zaterdag, 24 april 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hoeveel mensen vertrouwen politici of overheid?

In de Verenigde Staten is een onderzoek naar dat vertrouwen gedaan. Daar kwam uit dat onder andere 1/3 deel hun eigen regering zien als een belangrijke bedreiging voor hun vrijheid. Acht van de tien personen vertrouwen de regering niet voor het oplossen van hun problemen. Vreemd is dat bij een dergelijk laag vertrouwen die regering er nog steeds is! Maar ja, is dat in Nederland niet precies hetzelfde? Het is een onderzoek dat gedaan is door het gerenommeerde “Pew Reseaurch Center for the People and the Press”

Op hun site *** staan veel leerzame gegevens betreffende de meningen over regering, parlement en de personen die er deel van uitmaken.

Hoe ligt dat eigenlijk  in Nederland?
Wat is uw opvatting? Hoeveel vertrouwen hebt u in de NL overheid?

Mijn vertrouwen in de overheid is:

Bekijk de resultaten
Laden ... Laden ...
 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. M. van den Heuvel schreef op : 2

  Voor henzelf kunnen ze altijd alles goed regelen !!

 2. LvM schreef op : 3

  Een poll hierover op vrijspreker lijkt me weinig representatief.

  Die uitslag in Amerika terwijl de overheid voor blijft bestaan heeft vooral te maken met het feit dat een overheid doorgaans als vanzelfsprekend beschouwd wordt. Ze hebben geen vertrouwen in de huidige overheid, en de meesten blijven het dwaze en kleingeestige vertrouwen hebben dat het wel goed komt na de volgende verkiezingen ofzo…

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Hub Jongen

  @LvM [3]:

  “Een poll hierover op vrijspreker lijkt me weinig representatief. ”

  Ik dacht in tegendeel dat het heel representief is voor vrijspreker-bezoekers.

  Uiteraard niet voor het collectief Nederland!

 4. Sander schreef op : 5

  Een politicus is een engel, kijk maar wat wikipedia er over weet:

  Een engel Hebreeuws: מלאך (mal’ach), (Arabisch: ملاك (malak), Latijn: angelus, Oudgrieks: ἄγγελος (ángelos)) is een bovennatuurlijk, verstandelijk wezen, dat wordt teruggevonden in verscheidene (vaak monotheïstische) religies. In het christendom, de islam, het jodendom, zoroastrisme en binnen de parlementaire democratie, treden engelen, als bediendes of beschermers van de mens, gewoonlijk op als boodschappers van God (of de goden), van wie ze duidelijk zijn onderscheiden, en beschikken over bovenmenselijke capaciteiten en eigenschappen. Zij toucheren een flink salaris met dito wachtgeldregeling. In andere religies worden bovennatuurlijke wezens soms vergeleken met engelen, omdat zij enkele kenmerken met engelen gemeen hebben en gelden als engelachtigen.

 5. Tony schreef op : 6

  @K.Lavrijsen [1]:

  Lijkt me sterk.

  Zelfs een paard met prima zicht kan niet zien wat er goed gaat in Nederland.

 6. Tony schreef op : 7

  Ik denk dat “bij hoge uitzondering” wel een goede keuze is.

  We leven immers nog steeds niet in een compleet totalitaire staat.
  En ook politici kunnen wel eens per ongeluk iets goeds doen.
  Eens op de 20 keer lijkt mij daarbij wat redelijker, dan nooit in de 1000 keer.

  Dat is natuurlijk geen rechtvaardiging van de politiek. Want dat is geen kwestie van het juiste doen, maar gewoon het recht niet horen te hebben te beslissen voor het individu wat het juiste überhaupt is.
  Dat ze 19 van de 20 keer het ook nog eens niet weten maakt het alleen maar erger.

 7. garriet60 schreef op : 8

  laat ze er eerst eens zijn ?? voor de eigen bevolking en dan?? pas voor een ander .om te regeren worden zij door de werkende bevolking betaald door de ?? belasting betalers !en niet door geluks zoekers daar hoeffen wij niet ? voor te werken of?? belasting voor af te dragen .hebben zij werk oke ? maar geen werk weg ermee . ook onze huizen worden nu te ? vaak aan die geluk zoekers af gedragen terwijl onze jeugd een huis moeten kopen terwijl zij het eigenlijk niet kunnen betalen ! en? er zijn meerdere dingen waar ik deze regering niet?? in vertrouw mar ja ik ben die ene eenling die het niet alleen kan behappen daar heb je meerder mensen bij nodig om het uitschot ! van deze regering aan het shafot te nagelen .SAMEN STAAN WIJ STERK DACHT IK MAAR NEE dat is gezichtsbedrog of ?? een hersen schim