wordt iedereen aangetast (nog buiten de inbreuk op eigendomsrecht) in zijn vrijheid en privacy, dankzij een probleem dat diezelfde politiek ZELF over het hoofd van een bevolking heeft veroorzaakt, en BLIJFT veroorzaken.

  Iemand nog twijfels dat massaimmigratie en multiculturalisme een excuus is om mogelijk maatschappelijk verzet te breken en macht te krijgen?

  Het smoesje is nu namelijk dat “we” anders zouden zeuren als er een terroristische aanslag zou worden gepleegd.

 2. KANSLOOS!!!!
  De volgende versie Skype via opensource bevat een 1024 bits encryptie die al zou je kunnen tappen in geen duizend jaar kunnen ontcijferen.
  En als ze dat wel lukt is er weer een ander programma op de markt van internet gekomen .
  Om dat vervolgens te stoppen knalt de overheid er zelf een tool in en ben je verplicht daarover te communiceren en geen enkel ander programma en daarvoor moet je computer regelmatig uitgelezen worden met een ander stukje software.

  Vervolgens maken we toold om die tools weer verkeerde gegevens te versturen en dan stuurt de staat weer een pelton ambtenaren aan je deur die met geweld zich jou huiskamer binnen dringen om je pc maar na te kijken en te kijken of je wel volgens de juiste kanalen communiceert zodat de overheid overzicht op je hebt .

  Dit noemt met wel een argument van het gladde vlak alleen als je de trend bekijkt gaat het die richting op omdat de digitale snelweg vrijwel niet controleer baar is en als je data kan ontvangen kan je die nog coderen zodat niemand ooit kan zien wat het is .
  Dit principe is al zo oud als de compyter zelf .
  En de enige manier zodat de overheid hier zicht op kan krijgen is door de gebruikelijke initiatie van geweldsmiddelen.

  BAH!!!
  Moment dat dat gebeurt Eis ik ook dat de overheid een poortje openzet om mij bij hun even te snuffelen in de databanken.

 3. De VVD is en blijft een fascistenpartij. Dat is het al jaren.

  VVD is Volkspartij noch voor Vrijheid noch voor Democratie. Men had als naam beter voor “Hogere Ambtenaren Partij” kunnen kiezen. HAP in je portemonnee.

 4. VVD CDA en PvdA zijn de partijen van de slavernij! Mooie praatjes vullen geen gaatjes, maar de praktijk bewijst het helaas!

 5. Meneer F.Teeven woont in Diemen. Is er nou niemand op het idee gekomen om eens een batterij camera’s op zijn woonstee te richten? Dat van die taps op internet cq meer datasurveillance gaat- zoals hierboven gezegd- niet werken. Politici hebben bewezen geen jota verstand van internet te hebben. Destebeter dat bepaalde vormen van encryptie onkraakbaar zijn.
  Geneuzel van types zoals Teeven e.d. kan alleen worden voorkomen door er niet meer op te stemmen.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9412

 6. @Nico de Geit in Bangkok [9]: Er zijn verschillende manieren om je eigen privacy op het net te beschermen, maar omdat óók dit kanaal een OPEN kanaal is, laat ik die manieren op deze plek achterwege.
  Feind surft mit, zogezegd!

 7. Ik vraag me af waar ons Fredje Teeven BANG voor is?

  Het aantal internet taps is een HOAX, EEN GROVE LEUGEN, want in principe moet – bij de wet – iedere internet service provider al het INTERNETVERKEER VAN HAAR KLANTEN KOPIEREN EN DOORSTUREN naar de :
  – Korps Landelijk Politie Diensten (KLPD – internet speurneuzen)
  – Algemene Inlichtingen en Veiligheids Dienst (AIVD)
  – MILITAIRE Inlichtingen en Veiligheids Dienst (AIVD)
  Van daaruit kan het internet verkeer ook doorgesluisd worden naar allerhande onduidelijk internet afluisterclubjes zoals NSA(us), CIA(us), USAF(us) cyber warfare centers, INTERPOL (eu) geheime diensten en wereldwijde telecom afluisternetwerken zoals
  – ECHELON(VS)
  – INDECT (EU)

  Privacy is op internet allang DOOD, MORS DOOR!!!
  omdat dit technisch allang mogelijk was, vanaf de eerste internet kabel die door Nederlandse bodem is gegraven. Alleen heb JIJ – tot nu toe – in de ILLUSIE GELOOFT dat er privacy was (wegens gebrek aan technisch inzicht over de aard van internet 😉 )

  Nog even voor de absolute duidelijkheid (voor den leken):
  1. ALLE INTERNET VERKEER VAN IEDERE INTERNETTEN IN HOLLAND WORD AL AFGETAPT!!!
  >
  2. ALLE GEGEVENS WORDEN VANAF ALLE INTERNET SERVICE PROVIDERS EN KABELMAATSCHAPPIJEN AFGELEVERD OP DE DIGITALE STOEP VAN AIVD, MIVD EN KLPD.
  >
  3. Ze maken er alleen nog geen actief gebruik van om ALLES af te luisteren, (op zoek naar de beste kinderporno sites, peer-to-peer sharing van digitale videos, muziek, mogelijke terroristen die via internet werken)
  TECHNISCH is het ALLANG MOGELIJK vanaf DAG 1, het BEGIN van INTERNET in HOLLAND.

  Wakker iedereen?? Surf dan nu heel bewust verder, en weet dat ALLES WAT JE DOET word vastgelegd tot in de eeuwigheid op de Internet Dataopslag Servers van “Big Brother all over the globe!”

 8. @Nico de Geit in Bangkok [9]: Vrijwel zeker heeft dat hotel één proxy (gateway) voor haar internet verkeer, en alle gasten hebben dus het adres van die proxy als afzender adres. Dat is ook het adres dat gelogd wordt.

  In de data pakketjes zelf zit uiteraard wel het IP adres van je PC, maar tenzij er een datalogger meeloopt (en dat is onwaarschijnlijk gezien de grote hoeveelheden data die dan opgelsagen zouden moeten worden waar het hotel geen enkel belang bij heeft) is dat vluchtige informatie.

  Op het niveau van je PC wordt ook het hardware adres van je netwerk-kaart nog meegegeven, anders weet de router (zeg maar de postbode) niet waar hij de post moet afleveren. Dat is eigenlijk de enige koppeling naar jouw specifieke PC, maar die bestaat dus alleen tussen de router en je PC, in vluchtige informatie.

  Je posts zullen dus vrij simpel (via de ISP) te herleiden zijn naar je hotel, maar vanaf daar wordt het lastig, althans omslachtig. Op netwerk niveau dan.

  Als men al weet dat je in het Nederlands post, en jij de enige Nederlandse gast bent, hoeven ze daar het hotel-netwerk dus niet voor te sniffen…
  Nico de Geit in Dubai [13] reageerde op deze reactie.

 9. @R. Hartman (NI) [12]:

  `Als men al weet dat je in het Nederlands post, en jij de enige Nederlandse gast bent, hoeven ze daar het hotel-netwerk dus niet voor te sniffen…`

  Nee ik liftte mee op een openstaand netwerk. Geen idee wie de eigenaar was. Als de dames en heren van staatsveiligheid de router aldaar willen onderzoeken moeten ze snel het vliegtuig nemen.

Comments are closed.