NOS: Grieks begrotingstekort weer hoger

Waarschijnlijk zijn de enigen die verbaasd zijn de politici die eerst stoer verkondigden dat er geen cent belastinggeld naar de frauderende Grieken mocht gaan.

Maar de inkt was nog niet droog of de Nederlandse belastingbetaler werd geconfronteerd met het verplicht “lenen” van 400 -500 euro. Weliswaar met de belofte van onbetrouwbare politici dat het zou worden terugbetaald!! Misschien geeft dat sommige mensen hoop?

Pas dan op want er wordt ook gewaarschuwd met: “Het tekort kan nog eens toenemen als de nieuwe cijfers over de economie tegenvallen.”

Blijft de kernvraag: “Hoe komen we vrij van die EU? “

—————————————
Zie hier het NOS bericht:

Grieks begrotingstekort weer hoger

Update: donderdag 22 apr 2010, 13:12

Het Griekse begrotingstekort is nog hoger dan werd aangenomen. Het Europese Bureau voor de Statistiek, Eurostat, stelt het tekort nu vast op 13,6%.De Griekse regering had gemeld dat het tekort op 12,7% uitkomt.

Het tekort is hoger uitgevallen doordat de Griekse economie harder is gekrompen dan was verwacht. Het tekort kan nog eens toenemen als de nieuwe cijfers over de economie tegenvallen.

Vorig jaar ontstond twijfel over de betrouwbaarheid van de Griekse cijfers toen gebleken was dat het tekort veel hoger was dan de officiële opgave van de Griekse regering.

13 REACTIES

 1. mzg ik nu ook gratis op vakantie? immers is hun economie nu ook al afhankelijk van mijn productiviteit en die van de rest van de rijkere euro landen

 2. @jan [1]:

  Ik neem aan dat je begrijpt dat de EUSSR er niet voor de burger is maar voor de corporatieve elite en de politiek die haar dient?

  Vroeger werd van de ene op de andere dag de drachme van een dergelijk land gedevalueerd waardoor die multinationals valutarisico’s op uitstaande betalingen liepen. Nu kan bv Akzo van D’66 joker Wijers probleemloos verf blijven afzetten in Griekenland zonder dat ze echt risico lopen. Door de gezamenlijke munt ligt het risico niet bij die multinationals maar bij de belastingbetalende burgers die via de politiek gedwongen moeten meebetalen aan de griekse bailouts.
  Corporatisme over de rug van de burger ten faveure van een kleine elitekliek is het.

  De markt vraagt nu al een rente van 10% (!!) op staatsleningen van Griekenland. De markt geeft dus aan dat Griekenland totaal niet kredietwaardig of zelfs op dit moment al failliet is.
  Jan Kees de Jager en Nout Wellink hebben gezegd dat we ons geld mét die 5% rente terugkrijgen.
  Misschien hebben ze nog gelijk ook maar ze zeggen er niet bij wat je tegen die tijd nog kan kopen voor die terugontvangen pleuro’s.

  Astrid [4] reageerde op deze reactie.

 3. @GB [3]: Ik denk dat je gelijk hebt. Ik ben vrij nieuw hier en iedere keer weer vers geschokt als ik zie hoe ver dergelijke invloeden reiken.

  Maar wat mij in hoge mate verbaast -en waar ook weinig ruchtbaarheid aan gegeven wordt- hoe kan een demissionair staatsecretaris JKdeJager mét een demissionair kabinet dergelijke beslissingen nemen??
  Het lijkt mij dat dit beslissingen zijn die door een echt kabinet genomen moeten worden en zéker niet door invallers.
  Ze zijn nu ook al plannen aan het maken inzake hypotheken. Dat is pro-actief.

  Tenzij iemand mij kan uitleggen dat het anders zit: zijn dergelijke grote beslissing, waaronder Griekenland bailout, eigenlijk wel wettig?

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Astrid [4]:

  “Ik ben vrij nieuw hier en iedere keer weer vers geschokt als ik zie hoe ver dergelijke invloeden reiken.”

  Kan ik me voorstellen, Astrid,
  Dat komt omdat er op deze site echt gezocht wordt naar de feiten (en niet naar kreten) en dat we proberen die werkelijkheid aan te tonen, en de logische consequenties te analyseren.

  Zoek mee!\

  “Het lijkt mij dat dit beslissingen zijn die door een echt kabinet genomen moeten worden en zéker niet door invallers.”

  Natuurlijk is dat dubbel fout.
  Maar het is al fout als een regulier kabinet op deze manier over jouw centen beslsist.

  Dat moet je eerst begrijpen!!

 5. @Astrid [4]: Die vraag heb ik ook al op verschillende plaatsen gesteld en niemand lijkt het te weten. Wat me wel opvalt is dat ‘kamervragen-kanon’ PVV hier ook in alle talen over zwijgt. Een veeg teken?

  Overigens (Ik ben vrij nieuw hier): Welkom op de Vrijspreker.

 6. Griekenland moet failliet worden verklaart, een andere optie is er niet. Geld die kant oppompen is zinloos en kost de ‘gezonde’ lidstaten (burgers) klauwen met (belasting)geld. Landen die niet de kop boven water kunnen houden moeten worden gewipt.

  Ik zie een beeld voor me die doet denken aan een zware volgevreten struikrover van een Griek die door het ijs is gezakt en nu aan de broekspijpen hangt van de overige leden en wenst dat men de papzak redt. Maar als degene bij wie de papzak aan de broekspijpen hangt niet zelf wil verzuipen moet hij de papzak gewoon een beste schop geven zodat hij los laat en moet ie het verder zelf maar uitzoeken…Uiteindelijk, wat doet een dikke papzak van een struikrovende Griek op glad ijs?

  De hele EU is door en door verrot, want men wist ver voor die tijd toch wel wat voor papieren Griekenland en vele andere landen hadden. Willens en wetens moest de Unie er worden doorgedrukt, en nu wordt er afgerekend! De som is opgeteld en daaruit blijkt dus duidelijk dat de EU geen schijn van kans heeft, natuurlijk kiest men op dit moment ervoor om de hele shit voor zich uit te schuiven en de rekening bij de burger neer te leggen, vooral bij de burger die heeft geplust. Alleen dit zal een tijdelijke oplossing blijken, want er liggen nog veel lijken in de kast te rotten….Te veel!

  De EU is in alle opzichten een zinkend schip.
  IIS [9] reageerde op deze reactie.
  IIS [10] reageerde op deze reactie.

 7. De rechtstaat is al zoek, laat staan dat de rest klopt! De actio popularis en de onschendbaarheid van de ambtenaren zijn een mooi voorbeeld, dat het een zooitje zal gaan worden. De burgers zijn nog niet onschendbaar, maar dat komt vanzelf als dit maar even aanhoudt!

 8. @IIS [7]:

  Ook de controles op burgers die men heeft bedacht en al die shit meer zal tevens een doodlopende weg blijken. De controles deugen namelijk niet…Het ziekelijk controleren van burgers deugt sowieso niet, maar de systemen raken bevuild met allerlei foute gegevens. Databases zullen in de toekomst geen juiste, maar vooral foute gegevens en informatie uitspugen en daarmee zal niet alleen de EU economisch failliet gaan, maar ook de macht over burgers zal een grote fiasco blijken. De pijlers waarop de EU rust zijn door en door verrot en zullen het, hoe dan ook, ooit begeven…De EU is op leugens en groteske macht gebouwd en bouwen op leugens is bouwen op drijfzand.

 9. “Hoe komen we vrij van die EU?”

  Als Belg zijnde is er het goede nieuws dat de regeriug er even mee is gekapt.
  Er is hier een economische, sociale, politieke, en misschien snel zelfs een institutionele crisis.
  Voor de politici is dit grote paniek, dat is dus hoopgevend.

  Brussel is de kern van de EU, als België gesplitst wordt, volgt de EUSSR.
  Daarom gaat men er trouwens alles aan doen, ook vanuit de EU, om dat te voorkomen.
  België is vanaf 1/6 voorzitter van de EU. Van Rompuy gaat af als een gieter. De tol is beginnen draaien.

  Maar opgelet: burgers zullen elkaar als oorzaak van problemen verwijten (gepensioneerden vs jongeren, vakbonden vs werkgevers, etc) en de overheden zullen oplossingen blijven propageren.

  Hoe en wat is allemaal moeilijk te voorspellen maar het ziet er wel naar uit dat er op korte termijn (hooguit 2 jaar?) héél wat veranderingen niet meer te vermijden zijn.

 10. geloof me
  de hele miditerraneee doet straks mee
  1 koffie 6 eurie,s
  heb ik het nog niet over de slaapplaatsen

Comments are closed.