DEN HAAG (Dow Jones)–Frankrijk en Nederland slaan de handen ineen om een gedragscode voor internetcensuur te ontwikkelen, meldt het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. De samenwerking betreft volgens een verklaring van het ministerie de ontwikkeling van een internationale gedragscode voor de vrijheid van het verkeer op het internet.
De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen ontmoetten elkaar dinsdag in Rotterdam en drukten hun bezorgdheid uit over de recente stijging van de internetcensuur. Functionarissen uit beide landen zullen elkaar in de komende weken in Parijs ontmoeten om in samenwerking met regeringen, mensenrechtenorganisaties en internetbedrijven te werken aan de bescherming van de vrijheid op het internet.
Naast een gedragscode wil de werkgroep een internationaal mechanisme ontwikkelen om de toezeggingen van regeringen omtrent de vrijheid van meningsuiting op het internet te kunnen controleren en volgen.
Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst

De vetgedrukte tekst is van mij, kunt u zich voorstellen dat ik op de Vrijspreker.nl juist dit artikel plaats?

En voor degenen die het niet snappen, een spannend deel vet afdruk?

Aan u de keus of u er wat tegen wilt doen.

Zo niet, laat maar, u merkt het vanzelf wel wat we bedoelen.

9 REACTIES

 1. Het feit dat politici pretenderen tegen internetcensuur te zijn, en voor de vrijheid van meningsuiting, zou genoeg moeten zeggen.

  Je hoeft slechts te kijken naar de werkelijke mening die de gemiddelde politicus heeft over ware vrijheid van meningsuiting om te zien over welke “vrijheid” ze het hebben.

  Als politici werkelijk bekommerd zijn om die vrije mening, waarom subsidiëren ze dan nog steeds internet-gedachtenpolitie als het MDI?

  Als ze werkelijk bekommerd zijn om vrijheid van meningsuiting, waarom is Gregorius Nekschot dan met 10 man van zijn bed gelicht omdat hij een stoute tekening maakte?

  Het ergste is, dat een meerderheid nog steeds met open ogen in deze aantoonbare bullshit trapt.

 2. Ik hou rekening met een politie-inval vanwege het plaatsen van berichten op het internet.

  Ik ben voor een kleinere overheid, sommigen noemen dat ‘staatsvijandig’. Ik ben tegen gesubsidieerde massa-immigratie, eigenlijk ben ik tegen alle subsidies. Subsidies verzieken de markt.

  Iemand die de problemen van gesubsidieerde massa-immigratie durft te benoemen wordt al snel voor racist uitgemaakt.

  En dan de Joden en de holocaust, dat is een heel gevoelig onderwerp. Blijkbaar voelen velen zich schuldig over wat de Joden overkwam in ’40-’45. Ik voel me helemaal niet schuldig want ik leefde toen nog niet. Een afwijkende kijk op de holocaust is goed voor een jarenlange celstraf, ook in Nederland.

 3. Ja natuurlijk, wat zijn we blij met deze aankondigingen die we zonder aarzelen geloven… NOT!

  De maatregelen in de praktijk bewijzen het keer op keer.

  Iemand van regio Rotterdam hier?

  Het EU clubje nodigt je uit, gratis:

  Final Conference “Citizens, cities and video surveillance”
  27-28 May 2010, Rotterdam City Hall

  http://www.fesu.org/index.php?id=31605

 4. @Het Front [7]:

  “Met uitzondering van ontsporingen”

  In de ogen van de machthebbers ben ik aardig ontspoord…

  U bedoelt alles dat afwijkt van de huidig gangbare westerse of politiek correcte ideologie?

Comments are closed.