Dat zegt de NOS vanavond. Maar het lijkt of er geen zorgen zijn. De lieden die in de Nederlandse overheid zitten, gaan karrenvrachten belastinggeld naar Griekenland brengen om deze bodemloze put te dempen. De crisis in Nederland wordt dan wel groter, maar het gros van het volk schijnt dat niet te begrijpen. Die bereiden zich weer voor om binnenkort die politici verder in het zadel te helpen. Gaat u ook stemmen op dergelijke lieden?

Om het nog leuker te maken, waren er vandaag nog een paar interessante berichten uit de EU.

De totale euro is namelijk in gevaar. We kijken dan ook vol belangstelling met welke manipulatie de politici nog voor een (weer tijdelijke)  oplossing kunnen zorgen.

–In Spanje is de werkloosheid nu 20 %. Nog nooit zo hoog geweest.
— Voor Portugal is de creditrating weer verlaagd.
–Polen en Frankrijk willen hun landbouwsubsudies handhaven.
–Het Europarlement is accoord met de centralisatie van de BuitenLandse Macht in Brussel.

Het NOS bericht hieronder:

Griekenland heeft nu ‘junk status’

Update: dinsdag 27 apr 2010,

De kredietwaardigheid van Griekenland is door Standard & Poor’s opnieuw verlaagd. Het land heeft nu de “junk status”. De kredietbeoordelaar heeft grote twijfels of Griekenland de zaken wel financieel op orde kan krijgen.

Investeerders hebben maar dertig tot vijftig procent kans om hun geld terug te zien bij een herstructurering van de schuld, zegt Standard & Poor’s. De beoordelaar verlaagde ook de kredietwaardigheid van Portugal vanwege zorgen over het vermogen om schulden af te betalen.

De eurolanden nemen waarschijnlijk op 10 mei een besluit over een noodlening van dertig miljard euro aan Griekenland.

18 REACTIES

 1. Neem jij die rating agencies nog serieus? Wat mij betreft zijn dat schoothondjes van de $$printingpre$$.

 2. Griekenland en wat betreft andere (alle) PIGS-landen, laat ze failliet gaan. Jammer voor degene die daar zijn geld heeft uitstaan, jammer voor de EU, jammer voor de leugenaars en struikrover annex politici met smeergeld in de pocket….Zei niet failliet, dan wij failliet. Zij failliet, wij misschien niet failliet.

  Laten gezonde landen, voorzover deze nog bestaan, de handen ineen slaan en proberen er nog het beste van te maken. Zo niet, dan terug naar de oude vertrouwde Fl. en uit de EU.

 3. @Ikweethetbeter [8]: Beste Ikweethetbeter,

  Ik zag op RTLZ een interview met Rienk Kamer, belegger. En tijdens dat interview kwam een grafiek voorbij van hoeveel de diverse banken hebben uitstaan in Griekenland (en natuurlijk ook overige PIGS landen).
  Duitse banken staan met kop op 1 en in de top 5 ook Frankrijk, Japan en USA. De Duitse en Franse banken zitten er heel diep in.

  Ik denk dat het daardoor onwaarschijnlijk is dat ze (EU=banken) de PIGS landen default laten gaan. Ten koste van de belastingbetaler, vanzelfsprekend.

  Ook grafiekjes van staatschulden tov BNP. Absolute koploper aldaar: Verenigd Koningrijk.
  Hoe wordt dan de afkorting? PIVKGS?

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 4. @Jhon [3]: Goed idee, beginnen we met wegstrepen van mijn hypotheekschuld tegen jouw AOW-rechten 🙂

  Ja, grapje, maar wel serieuze ondertoon. Schulden zitten bij verschillende groepen en personen. Wegstrepen kan dus niet.

  Verder zal het kwijtschelden van schulden zonder ‘berouw’ van de schuldenaren enkel leiden tot hernieuwde schuldgroei. En nog meer onverantwoordelijk, want wordt toch wel kwijtgescholden …

  GB [16] reageerde op deze reactie.

 5. Het gaat over minimaal 120 miljard in 3 jaar heb ik net op de radio gehoord.
  Voor NL gaat het dus niet over 1.9 miljard maar minimaal 6 miljard.
  Welke van de politieke partijen heeft in het verkiezingsprogramma opgenomen dat we onder geen enkel beding gaan betalen aan griekse fraudeurs?
  Niemand neem ik aan het gaat over “iedereen telt mee” en “waarde en normen” en nog meer van deze obligate prietpraat.
  Ofwel na 9 juni wordt je keihard op zijn grieks genomen.

  @Armin [15]:

  Waarom zouden overheden samen met banken haar eigen schulden niet kunnen wegstrepen en de bevolking het gelag laten betalen? Als ik me niet vergis is in Argentinië ook zoiets dergelijks gebeurd.
  Tegoeden op bankrekeningen werden na een bankholiday bevroren en inhoud van bankkluisjes werd botweg geconfisqeerd.
  Schulden van mensen werden niet geschrapt maar omgezet in een nieuwe munt die je vanaf dat moment pas kon gaan verdienen. De burger begon qua bezittingen dus op 0 maar alle schulden waren nog wel intact!
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen, Armin.

  Armin [17] reageerde op deze reactie.

 6. @GB [16]: Waarom zouden overheden samen met banken haar eigen schulden niet kunnen wegstrepen en de bevolking het gelag laten betalen?

  Omdat banken en overheden weinigt tot geen wederkerige schulden hebben.

  Het wegstrepen van staatschulden, geeft bijvoorbeeld een accuut liquiditeitsprobleem bij veel banken, maar zou ook jouw en mijn pensioen met 20 a 30% reduceren.

  Vandaar mijn voorbeeld: laten we mijn hypotheek tegen jouw AOW/pensioen-rechten wegstrepen 🙂

  Je ziet ook hoe oneerlijk dat is tov alle huizenbezitters die wél hun hypotheek afgelost hebben. Plus dat jij je pensioen kwijt bent als brave spaarder.

  Jouw Argentinie voorbeeld is dan ook wat anders. Het is het domweg annexeren van bezittingen van derden om je eigen schulden te kunnen betalen. Ik neem aan dat je dat niet voorstelt. 🙂

  Overigens in Griekenland is er maar één probleem: Griekenland wil niet hervormen. De minister van financien heeft al aangegeven dat men de verlagingen van ambtenaar lonen zoals EU en IMF eisten niet wil inwilligen.

  Op zich merkwaardig, want hoe denkt men dan de tekorten teruig te dringen? Enkel het kunnen lenen zonder voorwaarden maakt het tekort nog niet kleiner … Ik denk dus dat het vooral het uitspelen van de EU/IMF tegen de eigen bevolking is. Ofwel zodat hij kan zeggen dat hij wel moest en zijn baantje kan houden …

  Maar Griekenland kan binnen een jaar de zaak opgelost hebben. Kwestie van maatregelen nemen zoals Ierland wel al deed.

 7. De Nederlandse banken hebben 12 miljard aan waardeloze Griekse rotzooi uitstaan. Prof. Boot: We kunnen beter de Grieken helpen dan straks wéér de banken overeind houden.
  De Prof haalde ook al landen en valuta door elkaar, dus we houden het maar op een vergissing en niet op een “moedwillig belazeren”. De hele actie is er namelijk op gericht om de banken te betalen, niets anders.

  Mijn conclusie is dus dat het stomste wat je kunt doen is die Grieken te helpen, want die betalen het niet terug. Waarschijnlijk leent de staat dan van diezelfde banken geld om via Athene die bank alvast af te lossen. De belastingbetaler doet de rest.
  Net zo stom is het om het probleem dat de banken zelf hebben op te lossen.
  Er is maar één minder stomme oplossing en dat is: niets doen. Gevolg is dat Griekenland failliet gaat, de drachme weer invoert en de banken in goud moet terugbetalen.
  De banken schrijven significant af en blijven met een strop zitten. Dat komt meer voor dus moet je mensen ontslaan en kantoren dichtdoen. Een paar landen verder bestaat die bank niet meer, dus kan die ook geen problemen meer veroorzaken.

Comments are closed.