De afgelopen weken zijn er de nodige berichten opgedoken over de vliegtuigcrash in Smolensk, waarbij o.a. de Poolse president Lech Kaczynski omkwam. Berichten die de MSM niet bereikt hebben.

Zo zijn er op YouTube een tweetal video’s opgedoken, eentje van Jane Bürgermeister die een aantal valide vragen stelt, maar naar mijn idee ook wel een beetje doorschiet in verdachtmakingen. De andere betreft een ‘enhanced’ versie van de video die door Bürgermeister genoemd wordt. Naar verluid is de maker ervan in een Pools ziekenhuis doodgestoken, een ‘incident’ dat door de autoriteiten als ‘een ongeluk’ werd afgedaan.

Eerst maar even de video’s:

Dat men kwade opzet vermoedt is niet helemaal uit de lucht gegrepen.Zo staat de Poolse premier Donald Tusk op het punt een mega-deal met Gazprom goed te keuren, het grootste contract uit de Poolse geschiedenis, ter waarde van zo’n 100 miljard dollar, die Polen tot 2037 afhankelijk van Gazprom, en daarmee van Rusland zou maken. En dat terwijl Polen al een contract tot 2022 met Gazprom heeft, zodat er helemaal geen noodzaak voor een nieuw contract is. Erger nog, terwijl Polen zelf recent een gasveld heeft ontdekt, groot genoeg voor de binnenlandse behoefte voor de komende 200 jaar.

Lech Kaczynski, en een aantal van de overige passagiers van het neergestorte vliegtuig, waren begrijpelijkerwijze niet zo onder de indruk van de deal, die al getekend was (tussen Gazprom en het Poolse gasmonopolie PGNiG) maar bevroren onder druk van de oppositie die met gerechtelijke stappen had gedreigd vanwege de schadelijkheid er van voor de Poolse economische en energiebelangen.

Polskaweb lijkt een beetje een tabloid, en wat waar is en wat sensatie, is moeilijk te verifiëren, dus blind aannemen dat er inderdaad vuil spel gespeeld is is niet verstandig. Maar er is sprake van tegenstrijdige informatie, zoals betreffende het weer, en het kan nooit kwaad om een open oog te houden voor dit soort berichten.

Wat mij zelf meteen het meest verbaasde aan de crash was dit: Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat zoveel ‘belangrijke’ mensen allemaal in één en hetzelfde vliegtuig zaten?

In het bedrijfsleven is het al gebruikelijk om de top van een bedrijf, of een ploeg specialisten, met verschillende vluchten te laten vliegen, als voorzorg dat bij een calamiteit niet meteen alle kennis of strategische mensen teglijk wegvallen. Simpele maatregel om het voortbestaan van het bedrijf niet van een toevalligheid af te laten hangen.

Zouden ze zich allemaal zo belangrijk hebben gevoeld dat zij met het regeringsvliegtuig meemoesten? Zou geen enkele veiligheidsadviseur hen op het risico van samen vliegen gewezen hebben?

Bronnen: Polskaweb, BirdFlu666

Hattip: GeenNieuws

8 REACTIES

 1. Het lijkt er sterk op, dat er een klopjacht plaatsvond vlak na het neerstorten.

  Niet duidelijk is, of er eventuele overlevenden waren die tijdens de klopjacht zijn neergeschoten en evenmin hoe de footage op het internet terechtkwam.

  In elk geval doet deze getuigenis heel iets anders vermoeden dan de officiële Russische lezing.

  Zou Poetin zijn oude kameraden van de KGB weer hebben ingezet?

 2. @Hub Jongen [3]:
  Ik weet het Hub, het is allemaal een beetje mis gelopen.
  Er gaan nu ook geruchten dat er een strijd gaande is binnen de super-elite. Het olie platform in de golf van Mexico is waarschijnlijk gesaboteerd door Blackwater (d.Cheney / Rockefeller). Het is een veld dat doorloopt tot Venezuela. Maar goed dan ben je een complot-denker. Smells fishy to me.
  Een eerlijk kapitalistish stelsel met individuele vrijheid sta ik 100% achter, echter zitten we nu wel in de grootste goud roof na de 2e wereld oorlog.

 3. Jameskoolkat: “Andrei Mendierej, the amateur filmmaker from Smolensk is dead.
  This is the second movie the first one was deleted and its author Andrei Mendierej, who shot the film, is now dead.
  He was stabbed near Kijow, and transported in critical condition to the hospital in Kijow.
  There three unidentified individuals unplugged him from life support system and stabbed him three more times.
  Andrei was pronounced dead that afternoon.
  Russian government claims it was a coincidence.”

  http://www.youtube.com/watch?v=LoUkobHYAlk

  Waarom werd getuige Andrei Mendierej vermoord?

  Wat? Hoorde ik daar iemand zeggen: “Toeval zeker” ? Zei de Russische regering dat niet? Dat was dan zeker ook “toeval”.

  En het is zeker ook toeval, dat de Russische premier, Poetin, voormalig KGB-chef en voormalig en opnieuw beoogd president van Rusland, het onderzoek naar de oorzaak van de crash leidt. Wie dat niet gelooft is een complotdenker, alu-hoedje.

  http://blogger.webcoat.net/2010/05/andrei-mendierej-getuige-poolse-vliegtuigcrash/
  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Het Front [5]: Ik zie dat je partij nieuw nederland 10 miljard meer door de opperpipos wil laten uitgeven, waar de andere partijen willen bezuinigen.
  Daar krijg je hier niet veel handen voor op elkaar. Ik stel voor, dat ze die 10 miljard extra bij de stemmers van nieuw nederland weghalen.

Comments are closed.