Er wordt daar elke minuut van de dag en de nacht maar één fiets gestolen!
Dat kun je berekenen uit de trotse aankondiging in het jeugdjournaal dat het aantal fietsendiefstallen het vorig jaar is teruggelopen naar 500.000!

Natuurlijk niet meegerekend de diefstallen die niet zijn aangemeld omdat het toch niet helpt!

Zou het respect voor andermans eigendom dan toch aan het verbeteren zijn?

7 REACTIES

 1. Ik geloof niet in de media op de tube, deze is niet eerlijk en past statistieken aan naar de belangen van de overheid, en zich zelf. Al zouden er daadwerkelijk minder fietsen worden gestolen, ze zeggen er bewust niet bij dat er bijvoorbeeld wel meer overvallen zijn gepleegd in het zelfde jaar.
  Of dat er bijvoorbeeld meer inbraken zijn gepleegd, het is allemaal staats propaganda.
  En dat dit op het jeugd journaal komt verbaasd me al helemaal niks, de jonge tere zieltjes moeten nog gekneed worden en zijn makkelijk beïnvloedbaar.

 2. Respect voor andermans eigendom toegenomen? Misschien. Maar misschien is het wel andersom, dat mensen zich meer bewust worden van hun eigen eigendom en deze dus beter beveiligen met betere sloten, niet ’s nachts buiten laten slingeren maar netjes in schuur of garage zetten, enz.

  Misschien hebben de mensen door dat ze zoveel in de bodemloze overheidsput gooien, dat hun schaarse echte bezittingen beter beschermd moeten worden?

  Ik weet het niet, Hub, ik gok maar wat. Maar dit gokken geeft meteen de twijfelachtigheid van de bron van dit artikel aan. Statistieken van overheidswege met gemanipuleerde causaliteit misschien?

  Harry Spotter [4] reageerde op deze reactie.

 3. In jaar 1 worden 500.000 fietsen gestolen, 1.000 vrouwen verkracht en 500 mensen vermoord

  In jaar 2 worden 300.000 fietsen gestolen, 20.000 vrouwen verkracht en 10.000 mensen vermoord.

  Hoera! De criminaliteit is in één jaar tijd met meer dan 1/3de afgenomen.

 4. De prioriteiten van de politie liggen bij moorden, wietplantages en snelheidsovertredingen. De overige misdadigers hebben vrij spel. Dat kost de verzekeraars (dwz hun klanten!) goud.

  Zo werden er in 2009 ruim 1,3 miljoen nieuwe fietsen verkocht tegen een gemiddelde prijs van 713 euro. Van het totale aantal fietsen in NL van ca. 18 miljoen werden er in 2009 ca. 500.000 gestolen. Dat zijn zowel oude barrels (waarde 50 euro) als mooie nieuwe (waarde gem. 713 euro). Laten we aannemen dat de helft nieuwe zijn. De totale schade is dan ruim 190 miljoen.

  Vergelijk dat eens met de autodiefstallen. In 2009 waren dat er 11.025 stuks. Laten we aannemen, dat het voor de helft om de duurdere wagens gaat met een gemiddelde waarde van 30 mille. De rest zijn de barrels van 5 mille. Dat wordt dan ruim 165 miljoen schade.

  De fietsendiefstallen zijn dus een nog grotere schadepost dan de autodiefstallen!

  Verder zijn de uitgedeelde straffen belachelijk laag. Een fietsendief krijgt gewoonlijk 3 weken, een notoire veelpleger 3 maanden, en een heler een boete van 160 euro. En dat terwijl op diefstal met braak (=slot openbreken) een gevangenisstraf staat van maximaal 6 jaar, of een boete van maximaal 19.000 euro!

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Diefstal

Comments are closed.