Niet dat “Nederland”kernwapens wil bouwen. In tegendeel. Maar daarom wil je toch wel met de groten der aarde aan tafel zitten! Je weet maar nooit waar het goed voor is. En “onze Jan Peter” is niet voor één gat te vangen. Hij ziet wel mogelijkheden om er bij te zijn.

Toen ik de beelden (TV) van de ontvangsten voor de nucleaire top in Washington op het scherm kreeg, was dat een beeld van “onze Jan Peter” met zijn vriendje Barack Obama. Ik vroeg me even af wat Jan Peter daar nu te maken had. Sorry, ik vergat even uw persoonlijk belang.

Want snel kwam de aap uit de mouw. Jan Peter en Barack zien kans voor een “Nucleair tribunaal” En waar kun je dat nu beter vestigen dan in Den Haag waar al decennialang het Vredespaleis staat!

En zo speelt “Nederland”, u dus, (of Jan Peter??) al weer een hoofdrol.
Waarschijnlijk zal dat wel extra belastinggeld kosten, maar welke kniesoor let daar nu op.

En trouwens dat nieuwe tribunaal moet in een gebouw. Dat moet ook schoongemaakt worden. En de bezetting moet ook eten. Allemaal werkgelegenheden!!!!

Wie weet, misschien komt het er nog van.

Maar dit een-tweetje met Obama is niet het enige. Over een paar weken is er weer een G20 vergadering.

En Jan Peter heeft al gevraagd of “wij” er alsjeblieft ook bij mogen zijn. Al is het maar als waarnemer!!

Misschien denk je wel dat dit lijkt op bedelen, of op “opzitten en pootjes geven”. Maar dat is slechts een deel van de zaak.
De andere kant is dat dit allemaal gebeurt in UW belang.

7 REACTIES

 1. @Bon Vivant [1]:

  Om Balkenende als “malloot” te kwalificeren doe je de man ernstig tekort.

  Hoewel ik toe moet geven dat zijn Harry potter-uiterlijk en Mr. Bean-achtige motoriek anders doen vermoeden, schat ik Balkenende zeer hoog in.

  Wij hebben hier te maken met een uiterst berekenende en inmiddels doorgewinterde politieke vechtjas.

  Hij weet vele politici van verschillende partijen op een geraffineerde wijze te gebruiken. Zelfs weet hij zich nu weer tegen Obama aan te schurken.

  Deze etatist moet men zeker niet onderschatten en ridiculiseren.
  Zolang Balkendende de scepter zwaait in Den Haag heeft het Libertarisme helemaal geen schijn van kans. Veel verstandiger is het dus om met gedegen argumenten zijn beleid aan te vallen en zeker belangrijk is het om goede alternatieven te bieden.

  Bon Vivant [3] reageerde op deze reactie.

 2. @ronald [2]:

  Oh nee hoor, onderschatten doe ik deze rat zeker niet. Hij heeft niet voor niets samen met Sarkozy (en wie nog meer?) in de klas gezeten bij dat instituut in Washington.

  En dat hij als faalpremier en aangeschoten wild toch weer lijsttrekker mag worden bij het CDA is veelzeggend. Zijn voorgangers moesten opstappen om minder erge kwesties.

  Ik vind dat je dit soort types niet genoeg kan bespotten. Aan argumenten heeft dit soort politici dik maling, denk bijvoorbeeld aan de EU grondwet. Alles draait om macht. Spot + alternatieven, het liefst als spotprent, doen het denk ik prima.
  Chris [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Bon Vivant [3]:

  “….. Spot + alternatieven, ….”
  Beide zijn minstens nuttig:
  1.spot: een cartoon-wedstrijdje maken: “Wie stuurt de beste cartoon over…..” ?? Wie ?
  2.alternatieven Ja, gevraagd meer (ingezonden) artikels met alternatieven. Hoe gaan we de vrije maatschappij inrichten!

 4. Ach, hij moet toch íets doen om onze terugtrekking vanuit Uruzgan goed te praten? Hij wil toch vriendjes met de NAVO blijven, want dit is het leger van de VN, volgens de doelstellingen van de Bilderberg respectievelijk het enige toekomstige leger en de enige toekomstige wereldregering.
  Balkie is al bij een paar Bilderberg bijeenkomsten geweest en zal, heel naïef, natuurlijk helemaal omgeluld zijn door al dat moois. En natuurlijk ook wat Bea hem toesnauwt.

  Bespotten of niet, deze gluiperige rat, deze “ik doe lekker toch wat ik zelf wil”-stampvoetende kleuter, draait en likt zich overal in waar HIJ denkt beter van te worden.

 5. En ook even de Bilderbergbijeenkomst in de gaten houden. Wanneer we Nederlanders daar zien opduiken weten we meteen wie er straks meespeelt in de Nl-politiek of leuke baantjes krijgt toegespeeld.

Comments are closed.