Verleden week stuurde ik een e-mail aan een politicus met het verzoek, op een schaal  0  tot 100 aan te geven hoe betouwbaar hij zichzelf acht.

Zowaar, na drie dagen kwam er een antwoord.

In het antwoord stond,dat: “ Hij geen zin had, aan dit spelletje  deel te nemen”!

Het is bekend dat politici alleen bereid zijn aan spelletjes mee te doen, die zijzelf uitgedacht hebben en  die dienen om anderen te  besjoemelen.  Het antwoord was dus niet erg  verbazend.

Misschien  voelt de  betreffende persoon nattigheid. Het antwoord dat ik van anderen krijg ,als ik het portret laat zien, is meestal iets in de trant van “ uiterst onbetrouwbaar.”

Hugo van Reijen

11 REACTIES

 1. Beste Hugo,
  Op zichzelf een goede vraag, maar dit resultaat zegt natuurlijk niets over de betrouwbaarheid van politici in het algemeen, zoals hier wordt gesuggereerd (n=1).
  Daartoe moet een representatieve steekproef genomen worden.

  Ik kan mij dus goed voorstellen, dat de betrokken politicus niet meewerkte.

  Als een groot aantal (n=30 of meer) politici waren bevraagd met de mededeling, dat dit een statistisch onderzoek betrof, was de kans op een “betrouwbare” respons groter geweest.

  Wellicht een tip voor de volgende keer?

  Groet, Spy-Nose
  hugovanreijen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Ik zit het debat te kijken en zie dat Wilders zeer terecht vloedgolf van onze belastingcenten richting Griekenland,EU,Afrika en immigratie aankaart. Als hij economisch gezien niet zo socialistisch zou zijn kreeg hij zelfs mij misschien nog richting stembus. Maar merkwaardiger: waarom komt zelfbenoemd liberaal Rutte niet met zulke feiten? Hier staan 8 socialisten tegenover elkaar zoals ook prima door Oscar geanalyseerd de afgelopen weken.

  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Spy-Nose [8]:
  Zover ben ik nog niet, hoop op deze zaak zeer uitgebreid terug te komen, maar denk voorlopig niet veel succes te zullen boeken.
  Hugo van Reijen

 4. @Spy-Nose [8]:
  Haha inderdaad. Dat niemand dat begrijpt komt omdat collectivisme ons via het onderwijs met de paplepel wordt ingegoten.

 5. Vergeet niet dat er veel ex onderwijzers in de politiek gegaan zijn en belanden dus ook in de tweede kamer waar ze HUN leerstof op ons over willen brengen. Onderwijzers zijn nu eenmaal belerend bezig, dat is hun vak en ze horen niet in de tweede kamer te zitten maar voor de klas te staan..

Comments are closed.