En aan de uitspraken kent men de politicus. Maar dan moet je wel goed luisteren wat ze precies zeggen in welke context, en wat ze in het verleden gezegd hebben.

Surfer stuurt het onderstaande van Guy Verhofstadt. Guy is vandaag te bewonderen bij Buitenhof; wij twijfelen niet aan weer voldoende nieuwe draaikont-argumenten.

Van alle commentaren is dit de hallucinantste die ik vandaag heb gehoord.

Het is van Guy Verhofstadt in het VRT nieuws (19u, 10/05/2010)

“Ik ben heel blij dat we er [ het reddingsplan ] eindelijk mee starten,want tot hiertoe had men altijd gezegd “dat is niet mogelijk, om zo’n systeem in te voeren”
Duitsland is tegen [..]

Eigenlijk zou je  kunnen zeggen dat de Griekse crisis ons hier geholpen heeft.

Eindelijk hebben we nu een systeem, om met de euro, obligaties te plaatsen, zoals ook de Amerikanen dat kunnen doen. Eigenlijk een beetje dankzij de Griekse crisis.

Je zou bijna kunnen zeggen dat de speculanten, op een of andere manier, de voorbije twee weken meer hebben gedaan voor de Europese Unie, de Europese integratie, dan wij allemaal samen de voorbije jaren.”


Ik heb heel de nieuwsuitzending op m’n computer en kan er het stukje uitknippen, maar heb geen youtube account of zo.. Weet iemand hier raad mee?

Ik vind het wel de moeite om te delen met het wijde web en evtl Engelse ondertitels bij te zetten.

Ingezonden door Surfer

13 REACTIES

 1. Het lijkt mij logischer om het verdrag van Maastricht toe te passen. Dat bevat een artikel dat dit soort illegale operaties (bail out van verdragschenders) verbiedt.
  Waardoor komt het toch dat je daar niemand (d.w.z. politici) over hoort? En valt naleving van het verdrag af te dwingen, of is het dode letter nummer zoveel?

  Wat Youtube betreft, lijkt het nogal simpel:
  1. Surf naar http://www.youtube.com
  2. Als de pagina is geladen, klik rechtsboven in je browser op de link “Create Account”
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Zo ver ik weet converteert Youtube video’s automatisch naar Flash en HTML5 formaat en dergelijke.
  5. Als je bang bent voor Big Brother (Google heeft zo’n beetje ieders WiFi gegevens opgeslagen), doe stap 1-4 op een plek met gratis WiFi (cafe of zo).

  surfer [10] reageerde op deze reactie.

 2. En dan te bedenken dat Guy in een ver verleden, aan het begin van zijn politieke carrière, wel eens de Libertarische Benelux Award heeft gekregen!
  Dit o.a. dankzij zijn eerste, zeer libertarisch getinte boek, Het Burgermanifest. Niet meer te vergelijken met de opvolger van dat boek, om maar niet te spreken over nummer 3.

  Guy heeft zich “in de darmen van het monster begeven” en is er, zoals te verwachten was, uitgekomen als “shit”.
  Guy wéét waar het allemaal om draait en is, zoals vele andere politici, geen stuk onbenul.
  Een héél gevaarlijk manneke !

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Oscar [11] reageerde op deze reactie.

 3. Guy Verhofstadt is de politicus uit België Een land wat je eigenlijk kunt beschouwen als de EUSSR in het klein.
  Na deccenia van bestuurlijke puinhopen waaraan hij zelf ook zijn bijdrage heeft geleverd zie je een hopeloos verdeeld land waarbij het verpauperde socialistische zuiden (Wallonië) al deccenia aan de subsidiekraan van het rijkere noorden (Vlaanderen) ligt.
  Afgedwongen solidariteit vanuit de socialistische staat in optima forma.
  De EUSSR wordt het België-scenario in het kwadraat.

  En deze immorele figuur komt zijn propagandapraatje houden bij staatstv?
  Een monoloog uiteraard want ik zie op teletekst geen euroscepticus die hem het vuur aan de schenen kan leggen. Zal wel zo afgedwongen zijn door deze eurocraat.
  Het legt nogmaals de kwalijke en totaal niet onafhankelijke rol van de mainstreammedia in het eurodebat bloot.

  Albert S. [4] reageerde op deze reactie.

 4. @GB [3]: Natuurlijk is Guy Verhofstad het lievelingetje van de collectivisten en Eurocraten geworden. Deze persoon heeft zich ontpopt als een moderne Quisling. Voordien had het over het liberalisme als hoeksteen en nu zien we dat de EU alle macht moet hebben, belastingheffing en pensioengelden incluis. Ik veracht deze man, niet alleen vanwege zijn standpunten, maar vanwege zijn huichelachtigheid en misbruik van het liberalisme. Al met al een walgelijk persoon.

  GB [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Albert S. [4]:

  Ik heb de hele monoloog van deze man bij buitenhof uitgezeten en dat viel niet mee. Je bloed begint te koken bij zoveel onzin.
  Ik kan er nog steeds niet de vinger achter leggen of het een naief soort idealisme is of puur verraad wat een dergelijk persoon drijft maar ik denk het tweede.

  Meer bevoegheden naar Brussel en een EMF om de mondiale slag met China, India en de VS te kunnen winnen.
  Nemen we die stappen niet dan zullen we terugvallen naar de middeleeuwen.
  Dit soort gasten verpakt hun angstzaaiend PR praatje zo goed dat ze er straks nog mee weg gaan komen ook bij het uiteenvallen van de EUSSR.

  Ik benijd Duitsland niet als ze de noodzakelijke stap neemt door uit de euro te stappen. Gladde manipulators zoals Verhofstadt zullen klaar staan om met de vinger naar Duitsland te wijzen als de schuldvraag van dit fiasco aan de orde komt.

  Hier nog een linkje van Trichet die spreekt over de moeilijkste periode sinds WO 2 en misschien wel sinds WO1 (!!!).
  Zeer grote woorden voor iemand die voor rust in de tent moet zorgen…wat komt eraan??

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/6724224/__Trichet__we_leven_in_dramatische_tijden__.html

  Goed pragmatisch verhaal trouwens afgelopen vrijdag Albert!
  Een geslaagde avond al met al.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [8] reageerde op deze reactie.

 6. @GB [6]: Dank je GB. Ik hoopte dat alles goed was overgekomen.

  Inderdaad riekt dit naar hoogverraad van deze Verhofstad. Leterme was ook weer lekker bezig om de Europese Sovjet Unie meer leven in te blazen. Wat deze dwazen niet begrijpen is hetzelfde wat Andropov en Gorbatschov ook niet begrepen en dat is dat het einde verhaal van deze droom. Net als de comintern proberen de Eurocommissarissen en apparatsjiks oude tijden te laten herleven en dat ieder Europeaan met de vlag moet zwaaien en zijn portemonnaie opentrekken voor dit pijnlijke gedrocht. Niet wetende dat de meeste Europeanen en beleggers buiten de Unie geen enkel vertrouwen meer hebben in dit management. Als je niet eens een land als België kan besturen en dat konden zowel Leterme als Verhofstad niet, hoe moet je dan in hemelsnaam vertellen hoe de EU moet worden bestuurd. Te belachelijk voor woorden.

  Scrutinizer [12] reageerde op deze reactie.

 7. De Griekse crisis is in het leven geroepen door onze leiders goed voorbeeld doet goed volgen, kijk maar naar 911 de zogenaamde aanval op de twin towers, die zij zelf geregisseerd hebben, om de aanval op Irak te legaliseren en de vrijheid van de de mensen in te perken. Zij denken echt met randdebielen te maken te hebben, maar dat is niet zo!

 8. Ik schaam me om te moeten toegeven dat ik ooit nog als prille meerderjarige (en stemverplichte) voor die man heb gestemd, toen het nog de PVV (http://nl.wikipedia.org/wiki/Partij_voor_Vrijheid_en_Vooruitgang) was en hij het over burgermanifesten had.

  Ik ben het volkomen eens met eerdere comments van GB, Albert, Saartje, .. Inderdaad, België is de EUSSR in het klein of anders gezegd, men wil de EU naar Belgisch model. Het ironische is dat Verhofstadt en co (ik denk dan aan een Dehaene, Eyskens, of De Gucht) dat nog als een compliment beschouwen ook.

  @Bon Vivant [1]: Ik kan wel ’n account aanmaken ja maar ’t zou me leuk lijken als er een Vrijspreker channel was, zodat als nog mensen interessante filmpjes hebben, we een en ander kunnen centraliseren?

 9. @Saartje [2]:

  “Guy wéét waar het allemaal om draait en is, zoals vele andere politici, geen stuk onbenul.”

  Dat maakt het extra kwalijk. Daardoor is hij, inderdaad, heel gevaarlijk. Niet met redelijke argumenten te overtuigen. Dat al die regulering abject is daar het neer komt op agressief geweld dat begrijpt hij door en door. Hij heeft zijn ziel verkocht.

 10. @Albert S. [8]: “Als je niet eens een land als België kan besturen en dat konden zowel Leterme als Verhofstad niet, hoe moet je dan in hemelsnaam vertellen hoe de EU moet worden bestuurd.”

  Een belangrijk verschil is evenwel dat de EUSSR makkelijker te besturen is omdat de Eurocommissarissen niet verkozen werden en niet door het kiesvee weggestemd kunnen worden.
  Belgische politici echter moeten om de 4 jaar weer veel loze beloftes verkopen om ondanks hun gedrag van de vorige 4 jaar toch nog herkozen te worden. Zo bekeken hebben de co-dictators van de EUSSR het makkelijker en is besturen voor hen dus makkelijker.

  GB [13] reageerde op deze reactie.

 11. @Scrutinizer [12]:

  *Een belangrijk verschil is evenwel dat de EUSSR makkelijker te besturen is omdat de Eurocommissarissen niet verkozen werden en niet door het kiesvee weggestemd kunnen worden.*

  Hiermee geef je dus aan dat stemmen op nationaal niveau wel degelijk (indirect) zijn effect kan hebben.
  Als is het maar dat het politici onrealiseerbare beloften laat maken waarop ze later afgerekend worden.

Comments are closed.