REDACTIE: De hieronder volgende aankondiging gaat over een kritische beschouwing over “doomsdayvoorspellingen”. Ik geloof niet in die doomsday en al helemaal niet in “voorspellingen”; hoogstens in “verwachtingen”. Toch zijn er veel libertariërs in geïnteresseerd, en toch zien we in de wereld ook veel aanwijzingen en bewijzen dat door politici wel degelijk in de richting van doomsdays wordt gehandeld. 2012 – de stand van zaken

Nog ruim twee en een half jaar en de ultieme datum staat op de agenda. 21 december 2012

Honderden, misschien wel duizenden boeken zijn er inmiddels verschenen over het onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. Er is nu zelfs een bioscoopfilm over verschenen, een heuse blockbuster.

Zelf kwam ik er al in 1999 voor het eerst mee in aanraking. De datum werd genoemd in een boek dat over onder meer de Maya’s ging. Mijn interesse voor het esoterische werd gewekt en mijn interesse voor deze datum helemaal. Dat ik deze datum waarschijnlijk nog ging meemaken maakte het natuurlijk dubbel zo interessant.

In de jaren die volgden kwamen er meer en meer boeken uit die over 2012 gingen en het ene boek bracht verhalen en theorieën die nog fantastischer en ongelofelijker waren dan het andere. Dan had je een boek gelezen en was je overtuigd dat je een kloppende theorie had gevonden en dan kwam er weer een nieuw boek met een nog plausibeler verhaal.

Op een gegeven moment bereik je dan een moment dat je gaat twijfelen. Twijfelen aan theorieën, twijfelen aan boeken, twijfelen aan het hele 2012 verhaal.

Dus dat er precies op 21-12-2012 iets wereldschokkends zal gebeuren, daar geloof ik persoonlijk niet meer in.

Het blijft echter wel een intrigerende datum. De dag van het wintersolstitium, de dag dat onze levensbron, de zon, het verst van onze planeet verwijderd zal zijn.

Ik denk niet dat er de komende twee en een half jaar helemaal niets schokkends zal gebeuren. Sterker nog, ik denk dat er veel schokkends staat te gebeuren. Ik denk zelf dat we de komende twee en een half jaar een financiële depressie zullen gaan meemaken, die ongekend is in de historie van de mensheid (we kunnen niet eeuwig doorgaan met schulden stapelen) en dat we van de natuur steeds meer extreme uitspattingen kunnen verwachten (is terug te voeren op de zonnevlekkencyclus). Daarnaast zullen er steeds meer “lijken uit de kast” komen. Het bedrog van de vele politici (leugens, leugens, leugens over zo’n beetje van alles), de vele geestelijken (misbruik van kwetsbaren en verwarring door honderden verschillende geloven), de vele winkeleigenaren, marktlieden, telefonische verkopers (verkopen is winst maken en het liefst zo veel mogelijk, met andere woorden –> we worden dagelijks opgelicht).

We zien op dit moment al een grote kentering ontstaan in bovengenoemde. De banken hebben immers grote klappen gekregen (konden slechts overleven door middel van overheidsbemoeienis en boekhoudkundige trucs). Er staan steeds meer misbruikten op die hun stem laten horen (over het seksueel misbruik door geestelijken van de afgelopen 40, misschien wel 400 jaar). En ook op het gebied van consumptie lijkt het tij ten gunste van ons, de consument, te keren (lang leve de barcodelezer en de vergelijkingssites).

Dit alles zal echter niet kunnen voorkomen dat de financiële ramp die wij over ons afgeroepen hebben, zal gaan plaatsvinden. We zitten met zijn allen midden in de grootste ponzifraude (piramidespel) ooit. U weet hoe het meestal afloopt met piramidespelen. Dit keer zal zelfs de hoogste baas (the man behind the weel) met lege handen achter blijven.

Ik heb er inmiddels een boek over geschreven. 2012 zal hierin ook genoemd worden, zij het terloops. Het zal vooral gaan over de huidige financiële crisis en ik zal uiteenzetten hoe het zover heeft kunnen komen. Daarna zal ik een stappenplan geven hoe u zich voor kunt bereiden op een verslechtering van deze crisis, die onvermijdelijk is.

Het boek kan besteld worden via de volgende link: klik hier

Ingezonden door Meindert Reus

9 REACTIES

 1. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom dit artikel geplaatst is. Als boekpromotie? Dan mist het wat mij betreft zijn doel. Met alleen al deze passage

  Het bedrog van de vele politici (leugens, leugens, leugens over zo’n beetje van alles), de vele geestelijken (misbruik van kwetsbaren en verwarring door honderden verschillende geloven), de vele winkeleigenaren, marktlieden, telefonische verkopers (verkopen is winst maken en het liefst zo veel mogelijk, met andere woorden –> we worden dagelijks opgelicht).

  diskwalificeert de auteur zich volledig.

  “winst maken = oplichting”. En dat op Vrijspreker. Om nog maar even te laten passeren dat hardwerkende ondernemers als winkeliers en marktlieden op één hoop geveegd worden met liegende politici (pleonasme alert) en kleuterneukende ‘geestelijken’.

  Vrijspreker mag dan wel niet ‘per se achter de meningen die erin verkondigd worden’ staan, maar dit stuk staat wel zo ver van de missie van de site af dat het gewoon in de Trash gekieperd had mogen worden.
  Zacharias [2] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 2. Voor dit soort reclame kun je beter schrijven op
  http://www.niburu.nl
  Daar zit de doelgroep.

  Toen ik opgroeide werd ik doodgegooid met paniekverhalen van allerlei angstigen die meenden dat de wereld zou vergaan door atoomoorlog, opraken van grondstoffen, milieuvervuiling, etc. In het begin geloofde ik het nog wel. Ik was jong en naief. Maar al snel geloofde ik de huilverhalen niet meer.

  Idem met 2012, Maya’s, UFO’s, lichtkinderen, illuminati en de financiele totaaldepressie die er maar niet wil komen. Laten wij op 1-1-2013 de balans opmaken.

  @R. Hartman (NI) [331]:
  Mee eens. Winkeliers en horecaffers, die woekerprijzen vragen in de hoop morgen miljonair te zijn, kun je links laten liggen. Bij poitici met dezelfde mentaliteit ligt het moeilijker.

 3. Ik voorzie geen doomsday.

  Als de huizenprijzen terugkeren naar het niveau van 1985 dan moet er 50% af. De huizen zijn namelijk ca. vier maal over de kop gegaan en de waarde van het geld is in die 25 jaar door inflatie gehalveerd.

  Mensen blijven eten en wonen. Ik heb een beroep gekozen waar behoefte aan is, dus ik maak me niet druk. Wel spreid ik mijn vermogen zo goed mogelijk. Feitelijk weet niemand wat de euro (en andere valuta) of de aandelen gaan doen. En ook niemand weet met 100% zekerheid wat het goud gaat doen.

  Verkassen naar een boerderij ver weg van de stad en zoveel mogelijk zelfredzaam zijn, misschien biedt dat de meeste zekerheid. In het voormalig Oostblok koop je voor 10 tot 30 duizend euro een boerderijtje. Leuke hobby, misschien ooit nodig om te overleven.

  O ja, ze (de overheden) gaan mogelijk met atoombommen gooien als ze het allemaal niet meer weten.

 4. wat een negativiteit bespeur ik hier. waarom zo inhakken op een onschuldige auteur die hoopt dat hij een groter publiek weet te enthousiasmeren met betrekking tot de naderende crash en de mogelijkheden die deze crash biedt.
  Hij houdt amper 1 euro over per verkocht boek. Mag ik ook nog beleg op mijn brood?

  Meindert Reus

  R. Hartman (NI) [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Meindert Reus [335]: Heeft niets met je beleg te maken, maar alles met de presentatie van je boodschap, en het gebrek aan correcte evaluatie dat daaruit spreekt. Hier wordt nu eenmaal iets kritischer (en principiëler) gekeken naar inhoud dan op de meeste andere sites. Dus misschien moet je je tot die andere sites beperken.

  Daarbij is Vrijspreker geen gratis advertentie site, en pogingen daartoe kunnen wel eens tegen je werken als je verhaal niet klopt. Ik gun iedereen zijn (eerlijk verkregen) brood, maar ik koop geen onzin.

 6. @R. Hartman (NI) [331]:

  Ja, ik was ook aarzelend om dit ingezonden stuk te plaatsen, maar besloot na er een tijd over gedacht te hebben, om het wel te plaatsen.

  Onder andere met de volgende overwegingen.
  Samenzweringen en doomsdays bestaan in tientallen variaties met veel onzin die gemengd wordt met harde reële gevaren. Het gevaar van de steeds grotere politieke, collectivistische machtsconcentraties als EU en VN groeit nog degelijks. Samen met de financieel-economische crisis is dat een gevaar dat iedereen boven het hoofd hangt. Er wordt onder libertariërs dan ook vaak over gesproken en geschreven. En daarover ging ook het grootste deel van het bovenstaande artikel.

  Dat de schrijver is gaan nadenken, en is gaan inzien dat een doomsday-datum en het vergaan van de wereld fantasieën zijn, pleit voor hem. En het kan voor mensen die nog niet zover zijn, een aanwijzing zijn om ook nog eens goed na te denken!

  Het was ook nogal erg duidelijk dat er niet-libertarische gedachten in het artikel zitten waarvan ik verwachtte dat er wel degelijk commentaar op zou komen. Een kans om die te ontzenuwen. Mogelijk was dit te optimistisch?

  Bovendien had ik net gelezen en geluisterd naar LewRockwell en Peter Schiff over de komende financiële ellende die nog boven ons hoofd hangt. Peter Schiff: “The collapse is inevitable; we are headed for a dollar-crash”.
  En daarin zit een grote waarschijnlijkheid! Een onderwerp waarover ook hier het laatste woord nog niet is gezegd.

 7. @Schele Henk [338]:

  Ik begrijp ook niet hoe iemand dit echt kan geloven.
  Maar er zijn wel duizenden die dat doen, misschien wel miljoenen.
  Naar wat denk je van religies?
  En wat denk van mensen die “democratie” geloven?

  Overigens is mijn advies dat je je niet moet laten irriteren. Daar heb je alleen maar jezelf mee! Laat ze toch gewoon in hun lol.

Comments are closed.