De afscheidsspeech van Wouter Bos van gisteren hier. Vrijspreker heeft de hand weten te leggen op het originele kladblaadje van de afscheidswoorden die Wouter had willen uitspreken, zie onder:

‘Op 9 juni zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Grote keuzes zullen dan voor liggen. Er zullen de komende jaren ingrijpende overheidsbeperkende maatregelen genomen moeten worden om de economische crisis te boven te komen, om de echte werkloosheid te verlagen en om onze bijna-failliete verzorgingsstaat af te bouwen. Dat is geen geringe opgave. En al helemaal niet nu ons land in toenemende mate verdeeld dreigt te raken langs socialistische en fascistische scheidslijnen.

Voor mij betekent dit vooral dat er nu behoefte is aan een politiek die de kracht van individuele verantwoordelijkheid, vrijwillige samenwerking en bescherming van eigendommen centraal stelt. Een leiderschap ook dat zich afzijdig houdt en ons land niet opsplitst in productieven en parasieten, oftewel in mensen die wel en mensen die niet mee willen doen. Iedereen zal zelf moeten bepalen in hoeverre hij waarvoor nodig is en we kunnen het ons niet veroorloven mensen aan de kant te laten profiteren. Dat zou niet alleen moreel verwerpelijk maar ook economisch onverstandig zijn.

Dit is het verhaal waar ik voor de politiek ben in gegaan, het verhaal waar ik altijd in heb geloofd, maar me nooit voor heb ingezet. Het is helaas ook niet het verhaal waar de Partij van de Afpakkers op 9 juni mee naar de kiezer gaat, en dus haak ik af als lijsttrekker.

Ik heb nu 12 jaar de landelijke politiek verkracht, waarvan 7 jaar als Kamerlid, 2 jaar als staatssecretaris, 3 jaar als minister en vice premier en ruim 7 jaar als politiek leider van de Partij van de Afhakers. Ik heb dat al die jaren met holle overtuiging gedaan. Met name de laatste drie jaren waren uniek en uitdagend en ik heb het als heel triest ervaren ons land juist toen maximaal te moeten beschadigen en mijn bijdrage te leveren om ons land nog zwakker uit de heftigste economische crisis van de laatste 80 jaar te laten komen. Ik heb de verantwoordelijkheden die dat met zich mee bracht elke minuut gevoeld, er met schaamte en walging invulling aan gegeven en het bovenal als heel naar ervaren juist nu de publieke zaak te mogen verneuken.

Maar ik heb gelukkig ook andere verantwoordelijkheden, met name als morele mens. De afgelopen jaren heb ik hier heel veel op moeten inleveren. De komende jaren wil ik meer tijd aan mijn zelfbeeld, moraal, filosofie en gezin besteden. Dat verhoudt zich slecht tot wat er van mij gevraagd zou worden als ik mij wederom zou kandideren als lijsttrekker van de Partij van de Afpersers.

Daarom heb ik het politbureau, de kamerfractie en mijn oud-kameraden in het kabinet vandaag bedankt voor de samenwerking en hen laten weten dat ik mij niet kandidaat zal stellen voor de doema, niet als lijsttrekker noch als gewoon Kamerlid.

Dank u wel.’

27 REACTIES

 1. Ik minacht deze volksverlakker zo erg dat ik gerust kan stellen dat ik hem haat met zijn leugens en veraad.Ik zal nooit meer een woord aan hem vuil maken behalve als hij onder lijn4 komt.
  Vuile cominist met zijn doema en benoeming heeft een grote mond over wilders daar kunen mensen tenminste nog soliciteren.Ik hoop dat deze moslim partij gauw opgedoekt word en bos voor het gerecht wegens oplichting van 35 miljard.

  Devidas [9] reageerde op deze reactie.

 2. In mijn ogen is het duidelijk dat Wouter Bos door de partij vriendelijk verzocht is om voor zijn eigen kinderen te gaan zorgen i.p.v de PvdAllochtonen, ook wel genoemd de PvdArmoede of PvdAfgunst, verder af te branden.

  Ik vind het prima dat hij voor zijn kids gaat zorgen, maar dan zonder de wachtgeldregeling, zonder WW-uitkering want hij heeft zelf zijn ontslag genomen. Wouter je ziet maar, maar niet over onze ruggen.

  Dat zijn vertrek geheel georkestreerd was is ook duidelijk. Raddraaier Cohen stond al in de startblokken om de verheerlijking van het pluche te omarmen. Ook Cohen zal hopelijk erg snel afbranden. Ik vrees met zeer grote vreze dat wij een links kabinet gaan krijgen. Nou dan kan je beter het zinkende land verlaten.

  Eric [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Maserati Teun [2]:

  quote”Ik vrees met zeer grote vreze dat wij een links kabinet gaan krijgen. Nou dan kan je beter het zinkende land verlaten.”

  Nou, een links kabinet zal niet al te veel uitmaken. De schade toegebracht aan ons land gedurende de afgelopen decennia is reeds onomkeerbaar. Het kankergezwel van het linkse manipuleren, huichelen, verheerlijken van achterlijke culturen, mierenneuken, betuttelen, rucksichtslos plukken, onderdrukken, negeren en vernederen van burgers, verzieken van de infrastructuur en frustreren van het verkeer uit pure autohaat heeft zich in alle lagen van de overheid ingevreten en kan nimmer meer tenietgedaan worden.

  Net zo min als de centrale overheid trekken gemeenten zich iets aan van de burgers, om maar niet te spreken van provincies, waterschappen enz.enz. Extreme arrogantie is de norm.
  Per definitie hebben we alleen maar last van elke gemeenschapseuro die door dit tuig over de balk wordt gesmeten, zoals het stelselmatig afbreken en verpesten van het door ons betaalde wegennet. Werkeloosheid beperken door duizenden drempels, rotondes op idiote plaatsen en versmallingen aan te leggen en bovendien elke mogelijke kruising te verhogen in het kader van debiele zaken als “duurzaam veilig” welke helemaal niets met veiligheid van doen hebben; het hek is al decennia van de dam !!

  Nee, het ooit zo trotse schip Nederland (van 40 jaar geleden) is al lang gezonken en wordt momenteel reeds aangevreten door algen.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  IIS [15] reageerde op deze reactie.

 4. Niet zo somber maserati.
  Het kan plotseling omslaan zoals de eerste lentedagen.
  Neem nou ex Greenpeace activist Diederik Samsom.
  Nog geen twee jaar geleden een rabiaat tegenstander van kerncentrales. Hij heeft nu ergens in de marge laten weten dat hij “de voorkeur geeft aan groene energie maar kernenergie niet uitsluit”. En voorlopig houdt hij zich een jaar of wat koest. Daarna probeert hij natuurlijk weer de eerste viool te gaan spelen, maar wat moet de partituur worden?

  En zo zal het gaan met de multicul hoop ik.

 5. De PvdA is en blijft een walgelijke en gruwelijke partij, die zover is geinfiltreerd in de overheidsstructuren van het onderwijs en media, dat zij alles naar hun hand konden zetten in het verleden. Nu zien we dat een nutteloze man als Bos het veld moet ruimen voor een andere nutteloze man, Cohen. Zoals ik al vaak heb verteld is deze partij de meest slechte die Nederland ooit gekend heeft en verdient het om te worden weggevaagd bij elke verkiezing.

 6. @Hub Jongen [5]:

  quote”Ja, Eric, maar is dat nu een reden om bij de pakken neer te zitten?”

  Hub, ik bewonder je nog steeds optimistische geestesgesteldheid, echt! Na zo lang vechten tegen de bierkaai is het echter niet gek om het hoofd te laten hangen. Als ik denk aan AL die onwillige ambtenaren die ongestoord hun eigen gang gaan, aan die vervloekte arrogante politici die uitsluitend bezig zijn met zichzelf, aan nu weer de roep om zo’n halve gare als Cohen, aan het gehuichel, het gebrek aan oprechtheid en integriteit enz.enz. dan heb ik weinig hoop voor NL. Vergeet niet dat er al een degelijke basis voor het zinken van het schip “Nederland” is gelegd door tal van incompetente elleboogwerkers zoals Den Uyl, Kok, Pronk, Peper enz. die het volksverlakken tot kunst hebben verheven.

  De mensen laten zich keer op keer bedonderen dus dat zal ook wel niet veranderen. Het had eigenlijk moeten zijn : BPM, “luxe” belasting op auto’s?? Onmiddelijk stoppen met het kopen van nieuwe auto’s. Kwartje van Kok niet terug?? Massaal naar het binnenhof en de boel net zo lang vastzetten tot het van de baan is. Flitsen voor de centen onder het valse voorwendsel “veiligheid”?? Iedereen beroep aantekenen voor elke onzinbekeuring, massaal brieven schrijven en e-mails sturen naar politici, klpd, politiekorpsen, het bvom van maniak spee belegeren, enz.enz.

  Dit doen veel te weinig mensen; voor de verkiezingen laten ze zich vervolgens in de luren leggen dus hoe zou het ooit beter kunnen worden??

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 7. p.s.
  De multiculturele nachtmerrie is inmiddels compleet, de Nederlandse cultuur en identiteit kan bij het groot vuil, justitie is helemaal de weg kwijt en ziet burgers alleen als “overtreders” van hun talloze regeltjes welke met zero-tolerance worden gehandhaafd terwijl je niet eens je eigen huis, haard en gezin mag beschermen want dan zit je eerder en langer vast dan een misdadiger; belastingen en overige lasten zijn tot net onder het ondragelijke opgevoerd, privacy van burgers wordt met voeten getreden, gemeenschapsgelden worden lukraak over de balk gesmeten (het “glossy” Gerda gezien? Volkomen gestoord dat mens!) en we weten nog geen fractie van het declareer- en reismisbruik wat er van ons geld wordt bekostigd! Zo kunnen we nog wel even door gaan!

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 8. @piet [1]:
  Bos moet natuurlijk persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Maar het bedrag wat je noemt van 35 miljard is veel te laag, een veelvoud hiervan heeft hij gebruikt voor corporatistische doeleinden. Wie weet het precieze bedrag?

 9. @Eric [7]:
  @Eric [8]:

  Je hebt gelijk dat we met zijn allen in de puree geluisd zijn.
  Ook een feit is dat de politici een enorm resultaat weten te bereiken door de mensen allerlei mooie beloftes voor te houden.

  Ik denk dat de kern van de zaak ligt bij de algemeen altruïstische filosofie. Er is de mensen ingepompt dat alles wat ze voor een ander doen GOED ie, en alles voor jezelf SLECHT is.
  Breed en omgekeerd: Jij moet alles doen voor anderen, en anderen moeten alles doen voor jou.
  Afhankelijk van het moment, speel je de ene of de andere kaart uit.

  En de politici zijn de mensen die daar het beste gebruik van maken.

  Dit door hebben, en omkeren, is onze kans!

  Eric [13] reageerde op deze reactie.

 10. Leer mij de politici niet kennen, bedriegen en liegen verdraaien en beloftes die op papier staan niet nakomen en het afdekken van de fouten van de ambtenaren een cultuur die ook in de tweede kamer heerst ook al moet het hele land aan de arseen en chroom VI sterven aan de vergiftiging van ons drinkwater, wat al niet meer gecontroleerd wordt door de waterschap omdat het zwaar verontreinigd is dit corporatische corrupte beleid af te dekken, wat hier in nederland gevoerd wordt. De bewijzen zijn te zien www. Het Echte Nieuws .org De Klokkenluiders worden daarom door alle politieke partijen in de steek gelaten, wel mooie woorden als zij in het nieuws zijn. Zij heffen het glas en deden een plas en alles bleef zoals het was. Zie http://WWW.SDNL.NL

 11. Ik vroeg hem nog; ‘Heb je dat kladje vernietigd Wout?’ Maar hij had geen idee waar het gebleven was…

 12. @Hub Jongen [10]:

  quote “En de politici zijn de mensen die daar het beste gebruik van maken.”

  Klopt, het cynische van democratie is nu juist dat we slechts kunnen kiezen uit- en daarmee de macht uit handen geven, aan diegenen die er gezien hun aard en hun gebrek aan moraal en betrouwbaarheid, ten ene male niet geschikt voor zijn!

  Dat is het euvel van welke staatsvorm dan ook; het volk wat vooraan staat er roept “ikke, ikke, kies mij” en wat je letterlijk naar de mond praat moet je nou juist NIET hebben. Zo macht corrupteert, zal dat bij deze figuren onmiddelijk gaan spelen en het verst gaan.

  Al eens afgevraagd waar die euforie vandaan komt als ze zijn gekozen? Dat is simpelweg “eindelijk, nu is het onze beurt om eens lekker te gaan graaien in de ruif” en de kans om het fascinerende spel “wereldleidertje” te spelen!!

  Het hele systeem is ontaard en met geen mogelijkheid meer werkend te krijgen; een overheid, een ambtenaar, die zich realiseert dat hij met geld van de burgers bezig is? Die zich inzet voor de burgers? Die niet te veel uitgeeft en dat niet weer op de burgers afwentelt? Die denkt “we geven te veel uit, we moeten zo veel mogelijk bezuinigen zonder dat de burgers er last van hebben”? In plaats daarvan heeft dat TUIG het lef ons om niks te bekeuren en dan ons ook nog €6 “administratiekosten” voor die bekeuring te laten betalen terwijl we het hele gigantische apparaat wat met smart zit te wachten op die miljoenen bekeuringen al volledig betalen!! Dit is op geen enkele manier te verdedigen maar komt er toch ook door??

  De regering, de politiek, de tweede kamer; dat hele perverse zooitje verdient niets anders dan onze diepe minachting, een waardeloze geldverslindende freakshow !

  Incompetentie en arrogantie vieren hoogtij. Kijk eens naar b*tch ter horst, zo’n beetje het toppunt van een type dat je kan missen als kiespijn, dat van hun leven nog niets goeds gedaan heeft en desondanks steeds weer terug komt.

  Neem volslagen idioot balkenende, die denkt nog een keer de kans te krijgen om een vijfde ziek rariteitenkabinet samen te stellen en Nederland nog verder naar de kloten te helpen! Dat die GEK nu nog steeds naar buiten durft te komen met zijn stokpaardje “respect voor elkaar” is het beste bewijs voor het feit dat hij ze niet meer op een rijtje heeft. Onder zijn regeringen zijn de burgers meer dan ooit gekleineerd, geterroriseerd, gecriminaliseerd, belazerd en uitgekleed.

  Het komt hier weer goed als pasen en pinksteren op een dag vallen, welke vergelijking eerdaags zal worden uitgebannen omdat het zo pijnlijk is voor die moslims. Zal dan wel iets worden van “als ramadan en suikerfeest op een dag vallen” o.i.d.

  Nederland=niet te redden gekkenhuis !!

 13. Ik moest een traan weg pinken. Wereld brekend nieuws! Bos verlaat de politiek! Ach en wee, wat moeten de sociaal zwakkeren in onze samenleving in vredesnaam nu. Wouter het levensgeluk van miljoenen staat op het spel. Onbarmhartig zijn de armen, de minder bedeelden, de zwakkeren in onze samenleving, en zij die aan de lopende band zwoegen, opzij gezet voor ….jouw gezinsgeluk.

  O, nobele Robin Hood. Al je betrokkenheid! Al het engagement! Al je krokodillen tranen om de mensen die op harteloze wijze buitenspel staan in deze harde kapitalistische wereld! Al je idealen verbleken, voor wat links het ergste veracht: >het gezin<, de hoeksteen van de kapitalistische kleinburgerlijke samenleving. Niets liegt zo hard als een politicus. Politici en leugenaar – het is vrijwel synoniem. Of het nu Bos, Cohen, Balkenende of Wilders is.

  Miljoenen proletaten, weldra zal de zegepraal kronen d` onbesmette waap`nen, van ons heerlijk ideaal. Wat een euforie! Bij de PvdA is JC de vader des vaderlands opgestaan, en gelet op zijn initialen de Verlosser eveneens. Maar waar gaat het eigenlijk over? De PvdA behaalde in Amsterdam tijdens de gemeenteraadverkiezingen 29.8% van de stemmen, dus 71.7% moest niets van deze partij hebben. Dat relativeert aardig. Bij de landelijk gemeenteraadsverkiezingen scoorde de PvdA 15.7%, dus 84.3% zag niets in deze partij. Al werd dit circus gevierd als een pyrrusoverwinning.

  JC de verlosser mag dan wel met veel hoorngeschal door de linkse media op de troon gehesen zijn, “vermoedelijk met een tijdelijke marginale winst” voorlopig bedient hij vooral een minderheidsgroepering. En volgens mijn inschatting moeten zijn discipelen daar voorlopig genoegen mee nemen. JC verlost de PvdA van nog grotere verliezen, en daar blijft het bij. Laat Cohen eerst maar eens duidelijk maken voor welke principiële nationaal politieke keuzes wij bij hem aan het juiste adres zijn. Daarna kunnen we ons uitspreken over de kleur van zijn ogen en/of zijn al dan niet slechte adem.

  Ik verheug mij nu al op de kooigevechten. In de rode hoek “Pickwik” Cohen, in de witte hoek “Blondy” Wilders. Helpers weg! Eerste ronde!

  Peter de Jong [16] reageerde op deze reactie.

 14. @Henk [14]:

  Klopt, dit gaat helemaal goedkomen. De Hond gaf op 6 mrt nog 68 zetels voor PvdA-D66-GL-SP. Cohen gaat het PvdA-aandeel wel opkrikken maar dat komt grotendeels van D66-GL-SP. Hij moet ook nog zo’n 8 zetels van het CDA wegsnoepen om te gaan regeren. Dat is vrijwel onmogelijk, want die staan al op hun harde kern (24 zetels).

  Ook opvallend veel verstandige reacties in de Telegraaf op de kandidaatstelling van Cohen.

  Teneur is toch wel, dat de rioolratten Bos en Cohen bijtijds het zinkende schip hebben verlaten (Bos nadat hij NL met onoverkomelijke financiële problemen heeft opgezadeld, Cohen nadat hij hetzelfde in A’dam heeft laten gebeuren).

  Als Cohen PM wordt gaat hij ons landelijk over de rand duwen met nog een generaal pardon, open grenzen, ongebreidelde criminaliteit en torenhoge collectieve lasten.

  Rutte kan zijn oude kunstje op Cohen herhalen: “Noemt u mij eens 3 wapenfeiten, nee, noemt u mij eens 2 wapenfeiten. Of nee, noemt u mij eens 1 wapenfeit. Slechts eentje!”

  ===
  Musea jaren dicht (hoezo toeristische trekpleister, hoezo economie) , tunneltje 3 keer zo duur 5 keer te laat, maar ja hij was een amateur, dat konden we hem niet aanrekenen. De man die de politie terugtrok uit een wijk omdat anders de marokkanen boos zouden worden. Woningbeleid: in amsterdam resteert nog slechts de linkse elite en de kanslozen die ze onderhouden in ruil voor een stem, de rest vertrok. De man die miljoenen belastinggeld gaf aan moskeen!! De man die honderden miljoenen over de balk gooide bij mislukte re-integratieprojecten en vervolgens de rekenkamer de schuld gaf en de directeur ontsloeg, gevolgd door een pvda / wc eend onderzoek. De man is een GROOT GEVAAR VOOR DIT LAND
  dercks, utrecht | 13:13 | 13.03.10

  Er worden in heel veel landen weer koffers gepakt en enkeltjes Nederland gekocht.
  Hans, Duitsland | 13:14 | 13.03.10

  Mensen met schoenen aan willen Cohen niet, en normaal denkende mensen ook niet.
  Gert, Zwolle | 13:37 | 13.03.10

  Ten tijde dat Cohen staatssecretaris was waren in Den Haag op de Beeklaan in een kerk heel veel uitgeprocedeerde gelukszoekers om uitzetting te voorkomen ondergedoken. Cohen heeft zich nog eens verdiept in de dossiers van deze inmiddels tenminste 5 maal afgewezen personen. Resultaat hij heeft ze allemaal aan een verblijfsvergunning geholpen. Over deze vorm van generaal pardon is nimmer ruchtbaarheid gegeven!!! Met Cohen en de PvdA staat een volgend generaal pardon ons wederom te wachten!
  harry meefout, zoetermeer | 13:04 | 13.03.10

  De rooie propagandamachine maakt weer overuren. Dankzij dit tuig denken veel mensen in het buitenland bijvoorbeeld ook dat Pim Fortuyn een crimineel was. Cohen zal weinig klaarspelen tegen Wilders, de ECHTE Nederlanders zitten echt niet te wachten op Amsterdamse toestanden in hun woonomgeving. Amsterdam mag dan al zo´n beetje gevallen zijn, op 9 juni heeft Nederland de kans ons land te verdedigen. Hopelijk doen alle Hollanders hun plicht.
  Mats J’eau, Den Haag | 13:47 | 13.03.10

  Cohen bruggenbouwer ? Wie noemt 1 wapenfeit ? Slechts eentje.
  gerard, amsterdam | 14:16 | 13.03.10

  Henk [17] reageerde op deze reactie.

 15. @Peter de Jong [16]:

  Ja Peter, wat zou er met deze mevr. Bos aan de hand zijn? Er zijn 100-duizend capabele vrouwen die de opvoeding en huishouding doen. Int. Vrachtwagenchauffeurs, marinemensen en zeevarenden en niet te vergeten de vrouwen van militairen die maanden op Missie worden gestuurd door de freewheelende politici. Is mevr. Bos niet capabel? Of heeft een bank, die royaal is gered, Wouter een commissariaat van enkele tonnen belooft voor een paar dagen werk in de week? Wellicht gaat hij Wim Kok aflossen? Want het zijn toch nette mensen bij die PvdA`rs. Dit lijkt verdacht veel op “Job” rotation. Wat een nepotisme.

  Dan zijn “gewaardeerde” opvolger: Politici zijn (grof betaalde) amateurs zei de wereld Burgermeester Cohen en die kun je de besluitvorming rondom de N-Z lijn niet aanrekenen, ze nemen besluiten op adviezen van deskundigen. Hun politiek handelen is gebaseerd op de deskundigen die zij zelf selecteren en gewoonlijk grof betalen voor adviezen die door hun noodzakelijke geachte besluiten ondersteunen. Maar als het door hen gewenste beleid faliekant misloopt, zoals de meeste grote projecten dan wassen de politici (Cohen) de handen in onschuld en wijzen ze naar de “deskundigen” die zij zelf hebben ingehuurd!

  Als amateur Cohen de leider wordt (bewaar me) van Nederland kunt u rekenen op alvast een scherpe verhoging van de lasten, want het subsidie beleid aan de vreemdelingen industrie, de 3e wereld, en het megalomane klimaatbeleid zijn typisch linkse items die miljarden extra vragen boven op de bezuinigingen die men gaat invoeren om de 35 miljard staatsschuld naar beneden te krijgen. Als men links gaat stemmen worden we ongetwijfeld een 3e wereldland zoals bij de verkiezingen al gebleken in de PvdA wijken in Rotterdam en elders.

  Elk volk verdient zijn eigen “lei(ij)ders”. Slaap lekker door, achter de vaderlandse dijken…

 16. Ik heb het idee dat de linkse media er van uit gaat dat het een uitgemaakte zaak is dat de PvdA de grootste partij wordt en dus de premier mag leveren. Zullen we dan de verkiezingen overslaan en de campagne-miljoenen van de verkiezingen in de tekortenpot stoppen?
  Of gaat de PvdA een pak slaag krijgen? En wat doet “Jobje” Cohen dan? De verkiezingsbelofte breken en weer terug naar Amsterdam? Balkenende was arrogant door te zeggen dat hij alleen als Premier na de verkiezingen terug wilde komen. De veronderstelling dat Cohen de nieuwe Premier wordt ligt hier dicht tegen aan.

  De PvdA heeft ruim baan gegeven aan een overlevingstacticus en powerplay specialist. Gemis aan enig financieel inzicht en een volledig gebrek aan het aanvoelen van de maatschappelijke beweging, diskwalificeert Cohen duidelijk als roerganger van een politieke partij. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om een kandidaat binnen deze partij te vinden die meer te bieden heeft dan vrijblijvend gewauwel, waarbij zijn machtspositie bij voorbaat buiten discussie staat.

  Wilders zal Cohen, als een godsgeschenk ervaren.

  Peter de Jong [19] reageerde op deze reactie.

 17. @Henk [18]:

  Dat denk ik dus ook, Henk. Bos was een felle debater, een ouderwetse socialistische straatvechter (als hij in vorm was tenminste, anders kon JPB hem makkelijk klemzetten als ‘draaikont’ 😉

  Ik heb Cohen de laatste dagen zien oefenen in het met gefronste wenkbrauwen en intimiderende blik toebijten van oneliners aan zijn criticasters, maar hij blijft toch overkomen als een vermoeide grijze hippie. Kritiek waar hij geen antwoord op heeft doet hij schouderophalend af (zo van, ach ik weet wie het zegt).

  Maar zoals auteur Joost Swagerman al zei: “Links heeft geen goed antwoord op Wilders, je kunt niet blijven zeggen meneer Wilders wat u zegt is onfatsoenlijk en u komt niet met oplossingen, je moet zelf met goede ideeën komen”.

  Cohen is slechts oude wijn in (een) oude zak(ken). En als mensen eenmaal beseffen dat de PvdA de oorzaak van alle problemen is, kan Cohen met een enkeltje Melkert achterna.

  Nu ziet Wilders er de laatste tijd ook steeds minder florisant uit (het was al niet veel, en nu schijnt hij tegen een burnout aan te zitten), maar hij kan wel dingen, kort, krachtig en voor iedereen begrijpelijk, in hun essentie neerzetten.

  Ik denk dat Wilders gewoon lekker even een maandje weg moet (strandvakantietje in Israel?) en de punten voorbereiden waarom Cohen een ramp voor NL is. Lijkt mij een makkie. 😉

  ===
  “Als U er maar niet bij zit Meneer Melkert”
  ~ Pim Fortuyn

 18. Mensen accepteren leugens. “Woutertje gaat zich bezighouden met zijn gezin” Natuurlijk een smerige leugen, maar deze leugen wordt geaccepteerd net zoals alle leugens worden geaccepteerd. Waarom straffen wij in NL leugens niet harder af? En waarom zou het gezicht van een zekere Cohen alles vertellen over een partij en kijkt men niet naar de prestatie uit het verleden van een partij? Kunnen mensen ook nadenken of staat half NL inmiddels stijf van de antidepressiva en zijn het daardoor zombies geworden die alles maar geloven en pikken. Je zou toch godverdomme denken dat met alle moderne middelen die ons ter beschikking staan we ons niet langer een oor laten aannaaien. Maar het tegendeel is waar, NL’ers worden steeds simpeler, volgens mij, mede doordat men de pijn aan de lijve kon ondervinden en niet te vreten had, waren de NL’ers in de middeleeuwen beter op de hoogte van de door en door verrotte systematiek, alleen ontbrak het de burger toen aan macht…..

  En NL’ers geven nog applaus ook als politici weer eens een leugen uitbraken…Hoe achterlijk is het volk? Laten we dan zo achterlijk zijn en als het nog kan en de man nog leeft maar op Wilders stemmen.
  IIS [21] reageerde op deze reactie.

 19. @IIS [20]:

  Was het niet van plan en de politiek kan me gestolen worden, maar krijg bij Wilders niet onmiddellijk de indruk dat hij een leugenaar is en mag hij, zeker na het verschijnen van slinkse Joppie, van mij een stem hebben. Liegen en bedriegen, de gevestigde orde heeft het te lang en te vaak mogen doen. Het wordt tijd dat mensen doorkrijgen dat een leugen, hoe geaccepteerd dit fenomeen ook is, niet langer kan en vooral beseffen hoe schadelijk leugens zijn voor de maatschappij. Leugens dekken alleen heel smerige zaken, waarom zou men ander MOETEN liegen???
  Eric [23] reageerde op deze reactie.

 20. Het is meer dan een leugen, stom eigenlijk, maar ik heb het altijd al geweten. Kijk naar de man zijn reactie en zijn ogen….. http://www.youtube.com/watch?v=KzMfS5OkORY

  Goh, vond gristenschaap in wolfskleren Balk ook nog leuk ook… precies de enige keer dat de man een lach bij me heeft opgewekt..”..maar waar doelt u precies op?”…op je gereformeerde kut kuif natuurlijk, gekkie!

 21. @IIS [21]:

  quote”maar krijg bij Wilders niet onmiddellijk de indruk dat hij een leugenaar is”

  Inderdaad, dat heb ik ook. Maar kijk nou eens naar die gluiperige kop van Cohen, die ontwijkende blik !! Al mijn alarmbellen gaan af als ik hem in het vizier krijg!! Geloof dit figuur NOOIT en keer hem NIMMER de rug toe!!

  Een ander mooi (hoewel “mooi” in dit verband N.V.T. is(maakt “vinger in keel” gebaar)) voorbeeld is die tang G.ter H(d)orst !! Onbetwist nummer EEN als het gaat om degene die de meeste arrogantie, ijdelheid, zelfoverschatting en onoprechtheid uitstraalt. Haar daden en uitlatingen zijn hier echter geheel mee in overeenstemming; “dit” is nu “genoemd” als opvolger van Cohen?? HaHa; vaarwel Amsterdam !!

  IIS [25] reageerde op deze reactie.

 22. “Dat typisch “Linkse” vingertje”

  Dat typisch Cohen vingertje, daar gaat het weer omhoog
  Met een parmantig slingertje, onderstreept het zijn betoog

  Dat typisch Cohen vingertje, daar gaat het weer van start
  Het zigzagt zoekend door de lucht, het heeft iets op zijn hart

  Soms gaat het heel belerend, en bezwerend op en neer.
  Dan gaat het weer gekscherend, zelfs waarderend heen en weer

  Soms tikt het aandacht vragend, op het tafelblad
  O, als ons Jobje, zijn vingertje toch niet had!

  Jobje is uitgerust, met bemoeizucht in de ransel
  Iedereen is de linkse kerk al uit, maar hij staat nog op de kansel

  Hij weet: in het politieke spel, staan zij zo weer buiten spel
  Zij hebben geen echte macht, maar Job`jes vingertje hebben ze wel

  Vrij naar: Seth Gaaikema

 23. @Eric [23]:

  Maar goed dat er in dit geval zoiets is als het vrije internet, want als de onnozele burgerij het moet hebben van de MSM dan hadden we geen enkele stem gehad en domweg alles maar moeten geloven en vreten wat ze ons hadden voorgeschoteld…Het wordt tijd dat dit slinkse tuig eens flink wordt aangepakt. Ik denk alleen dat Wilders niet de eindstreep haalt, net zoals Fortuyn niet de eindstreep mocht halen. Want degene die hun hart op de tong dragen moeten worden ausradiert en ik denk dat Wilders niet voorbij de gevestigde elite komt…Stel je eens voor dat blonde koppie naast onze Bilderberg madammeke op het bordes.
  Eric [26] reageerde op deze reactie.

 24. @IIS [25]:

  quote”Stel je eens voor dat blonde koppie naast onze Bilderberg madammeke op het bordes.”

  Dat zou zeer vermakelijk zijn!

  Eerdaags schaam je je trouwens helemaal dood, is het stokje overgenomen door haar oudste zoon, bah, ook zo’n griezel. Met z’n hand in de zak van z’n colbert behalve de duim uiteraard. Lekker het personeel de wilde zwijnen op laten jagen en dan vanuit je Range Rover een middagje “heerlijk” onschuldige dieren vermoorden/verminken.

  Maar ja, dat hoort allemaal bij “royalty” zijn he? Ook natuurlijk die domme wereld toespreken want je hebt tenslotte de wijsheid in pacht, met de paplepel binnengekregen niet?

  Bah!

 25. Mag ik jullie lieve entiteiten erop wijzen dat discussieren over politiek mij zinloos lijkt… Ik wil niet negatief doen maar alle politici, koninklijke types, adel en diverse andere prominente figuren zijn feitelijk fascisten/zionisten! En die zijn er in veel vormen… quote David Icke; “It doesn’t matter who you vote for, the goverment still gets in!”

  Doe zelf onderzoek! Internet is de vrije universiteit! Er is wel steeds meer “censuur” valt me op dus wacht niet te lang! Google heeft ontzettend veel bibliotheek boeken gedigitaliseerd! wikipedia, youtube en zo veel meer sites bevatten echte info! Flabbergasted ben ik van hoe extreem de federale-nazi propganda hier in nederland is… Een leuk feitje; Volgens de thora mag een Jood(se) geen liefde betuigen(laat staan bezetten en genocide plegen) voor het “heilige land” tot de messias komt.. (Zionisten[atheistische fascisten] geven de eeuwig vervolgde joden een ontzettend slechte naam!! En moslims ook(door terrorismepropaganda en blackflag-ops.!!) Zo dus onze empatische kloof en eeuwigdurende genocide!!! and going.. maar niet getreurd, in de nabije toekomst is er licht 😉

  Met elkaar praten is goed en leuk, we hebben zoveel gevoelens. Doe zelf onderzoek(willekeurige onderwerpen-geen amusement tenzij het topic betreft illuminati/vrijmetselaars[beyonce,jay-z, kurt cobain, jfk,odb,jimi hendrix, jim morisson, Dodi and Diana e.a.) en zie je de waarheid (the truth is out there, next to the deception.. it is!)en je ondoorgrondde gevoelens doorgrond..

  David Wilcock, David Icke, Alex Jones, Jordan Maxwell, Aaron Russo, Patricia Cori, Jiddu Krishnamurti, Bill Hicks, D. Boon, wilhelm reich!!!!!! A. Kuyper … pineal gland, dmt….

  We geven onze politici te veel credit(=energie) door over hen te discussieren, met passie en vuur.. Zij willen allen hetzelfde.. alleen via een andere weg..

  IT IS NOT NEW! IT IS NOT ORDER!!!!!

Comments are closed.