Maar hij droomt nog over de belofte van ene Wouter Bos die beloofde dat Nederland goed ging verdienen aan het geld dat Wouter uit de hoge hoed toverde, en die toen snel met ontslag ging. (Met meenemen van een fantastische gouden handdruk). Het gaat hier wel om 30 miljard euro die nu kennelijk “bezuinigd” moet worden, oftewel bij de belastingbetaler moet worden wegbelast.   
NOS
:
Den Haag – D66-leider Alexander Pechtold wil dat er opheldering komt over de 30 miljard euro die de staat gebruikte om ABN Amro en Fortis Bank Nederland overeind te houden. Dit heeft Pechtold vrijdag bekendgemaakt.

Hoe bestaat het. Na anderhalf jaar Vrijspreker-waarschuwingen, blijkt toch dat je nooit de moed moet opgeven, omdat er altijd de kans is dat iemand de feiten gaat zien. Nu Alexander Pechtold!
Als hij nu maar lang genoeg wakker blijft, de Vrijspreker artikelen nog eens goed naleest, en volhoudt om de feiten ook op tafel te krijgen!

Verbaas u verder:
“Pechtold: “Voormalig minister Bos (Financiën, PvdA) heeft ons altijd voorgehouden dat wij winst zouden maken met de overname. Vandaag blijkt dat voorzitter Gerrit Zalm hier grote vraagtekens bij zet. Ik wil opheldering van de minister van Financiën.”

Eerder zei ook Rijkman Groenink, oud-bestuursvoorzitter van ABN Amro, dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de 30 miljard euro staatssteun van de Nederlandse overheid zal worden terugverdiend.

Winstbelofte
In oktober 2008 nationaliseerde de Nederlandse staat Fortis en ABN Amro, om deze banken te redden van een ondergang. Toenmalig minister Bos stelde Gerrit Zalm aan als topman. Bos presenteerde deze overname als een buitenkans. Hij zei dat hij alleen de “gezonde delen” van Fortis overnam.

Daarnaast gaf hij aan dat hij ernaar streefde “over een paar jaar” de bank “met winst voor de belastingbetaler” te verkopen. Pechtold: “Het ziet ernaar uit dat deze belofte niet wordt nagekomen. De minister moet hier nu helderheid over geven. Het is altijd belangrijk om eerlijk en open te zijn, maar zeker nu, in tijden van economische crisis.”

We told you so!!!
Maar met deze zelfbevrediging schieten we natuurlijk niet veel op.

Wat gaan we er nu mee doen?   Wie heeft ideeën?

Vraag in ieder geval aan zoveel mogelijk mensen waarom ze nog gaan stemmen voor deze politieke kliek.
En neem zelf ook de logische consequenties!

11 REACTIES

 1. Elke socialistische regering eindigt met een financiele chaos.
  De schatkist is leeg en altijd is er een gigantische staatsschuld. Alle socialisten leven op de pof. In de UK zegt men: De socialisten LENEN zich uit de crisis.

 2. Tsja Hub,

  Deze zogenaamd “intelligente” mensen begrijpen de werking van de echte vrije markt niet, dat je falende instituties en bedrijven niet kunstmatig zonder negatieve gevolgen omhoog kunt houden.

  Ze durven dan nog een vrije markt principe als “winst” te verkrachten ook.

  De reden hiervoor, vermoed ik, is dat ze geregeerd worden door hun emoties. Ze kunnen het wel begrijpen, maar het begrijpen en accepteren vereist een acceptatie van een realiteit die zij te “hard” vinden. Een realiteit die zich niet laat boetseren naar hun stompzinnige collectivistische en etatistische idealen.

  Als naïeve idioten dumpen ze nog liever het land in een afgrond dan de realiteit zoals hij is te accepteren.

  Straks gaan ze zich nog afvragen waarom Griekenland dat geld nooit meer terugbetaald.

 3. Overigens hoef je je over D66 sowieso niet echt druk te maken. De enige, maar dan ook echt de ENIGE reden dat iemand Pechtold serieus neemt, is omdat hij de anti-Wilders is. Zijn hele politieke identiteit berust daarop, en niet omdat hij op andere vlakken iets zinnigs te melden heeft.

 4. Ideeën wil je horen, Hub?

  Albert Spits roept al een hele tijd dat er een Nationale Kredietbank moet komen. Zijn recente artikelen hier op Vrijspreker, waaronder “Opkomst & ondergang van de Euro”, wordt dit door hem, wederom, met redenen omkleed.

  Dus… tadaaa… ABNAMRO wordt de nieuwe Nationale Kredietbank. We hebben ’t nu toch al gekocht dus is het verstandig en ook handig, want structuur + peopletjes al klaar, om snel in gebruik te nemen.

 5. Pechtold wakker? Welnee!
  Vandaag weer in de Telegraaf:

  André Rouvoet (ChristenUnie), Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Kees van der Staaij (SGP), Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) hebben beloofd binnen een jaar hun CO2-uitstoot met 10 procent te verminderen.

  Als-ie wakker was geweest had ClimateGate hem nooit kunnen ontgaan…

 6. @Jhon [5]:

  Nog los ervan dat het in het geheel niet wenselijk is dat bestuurders gaan regeren is er ook nogal wat op aan te merken dat een hogere beloning minder incompetente, minder malafide, minder corrupte bestuurders aan zou trekken. Het is nu eenmaal zo dat niet enkel de bekwame en integere mensen houden van hoge salarissen.

 7. @Jhon [5]:
  Kalf deed het voor veel meer, nog veel slechter.
  Toen hij zelf miljoenen op kon strijken wist hij niet hoe snel hij de bank in de afgrond kon storten.

Comments are closed.