Ik herinner me nog dat de pastoor in de kerk op de verplichte zondagsviering preekte dat de mensen moesten stemmen op de KVP (Katholieke Volks Partij), het tegenwoordige CDA.

En nu geeft de KRO (Katholieke Radio Omroep) stemadvies, (gefinancierd door belastinggeld) om niet te stemmen op de PVV of op GL.

Hoewel er allerlei punten zijn waarop ik het niet eens ben met de PVV, hebben ze gelijk met:
“ De PVV is onthutst over het stemadvies. De partij wil dat het kabinet onmiddellijk de subsidie aan de KRO stopzet. Volgens PVV-Kamerlid Martin Bosma is het stemadvies in strijd met de Mediawet.

‘Dit is opnieuw een voorbeeld dat de staatsomroep de weg kwijt is. Nu gebruikt men ons belastinggeld om mensen politiek te beïnvloeden.”

Subsidie

De PVV wil nu dat demissionair minister André Rouvoet van Onderwijs de subsidie aan de KRO per direct staakt.

PVV-leider Geert Wilders vindt het stemadvies van de publieke omroep ”schandalig”. Omdat de KRO wordt betaald door de belastingbetaler, vindt hij dat de minister hiertegen in actie moet komen en de KRO moet corrigeren.”

—————-

Halsema

De leidster van GroenLinks is er ook niet blij mee en komt met wat slappe argumenten dat haar partij nu net iets anders wil.

Maar dat is meer pragmatisch dan principieel.

Wat denkt u? Zal de subsidie nu onmiddellijk worden stopgezet?

Wedden van niet?

7 REACTIES

 1. Ik adviseer iedereen om geen lid te worden van de KRO of enige andere publieke omroep. Doe ik helemaal gratis.

  Overigens is het altijd amusant om de reacties van mensen te zien als je vertelt dat je om principiele redenen niet lid bent van zo’n prut-omroep. Men vind het nog erger dan geloofsafval. Niet zelden wordt ik dan voor “rechts” uitgemaakt, wat veelzeggend is over het gemiddelde lid dat ik ken.

  Ik koop ook geen kranten. Soms lees ik er een in een cafe of zo en dan leg ik hem gauw weer weg en ben ik blij dat ik deze dosis dagelijks-zuur niet meer krijg.

 2. De waan van de dag,
  De politiek doet haar best om stemmen binnen te halen en belooft van alles maar waar uiteindelijk weinig van terecht zal komen. Politici staan in een debat lijnrecht tegenover elkaar en worden opgehitst door de media en na het debat zitten ze gezellig als vrienden met elkaar om de tafel. Het is een toneelspel om U te overtuigen te gaan stemmen. Het gaat net zo als met de beurskoers, iedere dag veranderen en als we goed nadenken zien wij dat juist het per dag denken zoals op de beurs funest kan zijn. Een langere termijn visie geeft stabiliteit en de waan van de dag bij beurs, milieuhype en politiek is slechts een eendagsvlieg die we beter kunnen negeren. Wie belazerd wie en het gaat te vaak om het grote geld !!!

  Niet alleen subsidie er af , maar ook bij schenkingen horen kerken net als wij belasting over te betalen, of ons ook vrijstellen van schenkingsrecht en vererven aan onze kinderen.
  Gelijkheid van behandeling telt voor iedereen.

  Scrutinizer [4] reageerde op deze reactie.
  Tony [7] reageerde op deze reactie.

 3. Als je echt goedkoop een tv-gids wilt lezen ga dan gratis naar
  http://www.tvgids.nl
  Gratis en je hoeft zo’n flop gids (KRO, Veronica etc) niet meer te kopen. Je betaald volgens mij alleen voor de reclames.

 4. @reiny [2]: “ook bij schenkingen horen kerken net als wij belasting over te betalen, of ons ook vrijstellen van schenkingsrecht en vererven aan onze kinderen.
  Gelijkheid van behandeling telt voor iedereen.”

  Euhm niet of.
  Gewoon geen belasting op schenkingen en erfenissen – nooit.

  “Gelijkheid van behandeling telt voor iedereen.”
  Precies, en dus niet alleen aan kinderen, maar ook schenkingen of erfenissen aan om het even wie door de schenker als begunstigde werd verkozen.

 5. Overigens geven in VLaanderen de -politiek gekleurde- vakbonden stemadvies en dat komt dan uitvoerig in de staatsmedia aan bod. Neen, de VRT zelf maakt zich er niet (rechtstreeks) schuldig aan…

 6. Ik ben tot een jaar of 12 geleden lid-abonnee van de VPRO geweest. Heb dit onder meer om politieke redenen opgezegd. Daarop kreeg ik een standaard smeekbrief of ik weer lid zou willen worden. Ondertekend door….Job Cohen!

 7. @reiny [2]:

  Je gaat geen onrechtvaardigheid *uitbreiden* omdat een bepaald persoon of groep onrechtvaardig wordt behandeld.

  Zo ga je – als de politiek 60% belasting wil heffen boven een bepaald inkomen – niet pleiten dat *iedereen* dan maar 60% van zijn inkomen moet inleveren.

  En zo ga je niet eisen dat kerken belasting betalen enkel omdat anderen dat ook moeten doen.

  Het ideaal is hier niet gelijkheid, maar VRIJHEID.
  En vrijheid is een extreem, niet een gemiddelde zoals gelijkheid dat wel is.

  Wat ik daarmee bedoel te zeggen is: er is maar 1 manier om vrijheid te bereiken, maar je kunt gelijkheid bereiken op verschillende manieren, waaronder juist het OPHEFFEN van vrijheid.

  Het is precies om die reden dat gelijkheid en vrijheid helemaal niets met elkaar te maken hebben.
  Als iedereen even ongelukkig of onderdrukt is, zijn ze ook gelijk.

  Gelijkheid is voornamelijk een ideaal dat gevoed wordt door afgunst.
  Natuurlijk is het slecht dat een overheid mensen ongelijk behandeld, maar het is niet slecht omdat sommigen GEEN belasting hoeven te betalen, maar omdat anderen dat WEL moeten.

  Het gelijk verspreiden van onrechtvaardigheid is geen rechtvaardigheid.

Comments are closed.