“Nederland”(in dit geval provincie Noord-Holland)  mag van de EU niet zijn eigen eisen stellen aan de koffieautomaat die ze willen kopen. Omdat ze dat toch probeerden, worden ze nu voor het Europees Hof gedaagd. Daarbij nog te bedenken dat NL-politici inclusief koningin Beatrix tegen de wil van het volk (referendum) de soevereiniteit van het land aan die EU hebben verkwanseld. Blijft:”Hoe komen we weer vrij?”
De NOS
meldt:

Nederland voor Europees Hof gedaagd om koffieautomaat

Nederland wordt voor het Europese Hof gedaagd omdat de provincie Noord-Holland in de fout is gegaan met koffieautomaten. De Europese Commissie vindt dat de provincie zich niet aan de aanbestedingsregels heeft gehouden.

Het provinciebestuur vroeg bij de aanbesteding van de koffieautomaten om specifieke keurmerken voor biologische koffie of fairtrade-koffie. Dat is volgens de commissie niet toegestaan omdat fabrikanten zonder deze keurmerken daardoor geen eerlijke kans kregen.

De Europese Commissie had Nederland vorig jaar al een keer gewaarschuwd dat Noord-Holland handelde in strijd met de Europese regels.

7 REACTIES

 1. Hub, nog afgezien van die hele EU-bemoeienis, vertel mij eens: hoe vind jij het dat een provincie het in z’n hoofd kan halen om extra dure koffie in te kopen op jouw (en als Alkmaarder: in elk geval op mijn) kosten?

  Ik persoonlijk vind dat als de heren en dames op het provinciehuis wat anders willen dan het baksteentje Douwe Egberts dat ze zelf in het weekend inkopen voor thuis, ze dat maar lekker meenemen van huis.

  Deze discussie is imho dan ook alleen mogelijk in de ambtenarij. Stel dat een werknemer bij zijn baas dagelijks een gezamenlijke lunch mag genieten (ik ken wat voorbeelden), en die werknemer begint vervolgens te mekkeren dat ie geen Febo, maar Van Dobben kroketten wil hebben…

  Ik denk dat die baas dan snel klaar is met die lunch.

  Naar nu blijkt is er een ophef over de kwestie waarom er geen tender is uitgeschreven, omdat Mora nu geen kans maakte met haar kroketten 🙂

  Over productiviteit gesproken…
  R. Hartman (NI) [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Ron A te A [109171]: Inderdaad. Dit is libertarisch gezien dan ook een lastige.
  1) Waar bemoeien de EU ambtenaren zich mee?
  2) Hoe halen de NH ambtenaren het in hun hoofd … (zie commentaar Ron A)
  3) Hoe halen de NH ambtenaren het in hun hoofd voor ‘Fair Trade’ te kiezen, een politiek correcte leugen omdat uitgerekend ‘Fair Trade’ NIETS met eerlijke handel te maken heeft?
  4) Hoe halen de PoliCor EU ambtenaren het in hun hoofd bezwaar te maken tegen PoliCor NH ambtenaren (hoewel terecht vanwege punt 3)?

  Toont maar weer aan dat belastingheffing een doel op zich ios geworden, en dat het installeren van stadions vol nutteloze ambtenaren slechts één van de methoden is deze enorme geldstroom ‘op’ te maken. En om die ambtenaartjes niet allemaal, elke dag, de hele dag, uit het raam te laten staren laat men ze dus dit soort regeltjes bedenken, en controleren.

  Je zou bijna begrip krijgen voor de natuurfetisjisten die de wereldbevolking willen terugbrengen naar pak ‘m beet 500 miljoen mensen. Weg met al die nutteloze, overbodige maar o zo irritante ambtenaren.

  Sinds mijn huidige klant op ‘Fair Trade’ is overgestapt boycot ik de koffie-automaat en drink ik nog uitsluitend water. Koffie drink ik thuis wel.

  Die ‘Fair Trade’ rommel is ook nog eens niet te zuipen. Dat bleek al uit het interne memo waarin de overgang werd aangekondigd, en waarin werd gemeld dat men maar met de sterkte moest experimenteren. De automaten slaan die aanpassingen op, waarmee de servicetechnicus aanwijzingen heeft voor een nieuwe basisafstelling. Tja…

 3. Ik ervaar hierbij toch enig leedvermaak. Het zijn dezelfde mensen die ons aan de EU-moloch hebben overgeleverd, die er nu achter komen dat ze het monster van Frankenstein hebben gecreëerd, dat ook HEN niet zal sparen.

 4. Mag ik de Dames en Heren ambtenaren attenderen op een bijzondere koffiesoort? Het gaat hierbij om Kopi Loewak.
  Weet niet of dit reeds als automaatkoffie verkrijgbaar is, maar daar zal (tegen een extra vergoeding) best wel een mouw aan te passen zijn. Geld speelt immers absoluut geen rol wanner het het wel en wee der ambtenaren betreft.

  Ron A te A [7] reageerde op deze reactie.

 5. Tja de EU, het ergste wat ons sinds de WO II aangepraat is. We mogen niets meer, we kunnen niets meer en de regering wil niets meer.

  Het enige waar we geen toestemming van Brussel nodig hebben is het betalen van Miljarden on de EU en Griekenland te redden.

  Als de provincie NH een ander soort koffie wil, dan moet Brussel zich daar gewoon bij neerleggen.

  Wat wordt de volgende stap? Dat ik niet meer zelf over mijn uitgaven mag beschikken; dat ik niet meer zelf mag denken? Te zot voor woorden, maar het gaat gebeuren.

 6. @Hub Jongen [109174]:
  @Rick Vogelschrik [109175]:
  Hub, de beste koffie schijnt inderdaad die Kopi Loewak van Rick te zijn. Die koffie is ook een leuk thema in de film The Bucket List met Morgan Freeman en Jack Nicholson.

  Kopi Loewak wordt gemaakt van koffiebonen die zijn opgevreten door vleermuizen en daarna via natuurlijke weg het vleermuislijfje verlaten. De koffie die van die bonen wordt gemaakt, schijnt extra smakelijk te zijn 🙂

  Zonder dollen, het is natuurlijk belachelijk dat er nu geld uitgegeven gaat worden over de vraag waarom er geld uit gegeven is. Dat maakt die Fair Trade koffie nog vele tientallen procenten duurder dan ie al was.

  Ik ken wel een passende oplossing: een muntautomaat waarbij na inwerping van 50 cent een bekertje drab wordt geserveerd. Kost per saldo niets. Kunnen de heren en dames ambtenaren tenminste hartenjagen over wie de koffie moet betalen 🙂

Comments are closed.