Gelooft u in de komende financiële crash? Zo niet, dan is het nuttig eens te lezen wat 16 experts daarover te zeggen hebben. Zo ja, dan is het ook goed om na te denken over uw eigen voorzorgsmaatregelen.

BeursPlaza publiceert een artikel: 16 bekende namen en experts over de komende grote Crash van 2010” dat heel wat inzicht kan geven en misschien later veel ellende kan besparen.

Hier volgen al een paar opmerkingen:

Gerald Celente van het bekende Trends Institute herhaalde recent (23 maart: ‘Voorspelde Crash van 2010 gaat absoluut komen’) opnieuw dat er dit jaar onvermijdelijk een nog veel grotere financiële Crash zal komen, die de wereldeconomie in ongekende dieptes zal storten.

Bob Chapman van The International Forecaster, ….tussen juli en oktober gaat het financiële vuurwerk pas echt beginnen, als de Amerikaanse FED (volgens een insider) unilaterale maatregelen gaat nemen om haar eigen overleving veilig te stellen, ‘In het laatste kwartaal zou zelfs de staat van beleg uitgeroepen kunnen gaan worden, hoewel dat in de eerste helft van 2011 nog waarschijnlijker is,’ schrijft Chapman. ‘De FDIC (verzekeringsfonds voor de banken) zal in september 2010 instorten. Ook de commerciële vastgoedmarkt gaat dit jaar imploderen. Op Wall Street denkt men dat er 100% kans is op het instorten van de obligatiemarkt, vooral de plaatselijke (staten en steden). Aan het einde van 2010 zal de dollar gedevalueerd worden.’

LEAP/E2020 is de Europese Denktank van 25 toonaangevende economen: “…. ‘Er komt een ‘perfecte economische storm’ in de wereldwijde financiële markten en onvermijdelijke druk op de rentetarieven in de VS. Het injecteren van goedkoop geld in het Westerse bankensysteem om de economie opnieuw op te starten heeft gefaald. Het systeem is vastgelopen. Langzaam komt de volgende grote golf op ons af, ‘THE BIG ONE, die ons allemaal tegelijk over de rand van de waterval zal duwen.’

Rick Wiles, presentator van het veelbeluisterde christelijke TruNews Radio, roept zijn luisteraars op om zich in de eerste 6 maanden van dit jaar voor te bereiden op de laatste 3 maanden van 2010. ‘Koop alles wat je nodig hebt, nu het nog kan. Betaal je schulden af. Amerika zal zowel letterlijk, financieel als spiritueel getroffen worden.’ ……. zullen de voedsel- en goederenstromen jarenlang ontwricht worden, en zal het bankroet van de VS niet langer ontkend kunnen worden.

Joseph Meyer, al 30 jaar verzekeringsexpert in Amerika en onder andere NYSE (New York Stock Exchange) bemiddelaar, ziet de vastgoedmarkt steeds verder inzakken en adviseert om te beleggen in goud en grondstoffen. De burgers zouden wat hem betreft voldoende cash geld in huis moeten houden voor het geval er een ‘bank holiday’ (sluiting van alle banken) komt. Meyer verwacht nog deze maand een piek op de beurs (Dow Jones: rond 10.850), waarna deze over een bepaalde periode keihard zal gaan vallen tot 4125 of zelfs 2450 punten (zie o.a. ook interview op Coast to Coast radio).

Richard Russell is een andere beursexpert die al 52 jaar geleden begon met het uitgeven van zijn Dow Theory Letter. Op 3 februari schreef hij dat de huidige ‘bull’ markt (positief gestemde aandelenbeurzen) op het punt van omslaan staan, en er paniek zal gaan uitbreken. De Dow Jones zal volgens hem gaan vallen tot ca. 7300 punten, ‘en mogelijk zelfs tot het 1980-1982 dieptepunt van 1000 punten.’ De trend die hij nu waarneemt is ‘de slechtste die ik ooit heb gezien.’

Peter Schiff, president van Euro Pacific Capital en kandidaat voor de Senaatsverkiezingen, laat al jaren geen gelegenheid ongebruikt om te waarschuwen voor de komende grote crash. De succesvolle belegger en econoom, die als één van de weinigen lang van tevoren de huidige crisis voorzag, ziet in de huidige marktontwikkelingen alle ingrediënten voor een massale dollardump die in de loop van dit jaar zal gaan plaatsvinden, en plotseling en snel zal gaan optreden. Hij denkt wel dat de EU er in tegenstelling tot Amerika in zal slagen om de monetaire stabiliteit te herstellen.

Tel daarbij de groeiende crisis in Griekenland. De politici vertellen al een hele tijd dat er “oplossingen” zijn. Zij hebben ook gezegd dat het de belastingbetaler niets mocht kosten. Let maar eens op!~!
De betaling van IJsland aan Engeland/Nederland is ook nog niet opgelost. De problemen in de andere PIIGS-landen groeien.

Het ziet er echt naar uit dat we spannende tijden krijgen.
Vroeger leerden we al bij de padvinders: “WEES BEREID !

56 REACTIES

 1. Je hoeft niet te geloven in astrologie, maar het verhaal is m.i. duidelijk.

  ….Voordat Uranus en Pluto echter aan het vierkant beginnen kan er nog aanzienlijk verdiend worden op de aandelenmarkt. Want Jupiter zal tenslotte tot en met de eerste helft van 2011 in Ram zijn en dat geldt als een bullishe sector van de zodiak voor deze planeet. En hij zal in conjunctie komen met Uranus, wat een teken van excessieve speculatie is. Spaarders zullen vermoedelijk hun geld verplaatsen van geldmarkten en spaarrekeningen (met thans slechts een rente van 1 procent) naar de aandelenmarkt waar recentelijk +70 procent revenuen werden gerealiseerd en de mogelijkheid op meer is aanwezig voor volgend jaar. En dan valt de guillotine en spaarders zullen niet bijtijds de beurs verlaten. Zij zullen verpulverd worden en de overheid zal proberen hen te redden door meer en meer regelgeving, beperkingen, boetes en bestraffingen voor de ‘boze bankwereld’ en de beleggingsgemeenschap. Het is allemaal al eens eerder gebeurd. En hoewel alles lijkt te veranderen en anders is, blijft het ook hetzelfde. We leren niet van de geschiedenis omdat we de waarde van cyclusstudie niet inzien en dus maken steeds dezelfde fouten tijdens dezelfde cycli opnieuw, opnieuw en opnieuw. Trouwens: de laatste keer dat Jupiter en Uranus in conjunctie waren in Ram was… 15 juli 1927 tot en met 25 januari 1928. Dit leidde tot optimisme en de luchtbel vormde tot in september 1929. Voor onze tijd staat dat gelijk aan september 2012.….

  Astrid [33] reageerde op deze reactie.

 2. De overheden komen geld tekort. Wat is er nu makkelijker dan de geldpers aan te zetten? Vandaar dat ik angstig ben voor euro’s en andere valuta. Wat is de euro nog waard als er enorme hoeveelheden van worden bijgedrukt?

  Als de overheden moeten kiezen tussen een faillissement of de geldpers laten draaien kiezen ze waarschijnlijk het laatste. Zeker als het land bestuurd wordt door Cohen, een neef van Greenspan en Bernanke. Die twee gaan door met geld drukken tot de bomen op zijn.

 3. @Astrid [33]:

  Klopt, deze stand van de planeten duurt zelfs 7 jaar i.p.v. (toen) 5 jaar.
  Ik persoonlijk vind het soms wonderbaarlijk hoe bepaalde standen mij iets vertellen, ik geloof er namelijk wel in, maar dan wel met een grote knipoog. Maar dat veel mensen er niet in willen geloven begrijp ik, want hoe kunnen een paar stomme, simpele planeten iets vertellen over het leven hier op aarde? Wel bijzonder natuurlijk dat de stand van sommige langzaam draaiende planeten precies zo is als in 1929…

 4. @Hub Jongen [9]:

  Net zoals de “grand gold seizure” van 1933 , onder FDR alwaar de FED onder dreiging van straf de volledige middenklasse van hun bezittingen ( goud)beroofde.
  Rothschild ( a.k.a de fam. Bauer )krijgt er nog steeds een stijve van.

  Yep we hebben het allemaal al een keer gezien he jongens.

 5. @Ewt [1]:

  Hooi allemal,

  de Euro gaat crashen! Dit is geen mop, dit is en feit.
  Basis van de Euro was de stabiliteit van de Duitse Mark voor heel Europa. Dit is bestanddeel van het Maastrichtse contract. Als de Duitse “Bundesbank” zou vaststellen, dat de stabiliteit van de Euro te zacht woord, dan is het wettelijk voorzien, dat Duitsland uit de Euro gaat. En dit gebeurt momenteel.

  Zo als het eruit ziet doen Duitsland, Oosterijk en Nederland zamen deeze stap. Er komt een nieuwe geld in deze landen. Sommige zegen het woord DM 2, maar het is ook mogelijk, dat het de nieuwe Gulden woord, want Ooosterrijk had ook Guldens in vroegere tijden.

  Sorry voor mijn slecht Nederlands, als Duitse probeer ik mijn best.

  groetjes Ralle

  Hub Jongen [40] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [40]:

  Ik dacht dat de “grand gold seizure ” van 1933 zoals tot stand gebracht onder Franklin Delano Roosevelt algemeen bekend is ?.

  Omdat het land in dat jaar dus in facto bankroet was.
  En de FED alleen nog maar bereid was onder deze condities de overheid te voorzien van geld.
  De aanloop naar de tweede wereld oorlog ( het gigantische vlootbouw programma ) en de opmaat naar 40-45 was technisch de redding van de VS.

  En daarna de ” koude oorlog “.

  Ik bedoel hoe komt een natie van ong. 300 miljoen zielen aan een schuldenlast geschat tussen de 65 en 72 TRILJARD dollar ?

  Laten we wel wezen : de USA is technisch gesproken failliet , ze zijn in facto niet eens meer in staat de rente op deze schuldenberg te betalen.

  Maar ik vermoed dat het hun zal ruften , ze zijn militair wereld heerser , en hebben praktisch het gros aan grondstoffen en energie bronnen in BEHEER.

  PS.Ik zal even op zoek gaan naar info waar je rustig kunt nalezen wat er in 1933 exact geschied is.

 7. Hoe kun je roepen dat de economie opkrabbelt als bedrijven nog steeds mensen ontslaan of zelfs helemaal opgedoekt worden.

  Bedrijven zijn optimistisch omdat ze snijden in de kosten en dit voorspiegelen als winst of halvering van het verlies.

  Maar een simpele rekensom leer mij dat als ik 4000 euro per maand aan salaris en premie kost voor de baas maar ik lever diezelfde baas 8000 euro op dan is mijn ontslag dus nooit een besparing maar juist een verlies op termijn.

  Je kan het werk van 20 personen door 10 personen laten doen maar alleen voor een beperkte periode want welke dag 20 uur werken gaat niet zoals we uit china hebben geleerd maar overuren kosten de baas ook nog meer dan gewone uren en uiteindelijk na drie maanden zijn we minder productief,maken meer fouten en ude kans op verzuim door overwerktheid neemt toe.

  Conclusie de eerste drie maanden lijkt men geld uit te sparen maar aan het einde van het jaar kost die ontslag golf 3x zoveel als men dacht te kunnen besparen nog afgezien van het verlies van klanten die weglopen omdat zij vinden dat hun belangen niet genoeg worden behartigd,bestellingen mis lopen of zij gewoon helemaal geen contact meer krijgen met hun aanspreekpunt wiens klantenkring zomaar is verdubbeld.

  Kortom goedkoop is al snel duur koop.

 8. In het artikel op beursplaza staan nog wel meer rake uitspraken:

  In ons artikel van 25 oktober ‘Alle plannen Nieuwe Wereld Orde worden tussen nu en 2012 uitgevoerd’ herhaalde Williams opnieuw dat de instorting van de VS en de wereldeconomie volledig gepland is, net zoals de verdragen over het klimaat bedoeld zijn om de levensstandaard in het Westen drastisch te verlagen. Ook de Derde Wereldoorlog, die zal ontstaan door een militaire confrontatie tussen Isral en Iran, staat op het programma.

  Ga het maar eens na: de economische en sociale puinhoop die eraan zit te komen zou inderdaad wel eens het alibi kunnen worden om Iran te nuken.

 9. Hooi mensen,

  ik denk niet, dat wij ons groote zorgen over een nieuwe wereld order moeten maken. Deze zo genoemde “elite” is kompleet afhankelijk van het geld. En het geld is dat, wat nu op het moment an waarde verliezt. Simpel gezegt gaan deze smerlapen nu aan macht verliezen.

  Ons probleem moet het anlegen in edelmetaal zijn. Wij moeten de banken opruimen en leegmaken. Voor deze geld kunnnen wij nu nog goud en zilver kopen – als het ook duur is. Maar deze waarde blijft bestaan en lat zich makelijk in een nieuwe geld wisselen.

  The new world order heeft geen bestand, want America is, net als het Romeinse Rijk toen, tot dood veroordeelt.

  Hier in Europa liegt onze toekomst. En als wij 3 landen (Oosterrijk, Nederland en Duitsland) zamen houden, dan kan niemand its tegen ons ondernemen. (Dit lijkt misschien een beetje sentimentaal, maar dat is feit).

  Ook deze keer wil ik me voor mijn slecht Nederlands verontschuldigen – “I try my best as a German!”

  Groetjes Ralle

 10. Euro – Jeder für Sich
  Es gibt keine Hilfe im Euro-Raum
  Von Walter K. Eichelburg
  Datum: 2010-04-11 Update 1
  Gerade erleben wird den finanziellen Untergang Griechenlands. Deren Staatsanleihen stürzen ab, die Zinsen darauf explodieren. Und niemand hilft – trotz vollmundiger Versprechungen beim letzten EU-Gipfel. Spätestens bis Ende April sollte dieser Staatsbankrott da sein, dann kommen Portugal, Spanien…
  In früheren Artikeln habe ich den Euro als einen Haufen Hühner bezeichnet. Derzeit flattern alle in Panik herum, aber jedes Huhn flattert für sich selbst – um das eigene Überleben.
  Der Untergang Griechenlands
  Dieser Artikel ist eine Fortsetzung meiner Euro-Crash-Artikel von 2010: „Marktkommentar: Achtung: EU- und Euro-Zerfall!“, „Und der Euro halte ewig“, „Der Euro, ein politisches Kunstprodukt“, „Achtung Währungsreform“, „Marktkommentar: Nach dem Euro“, „Versailles II“, „2010, das letzte Jahr des Euro?“, „Euro – Die oder Wir“.
  Seit mehreren Tagen steigen die Zinsen auf griechische Staatsanleihen. Gestern waren sie noch bei 7.09% (10-jährige), am 8.4.2010 sind sie bereits bei 7.5% . Gleichzeitig verfallen deren Kurse. Die Verluste daraus für die Bondholder müssen gigantisch sein. Allein deutsche Banken/Versicherungen halten (oder hielten) ca. €40 Mrd. davon, Französische sogar €100 Mrd. davon. Diese Bonds dürften bereits die Hälfte ihres Wertes verloren ha
  Wie es aussieht, hat der Panik-Abverkauf begonnen. Gleichzeitig läuft der Run der Griechen auf ihre Konten: „Griechen plündern ihre Konten“. Gold ist ausverkauft. Ausländische Mobilfunk-Betreiber haben das Roaming für griechische Telefone gestoppt, sie befürchten, kein Geld mehr aus GR zu bekomm
  Hier ist der vermutliche Todespunkt für Griechenland: „Greece Sets 10 Year Bund Spread Level For When Total Pandemonium Breaks Out At 450 bps“. Also der Zinsabstand zwischen deutschen und griechischen 10-jährigen Staatsanleihen, der Spread. Ab 4.5% = 450 Basispunkte bricht laut griechischen Angaben die Hölle los:
  Greek website bankingnews.gr reports that today’s breach of 400 bps in spread to bunds on the 10 Year GGB is a very critical level, and that if spread widening continues, Greece “risks completely losing control” of its funding situation. The critical level in the 10 Year GGB spread to bunds beyond which all hell will break loose is 450 bps at which point “everyone will unload bonds and then control will be completely lost.”
  Ein Staatsbankrott Griechenlands ist unmittelbar vor der Türe.
  1
  Hilft jemand?
  Beim „EU-Hühner-Gipfel vom 25./26.3.2010“ war die Panik schon sehr gross. Zumindest hat man es noch geschafft, ein „Hilfeversprechen“ herauszugeben:
  Alle Euro-Staaten würden nach ihren EZB-Anteilen im Notfall Griechenland direkt helfen – falls es gar nicht mehr anders geht. Zusammen mit dem IWF, den man gar nicht richtig gefragt hat. Für einen solchen Beschluss wäre aber ein neuer EU-Gipfel erforderlich. Die Märkte können ein Land schneller versenken, als die EU-Bürokratie einen EU-Gipfel zusammenbringt.
  Wie bereits im letzten Artikel „Euro – Die oder Wir“ gesagt, war das eine reine Beruhigungspille für die Märkte. Lange hat diese Pille nicht gewirkt. Jetzt müsste schnell Geld fliessen, um einen GR-Bankrott abzuwenden. Entweder von den Euro-Staaten oder von der EZB.
  In der EZB gibt es Gegner von der primär deutschen Falken-Fraktion: „Bundesbank warnt vor Nothilfe für Griechenland“. Also bleiben nur mehr die Euro-Staaten. Spanien wird sicher nicht seine 9% Anteil abliefern, denn dieses wird der nächste Notfall und
  Also bleiben von der Grösse her gesehen nur mehr Italien, Frankreich und Deutschland:

  Italien ist selbst extrem verschuldet und als PIG automatisch ein Wackelkandidat. Man will sich sicher keine neuen Schulden „für Griechenland“ aufhalsen.

  Frankreich hat ein extremes Budgetdefizit von über 8%, das ohnehin schon schwer am Markt zu finanzieren ist. Ausserdem dürfte die katastrophal verlorene Regionalwahl Sarkozy von einer Hilfe abhalten

  In Deutschland steht die Regierung vor einem Wahlverlust in NRW und einem Partei-Putsch gegen Merkel. Ausserdem hat die griechische Politik so wüste Angriffe gegen Deutschland gefahren, dass ein Bailout Griechenlands politisch unmöglich ist.
  Ob es Ökonomen und Kommentatoren wissen wollen oder nicht:
  Nationale Politiker werden national gewählt und abgesetzt. Sie sind am Ende nur ihren Wählern verantwortlich, und nicht irgendwelchen globalistischen Strukturen wie der EU. Und wie immer steigt der Nettozahler aus, wenn die Wähler dort es wollen. Die Politiker müssen dem folgen, sonst werden sie abgesetzt.
  Genau deswegen rettet derzeit niemand den griechischen Staat vor dem Bankrott. Dieser hat den Bankrott wegen seines Nicht-Sparen-Wollens und der Angriffe nach Aussen redlich verdient. Die Wähler der „Zahlerländer“ sehen es so.
  Update 2010-04-11 – die „Rettung“:
  So einfach lässt die Eurozone eines ihrer Hühner nicht ersticken. Über das Wochenende war hektische Aktivität angesetzt. Am Sonntag, den 11.4. um 16:00 erklärte dann der selbsternannte, grosse Cerberus der Eurozone, Jean-Claude Juncker, dass Griechenland „gerettet“ sei und die Eurostaaten dazu €30 Mrd. springen lassen würden.
  Welt: „EU hilft Griechenland mit 30 Milliarden Euro“:
  Nun also doch: Die Euro-Länder haben sich zu einem Hilfspaket für Griechenland durchgerungen – und stellen allein in diesem Jahr bis zu 30 Milliarden Euro bereit. Dafür muss Griechenland deutlich niedrigere Zinsen berappen als an den Finanzmärkten. Noch ist aber offen, ob das Land diese Hilfe auch annehmen wird.
  2
  Diese „Rettung“ ist voll mit Bedingungen und ohne Details. Es wurde nicht gesagt, wer wieviel, wie und wann zahlen würde. Nach dem letzten EU-Gipfel müssten auch die Spanier und Iren mitzahlen, die haben aber genügend eigene Probleme.
  Was gesagt wurde: „ein klares Signal an die Märkte“, Griechenland in der kommenden Woche nicht gleich aufzufressen. Mehr ist es nicht. Giechenland müsste vor einer Zahlung nicht mehr in der Lage sein, Anleihen zu platzieren und müsste offiziell um Hilfe bitten.
  Wie oft werden die Märkte bei solchen „Signalen“ noch eine Beisshemmung haben? Vermutlich kaum mehr, sobald sie merken, dass es nur heisse Luft ist, was die EU da von sich gibt. Denn ab Morgen müssen sich in allen Zahler-Ländern die Politiker dafür rechtfertigen, dass das Geld ihrer Steuerzahler in das Loch Griechenland fliessen soll. In Wirklichkeit ist es hoffnungslos, zu solchen Massnahmen greifen zu müssen – „Marktberuhigung“ mit Lügen. Aber es steht ja niemand hinter dem Euro.
  So schreibt es ein Leser aus Deutschland:
  A U F H Ä N G E N !!!
  Geisteskranke Regierungen machen ALLE platt. Unser ferngesteuerter Hosenanzug, die Umfaller-FDJ-Trulla hat uns wieder mal verkauft. Nein, verschenkt. Wir Arschlöcher finanzieren jetzt doch tatsächlich die Griechen, arbeiten bis 67, damit die Faulenzer mit 50 in Rente gehen können und das mit 90% des letzten Einkommens. Wie blöd, bescheuert, oder zugekifft muss man sein um so einen Scheissdreck mitzumachen ?
  Jetzt lachen sich die Italiener,Spanier,Portugiesen halbtot und würfeln aus, wer als nächstes sich Kohle schicken lassen darf. Ich versteh die Welt nicht mehr. Andrerseits ist mir das scheissegal, ich hab den Keller voll mit Lebensmittel, bin bestens mit EM und Schweizer Franken in Reichweite ausgerüstet und warte auf den MIT SICHERHEIT KOMMENDEN KRAWALL. Genüsslich warte ich auf den Tag, wo man die Gutmenschen jagt und die ganze Sozialindustrie platt ist. Wir zahlen für andere so lange bis wir selber pleite sind. In diesem Sinne: Kohle von der Bank holen, Lebensmittelvorrat anlegen und Silber und Goldvorräte AUFSTOCKEN.
  Die FDJ-Trulla wird sich morgen vor den Kameras winden und sagen, dass Deutschland doch kein Geld nach Athen schicken wird. Genauso wird es in Spanien oder sonstwo sein. Am Ende ist jeder doch allein.
  Da erschien doch gerade dieser Artikel in der Welt: „Inflationsangst – Deutsche flüchten in Immobilien“.
  Die Leute mit Geld flüchten zwar in die falsche Richtung (Immobilien), aber sie flüchten. Das ist signifikant: der Euro hat kein Vertrauen mehr. Und dieser GR-„Bailout“ verstärkt das nur.
  Zumindest in Deutschland ist der Euro bereits verloren. Man flüchtet daraus.
  Der Crack-Up-Boom aus dem Euro hat begonnen. Der schlimmste Feind einer Währung ist da: Vertrauensverlust. Ab jetzt ist deren Untergang nur mehr eine Frage der Zeit.
  Sie werden bald alle um ihr Leben kämpfen:
  Auf der Euro-Seite von hartgeld.com treffen derzeit Berichte aus aller Welt ein, dass der Euro sogar schon gegenüber Währungen aus der 3.Welt sinkt. Kein Wunder, wird doch der Euro insgesamt abverkauft. Nicht nur die Preise für (importierte) Energie steigen, auch die Preise von Computern, da diese meist in US-Dollar berechnet werden. Eine massive importgetriebene Inflationswelle ist vor uns. Das ist in jeder Währungskrise so. Der Euro ist gerade in einer solchen.
  3
  Täglich ein neues Gold All-Time-High in Euro. Gerade wieder mit €864/oz. Wie es aussieht, kann der Goldpreis nicht mehr unten gehalten werden, die letzten Goldlager, die der Gold-ETFs dürften auch schon geleert worden sein. Der Goldausbruch ist da.
  Sobald der Goldpreis noch viel höher steigt und die Massenflucht des Big Money ins Gold beginnt, müssen alle Währungen dagegen verteidigt werden – auf die klassische Art mit hohen Zinsen und massiven Einsparungen.
  Dann werden alle Euro-Hühner um ihr Überleben kämpfen, nicht nur das griechische Huhn. Sehr bald.
  Dann ist der Euro bald weniger wert als Toilettenpapier. Der grosse Euro-Crash kann jederzeit kommen.

 11. Montag, 12. April 2010

  BIZ warnt, Staatsverschuldung ist am Siedepunkt und explodiert

  Die Bank für Internationalen Zahlungsausgleich (BIZ) in Basel hat vor der ausufernden Staatsverschuldung der Industrieländer gewarnt. Die Gesamtverschuldung der OECD Länder wird 100 Prozent vom BIP übersteigen, was noch nie in Friedenszeiten passiert ist. Drastische Massnahmen wären deshalb notwendig um dies einzudämmen.

  In der Zusammenfassung steht im BIZ-Bericht: “Unsere Vorhersagen des Grössenverhältnisses der öffentlichen Schulden führen uns zum Schluss, dass der Weg den die Finanzbehörden in zahlreichen Industrieländern gehen unhaltbar ist. Drastische Massnahmen sind notwendig, um das rapide Anwachsen der aktuellen und zukünftigen Verbindlichkeiten der Staaten einzudämmen und ihre schädlichen Konsequenzen für ein langfristiges Wachstum und Geldstabilität zu reduzieren.“

  Die BIZ hält sich mit ihrer Beschreibung der kritischen Situation gar nicht zurück und sagt weiter: „… die Nachwirkung der Finanzkrise steht bereit, um die köchelnden fiskalischen Probleme in den industriellen Ökonomien zum Siedepunkt zu bringen.“

  Das Risiko besteht darin, wenn die Flut an öffentlichen Schulden so weiter geht, werden die Investoren immer höhere Prämien in Form von Zinsen für das steigende Risiko des Staatsbankrott verlangen, was die Situation immer weiter wie in einer Spirale verschlimmert.

  „Die Frage ist nicht ob die Märkte Druck auf die Regierungen ausüben werden, sondern wann. Wann werden die Investoren anfangen viel höhere Kompensationen für die Übernahme der stetig ansteigenden Staatsschulden verlangen? In einigen Ländern gibt es eine unstabile Schuldendynamik … eine höhere Verschuldung führt zu höheren Zinsen, was dann zu noch mehr Verschuldung führt … ist bereits klar am Horizont sichtbar.“

  Die BIZ schreibt sogar, den offiziellen Schuldenstatistiken der westlichen Staaten kann man nicht trauen: „So schlimm diese fiskalischen Probleme erscheinen mögen, sich nur auf die offiziellen Zahlen zu verlassen ist ganz sicher sehr irreführend.“

  Ausserdem werden gar nicht die zukünftigen sich stark vergrössernden Verpflichtungen aus der Alterspyramide eingerechnet. „Der rapide älter werdende Bevölkerungsanteil, stellt zahlreiche Länder vor enorme zukünftigen Kosten, welche nicht ganz in den Budgetvorhersagen berücksichtigt sind. Die Grösse der zukünftigen Verbindlichkeiten kann nur erraten werden,“ steht im Bericht.

  Die BIZ reklamiert den Mangel an systematischer Datensammlung über die Grösse der nicht finanzierten Versprechen für die Zukunft, welche die verantwortungslosen und kurzfristig denkenden Politiker als Wahlgeschenke wie Bonbons in den letzten Jahren überall verteilt haben. Und von den Kriegs- und Rüstungskosten gar nicht zu reden.

  Die tickende Zeitbombe sieht man am besten aus Tabelle 1, über die fiskalische Situation jetzt und der zukünftigen Erwartung. Die Staatsverschuldung im Verhältnis zum BIP in den Ländern wird 2011 im Vergleich zu 2007 wie folgt steigen:

  – Österreich von 62 auf 82 Prozent, Deutschland von 65 auf 85 Prozent.
  – Griechenland von 104 auf 130 Prozent, Italien von 112 auf 130 Prozent.
  – USA von 62 auf 100 Prozent, Grossbritannien von 47 auf 94 Prozent.
  – Und der Weltmeister … Japan von 167 auf 204 Prozent!!!

  Interessant ist, Spanien sieht auf en ersten Blick gut aus, aber ein Anstieg von 42 auf 74 Prozent ist enorm!

  Wir sehen, die Verschuldung der öffentliche Haushalte wird in den nächsten zwei Jahren explodieren!

  Länder wie die USA und UK werden fast 10 Prozent des BIP für Zinsen zahlen müssen. Wenn man sich die Zahlen für 2011 anschaut, dann wird kein EU-Land die Maastricht-Kriterien von 3 Prozent einhalten können, KEIN EINZIGES! Alle sind mit dem doppelten oder dreifachem drüber, am schlimmsten Grossbritannien mit 12,5 Prozent.

  Die BIZ sagt, die Staatsverschuldung ist in den vergangenen drei Jahren um 20 bis 30 Prozent in den Industrieländern gestiegen. „Die aktuelle Finanzpolitik ist in keinem Land haltbar. Drastische Verbesserungen in der Struktur der Haushalte wird notwendig sein, damit das Schuldenverhältnis nicht explodiert.“

  Die durchschnittliche Verschuldung wird 100 Prozent des BIP im nächsten Jahr überschreiten. Solche Zahlen gab es nur kurzzeitig nach dem II. Weltkrieg. Japan kann nur seine extreme Schuldenwirtschaft aufrechterhalten, weil sie auf ein grosses Sparaufkommen der Bürger zurückgreifen kann. Aber, die BIZ sagt, es ist töricht anzunehmen, der Finanzmarkt wird das länger tolerieren.

  Der grösste Kandidat für einen wirklich grossen Staatsbankrott, der die Welt erschüttern wird, ist ganz klar Japan. Ist ja nur die zweitgrösste Wirtschaft der Welt. 204 Prozent des BIP nächstes Jahr? Das ist unmöglich. Standard & Poor’s hat bereits gewarnt, sie werden die japanischen Bonds herabstufen. Es geht schon los.

  Die BIZ kann aber auch keine wirkliche Lösung anbieten.

  Die Karre ist so im Dreck, egal was die Staaten machen, es ist falsch. Wenn sie weiter diese Verschuldung betreiben und sogar noch ausweiten, um alle Löcher zu stopfen und Versprechungen zu erfüllen, dann wird eine Inflation oder Hyperinflation nicht zu vermeiden sein. Das Geld ist nichts mehr wert, alle Ersparnisse und Altersrücklagen verschwinden, die Menschen werden verarmen.

  Wenn sie umgekehrt extreme Sparmassnahmen einführen und die Zinsen erhöhen, dann wird es keine Erholung geben und die Wirtschaftskrise geht in die nächste Runde, mit noch mehr Arbeitslosigkeit, Streichung der ganzen staatlichen Versorgung, jeder muss für sich schauen, die totale Armut. Es kommt aufs selbe raus.

  Also, was machen die Politiker in dieser Situation? Sie stecken den Kopf in den Sand und meinen mit Nichtstun oder nur mit einer jeweiligen Feuerwehrübung, wie gestern, in dem sie Griechenland mit 30 bzw. 45 Milliarden Euro „retten“, wird das Problem einfach verschwinden. Nur, Tatsache ist, nichts ist gerettet, kein Problem ist gelöst, alles ist nur in die Zukunft verschoben worden und der Ballon der Verschuldung wird immer grösser … bis er platzt. Je mehr es sich aufbläht, je grösser ist der Knall!

  Als Reaktion auf die EU-Hilfsaktion ziehen sich die Banken aus Griechenland zurück, denn dadurch ist jetzt offiziell bestätigt, das Land ist bankrott … ja ist doch klar, wenn sie diese Hilfe benötigen.

  Angesichts der Verunsicherung über die finanzielle Stabilität Griechenlands gehen europäische Banken auf Nummer sicher. Einige Häuser haben begonnen, ihre Kreditlinien für griechische Institute zurückzufahren. Die Situation der griechischen Banken in den kommenden Tagen wird sich noch verschlechtern. Dies gilt trotz des nun fest vereinbarten Hilfsprogramms der Euro-Länder für den Notfall.

  Die BIZ hat heute die Liste der Gläubigerbanken Griechenlands veröffentlicht. Französische Institute stehen an erster Stelle, mit 76 Milliarden Dollar, dann die Schweizer Banken mit 64 Milliarden und die Deutschen mit 43 Milliarden. Die Banken reduzieren ihren Bestand an griechischen Staatsanleihen und begrenzen ihre Geschäftsbeziehungen mit Instituten des Landes. Es ist also nichts gelöst, es wird nur schlimmer. Jetzt dreht man Griechenland erst recht den Geldhahn zu.

  Und was ist mit den anderen totkranken Patienten in der Eurozone? Wird man denen auch jeweils doppelstellige Milliarden nachschmeissen? Wo soll das Geld denn herkommen, wenn ja die Geberländer auch bis über beide Ohren verschuldet sind?

  Die Regierungen, Verantwortlichen der Zentralbanken und Finanzministerien haben keine Ahnung was sie tun sollen, laufen wie kopflose Hühner durch die Gegend, haben keinen Plan oder Strategie, sind am Ende. Oder täuschen wir uns und es läuft da was im Hintergrund?

  Es verdichten sich immer mehr die Gerüchte, es ist eine Währungsreform geplant. Wie wollen sie sonst aus der ausweglosen Situation rauskommen? Einfach aussitzen und warten? Reset-Knopf drücken ist die eine Möglichkeit. Alle Schulden und damit das ganze Geld, alles was auf Papier steht, ausradieren und von vorne anfangen. Oder Krieg ist die andere. Rechnet mit einem iranischen Pass, der rein zufällig neben dem Ort des nächsten selbstinszenierten Terroranschlags gefunden wird.

  Es muss doch jedem klar sein, dass die sogenannte Wohlstandsgesellschaft der letzten 60 Jahre und die ganzen sozialen Errungenschaften, plus zukünftigen Rentenansprüche, nur auf Schulden aufgebaut sind, die irgendwann zurückbezahlt werden müssen. Aber da das nicht geht, sie nie und nimmer getilgt werden können, kommt die grosse Ernüchterung, in dem der Gürtel verdammt eng in Zukunft geschnallt werden muss.

  Alle Staaten haben mehr Geld ausgegeben als sie durch Steuern eingenommen haben. Und dieser Trend stieg von Jahr zu Jahr immer mehr. Deutschland hat ein Rekorddefizit für 2009. Bund, Länder, Gemeinden und Sozialversicherungen einschliesslich ihrer Extrahaushalte gaben 105,5 Milliarden Euro mehr aus als sie einnahmen. Das sind jeden Tag fast 290 Millionen neuer Schulden. Jeden verdammten Tag!!!

  Wir haben alle völlig über unsere Verhältnisse gelebt und Politiker gewählt die uns alles versprochen haben, im vollem Wissen es ist nicht bezahlbar. Die Parteien und Politiker die am meisten gelogen haben, wurden an die Regierung gelassen. Die welche gewarnt und ehrlich waren, hat man abgestraft. Auf dieser Welt gibt es aber nichts gratis, alles hat seinen Preis und die Rechnung muss bezahlt werden, so der so.

 12. De man op het plaatje heeft met zijn haardracht en zijn overhemd wel wat weg van Leco van Zadelhoff en dat is illustratief voor de kwaliteit van de mening van de hier aangehaalde experts. Feit is dat de economie het weer behoorlijk goed doet. Dat Obama zijn bankleningen voor het grootste deel weer terug heeft. Met een forse rente.

 13. Experts, deskundigen zijn broodetende profeten. Met hun adviezen verdienen ze doorgaans geld of worden op een of andere manier door belanghebbenden in hun onderhoud voorzien. Vooral bij voortduring blijven voorspellen, je krijgt altijd wel een keer gelijk.

  Boom-bust is van alle tijden en u weet het: “In politics nothing happens by accident”. (FDR)

  Degenen die het probleem creëren komen meestal ook met de oplossing. Wij simpelen van geest zijn daar dan heel blij mee en komen er verder alleen maar aan te pas als er gedokt moet worden via de loonstrook.

  Als dat niet meer werkt worden er spanningen gecreëerd, welke uitmonden in conflicten en schaarste. Ziedaar het volgende scenario: boom-bust. En zo verder…..

 14. Dat goud verzamelen heb ik nooit begrepen. Als de pleuris uitbreekt, worden het Mad Max toestanden, compleet met rovende bendes die de straten onveilig maken en iedereen afmaken die nog een kruimeltje te vreten hebben.

  In zo’n situatie zie ik mezelf niet met een Krugerrand naar de bakker stappen voor een gesneden bruin.
  Goud hamsteren om na de crisis weer om te zetten in harde valuta? Tegen die tijd is iedereen die goud heeft gecriminaliseerd en mag je van geluk spreken als je er zonder kleerscheuren vanaf komt.

  Eigendom is niet absoluut en wat politici betreft hooguit een tijdelijk verschijnsel. Als ze mensen onteigenen omdat er een spoorlijn door hun huis is gepland, wat stelt eigendom dan nog voor?

  Politiek als middel is achterhaald, tegenwoordig is het een doel op zich om burgers volledig machteloos te maken.
  Ik hoop oprecht dat het volk tijdig opstaat en orde op zaken stelt, bij voorkeur Ceausescu style.

  vrijeradikaal@gmail.com [53] reageerde op deze reactie.

 15. @Colossi [52]:

  Politiek als middel is achterhaald, tegenwoordig is het een doel op zich om burgers volledig machteloos te maken.

  Krijg jij ( net zoals ik ?) ook niet het idee dat dit misschien wel eens een bewuste strategie zou kunnen zijn van de Haagse roedel.

  Ik gok erop dat in ieder geval de leiders v/d grootste fracties betrokken zijn bij de vrijmetselarij.

  Ik vermoed dit al langer , en begin steeds meer bewijzen hiervoor te vinden.

  Ralle de Duitser [54] reageerde op deze reactie.

 16. @vrijeradikaal@gmail.com [53]: @vrijeradikaal@gmail.com [53]:

  Natuurlijk horen er ook de vrijmetzelaaren bij. Maar deze zijn in de minderheijt. Het meeste woord van en elitegroup besloten, en die noemen zich Bilderberger. Het zijn de hoogste koppen van de industrie, banken en uit de politiek. Elk jaar vinden tenminste 2 ontmoetingen plaats. Nu, de komende, zul in spanje zijn. Pers en media zijn kompleet uitgesloten en mogen geen een woord darover berichten. Dit is geen conspiratie.

  Als je meer informatie hierover wil vinden, Google Bilderberger. In het duitstalige net vind je een hele hoop artikelen en sites.

  groetjes

 17. Allemaal het gevolg van jullie libetarische vrienden…

  http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/warning/view/

  Lesje in filosofie van de Vrijheid

  Eigendom is dat deel van de natuur dat u omzet in waardevol gebruik!

  Door arbeid dus en niet door onrechtvaardige winst (lees rente) over kapitaal

  Eigendom is het eigendom van anderen dat aan u gegeven wordt door vrijwillige uitwisseling en onderlinge overeenstemming mits alle opties aanwezig zijn.
  Zie ook in de animatie dat bij iedere mannetje slechts 1 bolletje van kleur verandert en wisselt. Er is dus geen rente in dit voorbeeld. De een wordt niet beter over de rug van de ander.

  Twee mensen die iets vrijwillig overeenkomen, zijn beiden beter af anders zouden ze het niet doen tenzij ze geen andere keus hebben om te overleven op een humane wijze.

  Soms gebruiken mensen geweld of fraude om te nemen van anderen zonder hun ¨echte¨ vrijwillige toestemming omdat ze geen andere keuze hebben.

  En dat is moord, slavernij, chantage, of diefstal

  U heeft het recht niet om iemand anders regels op te leggen, of een dusdanige situatie te creeren dat je de andere geen vrije keuze laat.

  Vrije keuze is de basis van een werkelijk vrije maatschappij

  Slechtheid komt niet alleen voort uit slechte mensen, maar ook uit goede mensen die het initieren van geweld tolereren als het voor hen voordelig is!

  Vertrouwen hebben in een vrije maatschappij is de nadruk leggen op het ontdekken van waarden in een vrije markt

  WAT WE MISSEN IS EEN ¨MEDIUM OF EXCHANGE¨¨ VAAK VERWARDT MET (FIAT) GELD ETC…

  Most people can’t give you a good definition of money — a definition which holds; and a definition which serves them.
  Yet if we ask the questions which develop a fully accountable answer, we readily arrive at a fact that the only definition of money which can inflict no offense whatever, is a currency which comprises immutable tokens of value.
  In fact likewise, most people do intuit that money IS a relatively immutable token of value — not understanding how the exceptions are engendered, or how the exceptions offend them. In other words, they recognize that immutability is a vital object; they likewise recognize that immutability of a promissory note is even vital to its facts of contractual obligation; but they do not recognize that one and one only monetary prescription makes good on this indispensable object of immutable tokenization of value.
  Both to tokenize value and to immutably tokenize value nonetheless are only TO REPRESENT not only however many different products, but necessarily, to likewise represent the volumes of such products, or we fail to keep the ostensible 1:1 relationship between circulatory volume and remaining value of all products, which is necessary to immutable value.
  The only way to immutably tokenize value therefore is if the units of value of the circulation are immutably linked to the remaining value of ALL represented property (not just to one or several of MANY products); and thus likewise, the remaining volume of units of circulation must at all times equal the volume of remaining value of the ALL the products which the circulation is intended to represent, or we fail to keep these principles. In fact then, the only way to maintain these equal volumes is to pay the value of the represented property out of circulation as the value of the property is perceived to be consumed, or to depreciate. The only way you can do this of course, is if we pay monetary obligations comprised only of principal, at the rate of depreciation or consumption of all represented properties.
  Volume of circulation must likewise equal remaining volume of all represented property. Franklin observed in his “Modest Inquiry into the Nature and Necessity of a Paper Currency,” that the colonists prospered substantially more when they supplemented their circulation of precious metal with paper currency (certain implementations of which were debatably subject to interest). He postulated that some prospective extent of such supplementation might be excessive; and that it might have negative consequences. But nonetheless he noted (evidently then because they never reached such a limit) that the additional circulation of paper currency sustained substantially greater prosperity.
  Why?
  They must therefore have suffered previously from an effectively deflated circulation. But simple questions thus resolve Franklin’s curiosity:
  If the circulation is to represent (tokenize) value, then if the circulation were ever to exceed the volume of the remaining value of all property, then someone would have received circulation for nothing. Such an excessive, “inflated” circulation however would be impossible, if in fact all promissory notes (of principal only) are legitimately collateralized.
  Likewise however, if the effective volume of circulation is ever less than the volume of represented property, then it is impossible to trade all property all at once; and someone will not have received and persisted in just reward for their production.
  So, an “effective,” just circulation must at all times equal the remaining value of ALL production (“products”).
  A further malady exists in the present disposition of currencies subject to interest. That is, ever more of a circulation is perpetually dedicated to sustaining ever greater sums of artificial debt, leaving ever less of the same circulation to represent/tokenize the value of property. Thus interest makes abiding by our necessary principles of immutable tokenization impossible.
  1. The only circulation which sustains all these necessary objects therefore is a volume of circulation which is at all times equal to the remaining value of all property.
  2. The only way to maintain such a circulation is to pay principal out of circulation at the rate of consumption or depreciation of related property.
  3. Thus as a circulation comprised of promissory notes only represents FINANCED property (subject to promissory obligations), the only way to sustain a circulation which necessarily represents the remaining value of all property is to further accommodate immediate conversion of equity into currency.
  These in fact then are the principles of mathematically perfected economy™; and this is a vital path of the logic of overall solution.
  But our question asks if money is a product? Essentially, this is to ask if it MUST be a product in order to serve these vital purposes of a just currency, which of course must eradicate all potential for systemic offense.
  We can see however, even on an abstract level, that the concept of tokenization can only go awry if the need for tokenization must account for all products, and the concept of tokenization requires A product or a few products to do so. Yet even according to the concept of tokenization itself, the token is distinct from the product itself — unless to be an immutable token of value, “money” must actually exist in the physical form or instances of some such “product.” In other words, if just/”honest” money IS a product; how then and why would argue this restrictive concept of A product or products? How can either case serve the objects of volume equaling the volume of ALL products, if money “must” be A product or products; and if the volume of THE product or products must yet equate to the volume of ALL products?
  In fact, given the aforesaid observations, we readily recognize that nothing but ALL products CAN so represent all products; and the only reason folks like the Austrian “economists” are trying to insist on A product (or products) for their obfuscated claim to tokenization, is they refuse to acknowledge the very principles they pretend their ONE or few products somehow uphold — and yet are proven not to uphold.
  As Franklin likewise observes, never did their precious metal monetary standards result in actual consistent values of money; and the reasons are evident in these principles: There is no perpetual 1:1:1 relationship between remaining circulation: remaining value of represented property: and obligation, because the Austrians refuse to recognize that the only mathematic course to this perpetual relationship is to pay off promissory notes comprising obligations of principal only, at the rate of consumption or depreciation of the related property — with the payments thus retiring the circulation as the value of the property itself is consumed. In fact, only promissory notes of principal, paid at this obligatory schedule of payment CAN accomplish these purposes; and do so even without regulation.
  Thus we readily understand the problems of gold, which itself in fact perpetually violates our necessarily perpetual 1:1:1 relationship; and which further violates these principles when it coexists with interest, which perpetually disposes ever more of the circulation to servicing a perpetually multiplying sum of artificial debt — leaving ever less of the same circulation to sustain commerce.
  Thus the answer to the original question is that money CANNOT BE A product, if it is to be an immutable token of value, because A product, in which the resultant circulation would ostensibly be redeemable, ITSELF cannot represent All products! Thus it cannot provide a perpetual 1:1 relationship between volume of circulation and redeemability which purportedly eliminates subversion of value. Effectively, the Austrians (and others) claim virtues of gold which do not exist, while the principles they exalt instead would endorse only mathematically perfected economy™, because the only currency which CAN accomplish this purpose of making the circulation effectively not A product, but in fact at all times ACTUALLY REDEEMABLE in ALL products, is mathematically perfected economy™ — which alone therefore, immutably tokenizes all products represented by the circulation, and in such a way that the circulation is always redeemable in the very scope and volume of products it was from the beginning, intended to represent.

  Oscar [56] reageerde op deze reactie.

 18. @jack [55]:

  Het is niet zo dat als een grote leugen, namelijk een in de vrije markt onwerkbaar geldsysteem dat op agressie gebaseerd is, maar vaak genoeg herhaald wordt – als ware het een mantra – dat het dan een minder grote leugen wordt.

  MPE(TM) is gebaseerd op de idee dat mensen geen vrijwillige overeenkomsten mogen sluiten wat het verstrekken van geld betreft. MPE(TM) is gebaseerd op de idee dat geld een gegeven is, inplaats van dat geld eerst geproduceerd dient te worden.

  Nogmaals: behalve een ruilmiddel is geld ook een goed. En gelukkig maar, want als geld geen goed zou zijn dan zou het op grote schaal gemanipuleerd worden. Iets dat in het fiatgeldsysteem dan ook gebeurt en ook in het MPE(TM) systeem zal gebeuren.

  MPE(TM) is te licht bevonden omdat er agressief geweld aan de basis van MPE(TM) staat. In een vrije markt zal MPE(TM) niet overeind kunnen blijven. Dat heeft u zelf ook erkend. Het is mij echt een raadsel waarom u zo hardnekkig vast blijft houden aan zoiets abjects als MPE(TM).

Comments are closed.