woensdag, 5 mei 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Jan Kees

Politici hebben twee eigenschappen waar we altijd feilloos op kunnen vertrouwen: ze liegen iedere keer als ze hun mond open doen en ze hebben de onbedwingbare behoefte om andermans geld in iedere bodemloze geldput te storten die ze tegenkomen.

Zo ook demissionair minister van financiën Jan Kees de Jager, de man die gestolen bankinformatie over zwartspaarders van malafide IT-ers heeft gekochten dus ook nog eens een ordinaire heler is.

Deze figuur wil nu 4 miljard €€ “uitlenen” aan het failliete Griekenland en dit aan de belastingbetalers hier verkoopt als een geweldige deal omdat de Grieken een zeer hoge rente zouden willen betalen: de staat zou dat geld tegen 2% aantrekken en 5% van Griekenland krijgen.

Kassa !

Kortom,  J.K. de Jager maakt ons slapende rijk maar dan vraag ik mij toch af waarom particuliere investeerders dan niet massaal in dit lucratieve droomhandeltje stappen als er zo gemakkelijk geld te verdienen valt en het antwoord is natuurlijk dat die investeerders, net als ieder ander met minimal 1 hersencel inclusief de cavia van mijn dochter wel op hun klompen aanvoelen dat de Grieken nooit ook maar 1 cent rente zullen betalen en die 4 miljard nooit van zijn leven zullen teruggeven.

De in totaal €110 miljard die aan Griekenland worden “geleend” zullen worden gebruikt om daar zo lang mogelijk op de oude voet door te gaan en als dat geld tegen de volgende Griekse verkiezingen weer op is dan zien de politici wel weer verder.

Men probeert wanhopig de Europese Roebel te redden, het doodgeboren kindje van de ook al lang geleden overleden kwaadaardige socialistische monstruositeit de EU die beiden intussen in een verregaande staat van ontbinding verkeren en zo snel mogelijk moeten worden begraven.

En hoe eerder hoe beter.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bon Vivant schreef op : 1

  Wie zou er van zijn eigen spaargeld 300 euro uitlenen aan de Griekse staat? Ook tegen 5% rente? 13%? 1000%?

  Zou Jan Kees Je-centen-er-doorheen-jager dit zelf doen, of dat geld liever omzetten in goud in een kluis in de Alpen ergens? Doet Jan Kees “God’s werk”, net als Goldman Sachs deed voor de Griekse staat?

  Het is verfrissend om te zien hoe men in verkiezingstijd volledig schijt heeft aan wat de kiezer vindt van iets.

 2. Spy-Nose NI schreef op : 2
  Nominator

  “Lenen” aan de Grieken doe je alleen, als je wordt toegesnauwd: “Je geld of je leven!”

 3. Paul Martens schreef op : 4
  Martens Paul

  @Wladimir van Kiel [3]: Omdat Griekenland niet kredietwaardig is om op die voorwaarden geld te kunnen lenen?
  De rest van de EU liegt en bedriegt, zodat het lijkt alsof er wel enige kredietwaardigheid is. Ook al zijn nagenoeg alle landen technisch failliet.

  Vergelijk het maar met het volgende: het onvolwassen Griekenland wil graag sigaretjes of alcohol kopen, maar dat mag niet. Dan vraagt onvolwassen Griekenland of iemand anders (die wél aan de criteria voldoet) of hij die sigaretjes of alcohol wilt kopen. Dan heeft de winkelier geen probleem, terwijl de gekochte waren buiten aan de onvolwassene gegeven worden.

  Liberty 5-3000 [5] reageerde op deze reactie.

 4. Devidas schreef op : 7

  Heel mooi dat dit gebeurd met Griekenland. Ik hoop dat er nog vele bailouts volgen zodat de muntverbinding in de EU in de toekomst zeker in elkaar klapt. Hoewel de boefjes dan natuurlijk met de supereuro komen. Je kan (geintje: moet) dan bijv. twee euro’s inwisselen voor één nieuwe supereuro.

  Zie het resultaat van de vorige overgang hier:
  denhaag.files.wordpress.com

 5. Devidas schreef op : 8

  @Paul Martens [6]:
  Nou, het zou heel goed kunnen dat je in die hoek moet beginnen te denken. Mijn verwachting is dat de ratingbureau’s van de toekomst landen valueren op basis van het sociale karakter. Nederland zal natuurlijk met Job Cohen heel hoog scoren, maar ook met de andere “keuzes” maken we een goede kans redelijk hoog te eindigen.

 6. alidas schreef op : 9

  Als geld uitleent word je armer,maar om het terug proberen te krijgen word je nog armer.Meeslal duurt het terug krijgen langer dan het uilenen.

 7. najef schreef op : 10

  Laat ze nou eerst de frauders berechten. Dan pas spreken of we ze geld moeten lenen. Wat trouwens onbegrijpelijk is, wij moeten het geld ook eerst lenen, wat gebeurd er als Griekenland het niet kan terugbetalen? zitten wij met de gebakken peren.

  wat nou als alle nederlanders een pasje krijgen? alles tegen lagere tarief.hotel plus ontkosten tegen 20% korting

  Ik als Griek ging al niet naar griekenland omdat het stervens duur is. nu helemaal niet.

 8. R. Hartman (NI) schreef op : 11
  R. Hartman

  Jan Kees, the man with the golden gun.
  En u weet hopelijk op wie hij dat gericht houdt…

 9. Civil Servant schreef op : 12

  De excellentie is helemaal de weg kwijt. Solidariteit? Prima. Hulp? Geweldig. Maar waarom de Grieken ondersteunen? Zij maken er een potje van, ontduiken massaal de belasting en dan was er nog die foto van de zwembaden. En waarom mogen ambtenaren daar op hun 53ste met pensioen?????????????