Je moet dan wel goed kunnen ritselen. Een artikel in de EUobserver ligt een stuk van de sluier op. In dit geval voor de nieuwe EU-diplomatieke dienst die samengesteld wordt door de EU-minister van Buitenlandse Zaken, Catherine Ashton. U weet wel, die functie waarover Balkenende loog tegen het volk toen hij zei dat die uit de EU-grondwet was geschrapt!

De baantjes die EUobserver noemt die nu gecreëerd worden voor de EAS (External Action Service) zijn onder andere:
-EAS secretaris generaal
-twee adjunct secretaris generaals
-zes directeur generaals
-een aantal prestigieuze delegatie hoofden
-het hoofd van het politieke en Veiligheids comité
-een twintigtal voorzitters voor EU Council werkgroepen voor Buitenlandse Zaken.

De benoemingen geschieden door Catherine Ashton, die het absolute beslissingsrecht heeft. Het ziet er naar uit dat dit op de klassieke achterkamertjes manier zal gebeuren. (EUobserver: “…the best posts will be handed out in a classic EU back-room deal involving member states, rather than through an open competition.”

Als je dus interesse hebt, moet je vooral bij Catherine zijn!

Het lijkt wel een duur grapje, maar als je bedenkt dat er in 27 landen de ministeries van Buitenlandse zaken kunnen worden opgeheven, dan levert het in totaal een enorme besparing op. Immers de landelijke (beter genaamd “provinciale) ministeries hebben dan toch niets meer te zeggen.

De centrale macht van de EU groeit constant en uw vrijheid daalt evenredig.

Wat kunt u doen om Nederland uit die EU te redden?

4 REACTIES

  1. De “democratie” viert weer een hoogtepunt. Hugo Chavez en Robert Mugabe zouden trots op haar zijn. Haar is een mevrouw die nog nooit ergens een gekozen functie heeft bekleed (volgens Nigel Farage).

    Het enige dat nog ontbreekt is een vloot A380 vliegtuigen (megalomaan ding van Airbus) om al deze parasieten in rond te vliegen.

    Ach, ik zie het als uitwassen van een Reich in verval. Dat hele cultuurtje in Brussel lijkt ook meer en meer op de Sovjetunie.

    Dan is de hamvraag: is er iemand in de hele EU die deze mevrouw van zijn eigen geld in dienst zou nemen? Laagdempelig, bijvoorbeeld als werkster. Of hondewandelaar…
    Bon Vivant [4] reageerde op deze reactie.

  2. Wat wij eraan kunnen doen om Nederland uit de klauwen van de EU te redden?

    -PVV (lijst 5) stemmen op 9 juni aanstaande.

Comments are closed.