Zijn dit loze geruchten? Of “wishful thinking? |

Op enkele sites zijn er wat aanwijzingen dat de Duitse Mark weer zou terugkomen.u moet je dergelijke berichten altijd met argwaan benaderen. Vooral als je zelf denkt dat het best waar zou kunnen zijn. En met de scepsis die hier over de euro wordt gepubliceerd, is die verleiding groot. Maar blijf de feiten zoeken!! Onder andere komen dergelijke berichten uit:
www.beurz.com en op:

http://forum.beursbox.nl/2010/05/13/geruchten-over-duitsland-dat-uit-de-euro-gaat-stappen/.

en

http://www.economicpolicyjournal.com/2010/05/rumor-germany-to-ditch-euro-and-return.html

Nogmaals wees sceptisch maar laat je dit niet beletten al vast over de consequenties te dromen.
Want als Duitsland de eerste stap zou nemen, dan kan de rest het wel vergeten. Het zou het (begin van ) het einde van de euro zijn.

Daarom is het een grote twijfel of Duitsland deze stap nu al aandurft.

124 REACTIES

 1. Er komt een dag dat je het begrijpt van Beek. Zweverig? vaag? Ik ben blij dat je me je gevoelens laat zien, want daardoor kan ik je melden dat het een kwestie van wennen is mbt de vaststaande feiten. Als je gewendt bent dan zal het deze gevoelens niet meer oproepen. Het “zweverige” en “vage” is een van onze speerpunten, we kunnen de mensheid dus nog behoorlijk helpen naar een hoger bewustZIJN. Ik daal even af om op gelijke hoogte met je te praten (en dit heeft niets met dom of slim of what so ever te maken), het gaat om vrijheid voor eenieder dat is het doel, als dat doel je niet bevalt dan ben je blijkbaar tevreden met wat er nu gebeurt, dat mag. Als je er klaar voor bent, dan spreken we elkaar :-))

  groeten van de zwever 😉

  beek [34] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [17]:

  Duitsland heeft dan een probleem. Volgens de video op onderstaande link ligt (zo’n beetje) al het goud van de Bundesbank in een kluis in New York.

  Nu volgt de vraag der vragen……is het goud wel van de Bundesbank ?

  Als het er nog ligt.

  Ja hoor er ligt heel veel goud , maar of dit nog in de handen van de burgers van een land is ?

  Wat denk je ?

  Inclusief interessante kwoot van Greenspan.

  Nou en of….laat dit eens goed op je inwerken.

  http://www.youtube.com/watch?v=YauM5dHLn1s

  Zie de hele video voor de geweldige financiële inzichten van Gordon Brown.

  Zou het inzicht eindelijk eens doorbreken wie eigenlijk de dienst uitmaakt in de wereld ?

  Ga je nog naar het stemhokje ?

 3. @drnomad [29]:

  De slaaf heeft meer materialistische vrijheid gekregen, tegelijkertijd is hij geestelijk/immaterialistisch nog armoediger gemaakt. En jebt gelijk wat betreft de meester, ook de meester (1) kent een meester(2) zonder dat deze meester (1) het doorheeft. Het is een hoger plan, maar dan duiken we hoek van verschillende dimensies en tijdlijnen etc in. Wat ik hier probeer te bereiken is dat we in deze dimensie vrijheid krijgen, en ik probeer wat ruimte te maken voor zwaardere materie die tot verlichting zal leiden, maar dat deel wil ik nog niet te diep op ingaan. Eerst het draagvlak vergroten, een behoorlijke kluif kan ik je zeggen :-))

 4. @Het Front [31]:

  Blij dat je even bent afgedaald, hoge meester.
  En zo hebben lieden die zelfs de spelling niet beheersen, toch de illusie dat zij zeer bijzonder zijn. Kennis hebbend van complotten, waarover zij nog niet al te veel kunnen verklappen, hoewel elke internetbezoeker hetzelfde materiaal zou kunnen vinden. Geschreven door weer andere samenzweringsgelovigen.
  Goede site: Barracuda; heeft zich gespecialiseerd in het ontmaskeren van dergelijke fabeltjes. Niet alleen met zijn mening, maar ook met feiten die hij gevonden heeft en die veelal door de liefhebberds van veel geheimzinnigheid worden genegeerd.

  vrijeradikaal [39] reageerde op deze reactie.
  drnomad [45] reageerde op deze reactie.

 5. Grote partijen die speculeren op een daling van de euro kan alleen winstgevend voor ze zijn als de euro daadwerkelijk daalt. Zekerheid gaat boven alles, dus ensceneer hevige rellen in Griekenland afgeroomd met een paar dode bankmedewerkers, rommel wat met de berichten, onderstreep dat de EU inderdaad een behoorlijk begrotingstekort heeft en pats weer heb je de softe Ich-habe-es-nicht-gewusstleiders en zijn onderdanige burgers miljarden euro’s afhandig gemaakt…Maar daarom hoeven de vette Duitsers toch niet meteen uit de euro te stappen.

 6. @Oscar [23]: En hap zei de vis … 🙂

  De enige serieuze ondertoon is natuurlijk, dat goud in de euro zone ook sterk stijgt omdat de euro zakt. Daar kun je veel geld mee verdienen, maar als de dollar straks weer streken uithaalt ook weer geld mee verliezen.

  Ik klaag momenteel niet over die Grieken bijvoorbeeld met mijn beleggingen in dollars 🙂

  Maar mensen zoals Fukkov die elementaire zaken als de wisselkoers vergeten mee te nemen, kan ik enkel aanraden niet zelf te gaan beleggen…

 7. Paard Gold fever is favoriet en daarom een paard waar men, zeker na het zien van zijn kreupele concurrentie, gewoon op moet gokken. Dus snel een kaartje winnend kopen en de buit/prijs is gegarandeerd. Paard Gold Fever gaat als een speer en ligt reeds op kop…Iedereen staat met zweet in de handen en koopt nog snel een kaartje erbij….Maar de bookmakers zijn natuurlijk niet verrot en hebben in het struikgewas langs de baan een mannetje verstopt met een luchtdrukpistool die Gold Fever een kogeltje tegen zijn billen moet schieten zodat het paard begint te steigeren, waarna het gediskwalificeerd wordt.

 8. @beek [34]:

  En zo hebben lieden die zelfs de spelling niet beheersen, toch de illusie dat zij zeer bijzonder zijn. Kennis hebbend van complotten, waarover zij nog niet al te veel kunnen verklappen, hoewel elke internetbezoeker hetzelfde materiaal zou kunnen vinden. Geschreven door weer andere samenzweringsgelovigen.

  Jip de mainstream ( schoothond ) media heeft de gemiddelde burger zo gedresseerd , dat hij per default complotten weglacht.

  Maar als bijvoorbeeld die Bilderberg samenkomsten zo onschuldig zijn , waarom moet dan die ( gelijkgeschakelde ? ) mainstream media collectief zijn smoel dichthouden.

  Want wie niets te verbergen heeft , heeft toch niets te vrezen…..toch !

  Sen Huwa [40] reageerde op deze reactie.

 9. @vrijeradikaal [39]:
  Wie het boek van Daniel Estulin leest over de Bilderberg conferenties, zal moeten concluderen dat er heel veel feiten zijn die deze conferenties doen stinken naar vergane vis.

  Wat Het Front naar voren brengt, valt logischerwijs slecht. We zijn allemaal toch behoorlijk verzot op ons veilige paradigma dat het allemaal wel redelijk goed zit in de wereld. Als dat niet zo zou zijn, hebben we een probleem en dat willen we niet.

  Het afkraken door beek was een goedkoop schot voor een schijnbaar open doel en ontbeert traditiegetrouw fatsoen en inhoud.

  De financiële crisis is het topje van de ijsberg. Deze crisis kan het keerpunt zijn voor veel grotere processen waar we liever onze ogen voor sluiten.

  Ik respecteer iedereen die de moed heeft daar zonder ego en angst om belachelijk gemaakt te worden, zijn/haar visie op durft te geven.

  beek [48] reageerde op deze reactie.

 10. @Het Front [26]:

  Zou je deze speech eens kunnen afspelen voor de redacteurs en redacties van wat kranten en journaals , alsook uw parlement en bestuurslagen , politionele organisaties , defensie structuren……kortom alles wat zo langzamerhand vrijmetselend Nederland is.

  _ Oh ..ja…ehhh ..Ik zat kort geleden eens naar “De wereld draait door “te kijken en dat ging over kindermisbruik.

  Er zaten zes mensen aan tafel :

  Onze nieuwe kerk genaamd Mathijs.
  Twee verdedigers van het Katholieke front.
  Drie aanvallers uit het slachtoffer hoekje.

  Wie bekend is met riten en gebruiken van de loges , kijkt met andere ogen , bovenal het ” handje schudden ” na afloop v/h gesprek .
  Het klinkt bezopen ( en dat is het volgens mij ook ), maar vrijmetselaars hebben specifieke gebruiken om elkaar te seinen dat met tot de zelfde groep behoren.

  Alle zes tafelgasten behoren tot de vrijmetselarij , en daarmee was dit een volledig georkestreerd item.

  Onze nieuwe kerk genaamd Mathijs = vrijmetselaar.
  In facto heb ik nog nimmer iemand voorbij zien komen in dit programma die geen vrijmetselaar is.

  Nu zullen velen gaan lachen , en dat begrijp ik best.

  Dus rust op mij de schone taak om ( echt ) liberaal Nederland kennis te laten maken met de ” masonic rites ” , en de schaal waarop het in ons land word bedreven.

  En geloof mij : velen zal het lachen vergaan.

  Het Front [51] reageerde op deze reactie.

 11. @beek [3]:

  Zo raar zijn de eurofielen bezig: omwille van een herstel van vertrouwen dreigen andere euro-landen in een afgrond te worden gestort. Zo zie ik het als eenvoudig burger.

  In het kader v/d de grote samenzwering zou het niet zo kunnen zijn dat dit wel eens kwade opzet mag inhouden ?

  Stel je eens voor : het Internationaal Monetair Fonds , handelend namens de Verenigde Nazi’s , in samenwerking met de Unified’s ( UNESCO , UNO . enz , enz ), u gedwee zou kunnen verleiden tot een ” One World Currency ” .

  Zou er een grotere agenda achter kunnen zitten ?

 12. Ik verbaas me al jaren over de overheid in zake bepaalde beslissingen, zoals de steun voor de inval in Irak, de gewillige overgave aan de EU, het laten verdwijnen van ooit mooie bedrijven naar het buitenland, het instemmen met onzinnige projecten, zoals de Betuwelijn, HSL, noem maar op. Daar moet iets achter zitten, of ze zijn wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg dom.
  Nooit hebben machthebbers de waarheid gesproken, ze hebben altijd hun geheime agenda gehad. Het waren altijd massa moordenaars waarvan we op de lagere school leerden dat het zulke geweldige veroveraars waren. Daar begint de indoctrinatie dus al!
  Ondertussen hebben we een crisis en hebben we in het verleden geïnvesteerd in hoe we het beste de wereld kunnne vernietigen, met als resultaat een voorraad wapens waarmee dat 8500 keer kan. U snapt de logica wel.

  Het Front [52] reageerde op deze reactie.

 13. @Sen Huwa [40]:

  IK vraag me altijd af hoe jullie dat zo goed weten, van die samenzweringen. Er wordt vaag gedaan en men doet interessant. Maar concreet werd het niet. (behalve vrije radicaal, die duidelijk wijst naar de vrijmetselaars) Het lijkt vooral op angst inboezemen en zichzelf verheffen: waarom meent iemand dat heel Nederland moet overgaan tot een ander bewustzijn? Op zulke goeroes zit ik niet te wachten.

  Het Front [53] reageerde op deze reactie.

 14. @drnomad [45]:

  Ik distantieer me van wat een intern conflictje lijkt. Op zijn site heeft Barracuda regelmatig veel onzin helder als onzin ontmaskerd.

 15. Volgens diezelfde verhalen zou ook goud nu genoteerd staan in de Deutsche Mark. Maar zie je dat staan op Kitco.com? Ik niet!
  Wel in de valuta hieronder. Broodje aap dus!

  US Dollar
  Canadian Dollar
  Chinese Yuan
  South African Rand
  Australian Dollar
  Euro
  Indian Rupee
  Pound Sterling
  Swiss Francs
  Brazilian Real
  Japanese Yen

 16. @vrijeradikaal [42]:

  Zij beheersen inderdaad een taal die wij misschien niet altijd kunnen begrijpen, maar wel kunnen herkennen. De wereld draait door is gewoon Show bussiness, verpakt met een realiteitsgevoel. Wat je zegt zou best mogelijk kunnen zijn, zij dragen immers bij aan het in stand houden van het NWO gedachtengoed. Niet iedereen die er aan meewerkt, behoort automatisch tot deze negatieve groepering, er zijn er ook zat die erg naief/onbewust zijn en worden gebruikt door deze groep.

  Kijk nou eens goed naar de 1e reactie van van Rompuy (100% vrijmetselaar) nadat Nigel hem eens even de volle laag geeft (Nigel is bewust), Rompuy praat niet met zijn mond, maar communiceert wel met handen en gezicht, naar anderen in de zaal die deze taal begrijpen. Bijvoorbeeld die 2 keer dat hij zijn hand om zijn hals doet. Als iemand zich ECHT ongemakkelijk zou voelen zou hij/zij heel anders reageren, je ziet van Rompuy duidelijk communiceren. De taal van de negatieve groep.

  http://www.youtube.com/watch?v=wHvTq6Bf_pg

  http://www.nieuw-nederland.nu

 17. @beek [48]:

  Je kunt duidelijk naar vrijmetselaars verwijzen, maar dat is slechts een klein deeltje, daarbij zijn er meerdere takken wereldwijd. Het proberen te benoemen is te lastig, daarom duid ik ze ook aan als de “negatieve” groep. Men noemt het samenvattend ook wel eens illuminatie etc, maar alles wat daar onder valt is geen eenheid, aan de negatieve zijde is onderling ook een machtsstrijd gaande, ze werken wel samen aan een NWO, maar van eenheid is zeker geen sprake. Daarom zijn ze ook zo bang voor mensen die wel samen kunnen werken, en daarom moeten we ook samen gaan werken als mensheid.

  Vanaf dat moment is het een peulenschil om het doek weg te trekken en te laten zien wie deze groep nou was en wat hun plannen waren, zo lang je dit ridiculiseert, speel je ze alleen maar in de kaart.

  http://www.nieuw-nederland.nu

  beek [54] reageerde op deze reactie.

 18. @Het Front [53]:

  Sorry, maar ‘samenwerken als mensheid’? Dat is een onmogelijke opgave. Samenwerken binnen een familie lukt al nauwelijks, laat staan met de hele wereld. Bovendien zeg je zelf al dat we niet moeten samenwerken met de negatieven. Nu, dan is het in de eerste plaats toch nodig dat we de negatieven met wie we niet moeten samenwerken, kunnen herkennen. Want als de hele wereld samenwerkt, werkt de hele wereld ook samen met de negatieven. Maar dat wil je niet: maak dus duidelijk wie er buiten de samenwerking dienen te vallen.

  Het Front [60] reageerde op deze reactie.

 19. SCHIJNBEWEGINGEN.

  Loosdrecht 15 mei 2009.

  Het terugkeren naar de Duitse mark, Frans frank of Nederlandse gulden is geen oplossing voor het probleem. De oorzaken liggen veel dieper, waaronder de reeds jarenlange verpaupering van de politiek en hun vernietigende maatschappelijke en economisch idealen.

  Wanneer je met veel moeite een gulden (oeps: euro) weet binnen te halen is er geen ruimte om twee euro (miljarden) uit te geven aan bijvoorbeeld:

  * De enorme berg subsidies;
  * geluk zoekende ‘vluchtelingen’ en allerhande organisaties en juristen die hen vertegenwoordigen;
  * de corrupte ontwikkelingshulp of
  * de klimaathysterieorganisaties en hun rijkelijk betaalde vertegenwoordigers.

  Ieder dag weer mogen we het trieste feit vernemen dat Europa een enorme schuldencrisis heeft. Triest omdat datzelfde Europa jarenlang de honderden miljarden aan schulden van corrupte regiems in de Derde Wereld heeft kwijtgescholden. Vooral de corrupte linkse kerk liep – en loopt hierin nog steeds – voorop:

  http://www.pvda.nl/internationaal/over+de+pvda/Internationaal+en+Europa/Nieuws/Steun+campagne+voor+kwijtschelding+schulden+Derde+Wereld.html

  http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article827864.ece/Schuldenlas%20t_Derde_Wereld_aangepakt

  http://rood.sp.nl/discussie/id/323

  De politiek kan het geen bal schelen, hun hobby’s gaan voor, de burger kan stikken. En … eigenlijk verdient die burger, die kiezer ook niet beter want zij krijgen immers de regering die ze zelf gekozen hebben.

  Intussen lachen de politiek partijen zich een krul in hun navel omdat diezelfde kiezer zich opnieuw laat paaien en iedere keer weer vergeet dat ze gedurende de voorgaande regeringsperiodes belazerd zijn en dat politieke partijen hun beloftes niet nakomen.

  Op 9 juni is het weer zover en kunnen we aanschouwen of dit trieste fenomeen zich weer herhaalt of de kiezer eindelijk een streep in het zand trekt en zegt “tot hier en niet verder, opdonderen met jullie politiek maffiose praktijken, opdonderen met jullie buitenparlementaire netwerk”:

  http://www.groenekieswijzer.nl/?gclid=CPmrqqKP1KECFR2Y2Aod3D68IQ

  http://www.vluchtelingenwerk.nl/verkiezingen/de-partijen-over-vluchtelingen.php

  http://www.viceversaonline.nl/2010/05/verkiezingsdebat-ontwikkelingssamenwerking/

  Peter Siebelt

 20. SCHIJNBEWEGINGEN.

  Loosdrecht 15 mei 2009.

  Het terugkeren naar de Duitse mark, Frans frank of Nederlandse gulden is geen oplossing voor het probleem. De oorzaken liggen veel dieper waaronder de reeds jarenlange verpaupering van de politiek en hun vernietigende maatschappelijke en economisch idealen.

  Wanneer je met veel moeite een gulden (oeps: euro) weet binnen te halen is er geen ruimte om twee euro (miljarden) uit te geven aan bijvoorbeeld:

  • De enorme berg subsidies;
  • Geluk zoekende ‘vluchtelingen’ en allerhande organisaties en juristen die hen vertegenwoordigen;
  • De corrupte ontwikkelingshulp of;
  • De klimaathysterieorganisaties en hun rijkelijk betaalde vertegenwoordigers.

  Ieder dag weer mogen we het trieste feit vernemen dat Europa een enorme schuldencrisis heeft. Triest omdat het zelfde Europa jarenlang zonder blikken of blozen de honderden miljarden aan schulden van corrupte regiems in de Derde Wereld heeft kwijtgescholden. Vooral de corrupte linkse kerk liep – en loopt hierin nog steeds – voorop:

  http://www.pvda.nl/internationaal/over+de+pvda/Internationaal+en+Europa/Nieuws/Steun+campagne+voor+kwijtschelding+schulden+Derde+Wereld.html

  http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article827864.ece/Schuldenlas%20t_Derde_Wereld_aangepakt

  http://rood.sp.nl/discussie/id/323

  Het gevolg kan de politiek geen bal schelen, hun hobby’s gaan voor, de burger kan stikken. Eigenlijk verdient die burger ook niet beter want zij krijgen immers de regering die ze zelf gekozen hebben.

  Intussen lachen de politiek partijen zich een krul in hun navel omdat diezelfde kiezer zich – op weg naar de verkiezingen – opnieuw laat paaien en iedere keer weer vergeet dat ze gedurende de voorgaande regeringsperiodes belazerd zijn omdat politieke partijen hun beloftes niet nakomen.

  Op 9 juni 2010 is het weer zover en kunnen we aanschouwen of dit trieste fenomeen zich wederom herhaalt of dat de kiezer eindelijk een streep in het zand trekt en zegt “tot hier en niet verder, opdonderen met jullie politiek maffiose praktijken, opdonderen met jullie buitenparlementaire netwerk”:

  http://www.groenekieswijzer.nl/?gclid=CPmrqqKP1KECFR2Y2Aod3D68IQ

  http://www.vluchtelingenwerk.nl/verkiezingen/de-partijen-over-vluchtelingen.php

  http://www.viceversaonline.nl/2010/05/verkiezingsdebat-ontwikkelingssamenwerking/

  P.E. Middelkamp [57] reageerde op deze reactie.

 21. @Peter Siebelt [56]: Ik denk dat we hier over het algemeen over de meeste zaken voor zover het de inborst van de politieke kongsie aangaat, wel eens zijn.

  Een streep in het zand trekken door kiezers is buitengewoon moeilijk, we hebben dat kunnen constateren met het referendeum betreffende de EU grondwet, die ondanks de politiek is afgeschoten. Een logische consequentie had moeten zijn dat regering en parlement waren ontbonden op het moment dat dit bekend werd. Die streep in het zand is weggespoeld.

  De volgende streep zou kunnen zijn de herinvoering van de gulden als reserve-valuta, waar heel politiek Den Haag zich tegen zal verzetten, maar waar de meerderheid van de bevolking voor zal zijn.
  Het zou het mooiste zijn dat er dan weer een referendum zou worden gehouden of de gulden (o.i.d.) terug moet of niet. En dan wél het zootje compleet naar huis sturen.

 22. Check rondom 10 op begint vandaag om 21:10 op staats tv 2.

  Hulde aan de gulden

  Door de euro hebben in financiële nood-verkerende landen als Griekenland de rest van Europa in de tang. En dus hebben de EU en het IMF een noodfonds gevuld met het astronomische bedrag van 720 miljard euro. Nederland heeft 26 miljard gestopt in de stroppenpot die moet voorkomen dat noodlijdende eurolanden failliet gaan en de rest van de Europese Unie (EU) en de euro met zich meeslepen, de afgrond in.

  Maar zien we ooit nog wat terug van de miljarden euro’s uit het noodfonds, die formeel als leningen worden verstrekt? Of kunnen de rijkere EU-landen fluiten naar hun centen? Moet rijk Europa arm Europa niet op zijn minst gewoon net als een bank keihard om onderpand vragen? Griekenland een lening, maar dan wel in ruil voor een eiland of de Akropolis. Of is het ook zelfs dan een kwestie van tijd voordat de zogenaamde ‘knoflookeconomieën’ instorten en ook de Nederlandse polder meesleuren in de val? Moeten we niet eerst onze eigen problemen oplossen voor we Europa’s zwakkere broeders te hulp schieten? Want hebben deze landen de misère niet aan hun eigen wanbeleid te danken? Moeten we nog wel vast houden aan de euro?

  De munt is de afgelopen waarde enorm in waarde gedaald ten opzichte van de euro en vormt inmiddels de Achilleshiel van de EU. De roep om terugkeer van de gouwe ouwe gulden zwelt aan: hulde aan de gulden, weg met de euro. Maar kan dat wel? En wat zijn dan de gevolgen voor ons land?

  In Rondom 10 een debat met Europeanen en economen over een dreigend failliet van Europa en de euro.

  Zaterdag 15 mei 2010, 21.05 uur, Nederland 2

  Of later terug te zien hier: http://rondom10.ncrv.nl/uitzendinggemist

 23. @beek [54]:

  Van beek, vriend, uiteindelijk zullen we met iedereen moeten samenwerken, dus ook met de negatieven, maar we zullen eerst moeten laten zien dat we ook kunnen groeien (evolueren) zonder het ordo ab chao principe, als we dat kunnen laten zien, zal de negatieve groep uit elkaar vallen. Binnen deze groep zitten namelijk veel onvrijwilligen die helemaal niet meer mee willen doen met die grappen, dat heeft te maken met het feit dat kinderen en familie van deze groep altijd verplicht mee dienen te doen, en de enige reden dat ze meedoen is dat ze dood zullen worden gemaakt bij weigering, als wij laten zien dat we hen met open armen ontvangen (met gepaste voorzichtigheid) dan kunnen we het tij keren. Maar eerst maar eens proberen de samenwerking te versterken tussen de mensen die niet bij deze club horen, dat is al een behoorlijke taak. Als het binnen de 20 jaar lukt die Nieuw Nederland zichzelf ten doel heeft gesteld, dan is dat al aardig snel.

  John F Kennedy werd president omdat zijn ouweheer een vrijmetselaar was, men verwachte dus dat hij te vertrouwen zou zijn. Helaas voor hen bleek hij een man van de mens en ging voor het positieve, helaas voor ons werd dat zijn dood en later gebeurde hetzelfde met zijn broer. Anders had de wereld er nu heel anders uitgezien.

  http://www.nieuw-nederland.nu

  beek [64] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.