Steeds weer worden  nieuwe drugs ontwikkeld die schadelijk zouden zijn voor de gebruiker  en  op grond daarvan verboden worden  door de overheid.

Ik heb het sterke vermoeden dat het hierbij net als bij het  wassen van geld om een soort hobby gaat die nodig is, opdat    de publieke opinie zich met iets bezig kan houden en niet toekomt aan het denken over onderwerpen die  van een wezenlijk belang zijn. Personlijk interesseert het mij weinig, wat en hoeveel andere personen consumeren. Iedereen moet dat voor zichzelf weten.

Het gaat hier om een hobby die schadelijk is  voor de  economie van een land, want de hobby kost veel geld (  75 procent van het  justitiele apparaat is er mee bezig  em 50 procent van de gevangeniscapaciteit wordt  gebruikt voor drugsgerelateerde misdrijven) en speelt  handelaren in drugs in de kaart, omdat ten gevolge van het verbod hun winsten  exponentieel toenemen.

Behalve deze handelaren zijn de enigen die garen spinnen bij het verbod op drugs:

01.Politici  die iets hebben om de goegemeente bang mee te maken

02.Leveranciers van    alarmapparatuur en   bouwers van detentieinrichtingen

Het   zou van moed   getuige als de overheid  om te beginnen de drugs voor twee jaar vrij  zou laten. Politie  en justitie zouden zich dan met iets nutttigers bezig kunnen gaan houden, zoals het vangen van    dieven en inbrekers. Het aantal defstallen en inbraken  zal daardoor afnemen.

Maar mijn   zuster/ broer/vriend / collega dan?

Welnu, laat deze mensen rustig proberen hoe  fijn het is drugs te gebruiken.

Van de overheid mag een   18-jarige   naar Iraq of Afghanisten  afreizen om daar een    oorlogstrauma op te doen  en met de gevolgen daarvan levenslang  de belastingbetaleer op te zadelen, maar diezelfde overheid raakt   uiterst bezorgd, als deze persoon een ecstasypil slikt.

Hugo van Reijen

2 REACTIES

  1. “… maar diezelfde overheid raakt uiterst bezorgd, als deze persoon een ecstasypil slikt.”

    Dat heb je goed gezien. Of stel je voor dat het kanonnenvoer een beetje wiet rookt. Dronken rondlopen in het kampement met wapens in je handen vind men daarentegen (kennelijk) wel goed.

    Anti drugswetten zijn hypocriet en anders wel inconsequent. Maar nu ze er eenmaal zijn moeten die tot elke prijs worden gehandhaafd.

  2. Ja en met wat voor activiteiten houdt de overheid zich bezig in Afganistan? Juist ja …

Comments are closed.