De teller staat op 24, met de wetenschap dat er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de teller zal doorlopen naar hogere getallen.

Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor deze waanzin en dit grote leed? 24 dode Nederlanders in Uruzgan!

Daarbij zijn er een paar punten die eenvoudig uit te sluiten zijn:

—1.De slachtoffers zelf hebben vrijwillig gekozen voor dit vak waarvan ze wisten dat ze konden worden uitgezonden naar “Uruzgan” of naar de Zuidpool. Ze wisten dat dit gevaarlijk was, en hebben om welke reden dan ook die keuze gedaan.

—2.De kosten voor deze exercitie werden betaald uit geld dat door de politici afgedwongen is van de burgers.

Het lijkt me logisch dat die politici dus (mede) verantwoordelijk zijn voor zowel het dwingen van mensen om dat geld te betalen, als het voor daarna dat geld beschikbaar te stellen voor dit doel (oorlog voeren in Uruzgan).

—3.Maar hoe zit dat met de mensen die het geld geproduceerd hebben, en toen (onder dwang) hebben betaald?

A). Dat ze het onder dwang hebben betaald, kan hen nauwelijks kwalijk genomen worden.

B).Maar hoeveel van die betalers hebben gestemd om die politici die macht te geven? En hoeveel van hen gaan op 9 juni weer stemmen om macht aan die politici te geven?

Als ik het juist aanvoel zijn er dat miljoenen! Miljoenen stemmen weer om de politici de macht te geven om nog meer geld af te dwingen van de burgers en om nog meer van dat geld beschikbaar te stellen om jonge mensen de oorlog in te sturen aan de andere kant van de wereld!!

(Nog los van al die andere immorele zaken waaraan grote delen van de buit worden betaald!)

10 REACTIES

 1. Als ik vanavond op het journaal zag hoe diverse politici afgelikt werden door het publiek en hoe sommigen graag met die minkukels op de foto wilden, dan denk ik dat er niet anders gestemd wordt dan voorheen. In elk geval zullen er weinig thuisblijven en toch weer gaan stemmen! Wat een trieste boel!

 2. Met oorlogscriminelen op de foto nee toch? Het zuur.nl waarschuwt ervoor, dat de zaken niet zuiver zijn, maar ik begin het ook te geloven, dat deze zaken niet zuiver zijn. Zou eigen belang de hoofdoorzaak zijn ten koste van de belastingbetaler?

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @K.Lavrijsen [3]:

  “Zou eigen belang de hoofdoorzaak zijn ten koste van de belastingbetaler?”

  Het zou best kunnen dat veel mensen door korte termijn eigenbelang verblind worden om objectief te denken.

  Het zou dan heel goed zijn om aan te tonen dat zij op de langere duur daar ook zelf de dupe van zullen zijn.

 4. Hoorde gisteren op het radiojournaal, dat Balkenende en nog een paar van die leugenaars “geschokt en verbijsterd” waren door de sterfgevallen in die zandbak. Ik denk dan: “dus jullie sturen soldaten met wapens daarheen en zijn dan geschokt dat er weleens tegenacties kunnen voorkomen?”

  Dan spraken ze ook nog van een “laffe aanval”… Nee zeg, met een Apache helicopter met een stel Hellfire raketten een dorp met vrouwen en kinderen platgooien, dán ben je een held, zeg.

 5. Als oud militair kan ik u allen meedelen dat het getal van 24 gesneuvelde miltairen heel laag is.

  Iedere militair zal u vertellen over al die beschermengeltjes die overuren draaien voor ons in Uruzgan.

  Iedere militair zal u de voorbeelden kunnen geven waarin stom toeval er de rde van was dat er geen getal van 100 gesneuvelden in de kranten staat.

  Het is vaak zo dat collega’s om de een of andere reden net even wat anders deden dan ze van plan waren en daarom bij een explosie enkel maar gewond of hevig geschrokken er vanaf kwamen.Een raket op een kamp die toevallig achter een muurtje beland terwijl aan de andere zijde ervan wel een groep van 50 mensen een kaartje aan het leggen is of zit te genieten van een maaltijd.

  Maar wie eens de moeite neemt om filmpjes van bermbom aanslagen te bekeijken zal van zien dat een voertuig kort voor de aanslag stopt.Er is een aarzeling en men vetrouwd het niet.Soms stapt er iemand uit.Vervolgens lijkt men via de verbinding de opdracht krijgt om verder te trekken en boem.

  Achteraf zullen de overgebleven collega’s niet in koor gaan roepen dat de gesneuvelde de weg voor hem al niet vetrouwde en halt hield of via de verbinding zijn zorgen uite.Nee iedereen voelt zich dan schuldig omdat men niet naar het stemmetje heeft geluisterd wat hen wilde waarschuwen.Die ene steen die zo raar lag,dat stokje op de weg terwijl er nergens bomen staan enzevoorts.

  Maar ik verbaas me het meest over het volgende.

  Er is in feite geen geld meer om ons leger binnen onze eigen grenzen haar taak te laten voortzetten zoals het opleiden van nieuwe mensen,onderhoud en vervanging van materieel en het presenteren van een toekomstvisie van haar taken.

  Dus als je al geen geld meer hebt voor de normale bedrijfsvoering binnen nederland hoe kun je dan ook maar ooit dromen om een verlengde missie in afghanistan.Immers 1 dag oorlogvoeren daar kost net zoveel als ons leger thuis een maand op de been te houden.

  Zijn we dus aan het terugtrekken omdat gewoon ons geld op is voor deze bloederige vakantie of inderdaad omdat we de kiezer beloofd hebben te vertrekken.

  Maar hoeveel jaar zal het duren voordat bijna 50% of meer van de veteranen problemen krijgt met het functioneren binnen de maatschappij.ls zij zich vijandig gaan opstellen tegenover de mensen die het over een opbouwmissie hadden.

 6. Von Clausewitz had al gezegd: “Oorlog is politiek met andere middelen.”
  Ik ben een groot voorstander dat de politici zelf naar Uruzgan gaan om daar de akkers te beschermen en de bevolking te helpen met het oogsten van opium en daar voor altijd blijven.
  Dan kunnen we het beroepsleger ook afschaffen.
  We hebben geen militair apparaat nodig.
  Wij hoeven niet de VS te steunen in de kosten van de JSF en andere ongein.
  Wij hoeven niet een deel van de kosten te betalen van de expansiedrang van het rijk van de Satan?
  Ik heb schriftelijk mijn standpunt diverse malen bekend gemaakt bij de minister-president, Kok, of Balkenende. Mijn afwijzen van enige betrokkenheid in Kosovo, Irak of Afghanistan kenbaar gemaakt en daarbij gewezen op de immoraliteit en illegaliteit ervan.
  De antwoorden waren natuurlijk politiek correct, maar inhoudelijk geen getuigenis van enig staatsmanschap.
  De overheid beschikt helaas over de macht van het geweld.
  Dat is de enige reden dat ik belasting betaal. Trouwens het is geen betalen, het wordt voor me gedaan door de loonbelasting, accijnzen, BTW en noem maar op.
  En er is altijd wel een of andere malloot, die een nieuw soort belasting verzint.
  Was er maar een mogelijkheid om geen belasting te betalen. Dan zou die idiotie in Den Haag ook wel een keer ophouden.

 7. Als we nu eens ieder zijn eigen boontjes laten doppen? want laten we eerlijk zijn wat hebben we te zoeken in zo’n sh*thole?

  Inderdaad, er moeten dan keuzes gemaakt worden… en de consequentie is dat ZIJ DAAR blijven en WIJ hier. Dus geen moeilijk gedoe met asielzoekers die toch niet willen inburgeren maar gewoon een simpel ‘aan de deur wordt niet gekocht’. Scheelt allemaal heeeeeel veel doden, aanslagen en geld. Heel veel geld… ONZE militairen zijn nodig in de probleemwijken!

Comments are closed.