De staat trekt een groot deel van het inkomen van de bevolking naar zich toe (belasting) en levert in ruil daarvoor allerlei onontbeerlijke diensten, althans dat vindt de staat zelf.

De staat geeft dat geld veel beter uit dan de mensen zelf, vindt de staat, de burgers krijgen er veel meer voor terug dan als zij zelf dat geld hadden besteed zodat men eigelijk dik geld verdient als men zijn centen aan de staat geeft.

Hoe groter de overheid hoe rijker het volk.

Nu komt de staat plotseling heel veel geld tekort om al die prachtige dienstverlening voort te kunnen zetten en onderzoekt hoe dit kan worden opgelost.

De mogelijkheden zijn beperkt: of de prachtige en uiterst zinnige dienstverlening van de staat inperken of beslag leggen op een nog groter deel van het vrij besteedbare inkomen van de inwoners, van enige honderden tot enige duizenden €€ per jaar per inwoner.

Hier hebben zich wat ambtelijke commissies over gebogen en die komen nu met voorstellen die er eigenlijk op neerkomen dat de staat hoe dan ook moet kunnen doorgaan op de huidige nuttige voet en als het even kan zelfs nog wat meer en dat de bevolking dat betalen moet via een extra fors beslag op het resterende vrij besteedbare inkomen van de mensen.

Het ambtelijke idee hierachter is de mensen hun geld liever zouden uitgeven aan prachtige overheidsproducten, echte hebbedingetjes waar men gewoon niet zonder kan zoals ontwikkelingshulp, kunstsubsidies, een nog grotere EU, Provinciale Staten en Waterschappen, forse bijdragen aan allerlei internationale bureaucratieën (UNO. NAVO, IMF en de duizenden andere soortgelijke clubs), kinderbijslag in het buitenland voor buitenlanders hier, vluchtelingenopvang, fietsles voor Moslims, moskeeën en aan 1,2 miljoen totaal overbodige ambtenaren in een socialistische dwangstaat die alle handelingen van de bevolking tot op de molecuul reguleert, monitort en beboet, om eens wat nuttige staatsactiviteiten te noemen of om dat geld te besteden aan onzin zoals een nieuwe wasmachine, een flat screen TV, een wereldcruise, de broodnodige verbouwing, een nieuw pak, een nieuwe auto of er zomaar van naar de hoeren of de Chinees gaan, dat men zonder aarzelen voor die prachtige overheidsproducten zal kiezen.

En ze hebben gelijk omdat wij straks massaal voor PvdA, VVD, CDA en D66 gaan stemmen, net de partijen die het ambtenarenadvies wat graag zullen opvolgen.

13 REACTIES

 1. @Hub Jongen [3]:

  Ik probeer dat wel eens iemand uit te leggen.
  Ze begrijpen dan wel dat we afmoeten van een geld verspillende overheid, maar denken dat we de zwakkeren in de samenleving zullen laten barsten.
  Terwijl miljoenen ingezameld worden voor een of ander land aan de andere kant van de wereld waar een aardbeving of overstroming is geweest.

  Ik denk dat degenen die nu de aan de macht zijn (wie dat ook is…), na een ineenstorting van de economie en de samenleving, dan ook weer de macht zullen grijpen.
  Desnoods met geweld door militair ingrijpen.

  Tom van Leeuwen [6] reageerde op deze reactie.

 2. @John2 [5]:
  “Ze begrijpen dan wel dat we afmoeten van een geld verspillende overheid, maar denken dat we de zwakkeren in de samenleving zullen laten barsten. Terwijl miljoenen ingezameld worden voor een of ander land aan de andere kant van de wereld waar een aardbeving of overstroming is geweest.”

  Zo is het maar net, John2!

  Bij het wegvallen van het sociale vangnet van de overheid zal de familie weer de eerste linie moeten gaan vormen voor het geval iemand in de problemen raakt. “Persoonlijke verantwoordelijkheid” zoals ik dat noem. In dit geval persoonlijke verantwoordelijkheid jegens de eigen familie.
  Mocht dat in een bepaald geval onmogelijk zijn, zullen vrijwillig opgezette hulporganisaties deze taak met veel toewijding waarnemen. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven.
  John2 [8] reageerde op deze reactie.

 3. Het zuur druipt er vanaf en heel begrijpelijk. Een deel van me kan me er ook over opwinden maar het grootste deel van mij ziet geen reden om zich hier druk over te maken omdat het allemaal niet meer uitmaakt. Het systeem is kapot en hoewel men zich nu nog aan allerlei, rap kleiner wordende en afbrekende, strohalmen vastklampt is er geen redden aan.

  Dus ze doen maar. Dit duurt niet lang meer. En dan? Dan komt er chaos maar na de chaos…. ik verheug me erop.

  John2 [8] reageerde op deze reactie.

 4. @There’s hope [7]:

  Ik verheug me er ook op.
  Maar het is wel belangrijk dat je je nu voorbereidt op misschien een heel lange tijd zonder electriciteit, water gas, of blikvoer uit de supermarkt, of brood van de bakker.
  Anders ga je het echt niet overleven.

  Een spreuk van iemand die jullie misschien ook wel kennen, is “The future belongs to those who prepare for it, today.”

  @Tom van Leeuwen [6]:

  Ik steun mijn directe omgeving en vrienden.
  Dan weet ik zeker dat mijn geld en moeite niet voor niks zijn geweest.

 5. Kom bij de politie, zag ik in een walgelijke reclameboodschap bovenaan. Waarschijnlijk verplichte weergave.
  Nou, die hebben mij vast niet nodig. te oud enzo.
  Als burger ben je van jongs af aan belast met een staatschuld. Heb je helemaal niet om gevraagd!
  Het word opgelegd door oa. niet democraties verkozen geldwolven (lees regering), en een financieel niet te laven en geldverslindend + onnodig koningshuis. Wij moeten “inleveren” zo gaat dat al 50 jaar. De voordelen van de Allesverterende “economie” zijn nu eenmaal niet voor het individu. Zuur en zoet. Het moet zijn: zoutzuur.
  Verder reken ik er niet op dat de OVERHEID dan ook maar iets zal,kan en wil betekenen voor de belastingbetaler, als dan behalve belastingverhoging. En vooral meer regeltjes. BAH!

 6. Iedereen mag doodvallen en failliet gaan, behalve de staat (maffia). Niemand mag groter worden dan de staat (maffia), daarom zal de werkende burger, de massa, nooit rijk (een draak) worden, maar zal moeten kruipen. Kruip als een worm (is arm), want een draak spuwt vuur en is een gevaar en is machtiger dan de staat en een worm is onderdanig, dienstbaar en kontenlikker. Niemand zal dat kunnen worden wat hij of zij normaal wel zal kunnen worden, namelijk door eerlijk en hard (voor zichzelf) werken en daarmee rijk worden en een wereld kunnen creëren waarin iedere burger machtiger en onafhankelijker is dan de staat.

  Ooit heb ik, als kind, gezien dat een paar konijnen werden geslacht, een konijn gilt pas als hij het mes over de keel krijgt, maar helaas is het dan al te laat. En zo zijn alle brave burgers die belasting betalen, het haasje!…Ze gillen pas als het te laat is en er alleen nog bloed zal vloeien.

 7. geschiedenis laat zien dat machtsblokken in elkaar donderen. Maar geschiedenis laat ook niet dat er altijd nieuwe machtsblokken ontstaan. Leeuwendeel van de mensen lijkt de geschiedenis niet te begrijpen. Als ik politici hoor zeggen dat de mensen “weer vertrouwen moeten hebben in de overheid” dan lopen de rillingen over mijn rug. Hoe meer de burger de overheid wantrouwen hoe beter het is voor de samenleving. Goede overheden bestaan niet, het is altijd een (in bepaalde mate noodzakelijk) kwaad.

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Otto [11]:

  Het is de geschiedenis die ons leert dat we fouten steeds herhalen. Herhalen en herhalen, alleen op een ander niveau veranderd er iets, maar de fouten blijven hetzelfde….Ik vind het onbegrijpelijk dat men nog steeds met vlaggetjes zwaait naar onze opvreters en onderdrukkers in een gouden vehikel. De gouden koets staat voor mij symbolisch voor edelman bedelman. De edelman rotzooit wat aan over de rug van de stumpers die denken dat het allemaal zo hoort, maar lezen en geloven wat de geschiedenis/waarheid ons verteld is voor deze mafketels een behoorlijke opgaaf en doet pijn in de hersenpan. Braaf zondags in de kerk zitten, aanbidden van de hogere macht, inclusief het zooitje van de hogere elite en door de week piesen op de kop van een vrij en onafhankelijk mens..de ‘slaaf’. De rotting zouden ze moeten krijgen, maar ook al krijgen ze de rotting voor een volgende 2000 jaar erbij, dan nog zullen ze met vlaggetjes zwaaien en piesen op het hoofd van een ander vrij mens.
  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 9. @IIS [12]:

  Ik mag sterven en verrekken in de hel, maar kruipen voor de staat en de uitzuigende elite zal ik nooit, maar dan ook nooit doen. Liever sterf ik van honger en dorst dan mij ziel te verkopen aan de aardse judassen….

Comments are closed.