Jongstleden zaterdag   was ik voor de zesde keer in Omaha, waar 37.000  aandeelhouders in het bezit van een aandeel ter waarde van  $50 of meer , samenkwamen voor een ontmoeting met de 79 -jarige Warren Buffett , de op twee na rijkste man ter wereld en de 86-jarige Charlie Munger.

120  privéjets landden in Omaha  op 30  april; wie er zelf geen een had, huurde er een of kwam per lijndienst uit Atlanta of  Minnepolis.

Warren en Charlie  beantwoordden gedurende  een marathonzitting van vijf uur, onderbroken door een lunchpauze van een uur, onvermoeibaar en dus onvermoeid, zeer uiteenlopende vragen van aandeelhouders.

Verschillende  activiteiten omlijstten de samenkomst en in een grote zaal verkochten de Berkshire-bedrijven hun waren, uiteenlopend van boeken, chocolade en klassieke automobielen, tot messen en onderbroeken ( beste kwaliteit : zeven stuks  voor vijf dollar)

Het evenement werd gelardeerd door een  receptie, een gratis lopend  dinerbuffet,een gratis  champagneontbijt en  een diner in Gorat’s  steak house. Warren bestelde zoals altijd  een rare  steak met een dubbele portie hash-browns.

Ook  met eminente persoonlijkheden zoals Bill Gates kon men kennismaken en Ralph Nader signeerde voor  mij zijn nieuwe boek “ Only the  super- rich can save us”.

De plaatselijke middenstand profiteert ieder jaar in ruime mate van dit festijn   en  de kapper en de schoenpoetser van   Warren draaien altijd overuren, want ook voor hen zitten er ieder jaar velen in de wachtkamer.

Wie er  dit jaar niet bij kon zijn, trekke haar of zijn agenda  en kome het volgend jaar :  op 30 april 2011. De deuren gaan open om  7 uur, de film gemaakt door de docis ontvijthter van Warren   begint om  8.30 en Warren  en Charlie vangen  om   9.30 aan met het beantwoorden van vragen.

Wie  over  weinig tijd  maar veel geld  beschikt , kan een een jet huren van Net Jet, een van Warren’s bedrijven   die U  ophaalt op Schiphol en weer thuisbrengt in lutttele uren. Om de verblijfskosten hoeft niemand het te laten: een driekamer  suite in het Marriotthotel kostte   138 dollar per dag , ontbijt inbegrepen  en gratis parkeren en internet.

Hugo van Reijen

3 REACTIES

 1. Interessante vent, en best leuk, eten van een buffet bij meneer Buffett. Is het al duidelijk wat zijn rol en betrokkenheid zijn bij het gezwendel van Goldman Sachs?

  Daar las ik de laatste tijd het nodige over. Er staat mij iets bij van arrogante uitspraken van WB hierover, waar het laatse woord woord nog niet over gezegd is.

  Zie Mish, Max Keiser en Zero Hedge en dergelijke websites voor meer info daarover.

  Waren er serieus 37.000 mensen aanwezig? Dat is een voetbalstadion vol. Valt mij nog mee dat Marriott zijn prijzen niet verdubbeld had.

  hugovanreijen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]:
  De uitspraken van Mijnheer Buffett over Goldman Sachs hebben alom verbazing gewekt. Lees maar de Wall Street Journal van maandag.
  Charlie Munger heeft zich iets kritischer uitgelaten.
  Maar mijn persoonlijke mening is Goldman Sachs, zoals zovele firma’s in de financiele industrie, een stel oplichters.
  Sommigen spreken zelfs oneerbiedig van jodenstreken.
  Ik heb hier toch de indruk dat Buffett zich hier laat beinvloeden door de 15 dollar per seconde die bij hem van Goldman Sachs binnenvloeien.
  “Tik, tik , tik”, zei hij zaterdag over die 15 dollar per seconde en hij verklaarde ervan te smullen.
  Hugo van Reijen

 3. “Only the super- rich can save us” -> misschien beter: “Only the super- rich can enslave us” ?

Comments are closed.