Er is een economische en financiële crisis die nog niet is opgelost. In die periode heeft Nederland een demissionair kabinet met een demissionaire premier. En nu “ligt deze premier ook nog onder vuur” lees ik. Arm Nederland, waaraan ga je ten onder.
De premier, Jan Peter Balkenende, leidt het land de afgrond in. In “het heetst van de strijd” maakt hij “”seksistische opmerkingen”: “Toen de presentatrice Balkenende voor de vierde keer dezelfde vraag stelde (omdat hij er niet op wilde antwoorden), zei de ontslagnemende eerste minister: ‘U kijkt zo lief.’”

Nou, de kranten staan er vol van, de TV zenders dikken het nog eens aan, emancipatie-dames willen hem “een knietje geven”   en Jan Peter wil nu graag zijn excuus aanbieden.

Zou dat wel genoeg zijn? Of moet Balkenende een paar miljoen schadevergoeding aan de interviewster betalen? Of is deze schade onherstelbaar en gaan we met zijn allen toch naar de bliksem? Arm land!

23 REACTIES

 1. Ja Hub inderdaad: we zijn een heel arm land geworden. En niet alleen door ons begrotingstekort.

  Maar als zo’n interview-muts een complimentje niet meer kan waarderen, een blad als Opzij zich ertegenaan gaat bemoeien, “onze leider” laat zien wat voor een slappe zak hij is door excuses aan te bieden en dat alles omdat “onze leider” als openbaar bestuurder een vraag niet wil beantwoorden, dan is het erg gesteld met dit land.

  Zelf volg ik die debatten absoluut niet, dus ik weet niet eens welke vraag die slapjanus niet wilde beantwoorden. Maar als dit een vraag was op het gebied van zijn faalbeleid in het verleden of zijn leugenachtige en loze beloften voor de toekomst, dan heeft hij die vraag maar netjes te beantwoorden. Hij is per slot van rekening “onze gekozen volksvertegenwoordiger”. Welk een arrogantie om geen rekenschap af te willen leggen!

  Na zoveel faalkabinetten de afgrond in gestuurd te hebben moet die piskabouter gewoon zwaar onder curatele gesteld worden.

  Civil Servant [5] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [20] reageerde op deze reactie.

 2. Ik krijg bijna sympathie voor Balkenende vanwege zijn ‘seksistische’ opmerking. Halsema, die in het parochieblaadje van de onwelriekende gleuvenbrigade (zoals Komrij de femininsten noemt) ‘Opzij’ heeft verklaard met flirten graag het debat te ontregelen, wou hem vanwege een opmerking een knietje geven. Als zij de daad bij het woord zou hebben gevoegd dan zou zij een agressor geweest zijn. Als zij Balkenende een knietje zou hebben gegeven dan zou hij mogelijk een kaakslag hebben uitgedeeld. Het zou haar accent alleen maar ten goede kunnen komen.

 3. Eigenlijk is de opmerking “u kijkt zo lief” te bekijken met voors- en tegens.

  Een zienswijze is, dat Balkenende deze interviewster met het “lief” in een hoek wilde zetten. Tegen een man had hij dat niet gezegd.
  Misschien keek ze ook wel lief naar Balkie, net als Oscar hierboven over Halsema zegt. In ieder geval wilde Balkie haar van haar stuk brengen om geen antwoord te hoeven geven op de vraag.

  De andere kant is helemaal triest: Blijkbaar mag je, als man, een vrouw geen complimentjes meer geven.
  Ik (v) vond de opmerking niet sexistisch, niet denegrerend en al helemaal niet lelijk.
  Het lijkt mij toch niet vervelend om te horen dat je lief kijkt. Toch?

  Ik denk echter dat het van Balkie een slecht gekozen moment was. Er is een tijd en plaats voor alles en tijdens een interview in relatie tot verziekingen heeft het geen pas om het te hebben over het lief kijken van een interviewster. Meer een kwestie van slechte smaak en blijk van beroerd flirten dan dat er nederige excuses moeten worden gemaakt, dat de man geweld moet worden aangedaan (knietje) enz.

 4. @Civil Servant [5]:

  En wat zou er onethisch aan zijn mensen die leiding geven aan een uiterst gewelddadige organisatie ‘die piskabouter’ te noemen? Ik vind dat nogal een milde kwalificatie voor een rovershoofdman die geweld wil gebruiken tegen mensen die bepaalde schimmels verkopen en mensen die in hun eigen café mensen toestaan te roken, een oplichter en charlatan die de inwoners van Nederland beschouwt als een stel horigen, met het verschil dat horigen door ‘hun heer’ beschermd werden tegen agressie, en politieke steun verleende aan Amerikaanse agressie tegen Irak. Ik vind ‘die piskabouter’ veel te lief voor een sujet als Balkenende. De man mag onnozel uit zien, zijn ‘staat van dienst’ getuigt ervan dat deze premier over lijken gaat.

 5. Zolang de ambtenaren links en rechts met geld mogen smijten, zolang de burger niet mag beschikken over zijn eigen geld en middels afpersing wordt gedwongen geld te ‘doneren’ aan allerlei overhedelijke maffiose zaken, zolang leugens de wereld draaiende houden, zolang loopt NL gevaar en zal het wel niet lang meer duren dat de pleuris uitbreekt en de (wereld)economie totaal zal instorten. Al wat dan nog rest is elkander fysiek afmaken. Wat mij betreft mogen ze nu alvast beginnen met de ambtenarenberg en de landelijke bestuurders en politieke lijers te gebruiken als stort en daarmee het Nauw van Calais dichten.

  Het domme en achterlijke gekrakeel van nu zal in de nabije toekomst worden overstemd door hetgeen wat vele malen ernstiger en werkelijk van belang is…En zullen ze met lapmiddelen het niet meer redden.
  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 6. @IIS [8]:

  Onze, door de overheid, goed geconditioneerde en afgerichte samenleving zal met luid geraas ineenstorten. De (zwaar gesubsidieerde) instituten en heilige huisjes zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen en oplossen in het niets en niemand, maar dan ook niemand zal nog kunnen vluchten. Hoe zullen de uitgeknepen en gefrustreerde burgers reageren als het laatste oortje is versnoept en men geen nagel meer heeft om de reet te krabben en men niet meer over hypotheekrenteaftrek of over de kleur van het behangetje hoeft te discussiëren, omdat het huis geen stuiver meer waard is en men al zijn bezittingen mag inleveren in ruil voor wat vreten. Zal men zich dan nog druk maken om futiliteiten of om de dwazen in Den Haag? Zal men dan nog alles voor zoete koek slikken en geloven dat we zachtjes op de pootjes terecht komen?

  A cold comfort; “see you on the other side!”

 7. Is het niet triest om te zien dat een zogenaamd “rechtse” man zo diep zakt dat hij zijn excuses aanbiedt voor een onschuldige opmerking als “u kijkt zo lief”.

  Hoe je als politicus ook krom ligt voor cultureel marxisme, je ligt nooit krom genoeg.
  Balkenende een slaaf onder de slavendrijvers.

  Oscar [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Tony [10]:

  Inderdaad. Dat is Nederland. Feministisch tot en met. Alleen Zweden, Noren en bepaalde millieus in Noord-Amerika zijn extremer wat feminisme betreft. De Scandinavische mannen hebben, net als de Nederlandse mannen, als het ware een mentale castratie ondergaan. Het erge is dat ik al die feministische onzin, die ik heb meegekregen in het kader van mijn linkse opvoeding, ook nog heb geloofd. Dat heeft voor nogal wat onwerkbare situaties gezorgd in de weerbarstige werkelijkheid, die zich niets van sekse-egalitaire ideaalbeelden aantrekt. Ik koester nog steeds een, niet geringe, rancune tegen alles wat feministisch (en socialistisch, atheïstisch, multi-culturalistisch, anti-racistisch etc.) is.

  Met veel plezier hou ik deuren voor vrouwen open, help ik vrouwen in de jas en blijf ik een tijdje onder aan de trap staan als een vrouw de trap op loopt. Vrouwen die niet mooi, niet goed of niet sexy gekleed, onopgemaakt en onelegant zijn negeer ik volkomen wanneer zij niets zinnigs te zeggen hebben.

  Het trieste is dat vrouwen van de feministes geen lustobject mogen zijn. Dat is een ziekelijke vorm van afgunst afkomstig van creaturen die zelf het tegenovergestelde van een lustobject zijn en om die reden het allerbeste een lesbie kunnen zijn (als zij dat al niet zijn) of anders wel een man nemen die mentaal zo grondig gecastreerd is dat hij het uiterlijk van een vrouw niet belangrijk vindt. Dan dien je zeer van je mannelijkheid ontdaan te zijn, aangezien zelfs de grootste nichten uiterlijk van groot belang vinden. En toch…en toch…als die pseudo-dominante koeien met driekwart broeken en korte ‘vlotte’ koppies die het straatbeeld in Nederland vervuilen kunnen schijnbaar aan de man komen (het zijn er immers te veel om ze allemaal als pot of oude vrijster aan te merken). De ontmannelijking van de Nederlandse bevolking zal bijna vervolmaakt zijn.

  Europeanen zullen zich geheel en al van het feminisme moeten ontdoen om weer de nodige daadkracht te kunnen ontplooien.

 9. Hier is een idee; Als 49% van de mensen stemt, en 51% procent niet. Geldt democratie dan nog? oftewel, die 51% die niet stemt, heeft het dan voor het zeggen?

  Sinds de opkomst al jaren terug loopt, lijkt me dit een aardig idee om rekening mee te houden. Haal 2 Miljoen CDA stemmers over de brug, en de missie is compleet.

  Oscar [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Johnny [7]: Nog maar 40 politici, ambtenaren, leden vh koningshuis, overige uitkeringstrekkers en notarissen in dit land?
  Was dat maar waar!
  Ik vrees dat Balkie en de 4 mln rovers(*) dichter bij de waarheid zit.
  (*) inclusief hun begunstigden, immers technisch gezien zijn slechts belastingambtenaren en hun gewapende tak (de politie) de echte rovers. De rest zijn hun begunstigden en medeplichtigen (die als stemvee dit gedrag stimuleren)

 11. @Sasha [12]:

  “Hier is een idee; Als 49% van de mensen stemt, en 51% procent niet. Geldt democratie dan nog? oftewel, die 51% die niet stemt, heeft het dan voor het zeggen?”

  Ja, want stemmen is een ‘recht’. Ook al komt 30% van de stemgerechtigden opdagen, toch zullen de gekozenen als democratisch gekozen beschouwd worden.

  Sander [22] reageerde op deze reactie.

 12. Het land is niet failliet, het zinkt letterlijk weg.
  Bij ons word gas en in de zee olie uit de grond gehaald
  wat de slappe bovenlaag doet wegzinken.
  Die slappe laag is toevallig de lage landen die ook voor in de rij stond om smeltend ijs de schuld te geven trouw aan het gezegde, give them bullshit, als antwoord [Kopenhagen].
  Het is te vergelijken met de opera BP die ook z,n best deed om te verbloemen dat er meer olie als water op de planeet is door van een lek kraantje te maken zonder slappe grond risico.
  Bij ons is dat reëel en het is nu letterlijk pompen of verzuipen met als alternatief werken voor je brood zoals in Griekenland.

 13. Het was ‘een beetje dom’™ van Balkenende, maar op zich vond ik de opmerking niet zo schokkend. Meer slap dat hij geen ander ontwijk antwoord kon geven.

  Maar ja, als je als presentator a) zo’n slechte vraag stelt en hem b) 3 a 4 keer stelt verdien je ook zo’n antwoord terug te krijgen.

  Merk tenslotte op dat als Halsema zoiets gezegd had tegen een mannelijke vrager, er ongetwijfeld geen ophef was geweest.

  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.
  Oscar [18] reageerde op deze reactie.

 14. @Armin [16]:

  “Merk tenslotte op dat als Halsema zoiets gezegd had tegen een mannelijke vrager, er ongetwijfeld geen ophef was geweest.”

  Als de benadeelde een man is, dan is er geen sprake van seksisme.
  Net zoals, als de benadeelde een blanke is, dan is er geen sprake van racisme. Is de benadeelde geen jongere maar ook geen oudere, dan is er geen sprake van leeftijdsdiscriminatie. Is de benadeelde een christen, dan is er geen sprake van discriminatie op grond van religie. Discriminatie is alleen discriminatie als de favoriete ‘kwetsbare groepen’ van de marxisten de ‘benadeelde partij’ zijn.

  Volgens een interview dat Femke aan Geen Stijl gaf was het een bedoeld als een ironische opmerking.

 15. Jan Peter Balkenende is het beste bewijs dat democratie niet werkt. Harry Potter from hell.

 16. @Paul Martens [1]:

  Zelf volg ik die debatten absoluut niet, dus ik weet niet eens welke vraag die slapjanus niet wilde beantwoorden. Maar als dit een vraag was op het gebied van zijn faalbeleid in het verleden of zijn leugenachtige en loze beloften voor de toekomst, dan heeft hij die vraag maar netjes te beantwoorden. Hij is per slot van rekening “onze gekozen volksvertegenwoordiger”. Welk een arrogantie om geen rekenschap af te willen leggen!

  **** Zeker als je beseft ( en dat zijn er niet veel ) dat er tijdens zulks een debat er ( en dan ook werkelijk ) geen enkele spontane vraag wordt gesteld.

  Alle vragen zijn doorgenomen .

  Dus als er een besluit de pias uit te hangen , dan gebeurt dit zeer bewust.

  Zo ben je weer even wakker.

  Tony [21] reageerde op deze reactie.

 17. @Oscar [14]:

  Alleen zullen die 70% niet-stemmers feitelijk het regeren voor de resterende 30% wel- stemmers onmogelijk maken. Goed beschouwd kun je zeggen dat in dit voorbeeld de meerderheid der individuen binnen de staat der Nederlanden zich niet langer conformeert aan democratische processen. Dit betekent dan weer naar mijn idee dat Nederland dan ook geen democratie meer is.

  En vraag je eens af wat er gebeurd als de 70% niet- stemmers een eigen regering gaan vormen? Of besluiten dat ze juist helemaal niet vertegenwoordigt willen worden door een regering. Wie vertegenwoordigt dan de meerderheid?

  Vermoedelijk degene met de meeste wapens…

 18. Ik zou het op prijs stellen als de CDA faalkabouter & Oppergod Bakt niets dan ellende (nooit antwoord gevende super VOC LUL) en zijn diepgelovige minkukkelige aanhang & familie miljarden zouden terugstorten in de samenleving. in plaats van oliepijpleidingen te bouwen in landen waarmee “wij” door zijn toedoen en op onze verplichte kosten in oorlog zijn en waarbij deze rotzooi door toedoen broer Ronald van JanPeter in stand gehouden word.

Comments are closed.