De inkt van het 750 miljard euro herstelplan en de 110 miljard bailout is nog niet droog of de Grieken vragen al om de eerste portie van 20 miljard euro maar meteen te betalen. Hebben is hebben, dus kom op, zo snel mogelijk.

Het nieuws volgt elkaar heel vlug op. Wat er allemaal verteld wordt moet je met gtrote voorzichtigheid beoordelen.
Gisteren waren politici en officiële nieuwsberichten “himmelhoch jauchzend” over hoe goed het politieke herstelplan wel werkte. Vanochtend kwam meteen de koude douche omdat de winsten van gisteren al weer zowat verdampt zijn.
EUobserver artiklel: Euro Erases Gains as Bailout Optimism Ebbs; Chinese Stocks Fall

Ook komen er langzamerhand al meer apen uit mouwen. Zo blijkt dat de door Jan Kees de Jager genoemde 26 miljard euro niet volledig zijn en dat Nederland de boot in kan gaan voor 41,7 miljard euro. Als ten minste alle andere landen ook netjes hun afdrachten leveren. Zo niet dan komen er nog heel veel miljarden bij.

Maar ook dat moet dan maar. Want de geliefde Amerikaanse President Obama heeft (via Angela Merkel) aan de EU-opperhoofden opdracht gegeven om stevig te handelen. Zie 1)

Maar wat kan het schelen? Wat maakt het uit? “Wij” betalen zo nodig nog drie keer zoveel. “Onze” politici toveren wel de gewenste miljarden uit hun hoge hoeden!Hub enige zorg is dat het zo lang wordt uitgesmeerd totdat zij zelf al hoof en droog in een ander mooi baantje zitten.

—————————————
1)
EUOBSERVER / BRUSSELS – US President Barack Obama telephoned German Chancellor Angela Merkel over the weekend to persuade her to agree to the €750 billion bailout package for the eurozone.

Mr Obama made two phone calls to German Chancellor Angela Merkel in the last three days and also spoke to French President Nicolas Sarkozy as EU leaders and then their finance ministers were struggling to pin down the deal, White House spokesman Robert Gibbs said Monda

“The president and his economic team have been following and engaged in this situation for quite some time,” he said, noting Mr Obama had spoken about the need for “strong action” to give confidence to the markets. “We are pleased thus far with that result,” he added.

According to the New York Times, Mr Obama was on the phone with the German chancellor on Friday “offering urgent advice” and “some not so subtle prodding” that Europe needed an overwhelming rescue package of the sort Washington came up with in 2008

22 REACTIES

 1. Gezien we met een demissionair kabinet zitten, kunnen we dit niet terug draaien? als een kabinet demissionair is, maar toch missies mogen uitvoeren wat is het nut dan? Nu wordt er lekker sinterklaasdag gespeeld, terwijl we 30 miljard moeten bezuinigen. Ik word langzaam gek van dit kabinet.

  P.E. Middelkamp [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Sasha [1]: Ja, je zou haast denken dat er opzet in het spel is geweest bij het laten vallen van het kabinet Balkenende 4.

  Bovendien heeft het hoofd van de regering niet het beste met haar onderdanen voor,gezien het feit dat er niet van hogerhand wordt ingegrepen.

  Nederland is een vazalstaat en de reserve ministers zonder kiezersmandaat voeren opdrachten uit, ik neem aan van het hoofd van de regering.

  Straks tijdens Bilderberg worden de klokken weer even gelijk gezet, voor het komende jaar, waarin nog meer rampspoed staat gepland.

 3. Als wij straks eigenaar worden van Griekenland, is het zo gek nog niet. Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn, dat is gewoon te simpel. Anders gaat het al de gewone man zijn lening niet terug kan betalen, dan is hij op een gegeven moment alle s kwijt.

  P.E. Middelkamp [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Johnny [5]: Een heel land als onderpand, dat is tenminste nog iets.
  Maar het enige onderpand wat er voor de 750 miljard (and counting)beschikbaar is, is nog te innen belastinggeld.

  Bovendien gaan die landen niet terugbetalen, daar vezinnen de EU malloten als een De Jager later wel weer een verklaring voor. De Grieken kunnen en willen dit niet terugbetalen en dat doen ze door het alternatieve )zwarte) circuit verder uit te bouwen.

  Nederland zou dat officuieel ook moeten doen door het invoeren van een reserve-valuta, die we De Gulden noemen, gebaseerd op NL assets. Pensioenfondsen moeten daarin investeren en de spaartegoeden kunnen daarin ook worden belegd.

  @Hub Jongen [4]: Dat zou dus de eerste stap kunnen zijn.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [15] reageerde op deze reactie.

 5. Dank je de Koekkoek. We hebben inmiddels al lang genoeg met dat geld lopen leuren. Het ligt in de EU etalage en schreewt om meegenomen te worden.

 6. ‘Demissionair’ volgens Wikipedia:

  “…Het gevolg hiervan is dat deze regering enkel nog de lopende zaken mag afhandelen en geen omstreden zaken mag behandelen.”

  Dit is toch een nieuwe zaak? en geen lopende zaak? Er mag dus geen beslissing over genomen worden, zover ik begrijp?!

 7. @Johnny [9]: De munteenheid zou je kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het opzetten van voedselcoöperaties.
  Voordeel van deze munteenheid dat die schuldenvrij is. Wie weet of die ook belastingvrij is?

 8. Huh, KRIJGEN ze die 20 Miljard gewoon in hun handen? Was dat niet om schulden TERUG te betalen?

 9. @P.E. Middelkamp [6]:
  Wie kan mij garanderen, dat Griekse eigendommen (en andere eigendommen in het Westen) niet al lang in onderpand zijn gegeven?
  Verder moet de Griekse staatsschuld nu al grotendeels worden afgeschreven.
  Bovendien verkeren alle staten in het Westen in een netto schuldpositie.

 10. Er is genoeg kapitaal van ons verspeelt in VS, IJsland, beurs, Banken en nu wederom in europa, maar onze bestuurders worden wel gedwongen (gechanteerd ), doordat ze nu niets anders kunnen doen dan EU steunen. Deze acties zijn uitsluitend opgezet om te voorkomen dat pensioeninstellingen als ABP, onze Staatsbank en andere beleggingen niet verloren gaan, en niet om aardig te zijn voor andere Europese landen. Denk maar eens als ons land in de problemen zou geraken wat zou er dan gebeuren. Beleggingsinstellingen kunnen beter een vaste lage rente ontvangen dan zoals nu gebeurd is, en ons kapitaal vergokken. Minder bonussen en aangepaste salarissen zou helemaal klasse zijn.

 11. @Spy-Nose [17]: Juist. Pensioenfondsen dienen slechts zodanig te investeren dat het blijkbaar onoverkomelijke probleem van geldontwaarding kan worden gecorrigeerd. Meer niet.

  Met ons spaargeld banken overnemen is het meest misdadige wat men heeft uitgehaald.

 12. KOM NIET NAAR DE DUTCH TEA-PARTY

  Een VVD-er en een CDA-er komt spreken op de Dutch Tea-party. Twee mensen die voorgestemd hebben voor de miljarden belastinggeld die weggepist gaan worden aan de socialistische landen in de EU.

  Daarnaast gaat de ECB nu geld bijdrukken. En nog wel in het geheim (http://www.reuters.com/article/idUSLDE64A0TP20100511). En het CDA en VVD stemde voor. Dank als onze pensioenen niks meer waard zijn agv hoge inflatie.

  Haha, moeten zij gaat spreken op een TEA-party? Zij zouden met tomaten bekogeld moeten worden. Zolang deze mensen komen, kom ik niet. Een schande is het.

 13. Laten we een nieuw geldssyteem opzetten, waarbij we op het moment dat de mensen met foute bedoelingen er aan zitten gewoon weer een nieuwe kunnen creeren. Laten we een full-reserve bank oprichten. Alle belastingen afschaffen, met nog maar 1 belasting op grondstoffen om overconsumtie tegen te gaan. Laten we de verborgen schone energie technieken openbaar maken. Laten we een basisinkomen instellen voor iedereen zodat je je hart kunt volgen en niet aan het slavensysteem hoeft deel te nemen.

  http://www.nieuw-nederland.nu

 14. de Grieken vragen al om de eerste portie van 20 miljard euro maar meteen te betalen

  En ze zullen het nog een stuk sneller krijgen dan we verwachten. De nog nauwelijks in de pers genoemde kolonelsoptie staat open indien er te snel bezuinigd gaat worden. De echte bezuinigingen die nodig zijn zullen de verwende Grieken nooit slikken. Ze zijn immers gewend aan boven hun stand te leven.

  Dit betekent dat deze bezuinigingen door de te verwachten massale volksopstand hoogstwaarschijnlijk niet worden doorgevoerd. En als men toch een poging waagt dat te doen wat moet gebeuren is de kans op een massale volksopstand zeer groot. Welke op haar beurt een militaire staatsgreep waarschijnlijk maakt als de rellen te ernstig worden. De kolonels staan al klaar aan de zijlijn. Welke staatsgreep betekent dat een land uit de EU gezet moet worden. Want waar het democratische karakter van de EU zeer gering is, zal het moeilijk te verkopen zijn dat we door het verraad van Lissabon deels geregeerd gaan worden door een militaire dictatuur uit de periferie van de EU, die door haar stemrecht in de EU mede het EU beleid gaat vormen waar wij in NL mee geconfronteerd gaan worden.

  Volgens mij zijn de bezuinigingen in Griekenland derhalve politiek niet haalbaar, weten de politici in de EU dat al lang, en verkiezen ze het de Grieken een zak geld te geven die we waarschijnlijk niet terug krijgen. Dit verkiezen ze boven de onrust en de kans op een staatsgreep in Griekenland indien daar inderdaad de tering naar de nering gezet gaat worden. Het bedriegen van het eigen volk en 100 mld weggeven, is kennelijk een geringe prijs om de droom van de EU wat langer in stand te houden.

 15. Zoals Japan niet in staat zal zijn zijn staatsschuld even af te lossen zo is het ook uitgesloten voor landen als Griekenland dat ze deze enorme leningen even zullen terugbetalen.

  Als een bestuurder van een B.V. verplichtingen aangaat waarvan hij redelijkerwijs had kunnen weten dat hij ze niet na kan komen dat heet dat onbehoorlijk bestuur. Voor politici zou hetzelfde moeten gelden.

Comments are closed.