NOS: “De Jager wijst de vergelijking met de steun aan de banken van de hand. Banken zijn niet belangrijker dan luchtvaartmaatschappijen, maar als banken omvallen zou dat tot een enorme depressie kunnen leiden, zei De Jager. Je kunt dat niet vergelijken met luchtvaartbedrijven, voegde hij eraan toe. Volgens hem ligt hun belang voor de samenleving echt anders.”

Gek hè? Steun aan windenergie en aan corrupte Grieken is toch ook heel wat anders? Dit is gewoon een smoes voor willekeur.

Voor de duidelijkheid: Wij zijn hier ook niet voor steun van de belastingbetaler, voor welk bedrijf dan ook.

Zelfs al is er in dit geval, waarin de KLM wel had willen vliegen, maar niet mocht van de overheid, iets voor te zeggen dat het rechtvaardig kan zijn om de verantwoordelijke politici te laten betalen.

Mogelijk na een rechterlijke uitspraak.

Maar zeker niet om het geld weg te plukken bij onschuldige belastingbetalers.

7 REACTIES

 1. Op RTL Z werd iets opmerkelijks gezegd. De lening aan Griekenland heeft een rente van 5%. Waarom worden er geen aandelen van de Griekse staatsleningen gekocht. De rente daarop was op dat moment 7,2%, nu zelfs 7,8%. Levert dus veel meer op. Gaat het hier dan toch om meer dan alleen steun…

  The Red Pill [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Hubert
  “Voor de duidelijkheid: Wij zijn hier ook niet voor steun van de belastingbetaler, voor welk bedrijf dan ook.”

  Ik zou dit niet als steun zien, maar als schadevergoeding.
  Deze bedrijven hebben economische schade ondervonden door toedoen van overheden.
  Lijkt mij niets meer dan normaal.
  Alle andere “steun” is niet normaal aangezien daar andere beweegredenen voor waren. De banken waren niet verplicht om het overheidsspelletje mee te spelen voor quick profit, maar hebben het toch gedaan.
  De KLM kon niet anders. Geen keuze!!!!

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Rob ter Horst [1]:

  wat bedoel je met meer dan steun? elke steun kan ons potentieel geld kosten. anders helpt het niet. er is geen free lunch.

  de steun bestaat er, voor zover ik het heb begrepen, nu uit dat er tegen minder dan de marktrente wordt geleend aan de Grieken en als de Grieken in default gaan dan kunnen we fluiten naar de centen die onze wijze politici namens ons hebben uitgeleend. (aandelen op staatsobligaties/leningen kan niet trouwens)

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/03/op-zn-grieks-prelude-op-eussr-implosie/

  Rob ter Horst [5] reageerde op deze reactie.

 4. http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/263547/Jan-Kees-de-Jager-met-ei-bekogeld-tijdens-debat.htm?forum=201982&showall=true#1042631

  ik keur de actie af, maar ben wel benieuwd naar de beweegreden.

  het zal vast niet zijn omdat JKdeJ met geweld geld afperst van onschuldige burgers om hogescholen te financieren waar vervolgens politici met een salaris dat opgehoest wordt door de belastingbetaler gaan zitten debatteren met studenten die ook leven op kosten van de belastingbetaler onder leiding van Jort Kelder die daarmee zijn BVtje kan spekken met gestolen geld.

 5. @The Red Pill [3]: Dat bedoel ik, minder dan de markrente, maar ook ruim minder dan de rente op Griekse staatsobligaties, die toen op 7,2% rente stonden…

 6. @Liberty 5-3000 [2]:
  “Deze bedrijven hebben economische schade ondervonden door toedoen van overheden.

  Ik noemde dit al in mijn stukje, met het probleem:
  –de directe schadeveroorzaker is de overheid die nodeloos (???) het vliegen verbood.
  –die moet dan de schade vergoeden (die hij op de vulkaan mag verhalen!!!)

  –Maar als die overheid schade gaat vergoeden, moet hij eerst dat geld stelen bij de werkers.

  –Dus zouden die mensen bij de overheid die de fout gemaakt hebben, moeten betalen.

  Een heel juridisch wespennest.

 7. Het is alles bij elkaar een groot lachertje met die brakende vulkaan! In IJsland waait de wind noord en west en oost en zuid te gelijk, weer een nieuw fenomeen! De slimmeriken hadden het goed voor elkaar, alles plat leggen, dat zijn tegenwoordig de deskundigen, die alles moeten regelen!

Comments are closed.