dinsdag, 6 april 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Milieubeweging als religie

Economie en milieubeweging zijn moderne soorten van religies. “Aldus auteur Robert H. Nelson in deze analyse van de wortels van de economie en de milieubeweging en hun vijandige betrekkingen in de twintigste en eenentwintigste eeuw. Vragen over de goede relatie tussen mens en natuur hebben geleid tot de groei van deze publieke theologieën, of seculiere religies, terwijl beiden  hun afleiding uit West-joods-christelijke bronnen vermijden.  Milieuactivisten zien menselijk handelen met betrekking tot het opwarmen van het klimaat, menselijke populaties, en de economische groei als immorele uitdaging voor de natuurlijke orde.

Een freedomain radio interview met de auteur:

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Cultuur, Economie, Educatie, Globalisatie, Milieu, Religie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.