Redactie: Met enige regelmaat krijgen we deze sterilisatievraag voorgelegd. Daarom maken we nu graag gebruik van de inzending van Nico, met als algemene opmerking dat hoe iemand er ook over denkt, de overheid mag er zich helemaal niet mee bemoeien.

Drugs- en alcoholverslaafden steriliseren?

De Amerikaanse particuliere stichting “Project Prevention” betaalt 300 dollar aan verslaafde vrouwen als zij zich laten steriliseren of langdurig werkzame anticonceptie nemen. Het idee hierachter is een hoop ellende te voorkomen. Kinderen van drugs- en alcoholverslaafden komen vaak in pleeggezinnen terecht of maken anderszins een hoop ellende mee.

Video CNN:

http://edition.cnn.com/video/?/video/bestoftv/2010/04/23/cb.addicts.debate.cnn

Website: http://www.projectprevention.org/

In China moet een stel toestemming hebben van de staat om te mogen trouwen en een kind te nemen. Om die toestemming te verkrijgen dienen ze beiden hun school afgemaakt te hebben, werk en een huis gevonden te hebben.

In de westerse wereld wordt aan geboortebeperking gedaan, in de derde wereld niet of nauwelijks. Door overbevolking ontstaan tal van problemen. Sommigen willen dit probleem oplossen door mensen uit de derde wereld naar de westerse wereld te verplaatsen. Wereldwijde geboortebeperking is noodzakelijk om een ramp af te wenden. Als de mens zelf niet ingrijpt, doet de natuur dat, met honger en ziekte.

Ingezonden door Nico de Geit

16 REACTIES

 1. “Als de mens zelf niet ingrijpt, doet de natuur dat,”
  En zo hoort het ook.
  Probleem met de mens is dat ze het principe van survival of the fittest wil vervangen door survival of anyone.
  En als dat dan faalt door “survival of the ones prefered by the brutes in power”.

 2. @Redactie: ‘de overheid mag er zich helemaal niet mee bemoeien’

  Ik heb mijn twijfels. Er zijn nogal wat mensen die voor hulp aankloppen bij de overheid. De bijstandsmoeder die voor de zoveelste keer ongewenst zwanger is en al een groot aantal kinderen heeft waar ze slecht voor zorgt, de mensen met een ernstige verstandelijke handicap die totaal niet zelfredzaam zijn, enz.

  Het verstrekken van een uitkering of zorg zou gepaard kunnen gaan met verplichte anticonceptie in de vorm van de prikpil als problemen tijdelijk zijn, in de vorm van sterilisatie als de problemen permanent zijn.

  Aanleiding om dit onderwerp opnieuw aan te snijden is een stichting die 300 dollar betaalt om grote maatschappelijke problemen te voorkomen. Ik vind dat een nobel streven. Problemen moeten zoveel mogelijk bij de bron worden aangepakt. Doet niemand iets dan laat je het over aan de natuur en dan is de ellende niet te overzien.
  Neo [4] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [6] reageerde op deze reactie.
  surfer [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico de Geit [3]:

  Ik ben van mening dat mensen het recht hebben om over hun eigen lichaam te beschikken.
  Hoe slecht ze daar ook voor willen zorgen.
  Ook heeft men zelf het recht om te beslissen of men zwanger wil worden.
  Zo ook men het recht heeft om de zwangerschap af te breken door middel van abortus.

  De overheid laten beslissen over dit soort zaken is zeer gevaarlijk.
  Ambtelijke willekeur en de ideeën van Politieke personen/partijen (eugenics e.d.) zijn zeer schadelijk voor het individu.

  Daarnaast is het nog altijd mogelijk om kinderen die in een onhoudbare situatie weg te halen bij de ouder (mocht er sprake zijn van fysieke of mentale geweldpleging) en op te geven voor adoptie.
  Er zijn ook mensen die een kinderwens hebben en zelf geen kinderen kunnen krijgen.

  En zoals Scrutinizer al vermelde, de natuur kan heel goed voor zich zelf zorgen dus op het moment dat het onhoudbaar wordt zal er een natuurlijk evenwicht plaats gaan vinden.
  Dit zal wel met zich mee brengen dat er een groot deel van de wereldbevolking waarschijnlijk het loodje gaat leggen.

 4. “Wereldwijde geboortebeperking is noodzakelijk om een ramp af te wenden.”

  Och, geboortebeperking gebeurt automatisch, als de welvaart maar hoog genoeg wordt. En tot die tijd is het juist gunstig om heel veel goedkope arbeidskrachten te hebben. En heel veel mensen wil ook zeggen heel veel potentiële nieuwe Einsteins.

  Oscar [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico de Geit [3]: Je zult versteld staan hoe snel De bijstandsmoeder die voor de zoveelste keer ongewenst zwanger is ophoudt met ongewenst zwanger te zijn als ze zelf in haar levensonderhoud dient te voorzien.

  Koppelen van voorwaarden aan een uitkering, en dan ook nog voorwaarden die ingrijpen op het zelfbeschikkingsrecht, is ‘kurieren am Symptom’. Het is de uitkering die de misstand in stand houdt, en die zelf ook al een misstand is. Immers, voor die uitkering is dwang jegens derden toegepast. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

  Als ‘zielig’ zijn niet meer loont zal het aantal ‘zieligen’ drastisch afnemen.

 6. @Kim Winkelaar [5]:

  “En heel veel mensen wil ook zeggen heel veel potentiële nieuwe Einsteins.”

  En heel veel potentiële nieuwe randgroepjongeren. Het zijn – helaas – vaak niet de meest begaafde ouders die zich ijverig voortplanten.

 7. @Nico de Geit [3]: Welke gek laat zich nou steriliseren voor 300$ en hoe laag gevallen moet je zijn om dat aan iemand voor te stellen?

  Die founders en clubje van dat linkje daar spreekt weer boekdelen.
  Club of Rome en UN Globalist Agenda.

  Ik weet niet of ik het nou grappig moet vinden of intriest dat er nog mensen zijn die denken en geloven, dat het enkel om junks gaat en gefantaseerde goede doelen, en dat zij zelf (met hun voorbeeldige en superieure levenswijze) wel gespaard zullen blijven?
  Weet je wat je kinderen zijn? Useless Eaters. ZO denken zij erover.

  On topic nog:
  http://redicecreations.com/article.php?id=11033

  http://archives-trim.un.org/webdrawer/rec/425624/view/Items-in-Population%2520Crisis%2520Committee.PDF

 8. Vergeef me, maar ik heb een blinde vlek als het gaat om de wanprestaties van overheden. Steeds denk ik: het moet toch kunnen? Theoretisch kan het ook, maar de geschiedenis toont aan dat overheden zich niet redelijk kunnen gedragen.

  Pol Pot vermoordde docenten, Hitler had het op Joden voorzien en Stalin liet ondernemende mensen vermoorden, enz., enz. Onze huidige machthebbers halen juist kansarmen uit de derde wereld naar hier om ze in te burgeren tot productieve Nederlanders. Alles dat de overheden doen gaat – vroeg of laat – fout.

  Komisch – Tragisch
  Als het niet uitmaakt of je er om lacht of er om huilt dan lijkt het mij het beste er om te lachen.

  Nico de clown

 9. Zolang de overheid zich er niet mee bemoeit komt alles op zijn pootjes terecht! Door de bemoeizucht van de overheid loopt het juist fout!

 10. @Nico de Geit [12]:

  “Westerse overheden doen momenteel aan (omgekeerde) eugenetica op grote schaal. Ze importeren namelijk mensen uit derdewereldlanden.”

  ‘Iedereen is gelijk’ verkondigt de overheid. Velen geloven het. Mensen uit de derde wereld komen hier niet naartoe vanwege het gunstige klimaat maar vanwege de puinhoop in hun eigen land. Die puinhoop is ontstaan door de eigenschappen van hun volksgenoten. Deze eigenschappen, of in ieder geval het fundament ervoor, zijn aangeboren.

  Volgens Darwin fokt alleen een dwaze fokker verder met zijn slechtste exemplaren. Maar de westerse overheden zijn dwazer dan de dwaaste fokkers.

  Gesubsidieerde massa-immigratie is destructief tot op de genen. Mensen die hier zonder die subsidie nooit zouden zijn gekomen vermengen zich met de bevolking die hier al vele malen een IJstijd heeft meegemaakt. De natuur lost het uiteindelijk allemaal op. Veel lijden had voorkomen kunnen worden.

 11. @baron [14]:

  “als alle mensen (6.8 miljard) verspreid zouden gaan wonen (met een stukje land) dan zou Australie voldoen”

  Australië bestaat grotendeels uit onvruchtbare woestijn.

  “En mensen met problemen moeten geholpen worden, niet exterminated!”

  Als mensen met overerfbare aandoeningen zich voortplanten raakt de hele kudde geïnfecteerd. In een gezonde kudde worden zieke dieren gewoon opgeruimd door de natuur. Omdat mensen elkaar ‘helpen’ worden zieke exemplaren niet opgeruimd door de natuur. Maar dit is niet houdbaar. Uiteindelijk neemt de natuur wat van haar is, vraag alleen niet hoe. Voorkomen is beter dan genezen.

 12. Nare wereld wordt dat meneer Geit. Je kan dan beter eerst met bankiers beginnen, die ons goud aan het stelen zijn.

Comments are closed.