Dat   Bolkestein  samen met Els   en anderen nu tot de conclusie  gekomen is dat  drugs geliberaliseerd dienen te worden,   valt  toe te juichen.

Weliswaar  heeft   Bolkestein er wat lang over gedaan  om  tot dit standpunt te komen, maar dat moge de pret niet drukken!

Misschien kan  de arrogante ijdeltuit nu  ook eens gaan nadenken  over het transport van geld en de ontduiking van inkomstenbelasting!        

Dan zal hij welicht over een jaar of tien tot de conclusie komen, dat   transport van geld vrij dient te zijn en dat  ontduiking van   inkomstenbelasting gedecriminaliseerd dient te worden.

Net zoals  bij  opeenvolgende pausen gaat zijn denkproces wat langzaam, maar, zoals   één van mijn docenten  placht te zeggen : “Ook het streven is nobel!”

Hugo van Reijen

10 REACTIES

 1. @hugovanreijen [2]:
  Ik denk dat er maar weinig mensen zo ver te krijgen zijn. Een zeer groot gedeelte van de bevolking zal niet geassocieerd willlen worden met drugs. Hun aanwezigheid kan bij een demonstratie met zo’n onderwerp wel eens opgemerkt worden, doordat er geheid tv-camera’s aanwezig zijn, en dat kan door sommige mensen als slecht voor de zaken gezien worden. Zelfs al hebben ze nog nooit wat gebruikt, maar zijn ze gewoon voor de vrijheid van keuze.

  hugovanreijen [4] reageerde op deze reactie.
  Tony [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Forecoast [3]:
  Dit geloof ik niet.
  Hoewel ik zelf nog nooit een gram marihuana geslikt heb, heb ik altijd verkondigd ,dat ik voorstander ben van vrij gebruik en vrije handel in drugs.
  Enige negatieve invloed op welk vlak dan ook heb ik nog nooit gezien.
  Hugo van Reijen

  Tony [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Forecoast [3]:
  @hugovanreijen [4]:

  Ongeacht of het wel of niet zo is dat mensen er niet mee geassocieerd willen worden, denk ik dat het hoe dan ook verstandig is om aan te tonen dat het criminaliseren van drugs juist zorgt voor een florerende drugshandel met bijbehorende criminaliteit.

  Er is immers ook geen grote criminaliteit verbonden aan het legale verkoop van drank en sigaretten.
  Het kleine beetje zogenaamde ‘criminaliteit’ dat er wel is heeft te maken met het criminaliseren van bepaalde aspecten die met sigaretten en drank te maken hebben (rookverbod, verbod op “smokkel” oftewel onvrije handel).

  Vandaar dat ik het toch toejuich dat Bolkestein het over de ‘praktische’ boeg gooit, in plaats van de morele.
  Je zult denk ik niet veel mensen warm maken met het idee dat drugs legaal moeten zijn omdat iemand de vrijheid moet hebben zich kapot te spuiten (ook al vinden wij dat wel)

 4. @Ewt [6]:

  Wie heeft het hier over het verhogen van de capaciteit van de staatspolitie?

  We hebben het hier over het decriminaliseren van een non-misdaad, en het daarmee bovendien verlagen van de criminaliteit van het geweld dat bij de illegale drugshandel hoort.

  Voorts heeft Bakellende NERGENS een oplossing voor.
  Alleen een probleem of een fopspeen.

 5. @Ewt [6]:
  Over dat paspoort is dat een verstandig besluit, want het was een pure tijdverspilling.
  Voor het verles van andere documenten geldt dat natuurlijk ook!
  Hugo van Reijen

Comments are closed.