De financiele/economische situatie in de EU en euro-zone is ondertussen zo complex dat niemand meer begrijpt wat er precies aan het gebeuren is. De oplossingen van de politici zijn dan ook niet meer dan een pure gok, vooral gericht op de korte termijn en op het uitstellen van een totale in-elkaar-storting.

Om jezelf en je familie te beschermen, blijft dan ook een beetje goud heel sterk aan te raden.

Neem morgen deel aan het (gratis) webinar en probeer op 14 mei nog een plek te krijgen op het zowat volgeboekte Libertarisch Seminar.

Wat er zich nu afspeelt, zou wel eens het allebelangrijkste verhaal van het jaar kunnen zijn.

De euro-landen en de EU hebben zoveel leningen en schulden aan elkaar, dat ook daar bijna onbegrijpelijk is hoe de echte toestand is.

Het schema dat door de New York Times gepubliceerd werd, is daarom voor iedereen de moeite van het bekijken waard.

Daarom kopieren we het hieronder.

X

Hier nog twee interessante citaten uit het NYT artikel:

“This is not a bailout of Greece,” said Eric Fine, who manages Van Eck G-175 Strategies, a hedge fund specializing in currencies and emerging market debt. “This is a bailout of the euro system.”

Solutions are also not easily forthcoming. “In the end, we’re all saying we don’t know how to deal with it,” said Dirk Hoffmann-Becking, a bank analyst with Alliance Bernstein in London. “We don’t know how the channels work, or where the problems will pop up next.”

Wel duidelijk is dat “We leven in interessante tijden! “ Tracht er zoveel mogelijk van te begrijpen om de juiste maatregelen voor jezelf en de jouwen te kunnen nemen.

10 REACTIES

 1. En wat moet je met ‘een beetje’ goud als de bom barst Hub 🙂

  Goud kun je niet eten.

  En als de bom niet barst, maar er een gewone crisis komt is ander vermogen ook nog dik in orde. Enkel minder waard geworden. Maar een beetje goud wil zeggen dat je vrijwel geen dekking tegen deze monetaire klappen hebt. En veel goud is weer een groot risico ivm goudbubbles als er geen grote crash komt.

  Goud heeft alleen zin als het een weloverwogen onderdeel van je lange termijn beleggingsstrategie is. En zoals ik eerder zei, als je niet al lang ingestapt bent, is het maar zeer de vraag of nu instappen niet juist oerdom is gezien de extreem hoge instapprijs …

  mark [4] reageerde op deze reactie.
  Oscar [5] reageerde op deze reactie.
  Rothschild [7] reageerde op deze reactie.

 2. Een soortgelijk schema van de dollar-schulden zou er volgens mij niet direkt anders, doch veel complexer uitzien.

  Het gaat niet over de Euro, Dollar, Gulden, Mark of Franc maar veeleer over een economisch financieel systeem dat door corruptie op instorten staat. Corruptie gedreven door macht en de bijbehorende macht (goud) koorts.

 3. Goud is geen optie meer. Dat had je moeten kopen toen de eurie eraan kwam. En met goud koop je verder niets. Ik zou er maar eens aan denken om je voedselvoorraad (snel)aan te vullen. Griekenland is de trigger van het ineenstorten van de EU. Nog een paar weken en dan weten we het. Half Europa failliet. Kan iemand mij vertellen waar al dat geld (of lucht) heen is gegaan, nu half Europa aan de grond van een faillissement staat.

 4. @Armin [1]: goud heeft altijd een relatief hoge waarde, geld daarintegen… als het hele financiele systeem instort is de kans groot dat je geld niks meer waard is. waardemetalen is 1 van de enige middelen waarmee je met zekerheid kapitaal over een crisis/oorlog kunt loodsen.

 5. @Armin [1]:

  “Goud kun je niet eten.”

  Bankbiljetten van 5 euro of meer kan men ook niet eten. En goud is op dit moment niet duur. Ongeveer de helft van wat het waard was in 1980 (en thans is de situatie veel zorgwekkender dan toen).

  Als ik het advies zou geven om een voorraad droge linzen, groene erwten, kikkererwten en groene bonen (voor taugé) aan te leggen dan krijg ik wellicht het cynische commentaar dat dit geen zin heeft aangezien gewapende bendes iedereen die nog voedsel heeft zullen overvallen.

  Als ik dan het advies zou geven om een vuurwapen te kopen dan krijg ik wellicht het cynische commentaar dat dit geen zin heeft aangezien die gewapende bendes over machinegeweren zullen beschikken.

  Volgens één van de reageerders van de Vrijspreker kun je beter cyankali capsules aanschaffen.

  Ik ben optimistischer. Mijn advies is om goud, zilver, een wapen, droge bonen en zaden, horgaas, elastiek, potten, touw, plastic slangetjes, blikken met bruine bonen, blikjes vis, pasta, rijst, vitaminepillen, lucifers, batterijen, een noodaggregaat, een opwindbare radio, condooms, een verbandtrommel, scheermesjes, WC-papier, wasmiddelen (voor de handwas), etc. etc.

  Ron A te A [10] reageerde op deze reactie.

 6. Zorg dat je goede contacten hebt.
  Goede vrienden kan altijd van pas komen in slechte tijden.
  Maar waar vindt je nog goede vrienden tegenwoordig.

 7. @Armin [1]:

  De goudprijs of zilverprijs zijn met triljarden aan derivaten gemanipuleerd….

  De echte prijs kan zich manifesteren, maar acht de kans niet groot…je weet niet wat de hoge heren beslissen. Daar hangt het immers van af…De criminele CRIMEX=COMEX doet z’n ding en blijft het doen…

  Feit is dan van 1 ounce echt goud er 100 virtueel papier, ik herhaal 100 verhandeld worden! Dat zegt veel over de te verwachten prijs van goud..

  Als het nu nog gekoppeld zou zijn aan de dollar sinds 1971..zou men 40.000 dollar/ounce moeten neerleggen…dat zegt genoeg…

  Oscar [8] reageerde op deze reactie.

 8. ALs bedrijven er zo aan toe zijn, worden ze overgenomen met meestal niet al te leuke gevolgen voor de werknemers. Met de EU zou wel eens net zo iets kunnen gebeuren, dat wordt dan een annexatie door de USA, voordat China de kans krijgt.

 9. @Oscar [5]:
  In mijn ogen is zo’n “oorlogspakket” lichtelijk overdreven. Natuurlijk zal de economie, als de economische bom barst een paar dagen op zijn gat liggen, maar verder denk ik dat het leven gewoon (zo goed en zo kwaad als het gaat) doorgaat.

  Dat komt omdat mensen, zeker in tijden van nood, uiterst sociale wezen zijn, die elkaar van nature zullen helpen.

  Gas en electriciteit gaan gewoon door, net als de TV. Natuurlijk zal de supermarkt (en zijn leveranciers) even niet weten wat te doen, maar vrij vlot zal er een ruilhandel ontstaan.

  Vanuit dat oogpunt bezien is een slof sigaretten dan net zo waardevol als een gouden tientje.

  Stel jezelf eens de vraag: zou jij stoppen met werken? Ik zelf zou gewoon braaf mijn opdrachtjes afronden en op mijn beurt wachten. Komt tijd komt raad. En heb ik het fout, dan ga ik wel naar mijn moeder, zus of vrienden. Of zij komen bij mij, denkend aan de woorden: Als de hemel valt, hebben we allemaal een blauwe muts 🙂

  Wat ik al eerder zei: sociaal zijn zit in jezelf en niet in een systeem. Een financial meltdown is in mijn ogen de kans om dat te bewijzen.

Comments are closed.