Er is weer een nieuwe Commissaris van de Koningin benoemd in Noord Holland: Johan Remkes.(VVD)(60). Ik weet niet echt veel goeds over Johan. Ook niets slechts. Als je zoekt bij Wikipedia of bij overheid kom je hem alleen maar tegen in overheidsbaantjes of door de overheid gesponsord. Ik vermoed dus dat het wel een brave man is. Het is niet eens meer opvallend dat deze CdK functie weer wordt gegeven aan iemand uit het Haagse politieke circuit.

Benoeming commissaris van de Koningin Noord-Holland
Persbericht van de regering | 29-04-2010

De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris Bijleveld-Schouten van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om de heer J.W. (Johan) Remkes voor te dragen voor benoeming tot commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland.

De heer Remkes is 58 jaar en lid van de VVD. Hij is sinds eind 2006 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en was dat ook van 1993 tot 1998. Van 1998 tot 2002 was Remkes staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van 2002 tot 2007 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Johan Remkes zal zijn huidige termijn als Kamerlid afmaken. De benoeming gaat in op 1 juli 2010.

6 REACTIES

 1. “Als je zoekt bij Wikipedia of bij overheid kom je hem alleen maar tegen in overheidsbaantjes of door de overheid gesponsord. Ik vermoed dus dat het wel een brave man is.”
  Moet zijn:ik vermoed dus dat het een gewetensloze immorele dief is.

 2. Volgens mij was Remkes tot op zekere hoogte gewoon onderdeel van de Fortuijn-doofpot in 2002.

  Dat zegt wat mij betreft genoeg over Remkes.

 3. Meneer Remkes werd als minister van binnenlandse zaken (en koninkrijkszaken) vooral bekend vanwege zijn uitspraak “Geef ze een rotschop” als het op zelfverdediging in de publieke ruimte aankwam.

  Je hoeft dus niet een uur op de politie te wachten als jij of je vriendin in elkaar geslagen wordt, je kunt wat hem betreft in een gegeven omstandigheid meteen het varkentje zelf wassen.

  Best wel een goed advies van zo’n publieke figuur zou ik denken. 8)

  Best wel goed als een straatvechter oor een rechter zou zeggen: “Hoor eens meneer de rechter, Johan Remkes, toch een bekwaam minister en rolmodel, zou het akkefietje ook zelf opgelost hebben. Hij zou ze ook vast wel een rotschop verkocht hebben, of niet soms?”

  http://rotterdam.sp.nl/myinclude/docs/080516rappveiligheid.pdf

  Dat is toch geen onaardig trekje van Johan.

 4. Gewoon een goede vent uit Drente meen ik..
  Ik snap niet wat hij in Noord Holland wil doen???
  Als de hele boel economisch ploft kan Nederland de kosten niet dragen om dat pompen of verzuipen land droog te houden..

  Ruimt wel lekker op.. Alles voorbij Amersfoort onder water… lol…

  Uil…

Comments are closed.