Stel dat je je schulden niet kunt betalen. Zou je dan op het idee kunnen komen dat je buurman die dan maar moet (mee)betalen? Ik denk dat je dan voor gek verklaard wordt.

Maar “onze geniale heersers” bedenken toch zoiets.

De euro was in gevaar doordat politici op grote schaal met het geld gemanipuleerd hebben. Toen dat weer eens fout dreigde te lopen, hebben ze gewoon de belastingbetalers verplicht om maar vele miljarden bij te dragen. In eerste instantie 750 miljard euro.

Maar zelfs dat schijnt niet afdoende te helpen. Angela Merkel zegt trouwens zelf dat deze actie slechts tijdelijk uitstel kan geven. (Deze “eerlijkheid”is zeer tegen de zin van andere politieke ritselaars als bvb Guy Verhofstadt, zoals in een voorgaand artikel genoemd).

De daling van de euro t.o.v. de dollar gaat door. Daarom staan eventuele verdere maatregelen vandaag op de agenda van de EU_ministers van Financiën. **

Het is interessant hieronder het bericht op EUobserver te lezen. (Vet aangeduid door mij.)

———————————————————————————-
Switzerland should contribute to EU bailouts: Austria

Non-EU countries like Switzerland, who nevertheless have close ties with the bloc, should also chip into financial rescue packages, Austrian Chancellor Werner Faymann urged Saturday.

“Other countries who do not belong to the eurozone could also contribute, so that when it comes to rescuing banks, rescuing financial markets, etc… we also get something out of them,” Faymann told Austrian radio ORF in an interview.

As a non-EU member with many of the same privileges as members of the bloc, Switzerland “can afford to pick and choose” where it wants to be involved, the chancellor noted.

“It is undeniable that Switzerland tries to get all the benefits it can.” (Heb je ooit gehoord van zulke slechte mensen die voordelen trachten te realiseren?)

“But if it costs something or it could turn out to be negative, they quickly put up a wall,” he said.

The comments came after a senior politician of Faymann’s Social Democratic party slammed Switzerland in a rare outburst Thursday.

“These Swiss freeloaders are getting on my nerves,” Josef Cap told the Austrian daily Kurier.

“They have illegal earnings from Greece and the rest of Europe in their banks and in that sense are depriving other states of their money.”

“The EU should call for Switzerland to contribute to stabilising the euro,” he added.

The European Union agreed a 750-billion-euro (938-billion-dollar) rescue package last weekend with the International Monetary Fund (IMF) to shore up weak eurozone economies.

The EU and IMF also approved earlier this month a 110-billion-euro aid package for debt-stricken Greece over three years.
————————————

GERUSTSTELLING betreffende de macht naar de EU om de Troonrede van Trix eerst te controleren voordat ze mag voorlezen:
Vanavond was Jan Kees de Jager op TV en verklaarde dat dat nooit mocht gebeuren.
En wel OMDAT dat zou betekenen een stuk soevereiniteit prijs te geven.!!

Ik wist helemaal niet dat Nederland nog een beetje soevereiniteit had!

7 REACTIES

 1. Bovenstaande uitspraken laten zien dat de EU wordt bestuurd door hele en halve dwazen.

  Het zijn m.i. de stuiptrekkingen van een mislukt 1000-jarig rijk dat op het punt staat in te storten. In plaats van zich bescheiden en wijs (voor zo ver mogelijk) op te stellen, nemen arrogantie en grootheidswaan groteske vormen aan.

  Hoe zou het post-euro Europa er uit gaan zien? De val lijkt lastig af te wenden, tenzij men kiest voor een ‘democratische’ dictatuur in Brussel en “dan maar samen de afgrond in”.

  Gisteren was ik een website aan het lezen, waar men schreef over een EU-uitbreidings propagandafeest, dat de komende maanden wordt gehouden. Het politbureau meent de toevoeging van niet-populaire landen op de Balkan te moeten propageren. Ik moest denken aan die zinkende Titanic waar het orkest gewoon blijft doorspelen alsof er niets gebeurd is.
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]:
  “Hoe zou het post-euro Europa er uit gaan zien? De val lijkt lastig af te wenden, tenzij men kiest voor een ‘democratische’ dictatuur in Brussel en “dan maar samen de afgrond in”.

  Ik heb een vaag idee om over de toekomst te trachten meer inzicht te krijgen door hierover op de Vrijspreker te discussiëren over WAT er nu zou kunnen gebeuren,
  –eerst met de euro. In welke situatie kunnen we komen, en hoe kunnen we ons dan redden? Eten?
  –en daarna, hoe zouden we de nieuwe maatschappij willen hebben op basis van het “non aggression” principe.

 3. First time poster, long time reader.

  Een erg leuk artikel. Zwitserland heeft het geniaal aangepakt, maar nu zetten de grote mannen van Europa hun ogen op Zwitserland omdat zij ‘geen’ problemen hebben.

  ‘“The EU should call for Switzerland to contribute to stabilising the euro,” he added.’

  Nog even en dan wordt het geld daar met geweld weggehaald.

 4. De verklaring uit domheid:

  Oostenrijk: “Als wij en onze vrienden van de brug af springen, moet Zwitserland dat ook maar eens doen, anders zouden ze wel eens voordeel kunnen halen uit onze zelfmoordneigingen.”

  De verklaring uit doelbewuste slechtheid:

  Oostenrijk: “Als wij en onze vrienden onze burgers eerst uitknijpen, en vervolgens wegens eigenbelangen de gestolen poet aan een corrupt en failliet stel Grieken doneren, moet Griekenland dat ook doen. Zo niet, dan zijn wij niet de criminelen, maar dan is Zwitserland de boeman. Iedereen: kijk naar Zwitserland, die willen niet meedoen. Boe…Zwitserland. Wat een slechterikken. Niet op ons letten, hoor. Als het misgaat komt het omdat Zwitserland niet aan het transnationaal socialisme meedoet. Daar is het communisme ook om gevallen. Niet omdat het slecht is, maar omdat niet iedereen uit zichzelf wilde meedoen.”

  Enzovoorts enzovoorts.

  Dit soort mensen zijn het ergste van het ergste.

 5. Ik betaal mijn buurman zijn schulden, al jaren. Hij is werkloos en krijgt een uitkering.
  Het systeem zit wel erg vernuftig in elkaar.
  Zo krijgt hij mijn geld reeds alvorens hij schulden heeft.

Comments are closed.