Nederland had volgens CBS-cijfers in 2009 zo’n 16,5 miljoen inwoners. Iets minder dan 13,2 miljoen autochtonen en iets minder dan 3,3 miljoen allochtonen. Laat tweederde van de allochtonen de Nederlandse nationaliteit hebben (2,2 miljoen), zo’n 700.000 mensen met de Nederlandse nationaliteit wonen buiten Nederland. Dat brengt het aantal ‘Nederlanders’ op 16,1 miljoen. Van die 16,1 miljoen is ook een gedeelte niet stemgerechtigd, omdat zij onder de 18 jaar, onder curatele staand of (ernstig) verstandelijk gehandicapt zijn. Dus blijft ongeveer 76% van die 16,1 miljoen over. 12,2 miljoen ‘Nederlanders’. Van die 12,2 miljoen Nederlanders bracht in 2006 80,35% zijn of haar stem uit. Oftewel: 9,8 miljoen mensen brachten hun stem uit. Van deze groep bracht 26,5% de stem uit op het CDA en 4% op de CU. Oftewel: 2.608.573 mensen stemden op het CDA en 390.696 mensen stemden op de Christen Unie. In totaal 2.999.269 mensen. 18,62% van de bevolking. Maar liefst 81,38% van de bevolking heeft niet op het CDA noch op de Christen Unie gestemd. De PVDA behaalde in 2006 exact 2.085.077 stemmen. Toen het kabinet nog niet demissionair had hij dus, coalitievoorkeur niet in aanmerking genomen, 5.084.346 mensen achter zich staan. Minder dan 31,58% van de bevolking met de Nederlandse nationaliteit. Meer dan tweederde, namelijk 68,42%, had niet op de PVDA, het CDA of de CU gestemd.

De Tweede Kamer heeft 150 zetels en een coalitie van partijen dient minimaal 76 zetels, de helft plus één, te behalen om aan te kunnen treden. Als 9,8 miljoen mensen hun stem uitbrengen dan staat, kiesdrempels even buiten beschouwing gelaten, één zetel gelijk met ongeveer 65.333 stemmen. En 76 zetels staan dan gelijk met 4.965.333 stemmen. Coalities hebben er dus genoeg aan 30,84% van de bevolking achter zich te krijgen om beslissingen te kunnen nemen over de 69,16% die niet op een van de coalitiepartijen heeft gestemd.

Oscar

Stuur dit artikel door aan vriend(en) of kennis(sen)

Stuur dit artikel door aan vriend(en) of kennis(sen)

9 REACTIES

 1. Kijk eens op http://www.nieuw-nederland.nu
  Een nieuwe partij die meedoet aan de 2e kamerverkiezingen. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. No nonsense beleid. Afschaffing van de loonbelasting. Referenda. Kortom, de macht en de kracht weer terug bij het volk.
  10 stappen naar een Nieuw Nederland
  * Van Materiële en geestelijke armoede
  Naar Basisinkomen, samenhang en solidariteit
  * Van Ingewikkeld belastingsysteem
  Naar Eén belasting, op grondstofverbruik
  * Van Bezuinigingen vanuit schaarste
  Naar Investeringsimpulsen vanuit overvloed
  * Van Werkdruk en regelzucht in het onderwijs
  Naar Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vanuit passie en levensdoelen
  * Van Symptoombestrijding in ziekenzorg
  Naar Werkelijke genezing en preventie voor lichaam en geest
  * Van 16 logge, dure ministeries
  Naar 6 effectieve kern-ministeries
  * Van Een niet betrokken, vervreemde burger
  Naar Een verantwoordelijke, krachtige, betrokken bevolking
  * Van Ingewikkeld en onduidelijk
  Naar Eenvoudig en transparant
  * Van Mechanisch, star
  Naar Organisch, bewegend
  * Van Collectieve chaos uit individuele onmacht
  Naar Collectieve eenheid uit individuele kracht

  Deze partij wilt bijdragen aan onze bevrijding uit het slaafse globalistische NWO systeem waarin we ons nu bevinden. Ook zal er schoon schip gemaakt worden met het verleden, want dat wij als mensheid op zijn zachtst gezegd bedrogen zijn, moge duidelijk zijn. Zegt het voort. The truth will set us free!

  The Red Pill [2] reageerde op deze reactie.
  Civil Servant [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Het Front [1]:

  Ik ben al afgehaakt na ‘basisinkomen, iedereen heeft recht op zorgenloos leven’. Dat soort ‘ positief’ recht komt er altijd op neer dat productieven een pistool tegen hun hoofd krijgen om te betalen voor parasieten. Een affront voor de moraliteit.

  Oscar [3] reageerde op deze reactie.

 3. Je hebt volkomen gelijk Oscar. (Ik veronderstel dat je, net als ik, niet akkoord gaat met dit systeem.)
  Maar: Stel dat, puur theoretisch, 99.9% van de bevolking stemt ’tegen’ iets. Maar jijzelf bent ‘voor’. Wat dan?

  Oscar [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Libertus [4]:

  Dan mogen er ook geen eigendomsrechten geschonden worden. De democratie deugt niet. Als 999 mensen in een dorp met 1.000 mensen willen dat een vrouw wordt onderworpen aan een groepsverkrachting dan is het nog steeds abject. Onethisch gedrag is niet te rechtvaardigen door meerderheden. Ook niet niet door overgrote meerderheden van 99,9%.

  Eigendomsrechten, het enige ethische alternatief voor de immorele democratie!

  Libertus [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Oscar [8]: Tja, in dit geval is die weg van de rijkswaterstaat. Het is nog enigszins fair dat de bevolking, door voor een autovriendelijke politieke partij te kiezen, de snelheid eventueel nog wat kan opdrijven.
  Maar ik begrijp wel wat jij bedoeld. In een ideale anarchistische samenleving (dus waarin mensen elkaar niet aftroeven) is iedereen écht baas over zijn eigendom vermits elk recht daar soeverijn is.
  Klinkt misschien mooi, maar is het niet zo utopisch dat het een onbegonnen zaak is om ervoor te vechten?

Comments are closed.