“Het reddingsplan van de EU voor de euro wordt een gigantische mislukking. Europa heeft de deur wagenwijd opengezet om tegen het plan te speculeren.”

Dit schrijft De Kritische Belegger vandaag in een zeer duidelijk artikel datwe u van harte kunnen aanbevelen en aanraden om er rekening mee te houden. Het volledige artikel EU-reddingsplan mislukt kunt u hier lezen.

Hier enkele belangrijke deeltjes om u al een idee te geven:

“De Europese ministers van Financiën hebben gisteren een akkoord bereikt over een noodplan voor de euro. De eurolanden zijn bereid geld te lenen aan landen die hun schulden niet meer kunnen betalen.

“……zijn de problemen echter nog lang niet opgelost. Ik ga er van uit dat dit plan de problemen op termijn zal verergeren.

“Landen die er een potje van maken weten dat zij gered zullen worden en minder geneigd zijn om noodzakelijke bezuinigingen door te voeren.

Daar kun je dan nog een opmerking van  Nout Wellink aan toe voegen:

)–Het steunplan van euro 750 mrd voor eurolanden in problemen is onvoldoende om het eurogebied structureel te redden, zegt president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met NRC Handelsblad.

11 REACTIES

 1. KOM NIET NAAR DE DUTCH TEA-PARTY

  Een VVD-er en een CDA-er komt spreken op de Dutch Tea-party. Twee mensen die voorgestemd hebben voor de miljarden belastinggeld die weggepist gaan worden aan de socialistische landen in de EU.

  Daarnaast gaat de ECB nu geld bijdrukken. En nog wel in het geheim (http://www.reuters.com/article/idUSLDE64A0TP20100511). En het CDA en VVD stemde voor. Dank als onze pensioenen niks meer waard zijn agv hoge inflatie.

  Haha, moeten zij gaat spreken op een TEA-party? Zij zouden met tomaten bekogeld moeten worden. Zolang deze mensen komen, kom ik niet. Een schande is het.

  Astrid [2] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [7] reageerde op deze reactie.

 2. @Koedam [1]: The Dutch Tea Party?? Zou je daar een link of website voor willen geven, Koedam?

  En dan een reactie on topic: Zelfs een blinde kon aan zien komen dat noch het eerste noch het tweede niet zouden werken!!! Gelukkig zal Onzalig Plan III nog duurder worden en de ellende groeit en groeit.
  Ik heb het meest recente artikel van Albert Spits gelezen en hij voorspelt dat de bom met een jaar of 2 barst. Nou…. ik denk dat we die twee jaar niet halen!!

 3. Als ze Griekenland uit de Euro hadden gezet, dan was dit een voor andere landen een teken dat zij hun schulden binnen de perken moeten houden, om zelf ook niet buiten de Euro gegooid te worden. Dan behoefde wij niet massaal miljarden steun te bieden en was de Euro crisis al verleden tijd. Nu maakt geen enkel land die zijn schulden last niet meer kan betalen zich geen zorgen, omdat die nu weet dat hij toch wel gered wordt door Euro landen. Kun je zien hoe dom en op korte termijn kijkende Europese ministers van financiën zijn. Ze hebben ons bezit inclusief het hele volk vergokt. Dit wordt nu voor ons dweilen met de kraan open, de belastingen zullen de pan uitrijzen tot dat niemand meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Zo lang het volk dit accepteert verandert er niets en worden weer steeds meer bedonderd en voorgelogen.

 4. We zitten nu in de nadagen van de euro. De eurozone is niet meer te redden, niet omdat er zoveel geld in gesmeten wordt, wat op zich al verschrikkelijk is. Nee, het betekent dat de rest van de wereld nu heeft kunnen zien dat de euro een politieke munt is en niet op zichzelf kan staan als het wordt losgelaten. Biljoenen zullen verdwijnen uit de euro over de volgende twee jaar en dan moeten landen als Nederland en Duitsland alsnog besluiten uit dit gedrocht te stappen.

 5. Laten we een nieuw geldssyteem opzetten, waarbij we op het moment dat de mensen met foute bedoelingen er aan zitten gewoon weer een nieuwe kunnen creeren. Laten we een full-reserve bank oprichten. Alle belastingen afschaffen, met nog maar 1 belasting op grondstoffen om overconsumtie tegen te gaan. Laten we de verborgen schone energie technieken openbaar maken. Laten we een basisinkomen instellen voor iedereen zodat je je hart kunt volgen en niet aan het slavensysteem hoeft deel te nemen.

  http://www.nieuw-nederland.nu

 6. Het is, ondanks alle politieke commentaren, eigenlijk allemaal zo simpel als wat.
  Het noodplan is niets anders dan geld gooien in een bodemloze put. Nederlanders gebruiken de aloude uitdrukking: het is goed geld naar kwaad geld gooien.

 7. We hebben alleen maar de banken gered en die beleven nu nog grotere gouden tijden dan het al was en dat allemaal ten koste van de bevolking van Euro landen. Met dank aan alle ministers van financiën die in de toekomst een goede vet betaalde baan krijgen bij hun vrienden van de banken. En laten ons hun rotzooi en puin op ruimen van wat er nog over is gebleven van het land. Als we niet met zijn alle ten onder zijn gegaan in de beerput loze bodem die ze hebben veroorzaakt.

  Razor1911 [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Qvic [8]:

  En laten ons hun rotzooi en puin op ruimen van wat er nog over is gebleven van het land

  Nou das niet zo moeilijk, heb de bulldozer al klaar staan.

 9. Er zijn er die zeggen dat we zelfs het eind van dit jaar niet halen, om al helemaal niet te spreken van 2 jaar.

  Politici zeggen ook wel eens dat er gewoon niet genoeg geld tegenaan is gegooid.
  Maar hoeveel was dan wel genoeg geweest?

Comments are closed.