Tijd voor bezinning.

Terug naar de jaren vijftig: 4 zuilen. Een katholieke, hervormde, gereformeerde, socialistische.

De kostenverslindende restanten zijn nog steeds zichtbaar (wikipedia geeft een niet uitpuntend overzicht) en worden m.n.
Door de machtige christelijke elite in stand gehouden. Het is nog niet zo lang geleden dat het wetenschappelijk instituut (w.i. van het CDA), de functie van de verzuiling verdedigde. De kosten zijn enorm, terwijl vandaag de dag een niet christelijk jongetje ook naar de katholieke voetbalvereniging gaat. Waarom is er een Stichting Gereformeerde Jeugdhulpverlening: komt jeugdhulp alleen toe aan mensen van de gereformeerde gezindte ?

Nu enorme bezuinigingen moeten plaatsvinden, kan hier enorm bezuinigd worden  door samenvoeging (van stichtingen met een bepaalde zuil) en opheffing waar dit kan. Kortom werk aan de winkel.

Een miljardenbesparing komt zo in beeld.

Ingezonden door Marnix van Suylekom

2 REACTIES

 1. Gewoon geen geld geven, als een verenigingen een maatschappelijke functie vervullen waar vraag naar is, zijn er donateurs.. zijn die er niet, dan is er een maatschappelijke functie of dienst geleverd zonder dat er vraag naar is en dus is iemand geld onder dwang afgenomen om iets nutteloos te doen.

  Als mijn kinderen en die van anderen in een wijk een gebouwtje voor zichzelf willen kan men een beroep doen op de eigenaar van het gebouw of er zelf als wijk zijnde een aanschaffen om zo een jeugdhonk te maken.

  Wil je een kaartclub?
  idem dito.

  Voetballen is wat lastiger, omdat de sportvelden e.d. in de handen zijn van de roverheid.
  Privatiseren en laat de zelfde regels gelden.

  Mensen zijn uit zichzelf vrijgevig alleen is dat er uit gedrilled door de overheid doorjaren lang die taken over te nemen onder dwang hebben grotedelen van de bevolking dat besef niet meer en” de overheid regelt dat wel).. eigen verantwoordelijkheid is volledig zoek

  beek [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hoc Voluerunt [1]:

  Atlas is geen Atlas meer, vanwege de overheid? Zou dat een psychologische aantrekkingskracht van het libertarisme kunnen zijn: ‘Ik ben eigenlijk een Atlas, maar vanwege de overheid komt het er niet uit, en ben ik zelfs in staking’?
  Ik heb lang gedacht dat het niet zo eenvoudig zou liggen, maar hoe meer ik hier lees, des te meer begin ik te vermoeden dat de reageerders hier zich Atlassen voelen, mislukt door… de overheid. Nu ja, terwille van de eigenwaan, niet mislukt natuurlijk, maar in staking.
  Psychologisch gezien dus. Lijkt me geen gedachte om direct te verwerpen. Zou een spiegel voor de ziel kunnen zijn.

Comments are closed.