Het kabinet heeft daarom ook toegezegd om de organisatie van het WK voetbal 2018 te steunen. Dit staat in de nieuwsbrief van de regering. Eerder vandaag

lazen we al in Trouw dat Ab Klink (minister sport) dit al aan de organisatie heeft beloofd. De FIFA Wereldvoetbalbond eist namelijk een overheidsgarantie. En voor een noodzakelijke eerste levensbehoefte als voetbal belasten ze graag schouders die dit nog kunnen dragen.

Maar dat is nog niet alles. Het WK voetbal is slechts een lokkertje om ook de Olympische ZomerSpelen van 2028 te krijgen. “Nederland” wil zich ook voor die organisatie kandidaat stellen.

Wie is die “Nederland” eigenlijk? Laten we reëel zijn, niet ieder van ons zal die spelen nog meemaken. En tegen die tijd zullen veel van nu nog jonge kinderen voor de kosten moeten opdraaien.

Nu kan dat natuurlijk best. De overheid heeft al voor tientallen miljarden tekorten gezorgd. Kijk alleen maar eens naar het gemak waarmee miljarden euro belastinggeld naar banken en andere bedrijven is gesmeten. Of naar het gemak waarmee ieder gezin belast wordt met 400 – 500 euro om aan corrupte Griekse politici te geven. “Lenen” zeggen ze, maar wie gelooft dat dat wordt terugbetaald?
Bij dat geheel kunnen dan ook gemakkelijk een groot aantal miljoenen voor voetbalspelletjes.

En verder bezuinigen we nog wel wat op de Zorg!

Je weet toch, als je het volk brood en spelen geeft, dan kun je verder je gang gaan.

6 REACTIES

 1. Hopelijk kan Ab Klink, die medicijnen nog goed verkopen die meneer ietsje te veel besteld heeft, dan zou dat geld mooi daaraan besteed kunnen worden? Of is hem dat niet gelukt! De burger lapt wel. Uit anders mans hout is het makkelijk snijden of uit anders mans leer is het goed riemen snijden!

 2. @Chris [2]:

  Als Griekenland failliet gaat, is de “lening” van de Nederlandse burgers verdampt.
  Het vermogen van Nederland is dan weer 1,8+ miljard kleiner.
  Dat mag jij dan weer aanvullen!!!!

 3. Nou meneer Klink, die durft nogal wat toe te zeggen. Wie zegt dat die man dan nog in beeld is (ik hoop het niet). Gaat natuurlijk weer op onze kosten. Zitten wij te wachten op dit soort flauwekul? Nee, ook de demissionaire mannetjes in Den Haag moeten maar eens de buikriem aantrekken en niet lopen te strooien met ons geld. We (lees: Den Haag) zeggen x-miljoen toe, en aangezien we niet kunnen rekenen, zal het tegen die tijd wel weer verdubbeld zijn. En inderdaad zal het weer op de rekening van de burgers komen, die niet profiteren van eventuele opbrengsten (als die er al zijn).

 4. Doen we toch een vettax, ben benieuwd hoeveel het obesitasmannetje de jager dan moet bijdragen.

 5. 2018??????????
  nog acht ( 8 ) jaar dus
  koffie dik als het maar van max havelaar is dan
  gewoon gelul
  nou nee niet max
  die is good! of niet?????????/

Comments are closed.