Weet je nog dat het Griekse drama door Jan Kees gesust werd met “Geen cent van de NL-belastingbetaler”? En toen, nou ja als het moet om de euro te redden. Vervolgens was het 1, 8 miljard en nu zijn we aangeland voor de NL-burger bij 5,5 miljard. (Oftewel bijna 1500 euro per gezin) Dat was het tenminste volgens de NRC bij AANKOMST van de Jager bij het beraad in Brussel.

In plaats van drie jaar kon het ook wel 5 jaar duren. Moet je eens nagaan wat er in die tijd nog allemaal kan gebeuren!!

De Jager roemt het stevig pakket bezuinigingen dat de Griekse politici willen invoeren. Bovendien heeft hij ook zoveel vertrouwen dat de Griekse economie gaat aantrekken dat elke euro terugbetaald gaat worden.

Ben ik de enige in Nederland die daar een heel hard hoofd in heeft?
Als je leest (EUobserver vandaag) hoeveel protesten en rellen al voor die bezuinigingen in Griekenland nu al plaats vinden, dan wordt de twijfel alleen maar groter.
En wie draait dan op voor die 5,5 miljard? Jan Kees? Zelfs al zou hij nog een regeerperiode handhaven, dan is hij tegen die tijd al lang weg.

Overigens zijn het wel spannende dagen, vol met zichtbaar politiek geritsel.
Gaat u nog op dergelijke lieden stemmen?

27 REACTIES

 1. Komt dit bedrag nu nog bovenop de geplande bezuinigingen??
  Niet dat dit veel uit zou maken; want het “volk” lijkt het allemaal bitter weinig uit te maken in hoeverre zij uitgemolken worden.
  Meen dit te mogen concluderen aan de hand van de diverse opinie peilingen. PvdA profiteerd van het Cohen effect en steeds meer potentiele PVV stemmers overwegen een overstap naar de VVD.
  Samenvattend: “Wederom heffen wij het glas, doen vervolgens een plas en alles blijft zoals het was”. Inclusief het zeuren en klagen op de legio fora 🙁

  Astrid [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Rick Vogelschrik [1]: Het probleem is dat “het volk” zich al geruime tijd door brood en spelen in slaap heeft laten sussen. Daarnaast was het leven voor het volk de afgelopen jaren zó goed (al dan niet middels geleend geld), dat zij niet weten wat ze er mee aanmoeten, dergelijke problemen. Het volk is “in denial” en denkt dat, middels deze struisvogelpolitiek, de problemen vanzelf weggaan.
  De oproep van de PVV, indien die door het cordon sanitair heenkomt, zal veel stemmen trekken.
  Weg uit de euro, terug naar de gulden. Ik denk dat Nederland wel klaar is met de Linkse Hobbies. Zover is het besef dan wel weer doorgedrongen. Laten we hopen en bidden dat we goed kiezen. Voor zover mogelijk….

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 3. Van mij mogen ze hoor, des te sneller die EU in elkaar stoort als een kaartenhuis.
  Als het eigen volk verder niks wil ondernemen tegen deze roof praktijken, dan moet het volk ook maar het zeur slikken.

  Want gaan we hierna ook Spanje en Italië helpen of de daarop komende landen die bankroet zijn? Denkt de Nederlandse staat nu ook al dat ze een soort super power heeft, zoals Amerika over zich zelf denkt?
  Het systeem is niet te fixen, laat ze het maar uitstellen, de dag dat het totaal afbreekt komt zo sneller dichterbij.

  En mensen vooral blijven stemmen op uw verlossers (politiek) zoals Cohen of de PVV of VVD. Zij zullen u redder in nood zijn (kuch,kuch).

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 4. We kunnen blij zijn (of niet natuurlijk) als de Euro er op het eind van dit jaar nog is.
  Dat gaat geen jaren meer duren.

 5. @Fugy [5]: nog meer collectivisitische praat. ´De nederlandse staat´ denkt niet. ´de nederlandse staat´ bestaat niet, het is een verzinsel van mensen net als god zo´n verzinsel is, om mensen uit te buiten. Je kunt ´de nederlandse staat niet zin vanuit een ruimteschip, je ziet de grond niet veranderen als je over haar grenzen stapt. Je kunt geen enkel experiment bedenken wat objectief de grenzen aantoont. Er zijn alleen mensen die handelen in de naam van god of in de naam van de nederlandse staat om hun diefstal en moord te rechtvaardigen.
  Als je gelooft dat ´de nederlandse staat´ een handelde en denkende entiteit is, eten politici je op voor ze aan hun ontbijt begonnen zijn.

 6. Als ik voor mijn schatting gemakshalve even uit ga van de bevolkingsomvang van Griekenland (± 10 miljoen), dan wordt het nog feest als de andere PIIGS in de problemen komen. De Griekse oplossing schept het precedent.

  In miljarden:
  Portugal 5,5
  Ierland 2,75
  Italie 33
  Griekenland 5,5
  Spanje 22
  –––––––––––––––––––––––––
  subtotaal: 68,75 miljard
  Alleen al door de NL belastingbetaler op te brengen. Waar gaat dat vandaan komen? Van de geldpers van Nout Wellink?

  Als daar nog Frankrijk (kanshebber) en Baltische staten bijkomen… Dit is een scenario van “met z’n allen samen de afgrond in”.
  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Bon Vivant [8]:
  “… Waar gaat dat vandaan komen? …”

  Het is tegenwoordig veel gemakkelijker. Jan Kees of Nout drukken op hun computer een 6 en een 8 en dan nog negen nullen, en klaar is Kees!

  De staatsschuld is dan wel zoveel miljard hoger, maar wat zou dat?
  Het betekent toch alleen maar waardedaling van de euro (inflatie) en daar is toch “iedereen” al aan gewend? Dan verhogen we de lonen toch ook weer met hetzelfde percentage en dan is toch iedereen gelukkig??

  Of niet?

  Bon Vivant [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen [9]:

  Als de bedrijven bereid zijn om die loonsverhogingen te betalen…

  In essentie gaat het om een inkomensoverdracht van burgers (meer belasting en rente, minder faciliteiten) naar banken en buitenlandse overheden. Ouderwetse schuldslavernij.

  Mijn scenario zou zijn: laat die laatsten lekker de ’tering’ krijgen en stoppen met betalen van rente en schulden. Die moeten maar worden opgebracht door de politieke partijen en hun leden. Dat zijn ook de schuldenmakers.

  Opperdienaar, kom er maar in!…
  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

 9. 30 miljard te kort komen en 5 miljard uitlenen? ik heb er een hard hoofd in dat dit ooit nog goed komt. Wat een stelletje waterhoofden in den-haag.

 10. @Bon Vivant [10]: Tegen die tijd, als Jan Kees al pleitte is evenals zijn ambtgenoot aan Griekse zijde die plechtig beloofde te gaan bezuinigen, tegen die tijd zal het duidelijk worden (gemaakt) dat de problemen allemaal zijn gekomen door dat er gedereguleerd is en bankiermensen teveel vrijheid kregen. Dan gaan er nog meer camerapalen omhoog, nog meer gevangenissen, nog meer speurders a la Jan Kees naar verborgen spaarcentjes. De banken zijn dan allemaal genationaliseerd, dus de dieven zitten dan in feite IN de kluis.
  De roep om een sterke man die nog meer geweld gaat gebruiken om de gevolgen van het vorige geweld te bestrijden, zal groot zijn en de Opperdienaar is er helemaal klaar voor.

 11. Ieder volk krijgt de leiders die het verdient!
  Niet meer maar ook niet minder!

 12. @Civil Servant [15]: Inhoud kon u in de link naar NRC vinden, maar ja, dan moet u niet te lui zijn om zelf even te klikken en te lezen. Krijgt u het dus weer niet op een presenteerblaadje.

  En verder: nee, meer inhoud heb ik voor dit Haagse (van oorsprong Zeeuwse) leeghoofd niet!
  Aangezien dit een typisch geval van overheidsmaffia is, dat liegt, bedriegt en draait heb ik voor zulke leeghoofdigheid niet meer inhoud over. Dit soort tuig verdient het niet beslissingen te nemen over andermans geld. Heeft u eigenlijk enig idee wat er momenteel gaande is in Nederland en Europa? Ik denk het niet, anders zou u niet reageren op futiliteiten als inhoudsloze reacties of scheldwoorden.

  Of….??? Is u misschien een beetje in de kuif gepikt, omdat ik het over medeambtenaartjes heb (jawel, het denigrerende verkleinwoord, daar is hij weer)?

  En bedankt voor het compliment (“hoogstaand humoristisch” zoals u het omschrijft), dat But Keatrix en Bilderberg Bitch Bea uw humoristische snaar hebben kunnen raken. Missie geslaagd, dunkt me. Ik zal proberen in de toekomst meer van dat soort creatieve uitspattingen op u los te laten.

  Civil Servant [19] reageerde op deze reactie.

 13. @pcrs [16]: LOL 😀 😀 😀 😀 😀 GEWELDIG!!!

  Nou, ik ga mijn bedje opzoeken. Moet morgen weer werken. En extra hard om spekneks solidariteit te kunnen bekostigen. Iedereen hard weken, deze week. Want Dikkop de Jager heeft uw inspanningen hard nodig. Straks ook nog Spanje en Portugal geld lenen. En dat moet ergens vandaan komen, nietwaar? Welterusten en morgen: werk ze, allemaal.

 14. @Paul Martens [17]:

  “leeghoofd”

  en even eerder

  “Dikkop”

  Wat is het nou, Paultje?

  “Heeft u eigenlijk enig idee wat er momenteel gaande is in Nederland en Europa?”

  Een constante concurrentiestrijd om burgers en bedrijven.

  “anders zou u niet reageren op futiliteiten als inhoudsloze reacties of scheldwoorden.”

  Paul, inhoudelijke kritiek mag wat mij betreft snoeihard zijn. Maar ik gedraag me als heer. Ga jij dat ook doen?

  “Of….??? Is u misschien een beetje in de kuif gepikt, omdat ik het over medeambtenaartjes heb (jawel, het denigrerende verkleinwoord, daar is hij weer)?”

  Het woord ambtenaartje heb je in deze draad nu eens niet gebruikt.

  “En bedankt voor het compliment (“hoogstaand humoristisch” zoals u het omschrijft), dat But Keatrix en Bilderberg Bitch Bea uw humoristische snaar hebben kunnen raken.”

  Snap je het wel? Beide aanduidingen zijn simplistisch en goedkoop en getuigen van creativiteit noch originaliteit.

  pcrs [21] reageerde op deze reactie.

 15. De EU heeft zich bijna een decennium lang zand in de oogjes laten strooien, toezichthouders lieten zich keer op keer amateuristisch het bos in sturen. Met name zuidelijke landen met nog minder budget discipline dan een NL regering met de PvdA, hebben bijna een decennium een free ride pass gekregen door de euro. Nu het op betalen aankomt zijn ze opeens niet thuis. En mogen conform het collectivistische model anderen betalen.

  Zoals Bon vivant stelt kan dit betekenen dat we 50 mld euro of meer moeten uitlenen. Waar de marktwaarde en het risicoprofiel een interest percentage dicteert van ruim boven de 10 procent gaan wij de Grieken, en daarna de andere varkenslanden, waarschijnlijk meer dan 50 mld lenen tegen naar verwachting ongeveer 5 procent interest. In plaats van 5 mld per jaar te ontvangen vanwege het risico profiel dat 10 procent interest vereist, ontvangen we indien we straks inderdaad die 50 mld tegen 5 procent uitlenen, 2 1/2 mld per jaar. En sponsoren we dus de pigs landen met 25 miljard als de looptijd van de leningen 10 jaar is. Dan wordt de EU opeens een stuk duuder dan die 4 mld per jaar die die volgens mij ons nu kost.

  Indien de rente voor de pigs landen zou stijgen richting 15 procent, wat gezien het gedraai in het verleden, en de incompententie van de betreffende regeringen zeker een betere inschatting zou zijn, dan sponsoren we de zuidelijke landen met 5 mld per jaar, 50 mld over een periode van 10 jaar. En kost deze reddingsoperatie jaarlijks meer dan we nu aan de EU kwijt zijn. En kost de EU ons bijna 10 mld per jaar.

 16. We kunnen wel met z’n alle commentaar leveren hierop de site, maar wat haalt het uit? Als je dit verhaal vertelt aan iedereen die je kent zou misschien 1% jou serieus nemen de rest gelooft jou niet. Al kom je met allerlei feiten. Dat is het trieste aan het verhaal.
  De bevolking gaat liever onderuit zitten achter de TV en geloven eerder de propaganda en de mooie praatjes van de politici dan jou. En als ze dan werkelijk worden geconfronteerd met de oorzaken van dit verhaal geloven ze jou nog niet. Dan krijgt iedereen de schuld van dat niemand heeft gereageerd toen het zover was. En vervolgens gebeurt er helemaal niets en gaan ze verder met het voor de TV hangen.

  HJ [23] reageerde op deze reactie.

 17. @Qvic [22]:

  Al kom je met allerlei feiten. Dat is het trieste aan het verhaal.

  Rationaliteit is inderdaad niet langer leidend in dit land. De StaatsTV verkondigt een ander evangelie. Tegengas is zeer nuttig. Een persoon per keer overtuigen is de enige mogelijkheid. Het is een zaak van de lange adem. Dat men in een collectivistische dwanggedachte zit is de mensen niet echt te verwijten door alle propaganda. Verlies de moed niet. Want dan geef je je gewonnen. Het zijn inderdaad maar kleine stapjes voorwaarts die we nu kunnen zetten, maar dat is altijd nog beter dan stil staan.

  Paul Martens [24] reageerde op deze reactie.

 18. @HJ [23]: Mee eens. Zoals ik al meermaals heb geschreven zijn er 2 soorten geloof: die in een religie en die in de overheid.
  Beide niet gebaseerd op rationaliteit of onderbouwde argumenten. Dat is nu in overheidsreligie goed te merken. En de volgzame schapen geloven de staatsmedia.

  Dus we kunnen 3 dingen doen:
  1. Een keiharde revolutie ontketenen, waarmee we (A) geweld initiëren en (B) geen basis leggen voor een libertarische samenleving maar juist een chaos in werking zetten.
  2. Zelf de politiek in gaan. Maar wie voelt zich geroepen om tussen die maffiosi te gaan zitten? Wie gaat dit financieren? En vooral, hoe ga je de mensen laten inzien dat het anders moet, ofwel de mindset van de mensen opfrissen?
  3. Op zoveel mogelijk manieren proberen het publiek, dat willoos en onnadenkend achter de overheidsmedia aanloopt, duidelijk maken wat er werkelijk aan de hand is. Hiervoor is Vrijspreker één van de media.

 19. Volgens mij kan je deze spiraal van belastingen alleen maar doorbreken door de overheid buiten spel te zetten, dit zou je kunnen doen door met een aantal mensen zeg zo’n 100 mensen met diverse beroepen een soort van ruilhandel te gaan bedrijven…

 20. het geld bestaat voor een groot deel aan schijn.
  illusies die in het opkomende licht der bewustwording, oplossen.
  de kerk, farma, en politiek zijn hieraan onderhevig.
  geen steen blijft op de andere staan, en iedereen zal zijn eigen heilige oorlog moeten voeren in de eigen belevingswereld.

 21. Zijn er in Griekenland al hoge pieten berecht voor dit fraude? Nee he. Het wordt tijd dat er een partij komt met de vrijspreker idealen.

  of minstens een politiek campange om mensen op de hoogte te brengen en wakker te schudden. Gewoon zoals de PVDA en de SP het ook doen, een standplaats in een winkelstraat en folders uitdelen en discusies beginnen. , I am in, YES WE CAN. 🙂

Comments are closed.