Het lijkt er veel op. Obama heeft, terwijl de EU-opperhoofden een reddingsplan voor de euro bij elkaar aan het ritselen waren, verschillende keren zijn instructies doorgegeven. Hij heeft gebeld met Angela Merkel en met Nicholas Sarkozy. En de dag nadat het plan in elkaar gesmeed was, gaf Obama instructies aan het Spaanse opperhoofd, José Luis Rodríguez Zapatero om nog iets meer te bezuinigen.

Bij de aanvang van het smijten met miljarden waren er nog behoorlijke verschillen tussen Angela en Nicholas. Maar na de gesprekken met Obama was er plotsklaps een grote overeenstemming tussen die twee.
Volgens de New York Times gaf Obama aan Angela “” urgent advice” en enkele “niet erg subtiele aanwijzingen”.

En zoals reeds langer bekend is, als Angela en Nicolas het eens zijn, dan is het in de EU gefikst.
De andere opperhoofden hebben dan alleen nog maar een paar goede smoesjes nodig om thuis in hun eigen EU-provincie te vertellen hoe goed “onze” inbreng geweest is en hoe belangrijk “wij” wel zijn.

En de burgers? En de kiezers? Die staan er bij en kijken er naar!
En niemand begrijpt hoe “Nederland”, 30 miljard moet bezuinigen, met dit plan mee kan doen voor 40+ miljard.

11 REACTIES

 1. Nederland is een provincie van de VS. Duitsland en Frankrijk durfden nee te zeggen tegen de laatste Irak-oorlog, dus zij doen niet alles braaf wat uit de VS gedicteerd wordt.

  Greenspan was niet alleen de baas van de FED, zijn manier van financieren werd door alle westerse landen overgenomen.

  De VS wordt veel nageaapt, al dan niet vrijwillig. De VS zijn onderhand een derdewereldland, de na-apers binnenkort ook.

 2. Is Obama de baas van Europa?

  Kun je niet beter zeggen, Obama is de baas van de leugenaars!

  De hele crisis en alles er omheen is begonnen in Amerika, de ene leugen na de andere leugen.
  Dit is het enige waar die Yankees goed in zijn.

  Er zijn vele voorbeelden van, of niet?

 3. Griekenland en Spanje gebruiken steeds grotere leningen om andere leningen af te lossen. En zonder ingrijpende bezuinigingen zullen ze er nooit vanaf komen. Er is natuurlijk nog een land die dat doet. En dat is de VS zelf. Als het niet hier gestopt wordt zullen de schuldeisers van de VS ook hun geld willen en geen nieuwe leningen willen uit schrijven (model Griekenland en bijna Spanje) …. Puur eigenbelang.

 4. Om bovenstaande redenen zou het fijn zijn als meer mensen begrepen wat geld IS, en hoe er door de politici mee geritseld wordt.

  De Vrijspreker wil graag proberen dat duidelijker te maken.

 5. De VS heeft belang bij monetaire stabiliteit van de euro. Wij moeten een heleboel Ipads gaan kopen zodat Barack flink belasting kan trekken van Apple om daarmee zijn rekeningen te betalen. Dat de euro waarschijnlijk stabieler is als de club Med er een voor een uitvalt is wat anders; zo denken politici blijkbaar niet: managen en reguleren is veel mooier.

 6. @Astrid [5]:

  “Wat is het belang van de VS om de baas te spelen? Dat komt niet echt naar voren in dit artikel en daar ben ik nieuwsgierig naar; het waarom.”

  Je vraagt het niet aan mij, maar ik ben zo vrij toch antwoord te geven:

  Waarom ze de baas willen spelen? In de VS is nog geen 3% van de bevolking Joods, maar van de invloedrijke personen in de VS is een buitensporig hoog aantal mensen Joods. Joden – nee niet allemaal – spelen dus graag de baas, gemiddeld meer dan andere mensengroepen.

  Moet ik je ook nog uitleggen waarom deze invloedrijke groepen die voor een belangrijk deel uit Joden bestaan de baas willen spelen over de rest van de wereld – gemiddeld meer dan mensen van andere mensengroepen?

  Vanwege hun opdringerigheid – een aantal uitgezonderd – en hun streven naar macht en hun socialistische-communistische ideeën die ze in Rusland in wisten te voeren zijn ze aan het begin van de 20e eeuw Europa uitgejaagd, anderen belandden in Auschwitz.

  Jodenvervolging is niet nieuw, Spanje, Portugal, het VK en anderen deporteerden Joden en vertelde ze nooit meer terug te keren, maar dat was vanwege het christendom volgens de Joden. De oude Grieken en de Romeinen moesten niets van ze hebben en in Egypte werden ze 3.000 jaar al verdreven. Maar dat kan niet aan het christendom gelegen hebben want het christendom hadden de Joden toen nog niet bedacht.

  Misschien vinden sommigen het bovenstaande antisemitisch. Andere visies zijn zeer welkom – help mij af van mijn complottheorieën als ze onjuist zijn.

  Astrid [8] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico de Geit [7]: Dank voor je reactie, Nico.
  Dat is één theorie. Er is recentelijk iets bekend geworden over goudmanipulatie. Daarbij zijn grafieken getoond over de bandbreedte van de prijzen waartussen de prijs van goud zich mag bewegen van de FED. Op RTLz staat een colum van Rene Thissen over de eerste geld-oorlog. Ook daar een grafiek van de bandbreedte van de Euro. ’t Plaatje is identiek.
  Ik denk dat het eerder te maken heeft met een geld-oorlog dan jouw theorie.

  Maar misschien hebben wij het allebei mis. Zijn er nog andere ideeen?

  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.

 8. Beaubama is een geweldige man. Was nog maar net in dienst of hij kreeg al de nobelprijs voor de vrede. Volgens mijn netwerk staat hij op de nominatie voor de nobelprijs voor de economie. Hij heeft Amerika van de economische afgrond gered, maar niet tegen elke prijs. Het overgrote deel van de bankleningen is tegen een forse rente weer terugbetaald. Nu draait de economie weer fantastisch.

 9. @Astrid [8]:

  ‘Er is recentelijk iets bekend geworden over goudmanipulatie.’

  Er is een beperkte hoeveelheid goud boven de grond. Onder de grond zit een vrijwel onbeperkte hoeveelheid. Iemand is op het idee gekomen om het goud dat nog onder de grond zit op de beurs te verhandelen.

  Er is geen echte behoefte aan goud zoals er aan katoen of graan behoefte is. Die vrijwel onbeperkte hoeveelheid goud kan gewoon onder de grond blijven maar toch verhandeld worden.

  Meer goud nodig? gewoon even invoeren in de computer.

 10. @Nico de Geit [7]:

  Nogmaals:

  ‘Misschien vinden sommigen het bovenstaande antisemitisch. Andere visies zijn zeer welkom – help mij af van mijn complottheorieën als ze onjuist zijn.’

  Niemand?

Comments are closed.