Terwijl het einde van de crisis nog lang niet in zicht is, bepaalt de EU voor 2011 een “Hoger” budget dan voor dit jaar. En wel 7,8 miljard euro belastinggeld “méér”!
Het worden nu 130 miljard. En zonder blikken of blozen zeggen ze er bij: “On top of that, as much as €142.6 billion could be “committed” in 2011 and cashed in during the following years. Wie is er hier nu idioot?

Zowat alle EU landen zijn failliet en zitten in een crisis omdat overheden te veel geld hebben gecreëerd, gestimuleerd en uitgegeven. En het lijkt nog steeds dat zij die crisis willen oplossen door nóg méér geld te creëren en uit te geven.

De bedragen die de politici aan het niet kredietwaardige Griekenland willen “lenen” lopen met de dag op. Het is nu al bekend dat de genoemde 45 miljard onvoldoende zijn voor dit jaar. En dat terwijl landen als Spanje en Portugal en …… al staan te dringen om de volgende ontvanger te worden.

Als je dan nog even verder in het budget durft te kijken, zie je dat Griekenland behalve het genoemde “hulppakket” ook nog eens 2,5 miljard belastinggeld krijgt voor regionale hulp en nog 700 miljoen belastinggeld voor landbouwsubsidies.
(misschien nog meer, maar ik durfde niet verder te lezen!)

Maar toch zag ik nog snel dat er behalve de kapitalen ontwikkelingshulp van de belastingbetaler die rechtstreeks naar onderontwikkelde opperhoofden gaan, er ook nog indirect via de EU 7,6 miljard euro naar die lieden gaan.
En om dan maar niet te praten over de 8,3 miljard euro belastinggeld die verpest worden aan de administratie van de EU. Een EU die het nog nooit gepresteerd heeft een goedgekeurde jaarrekening te produceren.

En als je denkt dat je alles gehad hebt, lees je dat de miljarden voor de nieuwe minister van centrale Buitenlandse Zaken, Catherine Ashton, er nog later bijgevoegd moeten worden. Net zoals de EU budget commissioner Janusz Lewandowski verklaarde date en aantal posten in de loop van het jaar nog wel verhoogd konden worden!!!

Een geruststelling: Gisteravond bij Pauw en Witteman hoorde en zag ik Jan Kees de Jager weer verklaren dat er naar Griekenland geen cent belastinggeld zou gaan!!
In de uitzending herhaalde Willem Midelkoop mijn eigen spontane kreet: “Wat een onzin!” Waar kan het geld anders vandaan komen?
Liegt en bedriegt Jan Kees het volk? Of is hij gewoon dom?

Zo blijft de kernvraag: “Hoe komen we van die EU af?”
—————————————-

Press stop: (feiten rennen sneller dan de klok!):
BERLIN (Reuters) – A eurozone/IMF aid package for Greece will be worth 100 to 120 billion euros over three years, according to IMF Managing Director Dominique Strauss-Kahn, opposition members of Germany’s parliament said after meeting him.

18 REACTIES

 1. ik denk dat het een dom mannetje is, alleen in staat met gestolen gegevens zwartspaardes op te sporen. Verder is er niets gepresteerd, voor de burger dan.

 2. Jan Kees doet/is beide. Hij lieg en is gewoon dom. Al die miljarden die naar banken gegaan zijn en die nu nog naar Griekenland, Spanje, Portugal en Italië moeten, zien we nooit meer terug. Deze landen weten exact hoe je een ander land geld afhandig kan maken om er z.elf mooi weer mee te spelen.

  De hele EU, waar ik vanaf het begin al tegen was, zal ons land heel erg duur komen te staan. Nadat alle miljarden verdeeld zijn, gaan wij naar de bedelstaf en worden we een derde wereld land zonder enige toekomst voor de komende generaties. En wie zal ons dan helpen? Juist helemaal niemand meer; ze laten ons gewoon verzuipen.

  Al die ellende is uiteindelijk terug te voeren tot de geldverslindende linkse politieke partijen, met als grootste de Partij van de Armoede en zijn leider Job GaHeen.

  Het Nederlandse volk zal nog heel erg lang heel erg veel belasting moeten ophoesten.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. Toch nog eens leuk om het verhaal van Nigel Farage terug te luisteren. Let vooral op de debielen die op de achtergrond zitten te ginnegappen.
  Niemand kan blijven zeggen dat deze catastrofe toeval of onvoorzien was;

  http://www.youtube.com/watch?v=5DlVFKBwbuU

  Wat is het toch muisstil bij de EUSSR-lovers van groenlinks,cda, vvd en d”66-ers.
  Dan heb ik het nog niet eens over de referendumverraders van de pvda. Dat zijn misschien nog wel het ergsten.

 4. @Maserati Teun [3]:

  “Het Nederlandse volk zal nog heel erg lang heel erg veel belasting moeten ophoesten.”

  Klopt helemaal.
  Maar wat is nu de verklaring dat het Nederlandse volk, al die individuele Nederlanders, dat dan ook allemaal slikken en braag hun zuurverdiende centjes slaafs afbetalen?

  Zijn ze allemaal zo bang? Zo laf?
  Kan ik me slecht voorstellen.
  Zij moeten toch ook hun eigen belang op de langere termijn onderkennen???

  Rick Vogelschrik [9] reageerde op deze reactie.

 5. misschien ben ik naief,maar als die idioten onbeperkt geld kunnen bijdrukken,waarom moeten wij dan nog belasting betalen? of moet dat geld dan wel uit de reele economie komen????kan iemand mij dat uitleggen?

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 6. Het wordt nog maar weer eens bevestigd. Het is helemaal niet interessant waar het geld heengaat zolang het maar met allerlei waanzinnige smoezen bij de burger kan worden weggehaald.

  Dat laatste is het doel, de rest is bijzaak. Domme en arme burgers betekenen macht voor de (super)staat. Is wel balanceren op het slappe koord, want als ze over de schreef gaan zijn touw en lantaarnpalen snel gevonden.

  Maar zo te zien hebben ze nog wel wat speelruimte…

 7. @Hub Jongen [6]:
  Door het decenia lang stimuleren van “bezitsvorming” heeft de overheid nu het merendeel van de bevolking in de tang cq monddood gemaakt.
  Eigen huis, consumptief krediet en de financiering van alles dat los en/of vast zit (auto(‘s) en caravan) hebben ervoor gezorgd, dat het gros der natie teveel te verliezen heeft.
  Op de barricaden door politie gefotografeerd, later opgepakt, misschien wel een veroordeling aan je broek voor een of ander vergrijp. Hierdoor komt je baan en/of promotie misschien wel op de tocht te staan. Gevolg is; dat inkomen sterk zou kunnen verminderen en je vervolgens de aangegane financiele verplichtingen niet meer na kunt komen.
  Uit je huis gezet worden en zonder je tuut en caravan in een uitkering belanden is blijkbaar een dusdanig schrikbeeld; dat de meerderheid de legio overheids plunderingen gelaten over zich heen laat komen. Allen op verjaardagen, feesten en partijen plus de diverse fora laten deze lieden hun “spierballentaal” horen. Verder bezondigen zij aan precies hetzelfde gedrag als waar zij de politici betichten. Namelijk: Wij heffen het glas, doen een plas en alles blijft vervolgens zoals het was.

 8. Enkele dagen VOORDAT de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding wist te melden dat ‘er mogelijk wel eens een aanslag zou kunnen plaatsvinden op een politiek leider’, zei ik zo’n beetje hetzelfde tegen mijn vrouw:

  ” Het zou mij niet verbazen als een eerste volkomen dolgedraaide en geflipte burger, een moordaanslag pleegt op een redelijk willekeurig gekozen politicus. Bijvoorbeeld iemand die al zijn spaarcentjes aan de DSB is kwijtgeraakt, of iemand die zojuist met zijn vrouw en kindertjes uit het huis is gezet omdat hij door ontslag wegens de crisis, de hypotheek niet meer kan betalen. Gewoon iemand zoals bijvoorbeeld in de film “Falling Down” met Michael Douglas.”

  En ik geloof dat het echt zo is. Er is veel teveel gebeurd, er is veel teveel gestolen, er is veel teveel gelogen, en het duurt maar voort. Het hangt daarom ‘gewoon’ in de lucht. Het vertrouwen in politici en in ‘de politiek’ is breed en tot erg ver onder het vriespunt gedaald. Ik zeg het nog vriendelijk.

  Dat het door mij – en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding- mogelijk geachtte lot, eveneens een redelijk willekeurige bankier kan betreffen mag de lezer duidelijk zijn.

  Ik ben er niet echt blij mee. Maar het is door genoemden over ZICHZELF afgeroepen, en wel door hun EIGEN handelen. Door hun EIGEN verraad, door hun EIGEN blinde hebzucht.

  Ik hoop oprecht dat het zover niet zal hoeven komen, maar weet wel dat ALS het dan toch gebeurt, de vlam pas echt in de pan zal slaan. Dat er een kettingreactie van gebeurtenissen zal gaan plaatsvinden waar ik voor het moment nog geen eens over wil nadenken…

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose NI [14] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [18] reageerde op deze reactie.

 9. @ferry elvers [7]: inflatie is belasting. Belasting is directe diefstal, geldbijdrukken is diefstal van iedereen, maar vooral van de armen. Gewone valsemunters zijn feitelijk ook dieven, dat is voor de overheid niet anders.

 10. @Hub Jongen [4]: Ja, miljoenen, miljarden, biljoenen, triljarden. Met het Zimbabwe systeem raak je de tel wel eens kwijt. Je bent je tijd gewoon een beetje vooruit met 700 miljard landbouwsubsidie, waarschijnlijk niet eens zo veel.

 11. @Sander [10]:

  Ik dacht dat wijlen Kars T. de trend al gezet had. Hij krijgt binnenkort zijn eigen monument in Apeldoorn: een klomp stenen ballonnen voor Koninginnedag, meen ik van de treurbuis begrepen te hebben…

  Je kunt in dit land niet gek worden wanneer je wilt.

Comments are closed.