Gelooft u in de komende financiële crash? Zo niet, dan is het nuttig eens te lezen wat 16 experts daarover te zeggen hebben. Zo ja, dan is het ook goed om na te denken over uw eigen voorzorgsmaatregelen.

BeursPlaza publiceert een artikel: 16 bekende namen en experts over de komende grote Crash van 2010” dat heel wat inzicht kan geven en misschien later veel ellende kan besparen.

Hier volgen al een paar opmerkingen:

Gerald Celente van het bekende Trends Institute herhaalde recent (23 maart: ‘Voorspelde Crash van 2010 gaat absoluut komen’) opnieuw dat er dit jaar onvermijdelijk een nog veel grotere financiële Crash zal komen, die de wereldeconomie in ongekende dieptes zal storten.

Bob Chapman van The International Forecaster, ….tussen juli en oktober gaat het financiële vuurwerk pas echt beginnen, als de Amerikaanse FED (volgens een insider) unilaterale maatregelen gaat nemen om haar eigen overleving veilig te stellen, ‘In het laatste kwartaal zou zelfs de staat van beleg uitgeroepen kunnen gaan worden, hoewel dat in de eerste helft van 2011 nog waarschijnlijker is,’ schrijft Chapman. ‘De FDIC (verzekeringsfonds voor de banken) zal in september 2010 instorten. Ook de commerciële vastgoedmarkt gaat dit jaar imploderen. Op Wall Street denkt men dat er 100% kans is op het instorten van de obligatiemarkt, vooral de plaatselijke (staten en steden). Aan het einde van 2010 zal de dollar gedevalueerd worden.’

LEAP/E2020 is de Europese Denktank van 25 toonaangevende economen: “…. ‘Er komt een ‘perfecte economische storm’ in de wereldwijde financiële markten en onvermijdelijke druk op de rentetarieven in de VS. Het injecteren van goedkoop geld in het Westerse bankensysteem om de economie opnieuw op te starten heeft gefaald. Het systeem is vastgelopen. Langzaam komt de volgende grote golf op ons af, ‘THE BIG ONE, die ons allemaal tegelijk over de rand van de waterval zal duwen.’

Rick Wiles, presentator van het veelbeluisterde christelijke TruNews Radio, roept zijn luisteraars op om zich in de eerste 6 maanden van dit jaar voor te bereiden op de laatste 3 maanden van 2010. ‘Koop alles wat je nodig hebt, nu het nog kan. Betaal je schulden af. Amerika zal zowel letterlijk, financieel als spiritueel getroffen worden.’ ……. zullen de voedsel- en goederenstromen jarenlang ontwricht worden, en zal het bankroet van de VS niet langer ontkend kunnen worden.

Joseph Meyer, al 30 jaar verzekeringsexpert in Amerika en onder andere NYSE (New York Stock Exchange) bemiddelaar, ziet de vastgoedmarkt steeds verder inzakken en adviseert om te beleggen in goud en grondstoffen. De burgers zouden wat hem betreft voldoende cash geld in huis moeten houden voor het geval er een ‘bank holiday’ (sluiting van alle banken) komt. Meyer verwacht nog deze maand een piek op de beurs (Dow Jones: rond 10.850), waarna deze over een bepaalde periode keihard zal gaan vallen tot 4125 of zelfs 2450 punten (zie o.a. ook interview op Coast to Coast radio).

Richard Russell is een andere beursexpert die al 52 jaar geleden begon met het uitgeven van zijn Dow Theory Letter. Op 3 februari schreef hij dat de huidige ‘bull’ markt (positief gestemde aandelenbeurzen) op het punt van omslaan staan, en er paniek zal gaan uitbreken. De Dow Jones zal volgens hem gaan vallen tot ca. 7300 punten, ‘en mogelijk zelfs tot het 1980-1982 dieptepunt van 1000 punten.’ De trend die hij nu waarneemt is ‘de slechtste die ik ooit heb gezien.’

Peter Schiff, president van Euro Pacific Capital en kandidaat voor de Senaatsverkiezingen, laat al jaren geen gelegenheid ongebruikt om te waarschuwen voor de komende grote crash. De succesvolle belegger en econoom, die als één van de weinigen lang van tevoren de huidige crisis voorzag, ziet in de huidige marktontwikkelingen alle ingrediënten voor een massale dollardump die in de loop van dit jaar zal gaan plaatsvinden, en plotseling en snel zal gaan optreden. Hij denkt wel dat de EU er in tegenstelling tot Amerika in zal slagen om de monetaire stabiliteit te herstellen.

Tel daarbij de groeiende crisis in Griekenland. De politici vertellen al een hele tijd dat er “oplossingen” zijn. Zij hebben ook gezegd dat het de belastingbetaler niets mocht kosten. Let maar eens op!~!
De betaling van IJsland aan Engeland/Nederland is ook nog niet opgelost. De problemen in de andere PIIGS-landen groeien.

Het ziet er echt naar uit dat we spannende tijden krijgen.
Vroeger leerden we al bij de padvinders: “WEES BEREID !

56 REACTIES

 1. @Fluminis [2]:

  Jawel . daarom is het beleggen in grond en voedselvoorraden aanleggen al vaak besproken door de heren. ook het beleggen in grondstoffen etc.

 2. @Fluminis [2]:

  Ik acht mijzelf niet deskundig, maar als de “just in time” leveringsketens verstoord raken dan heeft men in de steden niets te eten. Behalve eventueel ingeslagen voorraden, als een en ander mis gaat. Bijvoorbeeld wanneer er een geldcrisis uitbreekt. Dan is ruil de enige optie voor wie iets heeft om te ruilen. Voor wie dat niet heeft is bedelen, roven en plunderen waarschijnlijk de enige overgebleven optie.

  Persoonlijk denk ik dat staten het beste bankroet kunnen gaan. Laat de schuldeisers (andere overheden, banken) maar lekker dood vallen en als er al iemand voor de astronomische staatsschulden moet opdraaien, laat de politieke partijen en ambtenaren dat maar doen. Zij hebben die schulden ook gemaakt. Ik zie geen reden waarom de gewone belastingbetaler moet opdraaien voor wanbeleid en bankschulden.
  Ewt [24] reageerde op deze reactie.

 3. Binnenkort krijgen we Cohen en deze zal net als zijn neef Greenspan de boel lang overeind houden. De staatsschuld kan gemakkelijk naar 200%. Waarom niet 600%? Kortom, de crash kan nog heel lang op zich laten wachten.

  Wat moet ik? Aandelen verkopen en omzetten naar euro’s? Bill Rogers schetst het probleem: “You’ve gotta own something”. Alles in goud stoppen is mij ook te riskant. Voorlopig hou ik het op de juiste mix.

  henk [7] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 4. Laat maar komen!
  Mensen met kennis en kunde kunen altijd wel werk vindenen aan de centen komen.
  Het zwarte geld circuit gaat opleven als dit gebeurt en de staat wordt machteloos, opzich een nobel streven al zeg ik het zelf.
  Of zoals altijd als de staat zelf in de bedreigde zone begint te komen wordt er massaal een grip gedaan op de beurs van de burgers om zijn eigen rottende karkas weer nieuw leven in te blazen, of in ieder geval minder te laten stinken.

  .
  Uit het verleden is altijd gebleken dat de staat over de lijken van de burgers marcheerd en dat zal nooit veranderen bij welke geweldsmonopolistische organisatie dan ook.

  Libertarische enclave iemand? (hoewel als grap bedoelt, op zich ook geen slecht idee)

  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico de Geit [6]:

  “Voorlopig hou ik het op de juiste mix.

  Is inderdaad verstandig en iedereen naar gelang zijn omstandigheden.

  —Houdbaar voedsel (blikjes) dat je roulerend toch gebruikt.
  —Wat cash thuis i.p.v. op de bank.
  —Gouden munten als ruilmiddel als de euro’s niet meer geaccepteerd worden.

  Er zijn hier vroegere artikelen met uitgewerkte lijsten. Nuttig om nog eens op te graven!!

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [10]:
  Inderdaad, als je goud koopt, zorg dat je fysiek (echt) goud krijgt want de papieren goudvoorraad lijkt voor het grootste deel uit derivaten, gebaseerd op niets, te bestaan.

 7. @Hoc Volearunt [8]:

  “Het zwarte geld circuit gaat opleven als dit gebeurt en de staat wordt machteloos”

  Nee hoor, dan gaan we verplicht pinnen om ’terrorisme’ te bestrijden.

  “Libertarische enclave iemand?”

  Mag, maar dan moet je ook zorgen voor sociale woningbouw etc. in die enclave. Zo is dat bij wet geregeld in NL.

  @Hub Jongen [9]:

  “Zou mij niet verbazen als we ons goud moeten gaan inleveren….

  En gaan we dat dan allemaal braaf doen ??”

  Ja, de meesten wel want anders sluiten ze je op.
  Hoc Voluerunt [16] reageerde op deze reactie.
  pcrs [22] reageerde op deze reactie.

 8. Even heel concreet. Er komt dus een grote crash. Prima, dan valt er geld te verdienen. Kan iemand mij vertellen wanneer er wat gaat gebeuren?

  De dollar zou gaan dalen, gaat hij juist stijgen. De financials zouden verder dalen, krabbelen ze weer op.

  Er valt gewoon geen lijn op te trekken en daarom spreid ik mijn vermogen. Simpelweg alles verkopen kan ook niet want dan heb je valuta en daar moet je ook niet te veel van hebben. Alles in goud is veel te riskant.

  Het leven is zwaar volgens Jim Rogers: ‘You’ve gotta own something’.

  Misschien stop ik wel geld in tulpenbollen, die zijn nu goedkoop. Als jullie mij dan volgen komt het allemaal goed.
  Hub Jongen [21] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [11]:

  Ik zou er aan toe willen voegen: zaden voor kiemgroenten. Alfalfazaad, groene bonen (voor taugé), linzen. Dergelijke zaden hebben nog jarenlang na aankoop kiemkracht. Op die manier kun je thuis verse groenten kweken.

  Zaden in een leeg conservenpotje. Horgaas en elastiek over het uiteinde. Water in de pot laten stromen. Een paar uur laten weken. Water afgieten. Zaden spoelen. In het donker wegzetten. Twee à drie keer per dag spoelen. Elke keer weer water afgieten. Na een dag of 5 à 6 een dag lang in het licht zetten en dan oogsten.

  Zo kan men naast pasta, rijst, bonen en blikgroenten ook iets eten dat vers is.

  Wie een tuin heeft die zaaie aardperen. Dat is makkelijker te telen dan aardappels en bovendien meer voedzaam. Men dient aardperen in de schil te koken. De smaak houdt het midden tussen een aardappel, een tamme kastanje en een schorseneer. Je krijgt wel last van winderigheid, maar dat is een licht euvel tegen de achtergrond van een crisis.

  Naast aardperen en groenten zou het handig kunnen zijn om kruiden te kweken in de tuin. Van zulk een crisis worden mensen neerslachtig. Daarom zou je goede zaken kunnen doen door Sint Janskruid te kweken en preparaten van dit kruid te verkopen.

  Nico de Geit [18] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico de Geit [13]:

  Nou verplicht pinnen kunnen ze nooit redden.
  Niet alleen geld kan gewisseld worden voor diensten of producten, dat kan met goud of een ander soort ruilmiddel en hoeft niet perce staats goedgekeurd geld te zijn, zolang de markt het maar erkend als ruilmiddel of deels daarvan.

  Een enclave sociale woningbouw?
  simpele anologie
  Boer met land, verkoopt land koop stenen glas etc etc , bouw huis.
  Doe dat in meervoud en ” enclave” klaar hehe.
  Beetje woonwagenkamp idee.
  Was maar als geintje allene het idee heb ik al eens eerder geoppert.
  Niemand zal snel meer belasting van je vragen en de staat ingrijpen komt niet vaak voor. Vinkenslag komen ze ook niet snel meer wat halen, want dan stuiten ze tegen enorm groot verzet en terrecht.

  Nico de Geit [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Hoc Voluerunt [16]:

  “verkoopt land”

  En heft dus belasting. Ik denk erover een flinke zeilboot te kopen en als het me allemaal te veel wordt een lange wereldreis te gaan maken. Ook dan proberen de overheden je te pakken door (belasting op) havengeld en extreem hoge boetes voor ‘verkeerd’ ankeren.

  Met een zeilboot moet het mogelijk zijn het leven te leiden van een zwerfzigeuner – niet te vinden voor boete, belasting of dienstplicht, het schrikbeeld van iedere overheid.

  Nadeel is natuurlijk dat ik (rijk en) blank ben. Had ik een zwarte huid en geen papieren (en was ik arm) dan zouden ze mijn boot niet zo snel aan de ketting leggen.

  Blanke Europeanen zullen steeds vaker over de wereld (en wie weet daarbuiten) rondzwerven, net als Joden en zigeuners lange tijd deden.

  Hoc Volearunt [26] reageerde op deze reactie.

 12. @Oscar [15]:

  “Wie een tuin heeft die zaaie aardperen”

  De overheid heeft hier te veel tuig neergezet. Als ik door mijn voorraad heen ben vertrek ik naar betere oorden. Als mijn vermogen tegen die tijd niet is verdampt.

  Het zou beter zijn nu alvast die betere oorden op te zoeken en daar te investeren. Gaat het hier dan mis is je bedje daar al gespreid. Denk bijvoorbeeld aan een kleine boerderij in het voormalig Oostblok (ca. € 30.000,–), een permanent bewoonbare zeilboot (gebruikt vanaf ca. € 40.000,–), een huis in Thailand (vanaf ca. € 20.000,–), etc.

  Ik hoorde van iemand met een zeilboot dat hij in de tropen aan € 100,– per maand genoeg heeft.

 13. Lastig, dat het niet ten eeuwige dagen doorgaat….

  Er wordt wel eens geroepen : De beste beleggers trekken zich niets aan van de algemene opinie, maar durven contrair te handelen

  Als iedereen dus een daling zou verwachten…. Zou je uit moeten gaan van een stijging….. (en misschien komt er idd een flinke daling en wachten ze nog ff tot de meeste hun vakantiegeld erin gestopt hebben 😉

  TomB [23] reageerde op deze reactie.

 14. @Nico de Geit [14]:

  “Kan iemand mij vertellen wanneer er wat gaat gebeuren? ”

  Vertellen wel, maar garanderen niet! Ga er van uit dat NIEMAND het weet.
  Niet wanneer, niet hoe ernstig, niet hoe lang en nog veel meer niet.

  Probeer reeel ye blijven. Neem maatregelen die in jouw budget passen. Pas aan naar gelang je meer leert.
  En vooral ook, laat je leven niet verpesten door continu in angst te leven. Geniet ook nu, (en geniet van het bestrijden van Big Brother die de oorzaak van al die ellende is)

 15. @Nico de Geit [17]:
  ” Nadeel is natuurlijk dat ik (rijk en) blank ben. Had ik een zwarte huid en geen papieren (en was ik arm) dan zouden ze mijn boot niet zo snel aan de ketting leggen.”

  Als je dat was dan zou je geen boot hebben behalve uit een boomstronk gekerft.

  Maar laten we er voor de sake of argument vanuit gaan dat die boer met veel land een ongehoorzaam burger is.
  Zoals we allemaal zouden moeten worden.

  Enm wist niet dat je rijk was… achja, zou ik ook zijn zij het niet voor een compleet demotiverende overheid zodat ik niet meer wil verdienen omdat ik anders belangrijke centen mis voor mijn gezin.. overigens eerst afgedragen door mezelf en een klein beetje van terug mag ontvangen
  @Hub Jongen [25]:
  Een crisis creeren door niet bestaand geld uit te delen en vervolgens niet bestaand geld maken om dat gat te dichten om vervolgens nog een groter gat te krijgen, noem ik geen oplossing, vervolgens een grijp doen naar het onderpand waar die lening in eerste instantie op is gebaseerd ( JIJ, Ik en de rest van Nederland) hun leven en Eigendom.
  Geven ze geen eigendom dan kost het hun het leven, door gevangenschap of door fysiek geweld als je deze verdedigd.
  .
  Je bent en blijft een stukje Stemvee (zoals terrecht weergegeven) en volledig eigendom van de staat.

  Ons leven, eigendom productiviteit kennis en alles wat wij zijn IS al in handen van de staat!!!! er zijn geen grenzen meer.

  Immers, de rechten die je hebt zijn geen rechten maar privleges, ze kunnen ten alle tijden worden teruggevorderd

 16. @Armin [27]:

  Klopt, Armin.
  Maar dat neemt niet weg dat wij, “niet-expert-in-alles” toch beslissingen moeten nemen voor ons eigen leven.
  Met logisch nadenken kunnen we proberen de werkelijkheid te ontdekken en ons eigen leven goed te leiden.

  Op deze site proberen we die echte feiten te ontdekken!!

 17. Degene die nu nog de economie op de benen houden en trouw geld hebben gepot zullen worden uitgekleed om daarmee de overheid en zijn handlangers te redden…Zodra de economie en de ondernemers zijn gesloopt zal als laatste de overheid/land ineenstorten. Eerst gaan wij, daarna zij.
  Wie denken burgers wel dat ze zijn? De overheid is alles, de overheid is alles en zal de laatste zijn die zich opoffert en zal zichzelf zeker niet opgeven voor de slaven. Wij zijn de brave slaven en dat zullen we de komende jaren aan den lijve ondervinden. Keert alvast allen de portemonnee maar binnenste buiten, (spaar)rekeningen zullen worden geplunderd, want de overheid is op roverspad. Beleggingen, bezittingen, inclusief goud zullen worden geconfisqueerd en wie denkt slim te zijn door goud achter te houden zal kunnen rekenen op zware straffen voor hoogverraad…..Deze (oorlogs)crisis is onze crisis!

 18. Ik word er niet blij van als ik dit lees. Er moet iets tegenover staan mocht dit gebeuren, een revolutie?

  Onlangs hoorde ik een Duitse filosoof zeggen dat de revolutie al gaande is, een revolutie welke uitgevoerd wordt door de topeconomen en elite van de wereld. Als ik dit lees, lijkt dat verdacht veel op de consequenties van een revolutie die gepleegd wordt, zonder dat het ‘normale’ volk het door heeft, door de conglomeraten van financiële, politieke en industriële instellingen. Wie heeft daar baat bij? Die individuen die daar machtiger van worden. Om geld gaat het allang niet meer, want daar hebben ze meer dan genoeg van om de ‘zwaarste crisis ooit’ te overleven. Het gaat om macht en helaas is het geen spel, maar de realiteit.

Comments are closed.