Dat wil de SGP, eenvoudig gezegd. Vrouwen horen aan het aanrecht. Zo begrijp ik het politieke programma van een aantal mensen die “staatkundig” “gereformeerd” zijn. Ook dat begrijp ik niet helemaal. Kun je ook anders gereformeerd zijn dan staatkundig? En waarom mag dat nu niet van de Hoge Raad?
Er zijn dus mensen die behoren tot een sekte die zich SGP noemt. Nou, dan hebben die in de parlementaire democratie toch ook het recht om hun eigen volksvertegenwoordiger te benoemen? De persoon aan wie deze fans alle toekomstige beslissingen mandateren?
Doen mensen die geloven in het heilige boek, dat ze de bijbel noemen, niet precies hetzelfde? Is dat niet de CDA-sekte?

En waarom zou ik niet een lijst van alleen “vrouwen langer dan 1,77 meter” mogen maken?

Maar die vrijheden komen in gevaar door andere wetten die vroegere zogenaamde “vertegenwoordigers” geritseld hebben. Die zeggen dat je niet mag kiezen op geslacht, lengte, huidskleur en dergelijke.  Het is dan ook niet helemaal duidelijk op welke verschillen je wel mag kiezen.

Bovendien heeft die oude gevestigde club geregeld dat groepjes die zij goedkeuren “subsidie” krijgen om reclame te maken en hun groepje te versterken. Geld dat wegplukken bij de rest van de bevolking! Ook dat trekt de vrijheid volkomen scheef.

Want verschillen moeten er toch zijn?  Als er geen verschillen zijn, kun je toch helemaal niet kiezen?

Typerend voor de huidige situatie is ook de opmerking in het NOS bericht: “Een woordvoerder van de Hoge Raad zegt dat de uitspraak huiswerk geeft aan de Staat en de SGP. ,,Het gaat om politieke afwegingen en dát moet de regering doen.” De vraag welke maatregelen de staat kan treffen om de SGP in het gareel te krijgen, noemt hij ,,heel lastig”

Inderdaad, politieke afwegingen! Wat levert mij de meeste stemmen op voor mijn toekomstig baantje.
Het gaat er niet om wat goed of slecht, of wat rechtvaardig/onrechtvaardig is. Helemaal niet. Het gaat om een “politieke afweging”!

15 REACTIES

 1. Blijkbaar is het alleen toegestaan een politieke partij te hebben als je binnen een bepaalde bandbreedte blijft. Iets anders nastreven dan de rest is niet toegestaan.

 2. De PVDA is op z’n minst zo seksistisch als de SGP – zoniet meer seksistisch – en daar heeft vrijwel niemand problemen mee. Mijn oplossing zou zijn om gewoon alle politieke partijen af te schaffen en de ontstane ideologische verenigingen het recht op eigen beleidsvoering, inclusief vrije associatie, te geven.

 3. het anti discriminatie front begint binnenkort met het meer toegankelijk eisen van de herentoiletten voor dames.
  En in mijn heren sportteam dienen nu snel ook dames opgenomen te worden. En inderdaad, waarom alleen maar voetballers in mijn team, waterpolo’rs hebben daar toch zeker ook recht op?
  Maar gelukkig mag ik nu ook lid worden van vrouwen netwerk en de club van Opzij.

  Oscar [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Overnight [3]:

  Als ik een Eenmansherensociëteit zou oprichten dan zouden er nog feministes zijn die mij aan zouden willen klagen omdat zij geen lid mogen worden.

 5. Ik keek naar de vrijdaguitzending van Pauw&Witteman, waar het kort over de kwestie SGP&vrouw ging. Mooi was om te zien hoe een jonge, vrouwelijke SGP-stemmer liberaler uit de hoek kwam dan een vrouw van de VVD die aan tafel zat. Stuitend te horen wat die nepliberaal uitkraamde. Helaas zag niemand in dat wat de SGP’er volkomen juist was.

  Overigens, ik hoop dat de SGP nu eens inziet hoe vervelend het is als andersdenkenden zich willen bemoeien met hun ideeën. Misschien dat ze dan zelf ook wat minder de drang krijgen zich te bemoeien met andermans leven (koopzondag, euthanasie, drugsgebruik etc.).

  Herman [9] reageerde op deze reactie.

 6. Heel goed besluit van de Hoge Raad. De volgende hoofdredacteur van Opzij moet een man worden. De COC kan voortaan wel voorgezeten worden door een hetero. En kerken mogen voortaan geen atheïsten meer discrimineren, die mensen moeten ook dominee kunnen worden.

 7. Wat zal het een opluchting voor de heren van het SGP zijn als hun majesteit, hoewel door God gezonden, abdiceert en er een manspersoon voor in de plaats komt.

  Het moet toch een martelgang voor deze mensen zijn geweest, dat na Koning Willem III er alleen nog maar koninginnen aan de macht zijn geweest, meer dan een eeuw lang duurt dit nu al.

  Vrouwen in de politiek? Ja, als Hoofd van de Regering is het Staatshoofd wel degelijk “in de politiek” en wat minder “in de Heer”, waarschijnlijk, want je bent baas over alle Nederlanders.

 8. @Joeri [6]:

  Dag Joeri, het is toch niet verkeerd om het beste met iemand voor te hebben? Dan mag je toch waarschuwen tegen drugs, alcohol, euthanasie en dergelijke. Ik werk voor een psychiatrische instelling en zie wat drugs, alcohol etcetera teweegbrengt. Dat is heel droevig!

  Verder, in algemene zin, als ik luister naar het niveau van de dames van PvdA, GL, SP, PvdD in de tweede kamer, dan denk ik dat een verbod op vrouwen in de politiek op z’n plaats is. Tenminste als je die hoort kwekken en zaniken. Beschamend gewoon!

  Wat in veel SGP-gevallen ook meespeelt is de rolverdeling. Als de sgp-man met zijn sgp-vrouw afspreek dat ik hij voor het inkomen zorgt en zij voor de uitgaven, wie is dan de overheid om als publiek persoon in te grijpen in een private overeenkomst? Net alsof al die SGP-ers bevoogd moeten worden.

  Daarbij, de meeste SGP-ers betalen nogal belasting. Is het zo dat als ze uitgesloten worden, dat ze dan ook geen belasting meer hoeven te betalen? Zou een goede vraag zijn voor de opperdienaar 😉

  grt. Herman

  Joeri [10] reageerde op deze reactie.

 9. @Herman [9]: Beste Herman, met waarschuwen is niets mis, nee (alhoewel dat geen taak van de overheid is). Maar volgens mij gaat het bij de SGP verder dan waarschuwen. Zij willen als het aan hen ligt een verbod op de zaken die ik noemde. Trouwens, wat valt er te waarschuwen tegen koopzondag?

 10. Al die mannen moeten uit de HR gegooit worden ,moeten allemaal
  vrouwen voor in de plaats komen,hebben meer verstand.
  Als de vrouwen van de sgp niet op de verkiezingslijst willen staan,waar bemoeit de HR zich dan mee.
  Als het ze het zo belangrijk vinden gaan ze maar bedden opmaken en afwassen ,en laten ze hun vrouwen hun werk doen.

 11. Het is pure jalouzie van het Clara Wichmanfonds (wie betaald de rekening, ja hoor, u brave belastingbetaler) om deze aktie te voeren. Hebben verder niets meer te doen en hebben ook geen tijd om te kijken naar zaken vw betreft de moslimallochtonen vrouwen. Daar staat de vrijheid buiten kijf. Niets op aan te merken. Multicultigezever.
  En de SGP vrouwen hebben thuis meer te vertellen dan al die huppeltrutjes van het Clara Wichmanfonds bij elkaar.

 12. Als er dan toch een overheid moet zijn, dan maar liever een die neutraal is. Dus geen politieke partijen alleen voor christenenen of moslims of ouderen of mannen die vrouwen willen uitsluiten. Buiten de politiek mag je wat mij betreft discrimineren wat je wil.

 13. Je hoeft geen misogyn te zijn om op de SGP te stemmen.
  Je hoeft ook niet op de SGP te stemmen.
  Je hoeft niet te stemmen.

Comments are closed.