Een artikel in het AD  over de commissie de Wit die geen Parlementaire enquete mocht zijn, maar die nu alsnog een parlementaire enquete teweeg brengt, zegt:
De oorzaken die geleid hebben tot de financiële crisis van de afgelopen twee jaar zijn nog lang niet verdwenen en kunnen leiden tot een nieuwe crisis, met effecten op de samenleving die ,,wellicht vele malen groter zijn dan nu”. Daarvoor waarschuwt de parlementaire commissie-De Wit, die onderzoek deed naar de internationale financiële crisis maandag in haar eerste rapport getiteld Verloren krediet.

“Het waren niet alleen de banken die schuldig waren, maar ook falende toezichthouders, aandeelhouders en spaarders, politici in het kabinet en de Kamer, accountants en kredietbeoordelaars
Volgens De Wit zijn velen schuldig aan het ontstaan van de crisis, die leidde tot miljarden verslindende reddingsoperaties voor banken en economische recessie in veel landen, waaronder Nederland. De commissie hield in januari en februari drie weken hoorzittingen in de Tweede Kamer met een reeks van Nederlandse hoofdrolspelers, onder wie minister van Financiën Wouter Bos, ABN AMRO-topman Gerrit Zalm, diens voorganger Rijkman Groenink en de topmannen van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten.”

Zou dit gaan helpen om de invloed van politici te beperken?
BVB NIETstemmen?

Daarom, stuur je mening en methodes om het de verwezenlijken!

8 REACTIES

 1. VVD-coryfee en burgemeester van Almere, Annelies Jorritsma vertelde bij de babbelaars Pauw & Witteman gisteravond, dat er bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG regelmatig gesproken wordt over de vraag, hoe het toch komt, dat er voor de gemeenteraadsverkiezingen steeds minder mensen komen opdagen, terwijl NL toch steeds hoger is opgeleid….

  Hero Brinkman van de PVV zat er bij en merkte smalend op, dat er sowieso veel teveel regelgeving is, waardoor mensen weinig of niets meer over hun eigen leefomgeving te vertellen hebben.

  En plotseling leek het, alsof er bij Annelies een kwartje viel, want ze probeerde met Hero de VNG-discussie bij P & W voort te zetten.

  Aangenomen moet worden, dat dit uitzichtloze gebazel binnen de VNG al vele jaren plaatsvindt, wat kennelijk nog nooit tot een concreet plan heeft geleid.

  Kortom, laten we Annelies voorstellen alvast te beginnen de VNG op te doeken. Wie doet er wat aan?
  A [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Spy-Nose [1]: Heet Jorritsma niet Annemarie? Je brengt me aan het twijfelen 🙂

  Wat kunnen we doen? Om te beginnen maar op een partij stemmen die de linkse hobbies -waar onder ook vergroten overheid- wil afschaffen.
  Er wordt al gesleuteld aan de ontslagbescherming voor ambtenaren, dus de omstandigheden worden al gecreëerd om de overheid te verkleinen. Moeten we wel een rechtse regering stemmen.
  Gedurende die tijd hoop ik een partij op te zien komen die op libertaanse leest geschoeid is en die kan doorpakken na de eerstkomende regeringsperiode.

  Hero vroeg ook hoe we uit de Euro konden. Daar had die Arno Boot ook wel een zinnig -en vooral prompte- aanbeveling voor. En dat op de Staatstelevisie!!!!

  En toch is het aan ons. Wij moeten meer druk uitoefenen naar regering en parlement. Wat is er mis met emailtjes naar de partijen als wij het er niet mee eens zijn?
  We moeten ons laten horen, want voorlopig zitten we nog met dit systeem opgescheept. We kunnen hier mopperen, maar beter in Den Haag.
  Ik ben echter wel heel blij met een tegenhanger van staatsmedia, begrijp me niet verkeerd, maar we moeten het dáár ook laten weten. Maak ze gék met mails, brieven en misschien wel telefoontjes. Let’s make some noise!!

  Oscar [3] reageerde op deze reactie.
  Peter [7] reageerde op deze reactie.

 3. @A [2]:

  “Heet Jorritsma niet Annemarie?”

  Ach, ze had ook Marjoke, Dieneke, Sien of Trudy kunnen heten. Ze is in ieder geval het levende bewijs dat je geen groot licht hoeft te zijn wil je in de Nederlandse politiek carrière kunnen maken.

 4. Ik persoonlijk denk, dat het centraliseren van macht en de totale wurggreep van Europa bij private banken, die als moderne wizzards geld toveren niet om geld gaat ,maar dat we dan het occulte moeten onderzoeken. Dat word altijd uit de reguliere media weggehouden.

  Ron A te A [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Ron A te A [5]:

  Occult is niet per se evil of slecht, maar betekent simpel verborgen. Het is wel jammer dat veel occulte technieken worden ingezet , inderdaad ter bevordering van macht en niet voor de verlichting van ons allen. Maar volgens mij is geld niets anders dan een sigil http://en.wikipedia.org/wiki/Sigil_(magic) .
  En wat is hun eindspel, zoals Willem Middelkoop terecht vroeg bij Pauw en Witteman?
  Jammer dat de heren hoog in de pyramide niet wat transperanter zijn over dit eindspel.

 6. @A [2]:
  Ik wil er even op wijzen dat de meeste feiten die ons nu zo veel problemen opleveren te danken zijn aan de rechtse hobby van het ongebreidelde vrije markt denken. Want in de totaal vrije markt wordt alles beter. Tuurlijk. Op dit moment moet je als burger een accountant in dienst nemen om te bekijken waar je je voordeel uit de vrije markt kunt halen. Ziektekosten, energieleveranciers, banken (met wat meer overheidsbemoeienis was het niet zo ver gekomen): alles is zo ongelofelijk ondoorzichtig dat ik graag zou willen dat een overheid mij weer inzicht zou kunnen verschaffen over wat voor mij interessant is. Het populaire gekanker op ‘linkse hobbies’ slaat voornamelijk op het failliet van de doorgeslagen zgn. vrije markt. Die zich op dit moment al weer vrolijk aan het verrijken is. Op onze kosten.

 7. Jullie met je praatjes over links en rechts. Alsof er een werkelijk verschil bestaat! Is het sociaal, om de burger te laten betalen voor de fraude van wallstreet? Is het christelijk om kinderen in Irak te bevuilen met kernafval? Is het liberaal om het defacto ruilmiddelen te laten beheersen door een monopoly? Nee, nee en nee.

  Zolang het huidige financieele systeem in de kern niet veranderd, veranderd er verder ook niks, en tot vandaag de dag, is er geen enkele partij die daar verandering in wil brengen.

Comments are closed.